Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kor
7 Maj 2008, 15:21
Going Postal - film
Autor Wiadomość
Apaczyk 
VIP

Wysłany: 30 Lipiec 2009, 14:34   

Co do Vetinariego, to jednak mam wrażenie, że ten aktor nawet nie tyle jest, ile wygląda zbyt staro. Irons był znacznie lepszy, sądząc oczywiście jedynie po fotkach. Za to Moist bardzo mi się podoba.

Moje Dziewczęta updated!

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 1 Sierpień 2009, 08:32   

Uboot napisał/a:
Zgadzam się. Coyle genialnie wpisuje się w moje wyobrażenie o Moistcie.

:+1:

Moim zdaniem super. Moist jest tak wykreowany, ze nikt nie wie jak wyglada, ale zdecydowanie tak moglby wygladac. I nie jest za stary.

Natomiast szkoda zmiany Vetinariego i tutaj sie zgodze z Apaczykiem, ze pewnie wszyscy wyobrazaja sobie go jako wiecznie mlodego, ale jak sie zastanowic, to po tylu ksiazkach moze juz byc troche starszy. ;) Zobaczymy jak wyjdzie z makeupem i przez obiektyw.

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 09:49   

od 10 do 11 będzie można wystąpić w tłumie w Piekle pocztowym (zdjęcia w Budapeszcie).

:arrow: http://paulkidby.com/news/index.html

Kor 
Moderator

Wysłany: 11 Wrzesień 2009, 11:42   

Post ang. fana, który widział teaser trailer do Piekła pocztowego:

Cytat:
The Mob sent a short (2 minutes?) trailer to the NADWCON - it was AWESOME! The sets look fantastic and the charcaters are perfect. The pivotal role of Man In Crowd Whose Left Ear and Impressive Beard Can Be Seen For 0.3 Seconds Before Being Obscured By Mail Coach was, I feel, played to perfection.

A tak będą wyglądały CLACKSY:

:arrow: http://www.facebook.com/a...33&l=4c4e0df516

Kor 
Moderator

Wysłany: 1 Październik 2009, 13:08   

Trochę nowości o adaptacji:

:arrow: http://scifipulse.net/?p=12570

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Październik 2009, 15:36   

Krótkie wypowiedzi fanów, którem udało się być cząstką tłumu w Budapeszcie, podczas kręcenia Piekła:

Cytat:
The set was very impressive. It had the "set piece" buildings - Post Office & Grand Trunk and a whole slew of "quaint Morporkian shops" i.e. they looked like they were about to fall down. Lots of in-jokes in the tiny details - probably too tiny to show up even in HD but they show the care which went into the set design. Based on how TCOM went, that one set will look like 10 places when we see it as they choose their shooting angles. Weirdest thing was to see the top of Notre Dame looming over the top of the Grand Trunk building. It won't show on film, but we had an audience of saints watching us!

Costumes & casting were spot on - Moist is just brilliant; Gilt was a real monster; Vetinari was the Vetinari of the later books to a T.

Cytat:
I never saw a filming set before, and it is so unreal to see a complete village square with just it's front on.
It was so hot and my feet where being squished into a bloody pulp by my own weight (desk jobs are no way to prepare fro showbiz).
But it was incredible! You're THERE in the pictures! Found out there is somuch I don't know. Heard from Alex why I I could know him. "Sane Alex? mh... *looks in book* oi! that's right!". Sane Alex' beard of epic proportions Razz
It's a shame I hadn't expected the runout of the third day. But I think they actually decided to put more scenes in the last and second day. Several extra's wouldn't be there the next day.

The Vetinari was played wonderfully. The actor was able to project an aura of sophistication and huge amounts of danger. He doesn't have to have black hair, as he said himself "as long as his heart is black.".

A tu kilka fotek:
:arrow: http://www.utalk.nl/priva...gPostalFans.jpg
:arrow: http://i243.photobucket.c...st21aug0910.jpg
:arrow: http://i243.photobucket.c...st21aug0908.jpg

Uboot 
Moderator

Wysłany: 3 Październik 2009, 00:27   

A tutaj super tajny trailer Going Postal. Zresztą poczytajcie opis filmiku i oglądajcie:

Cytat:
I filmed this during the secret super special bonus showing at NADWcon, the Discworld Con in Tempe Arizona September 5th. I am uploading it for fans across the world who haven't seen it yet to watchify -- prolly not strictly supposed to, but they never asked us not to, and the quality is pretty crunchy, so it barely even gives anything away. Sorry for it being in wiggly-vision -- my camera has no sound, so I reinserted the music they themselves used (from the beetlejuice soundtrack) and recorded my own approximation of the dialogue. Enjoy as much as possible please

http://www.youtube.com/watch?v=oLMcE57wRx8

Kor 
Moderator

Wysłany: 20 Styczeń 2010, 13:55   

Pierwsze 5 zdjęć pod tym linkiem jest z Piekła pocztowego: http://sky1.sky.com/comin...k-peek-pictures

A tutaj krótkie info: http://sky1.sky.com/looki...sky1-hd-in-2010

Film jest aktualnie w postprodukcji!

kuksu 

Wysłany: 20 Styczeń 2010, 23:47   

Obsada = najwięcej kontrowersji. Nie podeszło mi wiele rzeczy w Kolorze Magii (np. stary Rincewind... czy Jeremy Irons, który generalnie nie przekonał mnie, że ma w jednym palcu całe Ankh-Morpork), ale tutaj jestem szczerze zaskoczony. Patrząc na Moista, na nowego Vetinariego.. To wszystko wygląda naprawdę ciekawie i już nie mogę się doczekać kwietnia, kiedy ma nastąpić rzekoma premiera.

Wielkie dzięki dla Pasikorka za linki, bo zapomniałem już o całej tej sprawie, a teraz - mam na co czekać! :)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 20 Styczeń 2010, 23:58   

Pasikorek napisał/a:
Pierwsze 5 zdjęć

Wyglądają bardzo obiecująco, ale szóste jest najlepsze. :D

Na ten film czekam najbardziej ze wszystkich i mam wielką nadzieję na więcej Ankh-Morpork, żeby było coś w stylu Londynu z Holmesa, tylko jeszcze bardziej.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 21 Styczeń 2010, 00:02   

settler napisał/a:
i mam wielką nadzieję na więcej Ankh-Morpork, żeby było coś w stylu Londynu z Holmesa, tylko jeszcze bardziej.

Funny, bo o tym samym pomyślałem po zapoznaniu się ze zdjęciami.

Jakoś tak mniej sztucznie to wszystko wygląda (w porównaniu z Kolorem Magii).

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 21 Styczeń 2010, 00:07   

Bo też Świat Dysku z GP jest już innym światem.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 21 Styczeń 2010, 00:08   

Uboot napisał/a:
Jakoś tak mniej sztucznie to wszystko wygląda (w porównaniu z Kolorem Magii).

Mniej sztucznie, ale co ważniejsze żywiej. W Hogfatherze nie mieliśmy za dużo świata, w TCoM było dużo Dysku, ale samego AM znów mało i przez cały film to samo ujęcie na wejście do Niewidocznego Uniwersytetu. Wszystko to z wielkiego miasta zrobiło klaustrofobiczną wiochę bez klimatu. Mam nadzieję, że teraz zamiast Ironsa zatrudnili dwóch więcej grafików komputerowych, albo kogoś od scenografii.

bele 

Wysłany: 21 Styczeń 2010, 17:31   

Troche mi nie podszedł złoty strój Moista, ale to pewnie to zdjęcie. Póki co bardzo podekscytowany jestem. Wygląda świetnie. I jeśli to w kwietniu to już tuż tuż. CANT WAIT OMG OMG! ;)

Teraz jeszcze czekam na jakiś zwiastun, niestety na ten podawany na yt sie nie załapałem i już usunęli :(

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Luty 2010, 14:10   

No cóż, ja mam nadzieję, że filmowa adaptacja PP będzie o dużo lepsza od KM&BF i że w końcu zostanie pokazane to czego brakowało (ze względu oczywiście na książkę, nie na scenariusz) w Wiedźmikołaju - AM.

bele 

Wysłany: 5 Marzec 2010, 21:11   

Cholera, został miesiąc do premiery a na necie sucho. Cztery zdjęcia. Trochę kiepsko żywy marketing mają. Czy przy Colour of Magic to juz dawno nie było zwiastunów i strony w internecie?

[ Dodano: 24 Marzec 2010, 20:13 ]
Ok, to jest serio niepokojące, bo zostało 1,5 tygodnia do premiery a w necie cisza. Sprawdziłem na stronie Sky1, było rzeczywiście napisane April 2010, ale czy na pewno Easter?

Kor 
Moderator

Wysłany: 31 Marzec 2010, 08:14   

Tu jest informacja, kiedy GP będzie wyświetlany w telewizji:

:arrow: http://www.skymedia.co.uk...ing-postal.aspx

Czyli 4 godziny filmu, więc przypuszczam, że będzie podzielony na dwa dni, 30 i 31 maja.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 31 Marzec 2010, 09:12   

Pasikorek napisał/a:
Czyli 4 godziny filmu, więc przypuszczam, że będzie podzielony na dwa dni, 30 i 31 maja.

Oh? Od początku było wałkowane że w Easter. Widocznie zmienili plany, bo sprawdziłem co Sky1 wyświetla w najbliższą niedzielę i poniedziałek. Going Postal faktycznie nie ma.

bele 

Wysłany: 31 Marzec 2010, 16:27   

Zawód dla mnie z tym końcem maja, bo strasznie czekałem. No nic, pozostaje start nowej serii Doctor Who.

A że nie będzie to się domyślałem, bo żadnych zdjęć (no, 4 zdjecia) ani żadnych filmików z planu czy zwiastunu nie było. Szkoda. Liczyłem na to. Poczekamy 2 miesiące.

Kor 
Moderator

Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 08:07   

Tutaj jest dokładne info:

:arrow: http://www.skymedia.co.uk...ng%20Postal.doc

Odpowiedz do tematu