Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krejt
5 Kwiecień 2008, 17:07
Filmy animowane
Autor Wiadomość
QbaJak 
Moderator

Wysłany: 14 Wrzesień 2005, 20:59   

LudoS - to że są to wiem - spójrz na date tego posta... napisy do WS pojawiły się na sieci w pare miesięcy po jego napisaniu

LudoS 

Wysłany: 14 Wrzesień 2005, 21:27   

ok sorry za zasmiecanie #-o juz sie poprawie :wink:

I.Inni 

Wysłany: 16 Październik 2005, 00:19   

Oglądał ktoś może ośmiominutowy film "Welcome to the Discworld"? O czym to jest i czy dobre?

Uboot 
Moderator

Wysłany: 16 Październik 2005, 07:31   

Filmik trwa 7:35 i jest to taka jakby "reklamówka" do serialu animowanego Soul Music.
Cos w rodzaju krótkiego pilota, zrealizowanego w połowie komputerowo, w połowie animacją.

Przez pierwszą połową, jest pokazany świat dysku za pomocą animacji komputerowej. krótko przedstawiony przez lektora
Druga połowa to rozmowa Śmierci i Alberta o śmierci :P
Jest też krótka rozmowa Audytorów.

Jeżeli cos pokićkałem to proszę o poprawienie mnie.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 16 Październik 2005, 09:05   

settler napisał/a:
aha zapomnialem wspomniec pewna dziwna rzecz
trailer do serialu jest oparty na Kosiarzu, natomiast serial to Muzyka Duszy

juz w tym temacie o tym pisalem, ale albo I Inni nie wiedziale, ze o ten film chodzi, albo nie czyta uwaznie ;) .

Blek_Rajder 

Wysłany: 16 Październik 2005, 14:38   

Można ściągnąć skądś ten film? Chętnie obejrzałbym coś takiego.

http://www.last.fm/user/blekrajder/

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 16 Październik 2005, 15:10   

jako ze kupić sie go u nas raczej nie da to moge Ci jedynie polecic siesi p2p

I.Inni 

Wysłany: 16 Październik 2005, 15:23   

settler napisał/a:
juz w tym temacie o tym pisalem, ale albo I Inni nie wiedziale, ze o ten film chodzi, albo nie czyta uwaznie .

Znalazłem tylko info o czymś takim na Filmwebie. Jedynie co napisali, to że Śmierci głos podkłada Christopher Lee, a scenariusz napisał Pratchett.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 30 Październik 2005, 11:18   

Na osloskopie jest do ściągnięcia Soul Music (all) i Wyrd Sisters. Miłego zasysania.

[Edit] To się rozpisałem - oczywiscie nie są to linki HTTP :D

Keyff 
Moderator

Wysłany: 30 Październik 2005, 19:51   

ten tak-jakby trailer jest świetny - świetnie skomponowany zresztą ta animka komputerowa na początku jest genialna.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Listopad 2005, 11:13   

Fajne opisy filmów animowanych:

:arrow: Wyrd Sisters

:arrow: Soul Music

I.Inni 

Wysłany: 2 Listopad 2005, 12:03   

Wie ktoś może, czy któryś dystrybutor ma/miał w planach wypuszczenie na DVD któregoś z tych seriali w Polsce? Pewnie żaden...

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 13 Luty 2006, 09:09   

Eh, ja także oglądnąłem Soul Music - jak narazie 1 part, tak żeby ocenić.
Muszę wam powiedzieć, że się rozczarowałem. Nie oczekiwałem stylu rysowania takiego jak kidby, bo to już byłby hit..., no ale myślałem, że nie będzie to styl rysowania, jak te stare odcinki "ScoobyDoo" - grafika jest identyczna.
Susan wygląda jakby była naćpana. Śmierć wygląda jakby miał szczękościsk, a magowie, jakby byli młodsi o 10 lat. Albert nie wygląda jak mosiek. Nobby bez pryszczy i wyższy od Colona. Troll wygląda jakby był zbudowany wyłącznie z kwadratów.

Śmiech hat hat nie brzmi tak jak powinien :) Głos Impiego mnie dobija. Śmierć za to jest thebest...

Fajne jest jeszcze, że niektóre miejsca w A-M zostały zrobione podobnie do tych gier DW (patrz. szyld z rybą i inne). Ogólnie miasto ma nienajgorszą technikę

Fabuła trzyma się kupy, ale to wykonanie mnie dobija... obejrzę resztę to ocenię dalej :wink:

Nobby 

Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 16:23   

No to przyszla pora na telestwora - czyli na mnie :mrgreen: Dobralem sie do SM. I musze przyznac ze bylem mimo zaskoczonyl, gdyz przed zobaczeniem tych 7 odcinkow widzialem okladki - Smierc na motocyklu i smierc na Pimpusiu - to bylem zalamany, jednakze animacje pod wzgledem kreski daly rade mnie zadowolic. Chodz i tak ponarzekam na stroje:
Imp jeszcze jako Imp chodzi w czyms co jest idealna pizama angielskiego lorda- nadodatek ze szlachmycą #-o A Albert chodzi ubrany jak jakis żebrak :/ - bardzo kiepsko bylo z wyobraznia.
Za to szef Zalatanego Bebna bardziej mi pasuje na Dibblera niz on sam.
Oczywiscie Nobby i Colon to juz wogole pomylka. A Animator chyba nigdy nie widzial szczurzej czaszki - bo Ponury Piskacz wyglada raczej jak smierc jaszczurek - i nie robi PIP :(
Za to co mi sie spodobalo - swietnie wyglada Ank - Morpork- jako sceneria - naprawde czuje sie klimat.
Mimika Śmierci - kiedy sie upija i kiedy - robi taka mine :twisted: jak wsiada na motocykl :D - o to mi sie naprawde podobalo :)

Teraz sciagam WS :D
LudoS napisał/a:
oby powstaly nastepne najlepiej Kosiarz albo Ciekawe Czasy

Wlasnie do Kociarza jest. A przynajmniej takie Into. Bo to oczym wspomina Uboot jest przeciez wstepem do "Kosiarza"
Uboot napisał/a:
Jeżeli cos pokićkałem to proszę o poprawienie mnie.
Przeciez Smierc dostaje czas i audytorzy sa w "kosiarzu" Zreszta jesli zwrocisz uwage to i Smierc i Albert (nawet Pimpus) wygladaja zupelnie inaczej - rysował to zupelnie inny grafik - co swiadczy ze nie moze to byc to pilotem do SM

BTW kto slyszal o animowanym Morcie? Moj kolega ma mi przerslac do niego trailer - wiec jeszcze nie moge sie wypowiedziec na jego temat

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 17:54   

Nobby napisał/a:
kto slyszal o animowanym Morcie? Moj kolega ma mi przerslac do niego trailer - wiec jeszcze nie moge sie wypowiedziec na jego temat

nie ma takiego morta... chyba ze jest to jakas fanowska produkcja, jak L&L Trollowy Most czy też (nasi niedoszli) Zbrojni, kiedys mial powstac film, ale Holywood chciał wyrzucic z niego Smierc wiec Terry sie nie zgodział

w kazdym badz razi spytaj kolegi jesczez raz bo albo on Cie wkrecał, albo mu sie filmy pomyliły - ewentualnie myslal o pilocie do SoulMusic

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 18:47   

Na pewno nie ma Morta, bo jakby był, to na forum byśmy o tym wiedzieli.

bele 

Wysłany: 29 Grudzień 2007, 19:01   

Widziałem te filmy dawno temu. Dało się obejrzeć ale bez rewelacji. Świetny był głoś Śmierci - Christopher Lee (chociaż ten głos z Hogfather tez mi sie podobał).
Nie widziałem tego "pilota", można go gdzieś dorwać?
btw. "Soul Music" jest całość na youtube.com , nie wiem jak "wyrd sisters". jak ktoś znajdzie tego pilota na utube, to dajcie znać, co?

bele 

Wysłany: 30 Grudzień 2007, 17:47   

http://youtube.com/watch?v=G0fd0s62Cv8

znalazłem ten filmik na youtubie - ten "pilot". Rzucam linka dla ludzi, którzy jeszcze tego nie widzieli.
Tak w ogóle, to na pewno to powstało przed serialem? Animacja wydaje mi sie bardziej dopracowana niż przy SM i WS. Jakbym miał strzelać, to strzeliłbym, że planowali później zrobić kolejną adaptację, ale nie wyszło.

arekrem 

Wysłany: 30 Grudzień 2007, 18:31   

To jest z gry kurde bele.

bele 

Wysłany: 30 Grudzień 2007, 18:46   

no way! przecież logo jest wyraźnie serialowe. Jak i "Production for Channel Four Televiison" na końcu.

Odpowiedz do tematu