|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
Otwarty przez: Krejt 20 Wrzesień 2006, 17:00 |
Spotkanie forumowe 28.II.2006 Wa-wa |
| Autor |
Wiadomość |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 1 Marzec 2006, 21:56
|
|
|
Ech, gadacie o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą, zamiast przekazać jakieś istotne informacje:
1. Jaka jest ta melodia do jeża? Ładna aby?
2. Jak nasz mod się sprawował jako gitarzysta, klawiszowiec i zdaje się wokalista na dodatek?
Z tematu "muzyka duszy" wynikałoby, że wiele osób tutaj interesuje się muzyką dość czynnie, to może ktoś by się wypowiedział? |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 1 Marzec 2006, 22:26
|
|
|
Nie było mnie, to pewnych informacji nie mam, ale z tego co wiem:
1) Kor ułożył własną melodię do jeża ze słowami ze stronki settlera
2) Mod tenże jest klawiszowcem w zespole Anima Liberti, mniemam więc, że super. A jako wokalista... hmmm, tajemnica korespondencji, rzecz święta, wiec powiem tylko, ze sam zainteresowany coś psioczył że kiepsko
Co do tej czynnego zainteresowania muzyką, to chyba aż tak dużo ich nie ma. Niżej podpisany np. ma przede wszystkim słomiany zapał i wrodzony brak systematyczności, co baaardzo utrudnia opanowanie jakiegokolwiek instrumentu
PS. Czeeeemu to było tak daleko? |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 00:40
|
|
|
Patrzcie ją, 3 posty na karku, i już się spotkania doczekać nie może
Tak na poważnie, to Qba zadał bardzo dobre pytanie, w tej części oficjalnej o tłumaczenie Figli w CJ i o to jak się ustosunkuje PWC do wcześniejszych tłumoczeń. No i dopowiedź jak już wspomnieliscie była jeszcza lepsza. Jak to stwierdził PWC, Figle z CJ, będę innymi Figlami. Znaczy będą tymi samymi Fgilami, ale innymi. Znaczy rozumicie o co mi chodzi? Tak to mniej więcej ujął. Będą się pisały przez 2 'e', i będę z innego plemienia niż tamte Czyli będą takie jakie powinny być (nie wszystko co mówią jest zrozumiałe dla przeciętnego Anglika, to i pewnie nie wszysto będzie zrozumiałe u nas + może lekka gwara górlaska).
Wg mnie bomba, bo, przecież szkoci to w sumie górale, Te ich nazwiska zaczynające się oc Mac (Mc) (np. Connor McLoyd z Nieśmiertelnego, do którego jest odołanie, pominięte chyba przez DMG).
Kalendarze drogi QbaJaku wziąłem, bo pomyślałem, że fajnie będzie jak może kilka osób przyjdzie i będzie miało możliwość oglądnięcia. Nie jestem z tych którzy mają nienaruszalne ołtarze, zaszklone szkłem pancernym i książki trzymają w formalinie Tak robię tylko z majtkami Pratchetta
Tym, którzy nie widzieli mało to powie, ale przynajmniej zobaczą Podczas spotkania można było zobaczyć film autorstwa Sług Metatrona. Oczywiście Jakub Ćwiek wystąpił w nim jako główny bohater, czyli Swagman, włóczęga, a tłem do filmu, scenografią były rysunki (szkice) Cydienne, które można znaleźć na Deviantarcie oraz drogę ich powstania:
1,
2,
3,
4, |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:01
|
|
|
Kor: Ty chyba masz problemy z pamięcią i z czytaniem poprzednich postów Pytanie o Nac Mac Feeglach zadałem JA Ale to tylko tak gwoli ścisłości.
Wawrzyniec: Owa pieczęć należy do samego PeWuCe. |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:14
|
|
|
Przepraszam Vanti, coś pokręciłęm, juz przypominam sobie sytuację
Nie wiem, czy zauważyliście, ale temat wędruje w trochę złą stronę TEN Temat jest o Trafficowym spotkaniu, a nie o potencjalnym następnym. Co by go sprowazdić na tory bliższe założenia, to jeszcze trochę, o głównym śpiewaku i bohaterze filmu, który był prezentowany na spotkaniu.
Ten pratchettomaniak, bo chyba można tak o nim powiedzieć, Kuba, to Jakub Ćwiek. Autor jak na razie 1 wydanego zbioru opowiadań o Lokim. Więcej o nim można poczytać np. w Wikipedii.
Tu znajduje się opis książki, tu fragment książki. Są jeszcze 2 opowiadania:
Heroldowie Joe Blacka
Szarość
A tu są jeszcze zdjecia z Traffic Clubu, autorstwa Michała Dagajewa:
Tytuł strony: Premiera książki "Ostatni Kontynent" Terry Pratchetta - TrafficClub |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:48
|
|
|
| ładna rzecz i z dnia na dzień trudniej dostępna.... |
_________________ |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:49
|
|
|
Ech, nie ma to jak profesjonalna cyfrowa lustrzanka - od razu fotki sa lepszej jakości mimo nienajlepszego oświetlenia. Szkoda tylko, że nie robił ten koleś fotek widowni |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:58
|
|
|
Ten "koleś" to obawiam się, że był ten pan z siwiejącym zarostem, i z tym porządnym aparatem, co kucał przy filarze |
| |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 12:50
|
|
|
To już nie miał gdzie kucać?! Musiał w Trafficu przy filarze?!
Tutaj macie piosenkę o jeżu w formacie WMA. Sorki za kiepską jakość ale zgrywałam to przystawiająć słuchawkę komórki do mikrofonu. I tak uważam jest nieźle po tym co zrobiłam equalizerem.
Jeśli chcecie to mogę też podrzucić obie "Matyldy". |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 13:05
|
|
|
O Jeżu! Aż się boję ściągać i słuchać. Wrzuć, wrzuć Aido reszte, jak możesz |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 14:57
|
|
|
| a tak BTW: pytaliście może o syndrom zwiększenia ilości przekleństw? |
_________________ |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 19:03
|
|
|
Oki to zaraz obrobię resztę. Ale te drugie fotki boskie, normalnie prasówki możnaby relację strzelić.
Następnym razem biorę aparat.
Oki to tu macie Matyldę w wersji 1 i Matyldę w wersji 2 , tej country albo pogo. Jak wolicie.
Obie w WMA. |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 2 Marzec 2006, 23:23
|
|
|
| I co? podoba się? |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 15 Marzec 2006, 16:09
|
|
|
| Cytat: | | Tak na poważnie, to Qba zadał bardzo dobre pytanie, w tej części oficjalnej o tłumaczenie Figli w CJ i o to jak się ustosunkuje PWC do wcześniejszych tłumoczeń. No i dopowiedź jak już wspomnieliscie była jeszcza lepsza. Jak to stwierdził PWC, Figle z CJ, będę innymi Figlami. Znaczy będą tymi samymi Fgilami, ale innymi. Znaczy rozumicie o co mi chodzi? Tak to mniej więcej ujął. Będą się pisały przez 2 'e', i będę z innego plemienia niż tamte Czyli będą takie jakie powinny być (nie wszystko co mówią jest zrozumiałe dla przeciętnego Anglika, to i pewnie nie wszysto będzie zrozumiałe u nas + może lekka gwara górlaska). |
Szkoda, że mnie nie było. Niestety ktoś w tym kraju musi pracować i płacić podatki Za takie rozwiązanie PWC należało się nie jedno, ale cała beczka piwa. |
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |