Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Krejt
20 Wrzesień 2006, 17:00
Spotkanie forumowe 28.II.2006 Wa-wa
Autor Wiadomość
VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 1 Marzec 2006, 21:56   

Ech, gadacie o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą, zamiast przekazać jakieś istotne informacje:
1. Jaka jest ta melodia do jeża? Ładna aby?
2. Jak nasz mod się sprawował jako gitarzysta, klawiszowiec i zdaje się wokalista na dodatek?
Z tematu "muzyka duszy" wynikałoby, że wiele osób tutaj interesuje się muzyką dość czynnie, to może ktoś by się wypowiedział?

Słupek 
VIP

Wysłany: 1 Marzec 2006, 22:26   

Nie było mnie, to pewnych informacji nie mam, ale z tego co wiem:
1) Kor ułożył własną melodię do jeża ze słowami ze stronki settlera
2) Mod tenże jest klawiszowcem w zespole Anima Liberti, mniemam więc, że super. A jako wokalista... hmmm, tajemnica korespondencji, rzecz święta, wiec powiem tylko, ze sam zainteresowany coś psioczył że kiepsko :D
Co do tej czynnego zainteresowania muzyką, to chyba aż tak dużo ich nie ma. Niżej podpisany np. ma przede wszystkim słomiany zapał i wrodzony brak systematyczności, co baaardzo utrudnia opanowanie jakiegokolwiek instrumentu :D

PS. Czeeeemu to było tak daleko? :mrgreen:

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 00:40   

Patrzcie ją, 3 posty na karku, i już się spotkania doczekać nie może :mrgreen:

Tak na poważnie, to Qba zadał bardzo dobre pytanie, w tej części oficjalnej o tłumaczenie Figli w CJ i o to jak się ustosunkuje PWC do wcześniejszych tłumoczeń. No i dopowiedź jak już wspomnieliscie była jeszcza lepsza. Jak to stwierdził PWC, Figle z CJ, będę innymi Figlami. Znaczy będą tymi samymi Fgilami, ale innymi. Znaczy rozumicie o co mi chodzi? Tak to mniej więcej ujął. Będą się pisały przez 2 'e', i będę z innego plemienia niż tamte :wink: Czyli będą takie jakie powinny być (nie wszystko co mówią jest zrozumiałe dla przeciętnego Anglika, to i pewnie nie wszysto będzie zrozumiałe u nas + może lekka gwara górlaska).

Wg mnie bomba, bo, przecież szkoci to w sumie górale, Te ich nazwiska zaczynające się oc Mac (Mc) (np. Connor McLoyd z Nieśmiertelnego, do którego jest odołanie, pominięte chyba przez DMG).

Kalendarze drogi QbaJaku wziąłem, bo pomyślałem, że fajnie będzie jak może kilka osób przyjdzie i będzie miało możliwość oglądnięcia. Nie jestem z tych którzy mają nienaruszalne ołtarze, zaszklone szkłem pancernym i książki trzymają w formalinie :wink: Tak robię tylko z majtkami Pratchetta :mrgreen:

Tym, którzy nie widzieli mało to powie, ale przynajmniej zobaczą 8-) Podczas spotkania można było zobaczyć film autorstwa Sług Metatrona. Oczywiście Jakub Ćwiek wystąpił w nim jako główny bohater, czyli Swagman, włóczęga, a tłem do filmu, scenografią były rysunki (szkice) Cydienne, które można znaleźć na Deviantarcie oraz drogę ich powstania:
:arrow: 1,
:arrow: 2,
:arrow: 3,
:arrow: 4,

Vanti 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:01   

Kor: Ty chyba masz problemy z pamięcią i z czytaniem poprzednich postów :wink: Pytanie o Nac Mac Feeglach zadałem JA :mrgreen: Ale to tylko tak gwoli ścisłości.

Wawrzyniec: Owa pieczęć należy do samego PeWuCe.

We stop, think, begin to revive
"Gandhi Mate, Gandhi" Enter Shikari

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:14   

Przepraszam Vanti, coś pokręciłęm, juz przypominam sobie sytuację :oops:

Nie wiem, czy zauważyliście, ale temat wędruje w trochę złą stronę :wink: TEN Temat jest o Trafficowym spotkaniu, a nie o potencjalnym następnym. Co by go sprowazdić na tory bliższe założenia, to jeszcze trochę, o głównym śpiewaku i bohaterze filmu, który był prezentowany na spotkaniu.

Ten pratchettomaniak, bo chyba można tak o nim powiedzieć, Kuba, to Jakub Ćwiek. Autor jak na razie 1 wydanego zbioru opowiadań o Lokim. Więcej o nim można poczytać np. w Wikipedii.
Tu znajduje się opis książki, tu fragment książki. Są jeszcze 2 opowiadania:
:arrow: Heroldowie Joe Blacka
:arrow: Szarość

A tu są jeszcze zdjecia z Traffic Clubu, autorstwa Michała Dagajewa:

Tytuł strony: Premiera książki "Ostatni Kontynent" Terry Pratchetta - TrafficClub

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:48   

ładna rzecz i z dnia na dzień trudniej dostępna....

Vanti 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:49   

Ech, nie ma to jak profesjonalna cyfrowa lustrzanka - od razu fotki sa lepszej jakości mimo nienajlepszego oświetlenia. Szkoda tylko, że nie robił ten koleś fotek widowni :wink:

We stop, think, begin to revive
"Gandhi Mate, Gandhi" Enter Shikari

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 10:58   

Ten "koleś" to obawiam się, że był ten pan z siwiejącym zarostem, i z tym porządnym aparatem, co kucał przy filarze :wink:

Aida 

Wysłany: 2 Marzec 2006, 12:50   

To już nie miał gdzie kucać?! Musiał w Trafficu przy filarze?! :|
Tutaj macie piosenkę o jeżu w formacie WMA. Sorki za kiepską jakość ale zgrywałam to przystawiająć słuchawkę komórki do mikrofonu. :) I tak uważam jest nieźle po tym co zrobiłam equalizerem.

Jeśli chcecie to mogę też podrzucić obie "Matyldy".
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 13:05   

O Jeżu! Aż się boję ściągać i słuchać. Wrzuć, wrzuć Aido reszte, jak możesz :wink:

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 2 Marzec 2006, 14:57   

a tak BTW: pytaliście może o syndrom zwiększenia ilości przekleństw?

Aida 

Wysłany: 2 Marzec 2006, 19:03   

Oki to zaraz obrobię resztę. :D Ale te drugie fotki boskie, normalnie prasówki możnaby relację strzelić.
Następnym razem biorę aparat. :D

Oki to tu macie Matyldę w wersji 1 i Matyldę w wersji 2 , tej country albo pogo. :) Jak wolicie.
Obie w WMA.

Aida 

Wysłany: 2 Marzec 2006, 23:23   

I co? podoba się?

banita 

Wysłany: 15 Marzec 2006, 16:09   

Cytat:
Tak na poważnie, to Qba zadał bardzo dobre pytanie, w tej części oficjalnej o tłumaczenie Figli w CJ i o to jak się ustosunkuje PWC do wcześniejszych tłumoczeń. No i dopowiedź jak już wspomnieliscie była jeszcza lepsza. Jak to stwierdził PWC, Figle z CJ, będę innymi Figlami. Znaczy będą tymi samymi Fgilami, ale innymi. Znaczy rozumicie o co mi chodzi? Tak to mniej więcej ujął. Będą się pisały przez 2 'e', i będę z innego plemienia niż tamte Czyli będą takie jakie powinny być (nie wszystko co mówią jest zrozumiałe dla przeciętnego Anglika, to i pewnie nie wszysto będzie zrozumiałe u nas + może lekka gwara górlaska).

Szkoda, że mnie nie było. Niestety ktoś w tym kraju musi pracować i płacić podatki :D Za takie rozwiązanie PWC należało się nie jedno, ale cała beczka piwa.

Odpowiedz do tematu