Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Minispotkanie w Empiku [29.11.2006]
Autor Wiadomość
Uboot 
Moderator

Wysłany: 22 Listopad 2006, 09:59   

Kormaciek napisał/a:
* Jak ktoś będzie akurat w Katowicach, albo w pobliżu, to zapraszam do Empiku (na pewno jakoś koło 19.00), będzie miał możliwość spotkania się się Jakubem Cwiekiem, posłucha piosnki, którą Kor z chłopakami skomponował, a jak Bóg i szef Empiku da, to także innych paru piosnek.

O tak. Słyszałem tą piosenkę (Kor mnie lubi chyba) i muszę przyznać że mi sie naprawdęspodobała. Dopiero po godzinie skapnąłem się że ciągle słucham tego utworu :mrgreen: .
Też gorąco polecam =D>

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 22 Listopad 2006, 11:40   

Kormaciek napisał/a:
29 jestem w Katowicach

konkrety poproszę!
przecież ja jestem tuż obok w końcu......
[nie wychylisz pucharu Kor???]

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 22 Listopad 2006, 13:57   

settler napisał/a:
Waw, przecie masz konkret w gwiazdce

Laboga, gwiazdka pojawiła się znienacka!
Jako, że nie wiąże mnie sesja lub inne gusła - jakikolwiek termin wybierzecie, to postaram się dostosować. Z ewentualnym uwzględnieniem przeszkód w postaci obowiązków rodzinnych lub zawodowych;)

Beryl 

Wysłany: 22 Listopad 2006, 19:32   Re: IIb Spotkanie forumowe

Kormaciek napisał/a:

* Jak ktoś będzie akurat w Katowicach, albo w pobliżu, to zapraszam do Empiku (na pewno jakoś koło 19.00), będzie miał możliwość spotkania się się Jakubem Cwiekiem, posłucha piosnki, którą Kor z chłopakami skomponował, a jak Bóg i szef Empiku da, to także innych paru piosnek.

Pytanie numer jeden - a w którym katowickim Empiku?^^

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 22 Listopad 2006, 19:36   

według informacji uzyskanych tu i ówdzie - na P.Skargi....

Kor 
Moderator

Wysłany: 29 Listopad 2006, 08:08   Minispotkanie w Empiku [29.11.2006]

Wydzieliłem coby nie zaśmiecać spotkania stricte forumowego.

Oczywiście, jak ktoś będzie w pobliżu to serdecznie zapraszam. Spotkanie zacznie się w okolicach ogólnie pojętej godziny 17 ( :P ). Jakub Cwiek jest gadatwliwym i bardzo przyjaznym autorem, także napewno będzie dużo gadał z publicznością, jak go znam. Planowany jest też chyba odczyt kawałka opowiadania (albo i całe jedno?)

My zagramy około 17.30-18.00. Własnie wpadłem na genialny plan i przerabiam kilka zwrotek Pieśni o Jeżu, tak żeby pasowały do temetyki spotkania w Empiku. No i planujemy freestyle'ową niepsodzianke miejmunadziejężewyjdzie :wink:

Jako że nie prowadzę, tylko będę wiózł 4 litery z perkusistą, to rzecz jasna, że chętnie podyskutuję na zawiłe problemy wpływu dualno-magicznej czasoprzestrzeni na wiek Rincewinda i porost mchu na otoczakach w niedostępnych tudzież tajemniczych regionach XXXX. Najlepiej przy złotym trunku, Waw :mrgreen:

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 29 Listopad 2006, 09:26   

na razie mogę tylko napisać, że nie wiem.....
jeśli będę to się odnajdziemy, ale jak na razie to mój przyjazd do Katowic, pomimo niewielkiej odległości, stoi pod znakiem zapytania. Szczegóły mało istotne, ale nie wykluczam, że się po prostu i niestety nie wyrobię.

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Styczeń 2007, 12:17   

Własnie sobie przypomniałem, że zapomniałem napisać, jak było w Empiku na spotkaniu autorskim Kuby Ćwieka.

Spóźnilismy się (po prostu niemożliwe :mrgreen: ), ale obsuwa była tylko około 5-10 minut. Podłączyliśmy się ekspresowo, nastroiliśmy, no i się zaczęło. Loki się spodobał. Inne też się spodobały.

Potem zaplanowaliśmy niespodziankę, która spodobała się wszystkim. Oprócz Kuby :mrafroamerykanin: Bo musiał zaśpiewać Lokiego (z naszą lekką pomocą) w przerobionej rockowo-hip-hopowej wersji. Fajnie było. Ludzie szaleli, Kuba dostał 18-stoma stanikami. Ja dostałem stringami. Nasze grono groupies powiekszyło sie o 18 osób. Zamknęli Empik. Przyjechał Kacz....się rozpędziłem :mrgreen: W każdym bądź razie się podobało.

A w mysl zasady, którą wymyśliłem przed momentem, że nie może tak być, że tam gdzie się spotka prztynajmniej dwóch* fanów ŚD, osoby postronne nie usłyszą o tym, że nie da się przelecieć jeża, na koniec, prosto z planu Wiedźmikołaja, na żywo, na rozstrojonej gitarze, niejaki Kor Nobbs wykonał na szybko skleconą zwrotkę o jeżu. Przez 2 godziny w odrzutowcu z Anglii ćwiczył polski akcent, co zostało przyjęte z aplauzem i nawet refren pomogli mu odśpiewać fani twórczości Kuby zgromadzeni w Empiku.

Ludzie z Empiku zareagowali pozytywnie - mówią, że było czadowo, i zapraszają na więcej. Tym razem stanę sobie na przeciwko półki z erotycznymi kalenarzami, bo teraz stałem koło stoiska z mapami, a nie we wszsytkich piosnkach gram :mrgreen: Łazilismy sobie po zapleczu, nikt na nas nie wyzywał, dostałem cynk gdzie zamówić C&H część I, żyć nie umierać.

Kuba ujawnił trochę planów na przyszłość, m.in. pozycję Galileo (komiks) i powieść Liżąc Ostrze. Loki doczeka się też dalszej kontynuacji.

Potem moim oczom dane było kolejny raz obejrzeć mury, w których Set był NIM, PWC był PWC-em, a Uboot i Qba - Nobbym i Colonem lol. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że tylko ja nie mam autografu.

Jak zdobęde zdjęcia, a może i filmik jakiś, to oczywiście się pochwalę, bo ja jestem taki mały chwalipięta O:)

Kor 
Moderator

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 11:06   

Świeża, prosto ze studia:

:arrow: Anima Liberti - Loki

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 14:34   

może być;-)
:lol:
[szacunek Kor!]

Słupek 
VIP

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 17:34   

Chcę więcej! :P

Kor 
Moderator

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 20:08   

Czego? Bo niedługo będę może miał jeszcze zdjęcia z występu live in Silesia Empik ( :mrgreen: ) i filmik, w którym na żywo, w dużej mierze improwizując, wykonujemy zarówno tę wersję jak i wersję typu "joł-joł, ziomale," czyli hip-hopową, a Jakub Ćwiek zapodaje nawijąc refren nie pamiętawszy ocztywiście refrenu tekstu, który był popełnił lol. Może być takie więcej? :wink:

settler 
Administrator

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 22:22   

Kormaciek napisał/a:
zdjęcia z występu live in Silesia Empik

Z Ubootem i czarnymi manekinami?

A kawalek fpy.. fajny =D>

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 22:52   

Tylko o co chodzi z tymi lokami to ja nie wiem....
Bardzo rastafariańska piosenka;-)

Uboot 
Moderator

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 23:00   

Cytat:
Tylko o co chodzi z tymi lokami to ja nie wiem....

Pewno ze Anima Liberti są Loko :mrgreen:

Kor 
Moderator

Wysłany: 25 Styczeń 2007, 23:22   

Tu chodzi U, o pewien skrót: elcekao -> Loko, Coco, Kakaowe Oko, czyli o kochankę Lokiego która lubi jak każdy Polak o dziesiątej rano popić Knopersa czarną kawą typu siekiera.*

[ Komentarz dodany przez: settler: 26 Styczeń 2007, 00:10 ]
tru

[ Komentarz dodany przez: Krejt: 26 Styczeń 2007, 11:20 ]
Przechodzisz sam siebie. I to po pasach.

Kor 
Moderator

Wysłany: 6 Luty 2007, 12:18   

W każdym bądź razie, na prośbę Gehenny, podaję namiary na piosnkę jescze raz. Poprzednią wersję usunąłem, bo nie była tą właściwą i zajmowała 10 MB. Ta jest pdmasteringowana ciut lepiej, bez trzasków na wstępie i mniejsza (6MB). Jak ktoś chciałby jescze raz posłuchać, to zachęcam :))

:arrow: Strona Animy Liberti -> dział mp3

LeeLa 

Wysłany: 6 Luty 2007, 20:47   

Przesłuchałam własnie i stwierdzam że bardzo mi sie podoba i własciwie idealnie wpasowaliście sie w moje ostatnie preferencje muzyczne. Gratuluję wyczucia 8-)

Swoją drogą, nie wybralibyście się kiedyś do Cieszyna?
Jakoś mało u nas dobrych koncertów...

Kor 
Moderator

Wysłany: 7 Luty 2007, 08:11   

Pomyślimy, jak się do tej pory nie rozpadniemy / albo nie zejdziemy z powrotem :wink:

Odpowiedz do tematu