|
IV Spotkanie Forumowe [24-25 V 2008] |
| Kto jest Najbardziej? |
| Kor |
|
48% |
[ 12 ] |
| Kor |
|
24% |
[ 6 ] |
| Kor |
|
28% |
[ 7 ] |
|
| Głosowań: 25 |
| Wszystkich Głosów: 25 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 10:30 IV Spotkanie Forumowe [24-25 V 2008]
|
|
|
Muszę przyznać, że już się za Wami stęskniłem i bardzo chciałbym się spotkać na czwartym już spotkaniu forumowym.
Pytania do Kora:
Czy udobruchał już swojego dawnego szefa, dyrektora GOKu?
Czy rozmawiał może z Elą o możliwości zajęcia na półtorej dnia lokalu ŚKF'u i czy w ogóle jeszcze nas lubią?
Zanim ustalimy miesiąc spotkania (kwiecień, maj, czerwiec), proponuję dać Korowi czas na uzyskanie odpowiedzi na powyższe pytania.
Od siebie zapytam, czy pani Smolińska (pani z Prószka [Przepraszam panią jeżeli pomyliłem nazwisko]) dalej jest do naszej dyspozycji jeżeli chodzi o spotkanie?
A teraz wspomnień czar, czyli jak to jest organizować pierwsze spotkanie Fanów ŚD:
http://www.forum.pratchet...sk=t&sd=a#p1454
Jeżeli będziemy już wszystkiego pewni, to ja proponuję zaprosić użytkowników forum Pratchett.pl |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 11:41
|
|
|
Chyba malo usilnie o tym rozmawialismy, dobrze, ze Uboot wreszcie o tym napisal. W kazdym razie chyba zacznie brakowac nam terminow. W kwietniu juz chyba nie zdazymy, dalej mi pasuje druga polowa maja, a potem dopiero poczatek lipca (wiadomo, sesja).
Ale to na razie niewazne, po prostu niech Kor organizuje miejsce. Czy to Mstow (poprzednio bylo wiele osob chetnych, a niektorzy nawet byli we Mstowie), wiec mysle, ze ta lokalizacja by pasowala. A jak nie to ŚKF oczywiscie. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 12:25
|
|
|
Dla mnie weekend. Reszta do ustalenia przy konkretnym terminie. Jest szansa, że tym razem Aida będzie miała na ciopąg. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 15:16
|
|
|
Jeśli chodzi o ŚKF, to na Pyrkonie rozmawiałem z PWC'em. Mamy oficjalne zaproszenie od PWCa i Kuby Ćwieka na "kiedy chcemy byleby klub nie był wtedy zajęty" . Co do Eli i Alex... mam nadzieję że PWC przekazał "haracz" i też nie będą miały nic przeciwko .
Jeśli chodzi o zajętość klubu to oto informacja od Jakuba:
| Jakub Ćwiek napisał/a: | | w maju mamy seminarium (ostatni weekend, ten co zachodzi na czerwiec), a w kwietniu POPlit w dniach 16-19.04 |
Co prawda informacja datowana na pierwszego marca, ale zawsze to jakieś zaczepienie.
W sprawie Katowice/Mstów osobiście wolałbym Katowice - łatwiejszy i krótszy dojazd. Ponadto w Katowicach możemy liczyć na klubowiczów - zawsze to + parę osób do wspólnej zabawy. Co więcej nie wiem jak wygląda zaplecze GOKu natomiast ŚKF nikogo już chyba nie zaskoczy. Poza tym PWC narzekał, że w ŚKFie dawno remontu nie mieli i nasza obecność co nieco by przyśpieszyła ... a Kuba planował wymienić wszystkie zamki w drzwiach, poprzez urządzenie konkursu topienia kluczy w syfonie odpływowym.
Tyle tytułem wstępu. Oczywiście do do miejsa się dostosuję, tylko pamiętajcie, że Katowice to parę godzin wspólnej zabawy więcej .
Edit: co do imprez poza ŚKFowych:
- 27-29 czerwice odbywają się Dni Fantastyki we Wrocławiu. Z krótkiej rozmowy na Pyrkonie wynika że zdecydowana większość "Katowic" się wybiera.
- 2-4 lipca odbywa się warszawska Avangarda - wiem że PWC i Kuba dostali zaproszenia, nie wiem tylko czy się stawią . |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 17:52
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | Katowice - łatwiejszy i krótszy dojazd |
Moze i troche latwiejszy, ale krotszy? Jesli jedziesz z Warszawy to Czestochowe masz blizej. Zreszta i tak i tak masz blisko, w porownaniu ze mna. Ostatnio bylismy we Mstowie i co by nie mowic, fajne to Korowo.
Zreszta nawet jesli mielibyscie jechac godzine dluzej to jest takie straszne? Mi dojazd i powroc zajmuje zawsze 24h i nie narzekam. Jak nocleg byl w Krakowie, to tam pojechalem i bylo super, jak byl we Mstowie to tez bylo super + poranne szukanie papierniczego, a pozniej peronu to kolejne niezapomniane momenty. Dlatego troche sie dziwie, jak ktos pisze, ze musi miec latwy dojazd.
Moglbym napisac, ze zawsze ja jezdze, to teraz zrobmy w Gdansku, bede mial swietny dojazd, ale nie o to chodzi w spotkaniach.
Oczywiscie nie chce tu bron Boze dyskredytowac ŚKFu, ktory jak wiemy zawsze nasz przygarnie, a poswiecenie Eli, PWCa, Alex, czy Kuby oraz ich goscinnosc sa wspaniale. Tylko tak czasem mysle, ze zmiana miejsca bylaby ciekawym urozmaiceniem. Nie mowiac o tym, że ŚKFowcy byli wreszcie goscmi, a nie gospodarzami.
[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 3 Kwiecień 2008, 18:21 ]
Postaram się zapamiętać, że żebyś się dobrze bawił to potrzebujesz poszukać papierniczego i peronu. Uwzględnię to w rozkładzie zajęć, jak przyjedziesz do Krakowa [+ Buttery Nipple oczywiście!] |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 18:01
|
|
|
| settler, a samolot? |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 19:39
|
|
|
| Aida napisał/a: | | settler, a samolot? |
Jeszcze nie kupilem.
[ Komentarz dodany przez: Aida: 3 Kwiecień 2008, 20:27 ]
lol a kiedy kupujesz? Nie, no ja o tanie linie pytam. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 21:07
|
|
|
"Przylecę na spotkanie samolotem! Ale szpan!"
Jak dla mnie wyprawa z Warszawy do Katowic samolotem to spooooo(...)ora przesada.
Do Mstowa to już prędzej, bo Kor ma prywatne lotnisko niedaleko rezydencji. Z trzema przystankami. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 21:14
|
|
|
Tym bardziej, ze katowickie lotnisko jest blizej Czestochowy niz Katowic. Taki numer prosze panstwa.
Natomiast jesli juz kogos interesuje tematyka bo znam osoby ktore lataja po PL, to jest to naprawde kosztowne. Dlaczego? Prawie nie ma (a moze w ogole?) tanich linii latajacych po naszym kraju (w gdansku na przyklad w ogole). Natomiast LOT zrobil takiego psikusa, ze ma polaczenia zrobione gwiazdziscie, czyli ze wszystkich miast do Warszawy, a miedzy soba juz nie. I to jest powod, dlaczego loty sa drogie i wcale nie takie krotkie, jak by sie mogly wydawac. A, ze i tak ludzie lataja i LOT zarabia pieniazki, to szybko sie to nie zmieni.
Zreszta w tym watku temat ten jest tak absurdalny, ze Monty Python wysiada. EOT |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 23:35
|
|
|
Krejt: o Gdańsku mówię nie o Wawie. Na pewno z Gd. żadne wiziry albo skaje nie latają? Muszę to przeanalizować. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Kwiecień 2008, 23:40
|
|
|
Aida plz...
[ Komentarz dodany przez: Aida: 4 Kwiecień 2008, 12:00 ]
Zwracam honor, nie ma. Draństwo bo mnie to też może dotyczyć... |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 21:03
|
|
|
skoro temat dotyczy spotkania to o czym poważnym chciałabyś dyskutować?
jeślit ermin bedzie pasować to postaramy się Wam zapaskudzić imprezę pieluchami. |
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 20:57
|
|
|
Kolejna informacja od Eli i PWC. Dostałem wiadomość od Eli, że jeżeli spotkanie miałoby się odbyć po 19 maja to, niezależnie od tego gdzie spotkanie będzie miało miejsce (Katowice/Mstow), to nasi dotychczasowi gospodarze mogą poświęcić nam czas w weekend 24-25maja lub 21-22 czerwca:
| oryginal message napisał/a: |
po 19 maja, to zostaje nam tylko 24-25 maja. Potem jest seminarium, a potem nie ma nas z Piotrem przez dwa tygodnie. Kolejny ewentualny termin 21-22 czerwiec. To są także terminy, kiedy my moglibyśmy przyjechać do Mstowa.
|
|
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 21:01
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | nasi dotychczasowi gospodarze mogą poświęcić nam czas w weekend 24-25maj lub 21-22 czerwiec |
Jak dla mnie dni 24-25 maja idealne. Do sesji jeszcze pół miesiąca więc pasuje. |
| |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 21:02
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | weekend 24-25maja |
Tak jak U napisal. Dobry termin IMO. Koniec czerwca odpada. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 21:48
|
|
|
| nie mam sesji, tak więc termin ok, o ile się nic nie wydarzy ;-] |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 09:13
|
|
|
| Kurczę, ja na razie nic nie pisałem, bo próbuję się zoritnować, czy, kiedy, i jak dałbym rade zagrać koncert np. w Katowicach bo chciałbym zgrać koncert Animy ze spotkaniem i w końcu wykonać jeża żywo i Lokiego takie tam. Fajnie by było. Ale muszę mieć jeszcze kilka odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 11:22
|
|
|
Jak Maj to ja już będę jechać z settlerem najprawdopodobniej. |
|
|
|
 |
|
|