|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Inauguracja Spotkań Warszawskich |
| Autor |
Wiadomość |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 26 Maj 2007, 23:33 Inauguracja Spotkań Warszawskich
|
|
|
Qba siedzi, Qba myśli i Qba dostaje olśnienia... Tak w skrócie można opisać mój geniusz, ale dziś nie o tym.
Geneza problemu przedstawia się tak: usiadłem i wymyśliłem. Do tego istota całości jest nader prosta. 22 czerwca Qba kończy sesje, potem z tych czy innych powodów zostaje w Warszawie i przypadkiem w weekendy wypadające do końca września nie ma co ze sobą zrobić. Więc pomyślałem, że skoro udało mi się zorganizować mini-spotkanie w Katowicach, to dlaczego nie miałoby mu nie wyjść ze spotkaniami w Warszawie. Jest nas stołecznych użytkowników ośmiu* (liczę oczywiście tych aktywnych). Jeśli dodać siostrę Gadio, wyjdzie dziewięciu. Prawie z każdym z Was udało mi się już spotkać z tych czy innych powodów - głównie gdy Qba potrzebował coś od Was, lub Wy potrzebowaliście coś od Qby . Stąd pytanie, czy nie mylibyśmy się spotkać czysto towarzysko? Lato zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim część z Nas ma więcej czasu niż zwykle, a więc łatwiej wygospodarować sobie jedno popołudnie.
Ten post, nie ma na celu narzucania Wam czegokolwiek. Doskonale zadaję sobie sprawę, że wakacje, oprócz większej ilości wolnego czasu, wiążą się również z różnymi wyjazdami. Mimo wszystko wydaje mi się, że nawet jeśli nie uda się zsynchronizować wszystkich, to na pewno da się tak dobrać czas i miejsce spotkania tak aby większość z Nas przybyła. Zwłaszcza, że niektórzy nie mogli pojawić się na II spotkaniu w Katowicach.
Stąd moje pytanie: Aida, Bella, Marta, Gadio, Lu, Erp, Apaczyk, Vanti* – co Wy na to? Jeśli mielibyście ochotę się spotkać, spróbujcie wstępnie się zadeklarować kiedy Wam pasuje. Jestem pewny, że uda nam się coś ustalić.
A jak data już się ustabilizuje, to możliwe, że uda nam się również ściągnąć kogoś spoza stolicy. Na sto procent znajdą się „oszołomy”, które będą chciały do nas przyjechać
PS. W przypadku powodzenia całego przedsięwzięcia Qba gwarantuje, że zostanie przygotowany i zrealizowany PLAN
* Jeśli kogoś pominąłem, to przepraszam. W przypadku udanej realizacji spotkania, każdy „zaniedbany” ma u mnie soczek/piwko... a nawet piwo z sokiem |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
| |
|
|
|
 |
beladonna
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 00:46
|
|
|
Hehe Ja się piszę, ale pewnie już w weekend po 10 czerwca A potem to juz wszystko możliwe, bo lato spędzamy w 100lycy |
_________________ Nie trzeba umieć grać w szachy, żeby umiejętnie rozstawiać pionki
http://beladonna.posadzdrzewo.pl/
 |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 09:48
|
|
|
To ja powiem tam - praktycznie do końca sierpnia nie będę mógł się pojawić, gdyż po pierwsze primo od 21 czerwca do 10 sierpnia siedzę w Japonii, a po drugie primo w sierpniu spędzam wakacje z moją Lubą poza Warszawą. Ale wrzesień jak najbardziej będzie mi pasował |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 10:58
|
|
|
Jak będzie plan to ja nie jadę |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 11:08
|
|
|
Za siebie mogę powiedzieć, że lipiec i połowa września to mnie nie ma, bo jadę kolejno: na WJM, do Angli, znowu na WJM. Może z 6 dni w trakcie mam wolnych i może się trafi wśród nich jakiś weekend. Mniej więcej po połowie sierpnia jestem już w domu. Mogę też pomoc w realizacj PLANu. Wrzesen to już niekoniecznie, bo , jak wiadomo, ja jeszcze nie mam wakacji do października i od września zaczynam naukę w 2-ej klase liceum, a to trochę pracy będzie wymagało.
Za Martę nie mogę świadczyć. Jakieś badania ma i w góry wyjeżdża. Się zobaczy. |
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 27 Maj 2007, 11:56
|
|
|
Dla mnie bomba ale po 23 czerwca - dopiero wtedy mam egzamin na prawo jazdy. Reszta zależy on konkretnego dnia, czyli nieprzewidywalnych rzeczy, czyli spox. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Erpegis

Wiek: 27 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 27 Maj 2007, 13:23
|
|
|
Mnie zasadniczo powinno nie być od końca sesji. (not that I care).
No, chyba że uda mi się wkręcić na drugi etat. Pożywiom, uwidzim. |
_________________ Najbardziej cyniczny i zblazowany użyszkodnik forum. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 15:25
|
|
|
A jakby tak nad morze jechać, co? Będzie plaża, bikini, cold bee
[ Komentarz dodany przez: settler: 27 Maj 2007, 16:01 ]
i settler |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 16:31
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | plaża |
... i piasek lepiący się do spoconego ciała...
| Kormaciek napisał/a: | | bikini |
... spocone okolice bikini, dodam od siebie...
| Kormaciek napisał/a: | | cold bee |
..., które się szybko ogrzeje, a zresztą i tak nie piję...
Innymi słowy - jeżeli nie Katowice to już lepiej Warszawa |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 19:07
|
|
|
I właśnie przez takie malkontenckie zachowania jak Twoje Gadio, w Polsce jest tak mało plaż dla nudystów. Wstydź się! |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 19:25
|
|
|
Chłopaki, tu na prawdę próbuje się coś zorganizować... |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 19:49
|
|
|
Ależ ja wcale nie neguję tego, że zamierzasz coś zorganizować. Co więcej - popieram i oferuję swoją pomoc, jeżeli będę.
Odpowiedź na post Kora była tylko negująca pomysł spotkania nadmorzowego. [A swoją drogą - plaże nudystów to ja jednak wolę nad jeziorem. Tak jak wszystko co z wodą to wolę nad jeziorem.] Bo tu się mówi o Warszawie, a jak Kor chce zrobić spotkanie nadmorzowe, to niech sam zacznie temat. Tu się mówi o Warszawie. |
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 20:01
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | Chłopaki, tu na prawdę próbuje się coś zorganizować... |
A podróżnych z Bydgoszczy i okolic (Kraków/Ostrowiec Św. ) przyjmiecie?
To czy ewentualnie wpadniemy, zależy od tego gdzie z Agatą "spędzimy" pracowite wakacje. Jeżeli za granicą to ewentualny, nasz wpad przewidujemy we wrześniu, a jeżeli w kraju to myślę że nie będzie problemu z jakimś weekendem.
Zresztą w planach mamy jeszcze wylegiwanie się w towarzystwie Gehenny i Settlera na Bałtyckich plażach . |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 27 Maj 2007, 21:24
|
|
|
Tylko nie zaczynajcie znowu!
To zaraz, kto nie może i kiedy? Niech to ktoś połączy bo ja mam Jonki przed oczami... |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 21:32
|
|
|
| Aida napisał/a: | | Tylko nie zaczynajcie znowu! |
Kto zaczyna? Mnie to wisi czy sie zalapie czy nie.
Po prostu napisałem że chętnie bym przyjechał. Nie wymagam od nikogo aby sie pod nas układał ze spotkaniem i chyba inni też tego nie mieli na myśli.
Przypasi, przyjedziemy, nie przypasi nie przyjedziemy. Czy to tak trudno zrozumieć? |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 22:54
|
|
|
Pewnie jakoś bym wygospodarował wieczór czy dwa.
Nawet pomimo faktu, że mam jeszcze zapewne przez kilka tygodni urwanie głowy z przeprowadzką i sporo roboty w nowej pracy. Czekam na konkrety. Raczej po 20 czerwca. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 23:08
|
|
|
No dobrze wychodzi na to że tylko Srebrna Orda się nie zadeklarowała, ale zanim to zrobi ograniczymy im trochę pole wyboru... i tak, biorąc pod uwagę wszystkie głosy, które się pojawiły proponuję 2 terminy:
pierwszy - sobota 23 czerwca
drugi - piątek 29 lub sobota 30 czerwca.
Zanim podniosą się głosy sprzeciwu...
Rozumiem że Belli pasuje, co daje nam już 2 użytkowników.
Jeśli magiczny przepis w obrębie edukacji szkolnej nie zmienił się odkąd opuściłem mury liceum Gadio kończy naukę 22 czerwca - więc wątpię, że uda mu się wyjechać zaraz następnego dnia, do tego 30 czerwca to jeszcze nie lipiec... Tym samym jeśli uda mu się namówić siostrę to jest nas już 4.
O ile znam rozkład sesji egzaminacyjnej Uniwersytetu Warszawskiego to Erpegis ma zapewnioną rozrywkę do 30 czerwca (Erp wybacz jeśli nie wziąłem pod uwagę faktu, że zaliczysz wszystko w zerówkach ). A więc, jako student może przyjść na spotkanie nawet jeśli będzie miał egzamin 25-tego, a jak zaliczy wszystko wcześniej to posiedzi sobie chłopak tydzień w Warszawie (jeśli impreza miałaby się odbyć 29-30). Jednym słowem licznik.INC = 5.
W godzinach popołudniowych Aida będzie już po prawku, dlatego na pewno nie przepuście okazji aby do nas dotrzeć w swoim nowym automobilu. (Razem 6).
Vanti jedzie się orientalizować i nijak nie można do pogodzić z proponowanymi datami... przykro mi bracie... wrzesień czeka (still 6).
W dalszym Ciągu nie wiadomo co z Lu i Apaczem, ale wierzę, że uda im się dostosować.
Dlatego proszę, wszystkie osoby które policzyłem, jak i te, których jeszcze nie policzyłem o wyrażenie swojej opinii odnośnie proponowanych terminów.
Co do Uboota i Agatki - U tak jak deklarowałem na gg, jeśli się skusicie, na pewno znajdę dla Was nocleg (chociażby na moim łożu typu "jedynka" - niestety bez pościeli w lamparcie centki - no i beze mnie, bo wtedy wybiorę opcję "podłoga" ).
Resztę użytkowników też oczywiście zapraszamy, tylko pamiętajcie, że docelowo spotkanie ma trwać pół dnia (powiedzmy w godzinach 17-23) - ale jeśli będziecie chcieli przyjechać, to zawsze coś się wymyśli
edit: Rozumiem że Apaczykowi też pasuje - razem 7 |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 27 Maj 2007, 23:35
|
|
|
Heheh raczej mi wozu nie pożyczą z ośrodka egzaminacyjnego, ale jeśli tylko dam radę - to postaram się być. No: chyba, że się coś wykatastrofuwuje, np. instruktor urwie mi głowę za przejazd po linii na łuku... |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2007, 23:42
|
|
|
Aido> biorąc pod uwagę moje ostatnie doświadczenia (tak! zdałem prawo jazdy w wieku prawie 35 lat!) - możesz skończyć egzamin późnym wieczorem, a potem jedź raczej autobusem/tramwajem/taksówką....
Na warszawskie spotkanie niestety nie dotrę, bo zmieniać będę pieluchę, ale szkoda mi tego, że nie zobaczę w realnym świecie kilku twarzyczek, które nie ośmieliły się dotrzeć do ŚKF-u..... |
_________________ |
|
|
|
 |
beladonna
VIP

|
Wysłany: 28 Maj 2007, 00:25
|
|
|
Dobra, mnie tam za pewne podane przez Qbę terminy pasować będą, a przynajmniej z nikim innym na wspomniane popołudnie umawiać się nie będę |
_________________ Nie trzeba umieć grać w szachy, żeby umiejętnie rozstawiać pionki
http://beladonna.posadzdrzewo.pl/
 |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |