Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
III Spotkanie forumowe [27-28.X.2007]

Gdzie powinno odbyć się trzecie spotkanie?
Mstów
45%
 45%  [ 10 ]
Katowice
54%
 54%  [ 12 ]
Głosowań: 22
Wszystkich Głosów: 22

Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 9 Sierpień 2007, 12:08   

Ale spotkanie będzie w piątek sobotę i niedzielę jak coś.

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 9 Sierpień 2007, 15:24   

Nam (mi i PIotrowi) druga polowa pazdziernika odpowiada najlepiej, chyba ze jemu glowa odpadnie, jak mi tu podpowiada.... To wtedy przyjade sama, a on niech sobie tej glowy szuka...

Keyff 
Moderator

Wysłany: 10 Sierpień 2007, 14:03   

mi bardziej by pasowała pierwsza połowa października bo im bliżej daty 0 tym gorzej.

i pytanie za 100 punktów, czy w tym mstowie jest jakieś miejsce gdzie możnaby rozsądnie przenocować? nie chodzi mi o 5-gwiazdkowego hiltona ale coś o rozsądnym budżecie, z łóżkiem i prysznicem. Wiem że mam dziwne wymagania :) ale wolę zawczasu wiedzieć.

Mab 
VIP

Wysłany: 12 Sierpień 2007, 13:13   

myślę, że lepszym terminem byłby koniec września - początek października to rzeczywiście urwanie głowy... (nie tylko dla studentów :P )
tak cały czas mówimy o tym, że "ktoś coś" może w tym wrześniu załatwiać na uczelni, ale czy to faktycznie byłby dla kogoś problem?

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 21:59   

Kor nie napisal, to ja informuje, ze Ela i PWC zgodzili sie przyjechac do Mstowa, wiec zostalo nam tylko ustalic termin.

Łukasz 
Moderator

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 22:17   

I zmontować PLAN! :mrgreen: :mrafroamerykanin: :mrgreen:

Kor 
Moderator

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 23:01   

Najlpierw zrobimy głosowanie, bo może większość będzie chciała w Katowicach.

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 23:06   

Dodałem ankiete.

Oczywiście o głosowanie proszonę są osoby, które mają zamiar pojawić się na spotkaniu.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 23:24   

proszę o opcję - "w każde z tych miejsc postaram się dojechać o ile to będzie możliwe" ;)

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 23:29   

wawrzyniec napisał/a:
proszę o opcję - "w każde z tych miejsc postaram się dojechać o ile to będzie możliwe"

Chyba nie zrozumiales o co chodzi. Kor, Krejt, Uboot, czy ja tez dojedziemy gdziekolwiek (nawet do Gdańska :roll: ). Ankieta ma na celu wylonic to gdzie wolimy zeby sie odbylo kolejne spotkanie.

Jesli komus zupelnie wszystko jedno i nie preferuje zadnej lokalizacji to nie musi glosowac. Efekt jest taki sam, jak dodanie pustej opcji w sondzie.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 23:58   

Ja w ogóle średnio rozumny jestem, albo nie do końca zrozumiałe są moje sarkastyczne czasem wydzieliny. Nie apeluj więc do mnie Drogi Panie S. o czytanie ze zrozumieniem, bo z tym nie mam problemu. Podobno;-) Spróbuj bardziej pokrętnie przeczytać moje zeznania.
Z mojego punktu widzenia nie wszystko jest poważne, aczkolwiek do Gdańska nie dojadę. Jeżeli się uda - dojadę w jedną z wymienionych wyżej lokalizacji. Oddaję więc pusty głos i kaszlę przy tym rytmicznie.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 09:09   

W sumie do Katowic dojazd krótszy i lepszy, ale zagłosowałem na Mstów bo lepiej coś odmienić.

Oczywiście swój przyjazd dalej uzależniam od terminu spotkania - im później tym gorzej, chyba, że na wiosnę.

Co do planów i innych takich - ponieważ wszyscy się ciągle i tak wyśmiewają i wycierają sobie... twarze ideą żeby cokolwiek się wysilać itp - mam tylko jeden punkt programu który chciałbym zrealizować:

> zawczasu zarezerwujmy sobie miejsce w jakiejś fajnej knajpie i nie zwlekajmy z realizacją najrozsądniejszego (przynajmniej na drugim spotkaniu) punktu - czyli pójścia na piwo :mrgreen:

Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 10:24   

Od razu mówię, spotkanie się pod parasolkami nie jest punktem programu i o ile ja go bnęde tworzył - nie będzie. Jeżeli ktoś będzie chciał się spotkać na piwo/wódkę/wino/denaturat/rozpuszczalnik to można zrobić tak jak ostatnio zrobiliśmy na II spotkaniu (i w sumie na I też) - spotkaliśmu się dzień wcześniej uprzednio znajdując sobie lokum do przespania się.

Powtarzam, jak dla mnie spotkanie pod parasolkami nie jest punktem programu, z racji m.in. takiej, że nie każdy może uczestniczyć. Poza tym we Mstowie ciężko będzie znaleźć knajpkę lepszą niż spelunka :wink: dlatego sądzę, że na podwórku przy grillu będą stoliki, grill, ławeczki, krzesła i to będzie musiało wystarczyć. Tak, Mstów to wiocha o czym już mówiłem i teraz to powtarzam!

Przede wszystkim to ja się muszę jescze upewnić, czy szanowny dyrektor Ośrodka Kultury zgodzi się na 100% na takie spotkanie z noclegiem, co uczynię w tym tygodniu.

settler 
Administrator

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 12:07   

wawrzyniec napisał/a:
Spróbuj bardziej pokrętnie przeczytać moje zeznania.

Eh ci prawnicy. :lol:

Keyff & Kor > Przeciez tym razem spotkanie oficjalnie zaczyna sie "dzien wczesniej", czyli w piatek. Oczywiscie rozumiem, ze niektorzy pracuja, wiec w piatek nie bedzie zadnych sztuk (co najwyzej tworzenie jej :P ) i innych punktow "programu".

Co do parasolek, to ja sie Kora pytalem o grilla, bo myslalem, ze bo to wygladac wlasnie tak. Udajemy sie do sklepu po miesko i napoje. I robimy grilla.

Co do terminow to w moim przypadku otworzyla sie szansa, ze pod koniec wrzesnia bede mogl pojechac. Ale to tylko o mnie chodzi. Zreszta niewaznie, trzeba szybko ustalic termin bo to raczej wazna niewiadoma. Mi pasuje druga polowa pazdziernika i jak teraz napisalem koniec wrzesnia.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 12:24   

mi tam niektóre napoje smakują tak samo przy grillu jak i pod parasolkami ;)
Jednakże prohibicja jest dla mnie zabójcza....

Keyff 
Moderator

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 15:10   

nie wiem kor za bardzo o co ci chodzi, ale to dla mnie nic nowego. Jeśli pamięć mnie nie myli miałeś układać plan poprzedniego spotkania. Z tym, że jak się okazało planu nie było wcale. Snuliśmy się bez sensu po Katowicach a potem wymyślaliśmy na bieżąco co by zrobić żeby się nie nudzić. Jeśli to nazywasz swoim wielkim planem i zamierzasz go układać tak samo jak ostatnio - to moją odpowiedź na taki plan masz powyżej.

w ogóle nie wiem o co i po co się burzysz - jakoś ja pamiętam że chodziliśmy na piwo na każdym spotkaniu i bynajmniej nie mam tu na myśli jakichś wcześniejszych Waszych spotkań, tylko te dni w które ja byłem. Chyba że mnie jakoś totalnie pamięć zawodzi lub coś mi się przyśniło.

Wracając do sprawy - jakim musisz być obłudnikiem, żeby wypisywać takie bzdury - wiesz dobrze jak również chyba każdy inny obecny na poprzednich spotkaniach, że byłem zdecydowanym zwolennikiem jakiegoś planu. Jednakże Ty w kółko powtarzałeś, że "najlepszy plan to brak planu" a padały też słowa, że "i tak się skończy tym, że pójdziemy na piwo" - a tu nagle moja wypowiedź, że w takim razie zamiast siedzieć bez sensu i zastanawiać się co robić, można z góry ustalić gdzie i jak spędzimy wieczór żeby chociażby uniknąć takiej sytuacji jak ostatnio że drugi raz tego samego dnia szlajaliśmy się po Katowicach szukając miejsca gdzie moglibyśmy usiąść, zjeść coś i napić się rzeczonego piwa. Jak już to się udało atmosfera była miła. No chyba, że po prostu tego nie pamiętasz.

sett> nic o grillu nie słyszałem, ale opcja że mamy zaplanowany wieczór w postaci grilla jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Bo spełnia te same przesłanki.

i jeszcze co do terminów> dla mnie sprawa jest prosta - jeśli to bedzie koniec września pojawimy się na 95% jeśli to będzie koniec października - szanse oceniam poniżej 30%. Oczywiście chciałbym być ale akurat tej jesieni moja życiowa sytuacja jest troszkę złożona.

settler 
Administrator

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 16:22   

Keyff napisał/a:
Chyba że mnie jakoś totalnie pamięć zawodzi

Na trzecim spotkaniu juz tyle nie pij. :lol:

Cytat:
sett> nic o grillu nie słyszałem, ale opcja że mamy zaplanowany wieczór w postaci grilla jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Bo spełnia te same przesłanki.

Dla mnie, nawet jesli byloby gdzie pojsc to takie wyjscie jest bardziej atrakcyjne. Dlatego od razu, jak padl pomysl organizacji spotkania w Mstowie to zapytalem sie Kora, czy jest mozliwosc zrobienia grilla. Mysle, ze to jest najlepsze wyjscie.

Keyff napisał/a:
i jeszcze co do terminów> dla mnie sprawa jest prosta - jeśli to bedzie koniec września pojawimy się na 95% jeśli to będzie koniec października - szanse oceniam poniżej 30%. Oczywiście chciałbym być ale akurat tej jesieni moja życiowa sytuacja jest troszkę złożona.

Rozumiemy cie i wiemy o tym od dawna. Wrzesien tez ma jeszcze jeden niezaprzeczalny plus. Bedzie cieplej. Jednak u mnie dopiero teraz pojawila sie szansa, ze we wrzesniu bede mogl pojechac. Nigdy wszystkim sie nie dogodzi. Trzeba ustalic kiedy lepiej, wiec prosze o szybkie zabieranie glosu.

Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 21:04   

Jeden
Nie zakładamy że spotkanie będzie we Mstowie, Dyrektor Ośrodka Kultury nie wyraził jeszcze swojej opinii i zgody.

Dwa
Chciałem zaprosić i zaprosiłem właściwie i zaproszenie zostało przyjęte przez panią z Prószka. Muszę myśleć też o tej kwestii.

Trzy.
Na pierwszym spotkaniu był plan. Jakoś razem go robiliśmy, popraw mnie Keyff. I punktem programu nie były parasolki, To że je miło wspominamy to inna sprawa. Na drugim spotkaniu był plan. Nie był tylko napisany i wydrukowany i ustalony na sztywno. Niestety, musiałem na dwie godziny sobie pójść, i wtedy bez sensu się snułeś po Katowicach. Bez sensu? A kiedy planowałeś coś zjeść? Na trzecim spotkaniu będzie plan taki jak na pierwszym - spisany i i mniej więcej godzinowy, a nie w postaci luźno pamiętanych pomysłów what-to-do. Nie podobała mi się po prostu idea popędzania bo to bo tamto, a za 5 minut to, ale taki luz w postaci II spotkania jest też bez sensu, dlatego będzie plan jak za I razem. A jedyne czego to chcę, to żeby było parasolki, ale nie jako punkt programu, czy jako główny punkt programu. Takie after party Keyff :wink:

Cztery
'Najlepszy plan to brak planu' - to był po prostu żart i bez obłudników proszę! 8-)

Pięć.
Podam dzisiaj albo jutro, kiedy możemy liczyć na gośći, czyli Piotra, Elę i Kubę. No i zapytam się panią Renatę - jak z terminami.

efzetiks 
VIP

Wysłany: 29 Sierpień 2007, 02:40   

ja się oczywiście nie pojawię, nawet nie będę tym razem udawał, że się jakoś specjalnie staram. Jednakże dorzucę swoje trzy grosze: ma każdym spotkaniu integracyjnym bądź też szkoleniu prócz taplania się w błocie, strzelania do siebie kulkami z farbą czy piętnastu bardzo pouczających seminariów - najważniejszym punktem jest wieczorny darmowy alkohol. Ja nie mówię, żeby od razu Kor (jako główny logistyk) kupował całą cysternę wódki i ciężarówkę piwa, ale ale.... Choć po darmowym alkoholu na drugi dzień nie boli głowa.

settler 
Administrator

Wysłany: 29 Sierpień 2007, 10:31   

Na pierwszym spotkaniu tak jakby byl darmowy alkohol. Dlatego teraz Waw (ktory tym razem nie bedzie mial jak uciec) nie bedzie pamietal spotkania. :lol:

Odpowiedz do tematu