Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Krejt
26 Marzec 2007, 11:58
II Spotkanie Forumowe (niewyszłe)
Autor Wiadomość
Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 15 Maj 2006, 16:49   II Spotkanie Forumowe (niewyszłe)

Na samym początku prosze o podanie odpowiadających wam terminów w sierpniu. Ja cały miesiąc będę siedzieć u siebie, więc dla mnie to nei problem , wybierzemy termin, który będzie pasował jak największej ilości osób. Na miejscu mam pomoc, na razie jednoosobową, ale spokojnie, to dopiero początek :]
Poza tym mam pytanie, a właściwie dwa - czy odpowiadałby wam konwent na terenie jakiejś szkoły (bo to będzie dla mnie chyba najłatwiejszy do zdobycia lokal) i czy jesteście w stanie jakąś kwotę zapłacić (m.in. właśnie za wynajem jakiegoś miejsca/terenu na dwa dni).

Ew. można zrobić coś w plenerze, przespać się w namiotach, ale co jak zacznie padać...

Gadzinisko 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 16:54   

Hmmm... Raczej druga połowa sierpnia.

W szkole, to nawet dobry pomysł. Akurat dużo miejsca. Tylko trochę może s kolei za bardzo przewiewnie. I czy szkoła miałaby być miejscem noclegu od razu? Jeżeli tak, to każdy by miał wlasną sypialnię od razu.

A czy może zapłacić? i tak będzie trzeba zapłacić za dojazd, więc trochę więcej nie zrobi różnicy.

Krasnola napisał/a:
Ew. można zrobić coś w plenerze, przespać się w namiotach, ale co jak zacznie padać...

Ja zacznie padać, to nie wiadomo co... Z cukru nie jesteśmy, jakby to miało być tylko nocleg, to nie ma chyba problemu (zmartwienia :)) ). Na dzień jednak przydałoby się jakieś pomieszczenie...

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

Łukasz 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 16:58   

Sierpień to dla mnie będzie ruletka. Możliwe, że będę miał pieniądze ale czasu mogę nie mieć. Szczęściem by było gdyby trafiło się w dzień dla mnie nie roboczy, ale tego nigdy nie będę pewien. Najciężej będzie zdobyć pozwolenie rodziców. Ale jeżeli będę je miał to zadeklarować się, że przyjadę będę mógł najwcześniej tydzień przed wyznaczonym terminem. Co do ściepy na wynajem: jak będę miał z czego zapłacić to nie ma problemu, jeżeli kwota nie będzie za wysoka.

Kor 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 17:00   

Krasnolu, nie wiem czy zauważyłaś, ale w tamtym spotkaniu, co się skończyło wczoraj, raczej nic nie było narzucane, tylko proponowane, głosowane. A już narzucasz sierpień i Poznań. A my np. uzgodniliśmy, że wszyscy się wbiajmy do pokoju do Seta w wakacje na spotkanie namber dwa :mrgreen: Żartuje. Chodzi mi tylko, o to, że lepiej tak zrobić żeby się więcej osób wypowiedziało zanim zaczniemy coś narzucać.

Np. mi tam gdziekolwiek pasuje, jak jest w weekend, ale inni w weekend pracują. Spotkanie namber one nie pasowała prawie nikomu (z dojazdem, bo było daleko) i dlatego było fajnie :]

POza tym powstał tajny plan wykorzystania na II spotkaniu tych rzeczy, które się nie odbyły na I, ale o tym dopiero będzie, Więc spokojnie.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 15 Maj 2006, 17:03   

Cytat:
Hmmm... Raczej druga połowa sierpnia

U mnie jest to pierwsza połowa Sierpnia... eh, życie...

Tym razem muszę być ;D

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 17:14   

Fajnie ze pierwszy ledwo sie skonczyl a juz drugi zaczyna... interesuje mnie jednek kto ustalil date w sierpniu, skoro jeszcze dwa dni temu byla jeszcze mowa o pazdzierniku ustalana wiekszoscia przybyla na pierwszy zjazd (a wiec wybaczcie ze w moim mniemaniu tą bardziej wiarygodną jesli chodzi o drugi) i przepraszam jesli zle zrozumiałem, ale z tresci posta wynika (moze nie w prost) ze wszystko mialoby sie odbyc w Poznaniu co znowu jest sprzeczne z poczatkowymi ustaleniami.

Wybacz moja ignorancje, oraz negatywne podejscie do sprawy ale wydaje mi sie ze spotkanie forumowe jest to jednak cos na co przybywa wieksza liczba osob i jak dla mnie zupelnie nie na miejscu jest rzucenie hasla - "hej zrobimy to u mnie, w dla mnie dogodnym terminie", zwlaszcza ze wstępne ustalenia już jakies padały, a Ciebie przy nich nie bylo... dlatego może warto by najpierw spytać reszty

edit:
tak to jest jak w czasie pisania posta przychodzi sprawozdanie poprawiac, potem mam 15 minut poslizgu... w kazdym badz razie Kor musisz mnie kiedys nauczyc Twojej sztuki dyplomacji :P

Keyff 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 17:37   

Dokładnie po pierwsze: "nie wakacje" - proponowany i wstępnie zaakceptowany przez wszystkich obecnych na spotkaniu ludzi był jakis październikowy weekend.

Po drugie, pamiętajcie, że jeśli będziemy robić nie w katowicach to na 99% nie będzie PeWuCa. A dla mnie np.obecność Piotra jest bardzo istotna.

Po trzecie - lokum musi byc jakieś fajne, mi szkoła średnio odpowiada, chyba, że sala z zasłonami (tak, aby dało się np. projektor uruchomić)

Poza tym, wakacje, czy nie - tylko weekend.

Ale ja jestem elastyczny i przy zachowaniu minimum - czyli że to będzie sobota&niedziela stawiam się razem ze sprzętem [projektor, kamera, ew. nagłośnienie, karty do cebuli, plansza IqFlatDiscworld, gitara]

settler 
Administrator

Wysłany: 15 Maj 2006, 19:41   

Poruszylem ten temat na koniec spotkania (mialem wrazenie, ze wszyscy chcieli mnie zagryzc za moj optymizm :P ). Jednak ogolnie dogadalismy sie co do podstawowych spraw.

Po pierwsze - nie w wakacje. Czemu? Wile osob gdzies wyjezdza i kazdy w innym terminie. Wiele osob pracuje i ja na przyklad w czasie wakacyjnej pracy nie odrozniam weekendow - dzien pracy, jak kazdy inny, wiec to tez nie jest rozwiazanie.

Po drugie - miejsce. Cholera, straszne takie 12 godzin w pociagu, ale bylo warto, wiec jesli ja nie narzekam to juz malo kto ma do tego prawo. Tak jak Keyff napisal - potrzebujemy PeWuCa. Bez niego cale spotkanie staloby o trzy, albo i piec klas nizej. Dlatego trzebaby z nim porozmawiac i zapytac, czy ew. pojechalby do jakiejs Wawy, chociaz ja to widze, jako naprawde ostatecznosc, ktora nalezy rozwazac, jako awaryjna.

Po trzecie - nie chce tu byc sarkastyczny, ale nagle spotkanie w sierpniu zaczely planowac osoby, ktore sie nie pojawily w Katowicach... i jak mi sie zdaje czuja sie z tym zle ;) . I obawiam sie, ze jak dojdzie co do czego to by bylo z wieksozscia tak samo jak tym razem - ja nie moge.

Po czwarte - jak juz Kor napisal w sierpniu, w moje urodzinki spotykamy sie u mnie w pokoju. Niespodzianka - Pratchett tez wpadnie.

Henna 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 19:47   

settler napisał/a:
wiec jesli ja nie narzekam to juz malo kto ma do tego prawo

Ja mam prawo. Ale też nie narzekam :P I w sprawie spotkania numer dwa zgadzam sie z settem. W Katowicach bylo miejsce i PWC. Gdzie indziej może nie być ani jednego ani drugiego, z tym że wtedy to chyba szkoda zachodu...

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

efzetiks 
VIP

Wysłany: 15 Maj 2006, 22:25   

settler napisał/a:
ale nagle spotkanie w sierpniu zaczely planowac osoby, ktore sie nie pojawily w Katowicach...

no i juz sie pojawily jakies grupki, wiedzialem ze tak bedzie..

a co do wszelkich terminow to ten "oficjalny" mi sie bardziej podoba w sensie pazdziernikowy, chociaz mam ladniejsza kolejkcje ubran na lato..
wakacje mimo, ze letnie i wakacyjne (dla mlodych) to PWC (zwany przez niektorych tutaj blednie "Piotrem" :mrgreen: ) najwazniejsza osoba jest.. no chyba ze akurat Pratchett`owi by przypasowal sierpien i Poznan to coz, trudno..

Kor 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 22:53   

efzetiks napisał/a:
no i juz sie pojawily jakies grupki, wiedzialem ze tak bedzie..

e tam :mrgreen:

Ja myślę, że spotkanie powinno się odbyć i się odbędzie. Tylko tak sobie gaworzylismy i nam wyszło z naszego gaworzenia, że bez sensu tak co miesiąc. Jakbyśmy byli z jedngo miasta, to co tygodniowe sesje cebuli, czy rpg na motywach dysku bylyby super. Ale tak...

Poza tym, jakbym sie miał co miesiac budzić i od razu po przebudzeniu widzieć gęby Uboota i Settlera wyglądające tak: " :mrgreen: ", to byście mi płacili za psychiatre. Już dzisiaj się przeżegnałem przed otworzeniem oczu.

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 15 Maj 2006, 23:02   

Może po prostu trzeba te spotkania organizować w większych pomieszczeniach - wtedy będzie wygodniej - bo tak, to leżeliście na tej podłodze jak śledziki :wink: . A ja na wysokościach ("chwała na wysokościach").

Chętnie się spotkam znowu, tylko, że raczej wolałabym nie w wakacje - te raczej mam niezaplanowane, co w praktyce oznacza, że wypadnie mi masa różnych rzeczy do zrobienia, więc będą całkiem wypełnione. Październik jest ok.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 16 Maj 2006, 01:59   

Bez przesady Agatko - było duzo miejsca. Jakby się ci co się pierwszi kładli (nie mówie o Tobie) połozyli z zachowaniem zasad ergonomii to by jeszcze kilka osób się zmieściło. były jeszcze miejsca w "biurze". Poza tym Ty chyba jako ostatnia powinnaś narzekać - byłaś jedną z dwóch osób któe spały na łożeczkach - no chyba że aż tak przerażała cię wizja Krejtowych objęć - w co nie uwierzę <lol3>

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 16 Maj 2006, 09:31   

Jak mawia poeta: "co za dużo to i świnia nie zje" ;-)
Jeśli spotkanie numero duo się będzie miało odbyć w Katowicach - jest duża szansa, że mnie się też (znowu?!) uda na dużą część trafić (tak jestem egoistą;-). Zgadzam się z przedmówcami, którzy suegrują ochłonięcie po spotkaniu numero uno. To po pierwsze. Po drugie - jeśli zaczniemy planować dzisiaj to pewnie w ciągu najbliższego miesiąca sprawa się rozmyje. Jak łzy w deszczu (kto wie skąd to cytat, no kto?). Po trzecie - ja się do PeWuCa zwracałem per Piotr (niektórzy nawet per Piotruś) i nie widzę w tym nic niewłaściwego. Wyżej wymieniony sugerował to zresztą sam, przynajmniej w rozmowie. To tak jak pisanie Terry/PTerry/Pratchett - cały czas wiemy o kogo chodzi, no nie :lol: ?

Poza tym zauważcie, o ile śmielsze są wypowiedzi wielu osób w formie wirtualnej od tych realnych :mrgreen:

efzetiks 
VIP

Wysłany: 16 Maj 2006, 12:28   

wawrzyniec napisał/a:
ja się do PeWuCa zwracałem per Piotr (niektórzy nawet per Piotruś) i nie widzę w tym nic niewłaściwego

to chyba do mnie... ja tam tez nie widze niczego wlasciwego tylko z zazdroscia patrze jak niektorzy pisza o wicemiszczu "Piotr" .. ale z taka pozytywna zazdroscia nie mam zamiaru zdjac chociazby Keyffa z kuszy...

a co do miejsca to jak jest go malo to nawet lepiej, bo integracja lepsza :D

Monkey 

Wysłany: 16 Maj 2006, 15:54   

Bonito napisał/a:
U mnie jest to pierwsza połowa Sierpnia... eh, życie...

U mnie też choć nie wiem czy byłabym w stanie się pokazać :shock: (tchóóóórz)
settler napisał/a:
ale nagle spotkanie w sierpniu zaczely planowac osoby, ktore sie nie pojawily w Katowicach

:mrgreen:
wawrzyniec napisał/a:
Poza tym zauważcie, o ile śmielsze są wypowiedzi wielu osób w formie wirtualnej od tych realnych :mrgreen:

Tia, jeżeli jakimś cudem kiedyś bym się pokazała to się nie zdziwcie, że przyszła niemowa :|

Słupek 
VIP

Wysłany: 16 Maj 2006, 20:15   

Ja się nie znam, więc się chętnie wypowiem. Nie mogłem być na pierwszym spotkaniu, więc chciałbym móc się pojawić na drugim jak najszybciej, ALE jak na razie nie mam żadnej gwarancji, że by mnie tym razem pusczono. Niby skończę te 16 lat, lecz to w końcu niewiele znaczy. Zastrzegam, ze to co dalej napiszę dotyczy sytuacji hipotetycznej, ze dostanę pozwolenie na wyjazd.

Co do daty sierpniowej, to wakacje pasują mi bardziej niż rok szkolny. Planów wyjazdowych żadnych nie mam, a czasu będe miał aż w nadmiarze. Natomiast w październiku bedę musiał sie trochę popodlizywać nowym nauczycielom i takie tam :mrgreen:

Druga kwestia to miejsce spotkania. Im bliżej domu tym lepiej. Z tym, że bardziej chodzi o podział Trójmiasto- reszta świata :P Myślę, że Katowice stały się jednak takim pewnym punktem, gdzie mozna zawsze liczyć na lokal i PeWuCa. A co to za spotkanie bez PeWuCa? :mrgreen:

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 16 Maj 2006, 20:37   

Słupek napisał/a:
A co to za spotkanie bez PeWuCa? :mrgreen:

nieprzetłumaczalne??

Ja wiem, że to mój egoizm, ale Katowice takie piękne, kanarki kopalniane, pączki wszędzie, czarne manekiny.........

no i ja mam blisko.... :lol:

Monkey 

Wysłany: 16 Maj 2006, 21:29   

wawrzyniec napisał/a:
Ja wiem, że to mój egoizm, ale Katowice takie piękne, kanarki kopalniane, pączki wszędzie, czarne manekiny.........

No... a ja prawie dokładnie po drugiej stronie kraju.
Dla ciekawskich, Aj liw hir: http://img421.imageshack....olskimfp7vt.jpg

Uboot 
Moderator

Wysłany: 16 Maj 2006, 21:30   

Wakacje raczej odpadają. A dlaczego ? Bo to wakacje, a wakacje mają to do siebie ze trwają 2-3 miesiące.
Ten pojedzie do pracy za granice, ten pojedzie nad morze, ten na mazury i każdy na inny termin.
Sami mówicie ze juz macie poklepane terminy, co wyklucza osoby które właśnie w sierpniu wypoczywają.

Dlatego mój głos pada na październik, bo to jeszcze ciepło, a jeszcze nie aż tak zimno i mokro. (wrzesień to jeszcze wakacje :wink: )

Monkey napisał/a:
No... a ja prawie dokładnie po drugiej stronie kraju.

Co do miejsca......Katowice to wcale nie aż tak daleko. Ja Gegenna i Settler wracaliśmy 10-11 godzin, a kaktus nam na dupach nie wyrósł. :P

Katowice to Cholewa, Katowice to ŚKF czyli lokal wpełni wyposażony i dostosowany do tego typu konwentów, Katowice to na Pączka, Katowice się już sprawdziły. Czego chcieć więcej ?

Wielkośc lokalu ? Był w sam raz. Bez problemu zmieściłoby się jeszcze z 10 osób, a pamiętajmy że ŚKF ma jeszcze 2 pomieszczenia, praktycznie ostatnio niewykorzystane (np na sen)

wawrzyniec napisał/a:
...Katowice takie piękne, kanarki kopalniane, pączki wszędzie, czarne manekiny.........

no i ja mam blisko....

No i wawrzyniec ma blisko :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi