Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krejt
7 Maj 2006, 12:47
I Spotkanie forumowe [13-14 maja 2006]
Autor Wiadomość
Keyff 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 15:59   

Co ty, kamera stała sobie z boku nikt specjalnie na nią nie zwracał uwagi. Możesz to traktować jako 100% dokumentu.

Zresztą z drugiej strony jest to problem. Bo jakbysmy się kamerą bawili bardziej twórczo to łatwiej byłoby coś podmontować.

A dźwiek no raz, że kompresja a dwa, że kamera stała daleko dość i niestety bez poważnego odszumiania, equalizowania i kompresje pasmowej nic się z tego nie wyciągnie. A na to trzeba czasu czasu czasu czasu. i sprzętu.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 16:09   

Oczywiście, że tylko do filmu. Naprawde było tak:

Informator napisał/a:
jest i bylo beznadziejnie i w ogole stypa...osoby ktorych nie ma niehc nie zaluja... naprawde nie ma czego.. i towarzystwo jakies szemrane

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

efzetiks 
VIP

Wysłany: 22 Maj 2006, 17:01   

sa dowody... towarzystwo szemrane widoczne jest na filmiku niejednokrotnie.. :mrgreen:

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 22 Maj 2006, 18:00   

Filmik debest, jak juz powiedzialem - A jak tam koszulki? Dobrze wyszły? :mrgreen:

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 22 Maj 2006, 18:10   

Film świetny, faktycznie. A koszulki wyszły prawie dobrze, jak zrozumiałam - prawie, bo zabrakło wielbłądziej kupy. :mrgreen: Rozczarowanie Moherato(Ko)ra jest na którymś ze zdjęć dowodem jaskrawym. :P

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 19:06   

Franc, k****, i co ja teraz zrobię bez kupy? :mrgreen:

Można się spodziewać na dniach tekstu minisztuki, jak ktoś byłby zainteresowany :wink:

Vanti 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 19:13   

W końcu udało mi się obejrzeć zwiastun made by Keyff i powiem tylko tyle - już nie mogę się doczekać CAŁEGO filmu. Stary, jak możesz to dodatkowo wrzuć mi na płytkę cały zapis w stanie surowym (bez przejść, efektów, itp.) bo nawet w takiej wersji to jest na pewno cholernie ciekawe (w szczególności dla tych co nie byli :wink: ). Tak więc z niecierpliwością czekam na całość. Trzymam kciuki by udało Ci się to zrobić jak najprędzej.

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 20:07   

Kormaciek napisał/a:
Można się spodziewać na dniach tekstu minisztuki,

Buahahaha.... zwłaszacza ze na tekście sztuki poleciała tylko pierwsza scena/akt czy jakkolwiek by to nazwać :)

Aida 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 20:13   

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ten planowany czy ten co był?
Nie zapomnij o didaskaliach ("Pterry: drgawki pośmiertne").
Keyff dlaczego Twojego elektryka nie było na jeżu?
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 20:22   

Bo grał na mojej sklejanej Matyldzie :wink:

Keyff 
Moderator

Wysłany: 22 Maj 2006, 22:43   

bo był juz w plecaku... tfu... w matizie.

ogólnie jesli chodzi o material z jeża to wejdzie tylko kilka ciekawszych momentów bo ogólnie to wszyscy głowy mieli pospuszczane i coś tam szemrali, ja się nie zgrywam do kora, i wogóle wygląda jak impreza na kacu :)

Vanti: oczywiście możesz zapomnieć że dostaniesz wszystko boc zęść już poszłóa do kosza. Poza tym są jeszcze inne powody, a tak poza wszystkimj to obiecuję ująć wszystko co dobre.

ps: Aida jak już będziesz sławnym gitarsyzstą to mamy na video Twoją pierwszą solówkę :mrgreen:

Tymon Sawicz

Vanti 
Moderator

Wysłany: 23 Maj 2006, 12:37   

Keyff: Czyżbyś się obawiał, że mógłbym wykorzystać film do szantażu? :P A tak na poważnie - cóż, szkoda. Jakoś to przeżyję... ;)

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Keyff 
Moderator

Wysłany: 23 Maj 2006, 12:48   

nie no, po prostu musi ten materiał przeleżeć i za jakieś 10 lat wypuści się wersję reżyserską.

Tymon Sawicz

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 23 Maj 2006, 13:25   

Cytat:
nie no, po prostu musi ten materiał przeleżeć i za jakieś 10 lat wypuści się wersję reżyserską.

ja proszę z figurkami (PWCa na przykład)..... i komentarzem reżysera, którego nie było;-)

Słupek 
VIP

Wysłany: 23 Maj 2006, 16:05   

Dźwięk faktycznie marny, zwłaszcza dla ludzi głuchych, jak ja ;) Ale np. rozmówkę "serwer pada po raz pierwszy" usłyszałem :) Czekam na całość z dolbi diżitol.

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 23 Maj 2006, 16:29   

No z dźwiękiem a little bit problem, ale nie jest źle :D O padaniu serwera też słyszałam, to chyba najlepiej się nagrało. I "Jeż" genialny, Greenslade po polsku po prostu :D

Keyff 
Moderator

Wysłany: 29 Maj 2006, 14:43   

[przerzucam tutaj cześć posta, bo Kor wydzielił temat samej Sztuki, tym samym rozbijając temat o jednym DVD na dwie części - choć rozumiem jego racje]

stąd rozmowę o dystrybucji DVD wrzucam tutaj a tam skupmy się wyłącznie na cześci dotyczącej sztuki.

Druga sprawa: ponieważ całość Film+sztuka będzie dystrybuowana pocztą zwykła na płytkach DVD - proponuję rozwiązać to metodą "tree" - czyli tak jak kiedyś wymieniano się bootlegami: Ja wyślę trzem osobom po sztuce, każda z tych trzech osób zrobi 2-3 kopie i prześle nastęonym osobom. Na końcu łancucha damy tych co nie mają mozliwości skopiowania płyty DVD.

Zatem proszę o zgłaszanie się [też PM-em] osób chętnych do otrzymania filmu z zaznaczeniem, czy jest w stanie wykonać kopię, czy nie. A ja sporządzę odpowiedni graf. i w ciągu tugodnia dwóch od ukończenia prac - uda się całość rozesłać, jak sądzę. Ja wezmę też na siebie wysłanie kopii do PeWuCa.

pozdrawiam.

Tymon Sawicz

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 5 Czerwiec 2006, 08:57   

Dlugo oczekiwane avatary Kora i Seta :mrgreen: .

Scenariusz, rezyseria & zdjecia - Kor
Montaz - Set
Studio filmowe - łoże PeWuCa

enjoy!

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Czerwiec 2006, 09:00   

Aktorzy:

- Tchórzofretka [własność Ela G.]
- Żółw Maciuś [własność Maciek K. :mrgreen: ]

Zwierzęta od momentu narodzin były szkolone do tego spektakularnego czynu. Ewentualne prośby o wywiad i pytania o dietę należy kierować do właścicieli zwierzątek.

WAŻNE!
Podczas zdjęć nie ucierpiało żadne zwierzę ("nic nie zrobiliśmy Ubootowi") i jak do tej pory nie wiemy o żadnym nowym gatunku, typu Tchórzożółw*.

* Później na miejscu aktu spał settler, więc ewentualny nowy gatunek, jaki mógl powstać, jeżeli któreś ze zwierząt zostawiło po sobie spuściznę, to tchórzoset (zwany potocznie przez setofretką), albo settler morski.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 5 Czerwiec 2006, 09:33   

sietne i piekne, ale teraz mam prosbe albo usuncie swoje avy, albo zrobice tak zeby animacja byla z jednego kadru bo oczy bola nawet jak sie na to nie patrzy

Odpowiedz do tematu