|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
Przesunięty przez: Krejt 7 Maj 2006, 13:47 |
I Spotkanie forumowe [13-14 maja 2006] |
| Autor |
Wiadomość |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 07:57
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | z reszta nie umiem sobie przypomieniec czemu ostatnia edycja "Ziemia jest plaska" nie wypalila ale moze osoby odpowidzialne sie wypowiedza |
przestalismy wspólpracować z klubem w którym miała się odbyc, a następnie, po awanturze z tymże, doszliśmy do wniosku, że nie będziemy tego robić w klubie. no i stanęło na tym, że nie mamy żadnego fajnego miejsca.
Daltego jestem za mozliwością zorganizowania tego w ŚKF'ie. to po prostu świetny pomysł. także ten kto ma maila do PWCa niech szybciutko pisze czy w dlugi weekend powiedzmy tak od piątku do niedzieli byśmy nie mogli sobie tam zasiąść. [wiem, że termin nieustalaony, ale warto poznac mozliwości lokalowe, bo co z tego że sobie temrin ustalimy, jak nie będzimey wiedzieć czy możemy?]
co do szerokości spotkania - to proponuję tak delikatnie na stronkach oglosić, ale według zasady, że należy się wcześniej zglosić i otrzymać imienne zaproszenie. czyli - nie będziemy pisać gdzi ei kiedy to się odbywa - poza tym, że data co do dnia i mijesce co do miasta. a jak ktoś będzie chciał to się pofatyguje i napisze. wiecie o co mi chodzi?
co do ilośic osób, to nie licząc jakiś strasznych dat, to ja mogę spokojni ezałożyc, że przyjedziemy w piątkę - dysponujemy wlasnym autkiem więc jak będziemy jechać to się pewnie chętni znajdą.
aha i trzeba to szybko zorganizować (kuc żelazo póki gorące) bo jka odlozymy to będzie lipa.
jeśli ktoś potwierdzi termin np dlugomajoway - to możemy sie brać za organizację. przed nami dwa miechy więc czas jest. a tak jak mówię, robić co będziemy mieli |
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 09:35
|
|
|
W maju najrozsądniejsze terminy (potwierdzone) to:
6-7
13-14
Czerwiec to raczej chyba odpada, a potem to lipiec zostaje. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 09:49
|
|
|
6-7 u mnie zupełnie odpada. moja lepsza połowa jest wtedy na konferencji i jestem bez auta, poza tym bez niej
zatem jeśli 'potiwerdzone' znaczy potwierdzone przez ŚKF - proponuje wziąć termin 13-14 maja i brać sie za przygotowanie.
jeśli to nie jest termin potwierdzony to proponuję coś w okresie 28. kwietnia - 3 maja
bo może wtedy mogłoby to trwać trochę dlużej.
co do samego spotkania to jeszcze jedno:
na potrzeby zjp 3 został przetłumaczony na język polski GURPS - zatem może jakaś kampania malutka w RPG? tylko zastrzegam - musi byc ktoś kto poporwadzi bo ja nie mma czasu na to żeby się przygpotować.
jak ktoś się zdeklaruje - materiały podeślę. |
|
 |
Aida
|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 11:39
|
|
|
Ja tylko improwizowane RPGi prowadzę, bo te wszystkie przepisy sa dla mnie nie do nauczenia.
Długi majowy weekend brzmi rozsądnie, jest większa szansa, że co poniektórzy przyjadą (ja na przykład), bo nie będą mieli jakichśtam zajęć. Ja też podobno piszę pracę magisterską.
Niestety muszę zgodzić się z Qbą, osoby na forum mają zwykle dość studenckie podejście do organizacji (w myśl cholewowego "ja bym nawet mógł zrobić ale np. mi się nie chce") i np. nie wpadają do Trafficu bo im w nóżki zimno.
Myślę, że na razie najlepiej wyjdzie impra półimprowizowana (jak Trafficowy film i jeż), a potem się ew. będzie coś robić. Tylko proponuję zaprosić jakieś takie osoby, co by im się podobało ew. następnym razem wesprzeć imprezę (np. Cholewa, pan z Prószka, ktoś z ŚKFu itp). |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 13:54
|
|
|
| ale aido cóz tu jest do organizowania, jak bedzimey mieli lokum i datę to już sprawa jest zorganizowana, a jak nie wymyslimy odpowiedniej ilości atrakcji to po prostu zapijemy sie na smierć i zobaczymy co nam powie. |
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 13:59
|
|
|
13-14 maja - to poświętujemy moje urodzinki.
Ja jednak optowałbym za wakacjami. |
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 3 Marzec 2006, 14:48
|
|
|
Re: Keyff, to chyba erpegis będzie z nim gadał, bo reszta po pijaku zapomni angielskiego w gębie.
Ja też wolę wakacje. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 11:24
|
|
|
błagam was nie piszcie 'jka wolę wakacje'
bo w akacje są długie ale nigdy nie ma takiego czasużeby wszyscy akurat byli. trudno się sprężyc itp. a weekend to weekend bez przesady.
mi to rybka bo ja i takpracuję w wakacje, ale nie odkładajmy tego na wakacje tylko zróbmy to na szybko inaczej skończy się jak z inymi akcjami
a z tym angielskim to aby nie przsada? nie wystarczy w sanskrycie? |
|
 |
Łukasz
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 11:30
|
|
|
| Gdyby to było w wakacje to jeżeli bym miał odpowiednią ilość kasy i zezwolenie rodziców to bym wpadł. Raczej poza tymi dwoma miesiącami nie udałoby mi się zoorganizować do wyjazdu. Nie miałbym nic przeciwko, zeby to było na Mazurach ale jeżeli będzie w Katowicach to też możliwe, że się zjawię. Najbardziej urządzałaby mnie końcówka wakacji (ostatnie dwa tygodnie sierpnia) a i wtedy wiecej czasu na organizację będzie. |
|
 |
Aida
|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 12:16
|
|
|
Keyff: może byś sanskryt, tylko pamiętaj, że sanskrycie Śmierć to MRTa.
Mówiąc wakacje, mam na myśli początek lipca, 1 lub drugi weekend. Wcześniej niż w maju nie warto bo zamarzniemy po drodze. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 13:06
|
|
|
| Nie napisze tego posta, bo padłyby w nim niecenzuralne słowa i kilka osób mogłoby się poczuć obrażonymi. Widzę już tylko, że dalej niektórzy nie rozumieją o co chodzi i ciągną na swoją stronę. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 15:10
|
|
|
to ja napiszę
wiodzisz aida, dla ciebie wakacje to "początek" lipca dla łukasza " to druga połow sierpnia" - bo dal niego wakacje to generalnie 2 miesiące, a dla ciebie trzy - więc dla niego końcówka wakacji jest w rzeczywistości połową twoich
poza tym niektórzy pracują i naprawdę wakacje są głupim momentem, bo jedni będą chcieli we wt-śr bo to rpzecieżwszystko jedno w wakacje a dla pracujących dalej tylko weekedn. dodatkowo jak ktoś pracuje to bierze urlop w czasie lata więc może mu si ę to niezgrać w mwakacje.
jeśli nie planuemy niczego dłuższego niż dwa dni - naprawdę lepiej to zrobić w maju.
nie mówiąc juz o tym, że ludzie zawsze można zrobić 50 spotkań co tydzien albo co drugi dzień.
ale zróbmy to jedno w maju w weekend, kiedy obiektywnie każdy może. zróbmy w katowicach bo tam mieszka cholewa i tam mamy fajne lokum.
żeby było jasne ja też nie mieszkam w wkatowicach tylko we wrocłąwiu. i też mam kawałek. ale jakoś nie piszę: "poczekajmy aż będę miał najwygodniejszy dla mnie czas i wtedy zróbmy we wrocłąwiu - bo będzie mi łatwiej" JASNE ŻE BĘDZIE ŁATWIEJ I WYGODNIEJ, ale TYLKO MI.
kor, czy jesteś w stanie skontaktować się z cholewą w sprawie tego 13-14? i podac jakieś info konkretniejsze o tym lokum? poza tym kilka osób (np. ja) może przyjechac już w piątek 12-ego i co nieco przygotować na przyjazd od rana całej bandy.
główna część spotkania mogłaby byc tak od południa w sobotę do rana tak żeby tym co będą musieli przedpołudniem w niedzielę zmykać było wygodnie. ale też żeby się wszyscy w sobotę zdazyli zjechać. |
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 15:22
|
|
|
| A nie dałoby się zorganizować tego częściej? Powiedzmy dwa razy - niech będzie w maju i w wakacje. Kto będzie mógł, to przyjedzie wtedy, kiedy będzie mógł i tyle. |
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 16:08
|
|
|
Keyff, a przeczytaj moje uwagi... Ty sie tlumaczysz, ze masz kawalek z Wroclawia, ale to jest blisko. Majac auto to juz w ogole bez problemu. Jednak ja bym jechal z Gdanska, a zmotoryzowany puki co nie jestem. Do tego nigdy nie napisalem, ze chce, aby to wszyscy przyjezdzali do mnie, tylko napisalem, ze najlepiej by zrobic gdzies w centrum (od Poznania, po Wawe), bo kazdy ma w miare rowno.
Oczywiscie widze, ze raczej beda Katowice, wiec zobacze czy dam rade przyjechac.
Jesli chodzi o termin to tez wole jakis weekend w maju. W wakacje wiele osob gdzies wyjezdza i zawsze kogos nie ma. Nie ma pojecia "koniec wakacji", bo jedni koncza w sierpniu, a inni we wrzesniu, a jeszcze inny (pracujacy) to maja zupelnie plynne. Dodatkowo wiele osob pracuje w wakacje (w tym ja) i moze wypasc tak, ze bedzie trzeba robic w czasie spotkania.
Mysle, ze to wystarczajaca liczba argumentow za tym, zeby odpuscic wakacje.
Aha i ja jestem osoba raczej czynna, wiec moglbym cos organizowac, ale jak wiadomo, z powodu odleglosci to chyba za bardzo sie nie przydam. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 17:01
|
|
|
| settler napisał/a: |
Aha i ja jestem osoba raczej czynna, wiec moglbym cos organizowac, ale jak wiadomo, z powodu odleglosci to chyba za bardzo sie nie przydam. |
Oczywiśćie, że się przydasz, jak będziesz chciał set. Wszystko zależy, od tego czy ludzie będę chcieli przyjeżdżać na gotowe, czy sami coś wyyślą, zadeklarują chęć przywiezienia czegoś, poprowadzenia czegoś/itp. Możesz obmyślić jakiś prowizoryczny plan imprezy, czy coś w tym stylu, bo wiadomo: niezaplanowane spotkania są fajne, ale skończyłyby się na piwie i pogaduchach. A można zrobić coś innego w tym czasie. Tyle było o audiofiku, który to pomysł jest bardzo ciekawy. Będzie nas kilkoro, można coś pokombinować.
Odnośnie terminu wakacyjnego. Jestem jak najbardziej "na tak", ale niech to będzie powiedzmy sequel do tego, które teraz planujemy. Jak to wyjdzie fajnie, to może inni zachęcą się do przyjazdu w wakacje. Nikt nie powiedział, że ma być tylko jedno spotkanie .
| settler napisał/a: | | Oczywiscie widze, ze raczej beda Katowice, wiec zobacze czy dam rade przyjechac. |
Co do Katowic, to już pisałem: jest to tylko propozycja. Żeby nie było, dostrzegam minusy tej lokacji (nie jest w centrum), ale jak na razie jest to jedyna konkretna propozycja. Bo zdania typu: wolałbym Mazury, nie wiem czemu, ale do mnie nie przemawiają. Naprawdę jak ktoś znajdzie dogodniejsze w dojeździe i tanie lokum to wiadomo że można już to zrobić gdzie indziej.
| Keyff napisał/a: | | kor, czy jesteś w stanie skontaktować się z cholewą w sprawie tego 13-14? i podac jakieś info konkretniejsze o tym lokum? |
Z PWC nie mam kontaktu, za dobrze bym miał, ale mam kontakt z szefostwem ŚKF
Co do potencjalnego terminu 13-14, to jest wolny i nic się tam nie dzieje. Konkretne info, czyli jakie, bo już dużo napisałem? Sądzę, żę oprócz ewentualnego projektora z laptopem, czy kompem, to nic nie potrzeba, zresztą to też nie jest potrzebne aż tak bardzo. Dobry humor i nastawienie i wystarczą |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 17:32
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | ale skończyłyby się na piwie i pogaduchach. |
Planowane spotkanie tez sie tak skonczy, tylko wczesniej bedzie ciekawiej .
| Kormaciek napisał/a: | | Bo zdania typu: wolałbym Mazury, nie wiem czemu, ale do mnie nie przemawiają. |
Oczywiscie! Zgadzam sie, ze takie teksty typu "moze u mnie w ogrodku, to przyjde w klapkach" sa bezsensu. I mam nadzieje, ze juz nikt takich propozycji nie rzuci.
Jednakze, jak widze ty wiesz o co mi chodzi. Dla mnie to troche daleko. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 17:36
|
|
|
jak ci się wydaje że autem się jedzie szybcxiej i taniej niz np. pociągiem to się lekko mylisz. do tego trzeba być trzeżwym i wyspanym jak to dla ciebie są same plusy to sorrki. plusy są inne - można wziąć sprzęt się nie bać, jak będzie trzeba zrobić jakieś 'zaopatrzenie' i inne takie, także jeśli chodzi o organizację to to jest plus jeśli chodzi o uczestnictwo - minus.
chodziło mi o rzeczy typu - ile tam jest pomieszczeń, i jak dużych no i generalnie. bo nie byłem nigdy a po prostu chciałbym wiedzieć - nie ejst to do niczego potrzebne. ale ciekawi mnie to. |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 20:39
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | jak ci się wydaje że autem się jedzie szybcxiej i taniej niz np. pociągiem to się lekko mylisz |
Taniej może i nie bo z Bydgoszczy wychodzisz na ulgowym ok 50 zł w obie strony, ale czasowo to już napewno nie mozesz porównywać.
Ja z Bydgoszczy Będę jechał minimum (bez przesiadki) 8 godzin, to do Settlera trzeba dodać ok 2-3 godziny. Broń Boze niech nikt nie myśli że nażekam. Mówię tylko jak jest. Na Katowice zgadzam się mimo wszystko.
Co do terminu to jestem bardziej za majowym. Trzeba kuć żelazo puki gorące.
Lipiec-sierpień to dopiero za pół roku. Do tego czasu napewno szystko by ucichło.
Poza tym w wakacje będzie ciężko znaleźć wspólny, odpowiadający wszystkim termin (wyjazdy wakacyjne, praca-nawet za granicą, wakacje cholewy ). |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 21:24
|
|
|
| Tylko ja mówię: jak ktoś będzie jechał z Warszawy do tych Katowic, to ja się będę mógł zabrać? |
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 4 Marzec 2006, 22:24
|
|
|
W sumie przydałby sie taki plan "zbierania". Kto skąd wyrusza, kiedy dołącza do jakiejś grupki, itd. Bo razem zawsze raźniej i łatwiej chyba dotrzeć |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |