Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krejt
7 Maj 2006, 13:47
I Spotkanie forumowe [13-14 maja 2006]
Autor Wiadomość
Vanti 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 13:08   

No i po Twoim poście Kor wiadome już jest, kto będzie organizatorem spotkania w Katowicach :wink: Dla mnie troszkę daleko, ale jakoś bym przeżył te kilka godzin w pociągu. Problem tylko może być z terminem - w tym roku bronię pracę licencjacką więc nie wiem czy na 100% bym się na takiej imprezie pojawił. No ale jak mówi pewne przysłowie" pożyjemy - zobaczymy :mrgreen:

Edit: Ja takiego Aido stwierdzenia nie wysunąłem. Sam ostatnio widuję na mieście czy nawet w moim instytucie osoby z książką PTerry'ego pod pachą...

We stop, think, begin to revive
"Gandhi Mate, Gandhi" Enter Shikari

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 13:15   

Ja podobno pisze pracę magisterską :wink:

Keyff 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 14:21   

katowice nie są jeszcze najdalej.

oczywiście jeśli można to zrobić w ŚKF to jest najzajebistszy pomysł i tyle.

ze swojej strony mogę zapenić projektor multimedialny jakby był potrzebny, laptopa z którego można cos puszczać i kamerę cyfrową na potrzeby rejestracji / ew. jakichś tajnych zabaw

mam tez planszę (2 metry na 2 metry) z grą opartą o MiM a dziejącą się w A-M - pozostałość po konwentach 'ziemia jest płaska'. Ale tego by mi się raczej z wrocqa nie udało dowieźć. no i mogę się zająć organizacją turnieju w 'okalecz pana cebulę' bo to też robiliśmy u nas.

innymi słowy jeśli jest ktoś kto by skoordynował sprawę na miejscu w katowicach - ja się z przyjemniścią dołączę i mogę być w głównym komitecie organizacyjnym. myślę też że przyłączyłoby się trochę osób co organizowało z nami te dwa mini-konenty pratchettowe we wrozq.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 2 Marzec 2006, 14:48   

VenaKruczowłosa napisał/a:
Też jestem za Katowicami. :) Nie wiem czy wyznaczony termin będzie mi odpowiadał, ale na pewno będę miała niedaleko (wiem, paskudny argument :P ).

cóż powiedzieć, nie jesteś Veno jedyna ;-)

Co do pieczęci, to swojego czasu na południu Polski (w Gliwicach) była księgarnia, która sprowadzała takie gadżety, a także figurki, podpórki do książek itp..

a wiesz może coś więcej, bo to już zdecydowanie blisko mnie :lol: ?

Gadzinisko 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 15:01   

Aidmin napisał/a:
noclegiem np. w akademiku

A newet jeśli, to w wakacje jak będzie można, to ja znam prę fajnych miejsc na mazurach. Namioty się ustawi i będzie dobrze.

Kormaciek napisał/a:
a podobno pisze pracę magisterską

Jeszcze do ciebie do końca nie dotarło, że to już?

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 2 Marzec 2006, 15:30   

wawrzyniec napisał/a:
a wiesz może coś więcej, bo to już zdecydowanie blisko mnie :lol: ?

Wiem sporo więcej, ale żadna z tych wieści nie jest dobra. Firma produkująca te gadżety - Clarecraft - upadła, więc nie będzie już nowych rzeczy. Księgarnia "Hobby" przeniosła się z Gliwic do Częstochowy. Mogą mieć jeszcze jakieś zapasy, ale to może kogoś z tamtych okolic trzeba by prosić, aby zajrzał i spytał.
No i ceny. Te drobiazgi są bardzo drogie. Pieczęcie 10 lat temu kosztowały chyba około 80 zł. Podpórki pod książki z pewnością ponad 200, a figurki w granicach 150 zł.

Gadzinisko 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 15:41   

No i ceny. Te drobiazgi są bardzo drogie. Pieczęcie 10 lat temu kosztowały chyba około 80 zł. Podpórki pod książki z pewnością ponad 200, a figurki w granicach 150 zł.

Zdecydowanie zaporowe. Za taką figurkę to można mieć 5 pratchettów!

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 2 Marzec 2006, 15:48   

o tym, że Clarecraft upadł to wiem, na necie pojawiają się jeszcze ich zapasy, cena pieczęci zaczyna się od około 15 funtów (+shipping). Dzięki Veno za info, wysłałem do nich maila (za 80PLN to bym, pieczęć kupił;-), zobaczymy czy będzie reakcja. Jeśli ktoś z Cz-wy ma jakieś pojęcie na temat tej księgarni to prosze o kontakt na PM.... Eo(O)T ;-)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 2 Marzec 2006, 15:51   

Gadio napisał/a:
Zdecydowanie zaporowe. Za taką figurkę to można mieć 5 pratchettów!

ale jakie ładne....;-)
nie wszystkie ale kilka na prawdę przednich;-)

edit: przepraszam, ale nie połączyły mi się posty... Proszę o interwencje sił niebieskich z klejem.....

Aida 

Wysłany: 2 Marzec 2006, 18:15   

Keyff napisał/a:

mam tez planszę (2 metry na 2 metry) z grą opartą o MiM a dziejącą się w A-M - pozostałość po konwentach 'ziemia jest płaska'. Ale tego by mi się raczej z wrocqa nie udało dowieźć. no i mogę się zająć organizacją turnieju w 'okalecz pana cebulę' bo to też robiliśmy u nas.

TAK!!

A do tego, skoro Clarecraft padł, to może sami coś zaczniemy robić? :D
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 19:40   

Mnie się właśnie wydaje, że najprościej rzucić ot tak sobie datą, a nic nie mówić o atrakcjach.
Na razie tak sobie planujemy co na takim zlocie warto robić, a nie kiedy się odbędzie. Bo nie wiadomo i jeszcze długo nie będzie wiadomo.

Straszydło 

Wysłany: 2 Marzec 2006, 19:58   

Ja nie oczekuję czegoś w stylu "13 kwietnia godzina 16:16 i trzy sekundy".
Tylko orientacyjnie- czy za dwa miesiące, czy raczej za pięć...

Krejt 
Administrator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 20:52   

Będzie wiadomo, jak będzie wiadomo.
Tekst prawie jak z Minkiewiczów...

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 21:38   

No ja jestem z okolic Cz-wy, i nachodzę księgarnię Hobby 3 regularnie, ale raczej nie ma sznas na coś dyskowego. Tyle odnośnie tego tematu.

Wracając do głównego, wreszcie ktoś przedstawił jakieś konkrety, czyli Keyff. Taki projektor+laptop, plus MiM na motywach A-M to już totalna bajera. Fajnie byłoby, jak Ci termin spasuje, jakbyś mógł wziąć.

Okalecz Pana Cebulę - swietny pomysł, nad którym już myślałem, ale nie wiedziałem, czy ktoś to zna. Okazuje się, że wystarczyło spytać na forrrrum :]

Z moich pomysłów, to można się zabrać za wymyślanie zwrotek jeża już teraz, kto ma gitarki/drumle/bongosy/waltornie/grabki ten może wziąć, i zrobimy jakiś jajcarski teledysk, jak będzie kamera.

Drugi mój pomysł to konkurs na jakieś fajne przebranie dyskowe. Oczywiście z nagrodami. Na konwentach są takie konkursy i jest kupa śmiechu i dobrej zabawy, a jak się chce takie rzeczy robić 30-40-50 letnim fanom twórczości Pratchetta w Anglii, to i w naszym gronie wypali na pewno.

Ja wiem, że na razie jest wcześnie, jeseśmy podekscytowani trafficowym spotkaniem i to spotkanie forumowe nie będzie jutro, ani za miesiąc, ale można juz trochę rzeczy zaplanować, zaproponować itd.

No i oczywiście konkurs: Kto Zakopie Uboota Jego Własnymi Grabiami Tak Głęboko, Że Się Nie Wydostanie :mrgreen:

Gadzinisko 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 22:05   

Kormaciek napisał/a:
Drugi mój pomysł to konkurs na jakieś fajne przebranie dyskowe.

Popieram! Będę nianią Ogg!

Kormaciek napisał/a:
zrobimy jakiś jajcarski teledysk, jak będzie kamera.

Ja nie gram dostatcznie dobrze, aby wziąć w tym udział, ale też popieram...

Kormaciek napisał/a:
Kto Zakopie Uboota Jego Własnymi Grabiami Tak Głęboko, Że Się Nie Wydostanie

To Uboot nie weźmie grabii :mrgreen:

Uboot 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 22:48   

Czyli to ma być konwent z Wielkiego zdarzenia, wykraczający poza UAM ?
Tzn zlot fanów, a nie forumowiczów, dobrze zrozumiałem ?

Gadio napisał/a:
Ja nie gram dostatcznie dobrze, aby wziąć w tym udział, ale też popieram...

Tym lepiej dla ostatecznego efektu. Nie chodzi o umiejętności a o chęci :wink:
Gadio napisał/a:
Popieram! Będę nianią Ogg!

Weź już zacznij robić jakiś Jabłownik, czy innego Jabcoka :D
Kormaciek napisał/a:
konkurs na jakieś fajne przebranie dyskowe

Mogę się przebrać za wielkiego banana...a dyskowe bo to będzie banan należący do Bibliotekarza :mrgreen:
Kormaciek napisał/a:
No i oczywiście konkurs: Kto Zakopie Uboota Jego Własnymi Grabiami Tak Głęboko, Że Się Nie Wydostanie

Osz w Pytę...wezmę Peryskop, abym Was lepiej spod ziemi widział :wink:

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 22:56   

Uboot napisał/a:
Tzn zlot fanów, a nie forumowiczów, dobrze zrozumiałem ?

A z czego to wywnioskowałeś?

Uboot 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 23:05   

Kormaciek napisał/a:
A z czego to wywnioskowałeś?

Przytoczyłeś przykład angielskich zlotów, a wiadomo jakie tam są zloty:P

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 23:31   

Heh 24 godziny mnie na forum nie bylo a tu taka rozmowa :)

Po pierwsze to musze sie zgodzic z Korem, za zlot ma byc przede wszystkim tani, dlatego z dzisiejszej perspektywy Katowice sa najlepszym rozwiazaniem.

Co do "konwentu". Jesli komukolwiek przeszedl przez mysl to moze moje podejscie bedzie niesprawiedliwe, ale mozecie zpaomnimiec... skoro sami nie mozemy sie zorganizowac to watpie czy uda nam sie cokolwiek na wielka skale... z reszta nie umiem sobie przypomieniec czemu ostatnia edycja "Ziemia jest plaska" nie wypalila ale moze osoby odpowidzialne sie wypowiedza

Na koniec jeszcze jedno pytanie... pomijajac fakt miejsca i daty, ile wlasciewie osob potrzebujemyy zeby wszystko zorganizowac (tzn osob w sensie przyjezdnych) - bo po przeczytaniu calego tematu tak mi sie zdaje ze osob spoza Katowic i okolic znajdzie sie tam nie wiecej niz 6-7 (to i tak bardzo wysokie liczby) a wiec powstaje pytanie, czy dla tekiej ilosc oplaca sie wogole cokolwiek wynajmowac (to tak apropo mojej zdlnosci niewygodnych pytań :P )

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Marzec 2006, 23:40   

To znaczy tak, jak sie teraz zapytsz Qba, to wszyscy odpowiedzą, że będą, a jak będzie konkretny termin, to już gorzej. Więc kto przypuszcza, że da radę, jeżeli coś będzie musiał przekladać i wogóle, że mu termin spasi?

Odpowiedz do tematu