Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Gentlemen
Autor Wiadomość
Ruti 

Wysłany: 20 Maj 2007, 11:38   Gentlemen

Mili to wy nie jesteście, skoro ludzi chących się dowiedziec czegos o czym pisaliscie traktujecie mowiąc delikatnie szorstko i jak z paru kilometrowej góry. No, ale jeśli uważacie, że jesteście najmądrzejsi na świecie to wasz problem.

No coż, powodzenia z takim nastawieneim do ludzi, zapewne kiedyś się na nim przejedziecie, Panowie Wielcy Krytycy

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 20 Maj 2007, 11:46   

ale o co chodzi?

Uboot 
Moderator

Wysłany: 20 Maj 2007, 11:51   

Ruti napisał/a:
Mili to wy nie jesteście, skoro ludzi chących się dowiedziec czegos o czym pisaliscie traktujecie mowiąc delikatnie szorstko i jak z paru kilometrowej góry. No, ale jeśli uważacie, że jesteście najmądrzejsi na świecie to wasz problem.

No coż, powodzenia z takim nastawieneim do ludzi, zapewne kiedyś się na nim przejedziecie, Panowie Wielcy Krytycy

Kolejny już temat zasługujący na osta. Tym razem nie odbiorę sobie tej przyjemności :twisted:

Krejt 
Administrator

Wysłany: 20 Maj 2007, 11:55   

Nie, bo ja bym chciał wiedzieć o co chodzi.
Czy szanowna założycielka mogłaby wytłumaczyć, zamiast walić banałami i niedopowiedzeniami?

Vanti 
Moderator

Wysłany: 20 Maj 2007, 13:20   

Jej chyba chodzi o temat "Gdzie to było?", który założyła...

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 20 Maj 2007, 23:26   

Vanti napisał/a:
Jej chyba chodzi o temat "Gdzie to było?", który założyła...

albo: "gdzie to jest i dlaczego tego już nie ma...."
where is my cow?

Uboot 
Moderator

Wysłany: 21 Maj 2007, 06:54   

Cytat:
albo: "gdzie to jest i dlaczego tego już nie ma...."
where is my cow?

http://uam.dmkhosting.com...-bylo-vt939.htm

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 21 Maj 2007, 15:03   

Chłopcy, ale dziewczyna ma trochę racji, czasem zachowujecie się jak taka nieprzystępna elita.
Są ludzie którzy to rozumieją - mnie też kiedyś Wasze zachowanie irytowało, a są tacy, którzy nie.
Ruti co prawda założyła temat idealny do minichata, ale to się usuwa i informuje po cichu osobę odpowiedzialną za jego założenie. Nie każdy zna odgórnie panujące na forach zasady.
Alles.

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 21 Maj 2007, 15:10   

Krasnola napisał/a:
Nie każdy zna odgórnie panujące na forach zasady.

A powinien. W końcu po to istnieje regulamin, żeby do niego zaglądać.

Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Maj 2007, 16:30   

Chwila, bo ja czegoś nie rozumiem. Ruti zadała pytanie. Na zadane pytanie otrzymała w założonym przez nią temacie odpowiedź. Jako że temat niepotrzebnie został założony i nie tam gdzie trzeba, to moderator poinformował, że odpowiedź padła i niedługo zamknie temat, a potem go skasuje. Więc o co chodzi?

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 21 Maj 2007, 16:52   

Krasnola napisał/a:
czasem zachowujecie się jak taka nieprzystępna elita

Możliwe, ale nie tym razem. Było to zlamanie jednej z podstawowych zasad na forach internetowych. Nie zakłada się tematów dublujących już istniejące. Tutaj sytuacja była podobna. Najdziwniejsze jest to, że Ruti wiedziala o istnieniu odpowiednich tematow, ale nie chcialo jej sie ich poszukac. Wiem, ze chwilke to zajmuje, bo sam czasem odgrzewam jakiegos kotleta, ale odkad dziala 'szukaj', jest to jeszcze latwiejsze.

Do tego Ruti mimo takiego faux pas dostala odpowiedz i nie dostala osta. Ja zwrocilem jej uwage, ze tak sie nie robi i zamknalem temat. Nie widze tu powodu do niezadowolenia.

Proponuje nie zamykac tego tematu przez chwile, jesli ktos jeszcze chcialby sie wypowiedziec. A najlepiej by bylo, gdyby wypowiedziala sie na spokojnie sama Ruti, ktora dosc emocjonalnie do tego podeszla :) . Prosimy o przyswojenie naszych argumentow, one wbrew pozorom sa logiczne. ;)

Sayoko 
VIP

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:01   

Wiecie, mi się wydaje, że w ciągu ostatniego roku forum zrobiło się niesamowicie hermetyczne i potwornie trudno wkupić się w łaski starszych userów. I surowiej jest...

Mój pierwszy post brzmiał:
Sayoko napisał/a:
Przpraszam...jestem tu nowa...

Napisany został w temacie o BHA-M. Obecnie za coś takiego byłby ost, nim doliczyłoby się do pięciu - wtedy dostałam tylko skierowanie do odpowiedniego topicu.

To nie to, że ja się skarżę i czepiam, ale czasem aż mi żal tych wszystkich nowych... większość polskich for ma skandalicznie niski poziom i trochę czasu zajmuje przestawienie się na UAM.

ciacho00 

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:07   

ja też czasami szukam Jakiegoś Arcyważnego Tematu Którego Nie Moge Znaleźć i aż mnie coś bierze bo nie moge na niego trafić a strach jest zapytać :mrgreen:
Ale z drugiej strony, skoro juz mi sie chciało zarejestrować, to czemu nie miałoby mi sie chciec poszukac...

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:12   

ciacho00 napisał/a:
Ale z drugiej strony, skoro juz mi sie chciało zarejestrować, to czemu nie miałoby mi sie chciec poszukac...

Tym bardziej, że opcja szukaj działa całkiem sympatycznie 8-)

Ale ok, widzę że może warto podjąć pewne kroki, co byście tak bardzo nie bziakali na nas :P Tajna narada odbędzie się w bardzo tajnym miejscu :mrafroamerykanin:

Krejt 
Administrator

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:13   

Napiszę tak:
Kiedyś nie było wyszukiwarki. Była wyłączona, bo powodowała nadmierne rozbuchanie bazy danych na forum, a hosting na to nie pozwalał. Wtedy zadawanie pytań o jakiś temat było więc częściowo usprawiedliwione.
Teraz wyszukiwarka jest aktywna. Korzystanie z niej naprawdę nie boli. Dopytywanie się więc o coś, co można sobie łatwo znaleźć uznaję za wyjątkowe, śmierdzące lenistwo i w pełni popieram piętnowanie przez modów takich zachowań.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:15   

Sayoko napisał/a:
większość polskich for ma skandalicznie niski poziom i trochę czasu zajmuje przestawienie się na UAM

Nie zrozum mnie źle, ale czy to oznacza, że my mamy się zniżać do tego "skandalicznie niskiego poziomu"?

Uboot 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:24   

Kormaciek napisał/a:
Ale ok, widzę że może warto podjąć pewne kroki, co byście tak bardzo nie bziakali na nas :P Tajna narada odbędzie się w bardzo tajnym miejscu :mrafroamerykanin:

Przecież takie coś nie istnieje :mrafroamerykanin:

A ja bym dał szansę wszystkim zainteresowanym do wypowiedzi.
Proponuję podyskutować o tym na "otwartym forum".
Może nawet być i ten temat.

Ruti swoja sprawą dała nam temat do dyskusji :wink:

edit: Chodzi mi o pomysły na zmianę "hermetycznego" wizerunku forum. Nowe tematy, zmiana zachowania w stosunku do nowych użytkowników, nastawienie modów itd.

ciacho00 

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:28   

Hm... a gdyby tak na ten przykład utworzyć temat w którym nowi uzytkownicy mogliby popytać gdzie co jest? i w takim temacie znalazłyby sie tylko pytania o jakis temacik i link do niego, który ktoś zyczliwy poda zainteresowanemu :)

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:35   

Uboot napisał/a:
zmiana zachowania w stosunku do nowych użytkowników

Erm.. Uboot - czy my jesteśmy jacyś rzeczywiście ostrzy? Czy olewamy nowych? Czy nie witamy ich w odpowiednim dziale? Owszem, może i co poniektórzy ostro atakują gdy ktoś zada jakieś naprawdę głupie pytanie, ale to chyba dobrze że chcemy pilnować porządku na forum....

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Maj 2007, 10:39   

Ciacho, właśnie o tym dyskutujemy. Nie widzisz? A tak, no racja, nie widzisz :mrafroamerykanin: Tajne przez poufne :mrgreen:

Odpowiedz do tematu