Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Krejt
3 Marzec 2008, 19:10
Świat po bombie (czyli sytuacja po padzie...)
Autor Wiadomość
Krejt 
Administrator

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 17:11   Świat po bombie (czyli sytuacja po padzie...)

Witam.
Serwer wykręcił nam primaaprilisowego psikusa i skasował zawartość Zjawisk Okołodyskowych. Los chciał, aby ostatnia moja kopia bazy danych pochodziła sprzed dwóch tygodni, z dnia 19 marca.
Los chciał również, aby nie dało sie jej prawidłowo wgrać...
Wobec tego:
1. Zarówno moderatorów, jak i użytkowników proszę o stopniowe poprawianie w treści postów polskich znaków. Pewnie że nie wszystko naraz, ale krok po kroku...
2. Proszę posprawdzać profile, ręczne wgrywanie bazy po kawałku mogło cos namieszać.
3. Nie działa funkcja szukania. Na razie. W wolnej chwili (długiej, sporo czasu na to potrzeba) odbuduję tabelę searchu.
4. Wszelkie anomalie proszę zgłaszać w tym temacie - wisi w każdym dziale.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 17:15   

Na czas porządków nadałem Gildii Moderatorów uprawnienia do moderowania całego forum.

banita 

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 17:52   

Anomalia numer jeden.
Okładkowe Rozważania - szósta strona (czyli ostatnia) się nie wyświetla.

PS. Skoro takie rzeczy się zdarzają, to mam pytanie do naszych modów. Czy da radę sejwować gdzieś nasze wpisy, żeby przy następnej takiej awarii nic nie poszło się kopulować, że tak ładnie powiem?

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 18:44   

widze, ze nie dalo sie przywrocic postow z ostatnich 2 tygodni
nie ma na to zadnego sposobu? nie da sie przywrocic tylko jednego forum? (np. dodajac je jako)

Krejt 
Administrator

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 20:33   

Przy okazji zainstalowałem nowszą wersję skryptu (1.9), która łata sporo błędów w zabezpieczeniach.
Tutaj równiez prosze o wyłapywanie błędów i niedogodności.

Szybka odpowiedź i cytowanie selektywne działają tylko na ostatniej stronie każdego wątku. Było to zamierzone przy tworzeniu nowszej wersji skryptu, ale mądrzy ludzie już pracują nad usunięciem ograniczenia.

settler napisał/a:
widze, ze nie dalo sie przywrocic postow z ostatnich 2 tygodni
nie ma na to zadnego sposobu? nie da sie przywrocic tylko jednego forum? (np. dodajac je jako)

Żmudne edytowanie 22-megabajtowej bazy danych linijka po linijce. Pewnie miesiąc bym nad tym siedział.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 21:33   

No, to next anomalion :
Uwagi ogólne - siódma strona (czyli ostatnia) się nie wyświetla :wink:

Cytat:
Żmudne edytowanie 22-megabajtowej bazy danych linijka po linijce. Pewnie miesiąc bym nad tym siedział.

Jak się ktoś będzie nudził, to mu można takie edytowanie na miesiąc zafundować :)

---
Cytat:
1. Zarówno moderatorów, jak i użytkowników proszę o stopniowe poprawianie w treści postów polskich znaków.

Jeszcze te ogonki ... :evil: - Rozumiem, że trzeba wszystko samodzielnie edytować ?
Eah...

Krejt 
Administrator

Wysłany: 2 Kwiecień 2005, 21:41   

Oznacza Wam nieprzeczytane posty? Mnie nie, zaraz rozgryzę problem, choć nastroju nie mam... :(

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 18:37   

No, właśnie nie oznacza... przynajmniej nie oznaczało.
[EDIT] Już jest ok - tzn. nieprzeczytane wiadomości się pojawiają.

A tak poza tematem topicu :
- Czy czasem forum nie miało być dostępne dopiero o 22 ?

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 20:45   

niektóre tamaty nie ładują się do końca m.in 6 strona Magii i wiaty Świata Dysku wyświtle mi tak kominukat http://uam.dmkhosting.com...er=asc&start=75

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 20:49   

forum modow zniknelo, tzn. wszystkie posty poznikaly...

Krejt 
Administrator

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 20:59   

settler napisał/a:
forum modow zniknelo, tzn. wszystkie posty poznikaly...

Tak, sprawdź pocztę.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 20:59   

re Settler: to akurat maly probelm... a wogóle o jakim forum mówisz ;)

a ja znalzlame kolejny - kiedy edytuje posty i wklejam do nich polskie znaczki przerzuca mnie nie na ta strona co trzba - tzn posy znajduje sie na wyświetlanej liście pierwszej strony a po wciśnieciu edt przecuca mnie na 2 :/

Krejt 
Administrator

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 21:01   

QbaJak napisał/a:
niektóre tamaty nie ładują się do końca m.in 6 strona Magii i wiaty Świata Dysku wyświtle mi tak kominukat http://uam.dmkhosting.com...er=asc&start=75

Tak, wiem. Jest tak w sporej ilości tematów. Spróbujcie wchodzić na przedostatnią stronę do czasu aż czegoś nie wymyślę.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 9 Kwiecień 2005, 21:10   

nie wiem moze sprawdz w opcjach standardowego wyswietlania postow na strone - jak na razie jest 15 nie pamietam czy tak bylo, ale moze w indeksacji stron jest jest jakos inaczej wiec moze sie dlatego sie pie******...cze

edit: zmienilem ustawienia tylko w sowim profilu na 20/20 i probelmy o ktorych pisalem tak jakby zniknely - wiec moze warto uczynic to standardem

Krejt 
Administrator

Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 07:04   

Krejt napisał/a:
Tak, wiem. Jest tak w sporej ilości tematów. Spróbujcie wchodzić na przedostatnią stronę do czasu aż czegoś nie wymyślę.

Dobra, wymyśliłem. Sprytny skrypt naprawczy wyłapał błędy i ostatnie strony tematów powinny działać jak należy.

EDIT: Argh... Jednak nie wszystkie. No nic, główkuję dalej.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 10 Kwiecień 2005, 09:45   

Kurde, ten pad forum niezle namieszal, nie ma co... Najgorsze jest to, ze w wiekszosci tematow zamiast polskich znakow sa krzaczki. Zastanawia mnie to, co spowodowalo ze cale forum sie tak wykrzaczylo (w doslownym znaczeniu tego slowa :wink: ). A moze by tak "zmusic" uzytkownikow by pisali bez polskich znakow? :twisted: Dzieki temu nie bedziemy juz mieli takich przykrych niespodzianek... :wink:

[EDIT] Znalazlem jeszcze jeden bug. Otoz jak ktos napisze nowa notke, to na stronie glownej pojawia sie dziwne info - np. pare minut temu Kormaciek napisal nowa notke do tematu "Swiat Dysku NZP", a na glownej wyswietlilo: "Nowych tematow: 1, Nowych notek: 7". Co jest grane?

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 11 Kwiecień 2005, 12:36   

niektore posty zawieraja tresc "SQL ERROR" - usuwac czy sa jeszczee do odzyskania?

Kor 
Moderator

Wysłany: 11 Kwiecień 2005, 19:53   

Mam takąmałą sugestię, może niech Operatorzy Mioteł nie poprawiają własnych postów, bo rzeczywiście wyjdzie na to, że jesteśmy strasznie niezdecydowani. Posty danej osoby popoprawia inna. No chyba że działa już skrypt nie pokazujący notatki na dole postu o dokonanej edycji ????

A i popatrzcie po swoich opisach pod postami, bo niektórym tam też zamieniło znaczki

banita 

Wysłany: 11 Kwiecień 2005, 23:06   

Na razie skończyłem pożądki w "Jingo". Dzisiaj postaram się jeszcze Marchewę na nogi postawić. Swoją drogą, ciekawe kto za tym stoi. Może pani Dorotka się wnerwiła, że ją tak tu zjechaliśmy :lol:

PS. Mam to samo pytanie co QbaJak. Na przykład jest tak w "Ulubionych bohaterach"
http://uam.dmkhosting.com...er=asc&start=15
Usuwamy to, czy nie?

I jeszcze jeden błąd. Przy edytowaniu postów ludzi, którzy się nie logują wyskakuje mi komunikat, że użytkownik o takim nicku już istnieje i w efekcie nie mogę nic poprawić...

banita 

Wysłany: 12 Kwiecień 2005, 02:03   

Procesy myślowe Marchewy ogarnięte w całości. Robota jest tak ogłupiająca, że chyba cofnąłem się w rozwoju do poziomu liszki...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi