Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: settler
14 Wrzesień 2007, 17:21
liczby, dane, fakty, daty
Autor Wiadomość
ruido
[Usunięty]

Wysłany: 15 Marzec 2005, 22:23   liczby, dane, fakty, daty

nie wiem czy moge byc tak bezczelny i w ogole wychylac sie z taka prosba, ale z uwagi ze jestem FRESH moze wybaczycie ze gdzies w gaszczu postow mogelm wyłowic te informacje, a tego nie zrobilem.
Otóz chciabym wiedziec:
-kiedy powstalo forum?
-ile ma userow?
-kto je stworzyl (moze jakas grupa ludzi zajmujaca sie tematem wczesniej, geneza ;] )
ogolnie troche historii...
macie sie czym chwalic
zrobcie to!
pozdrawiam

Vanti 
Moderator

Wysłany: 15 Marzec 2005, 23:16   

Hmmm... W kwesti historii forum to niech na ten temat wypowie sie sam Wielki Admin (ktory nota bene obiecal mi wlasnie texcik o historii 'Ulic' na moja stronke i jeszcze sie z tego niewywiazal :twisted: ). Jezeli zas chodzi o liczbe userow - na stronie glownej pod tematami jest podana dokladna ich liczba - widac przeoczyles ja... A tak w ogole to witamy!

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 15 Marzec 2005, 23:25   

dołącze sie do wypowiedzi Vantiego... Krejt rusz 4 i opowiedz nam jeszcze raz jak to bylo gdy niegdys zasmiecales forum arkadii (mam nadzieje ze nic nie pomylilem) jakimis offtopami, az w koncu UA-M zostalo wyodrebnione na TN'ie :)

Kor 
Moderator

Wysłany: 15 Marzec 2005, 23:31   

I tu właśnie przydała by się możliwość zobaczenia starego forum.
TN rozszyfrowałem jako twoj.net i niech zgadnę, forum o Pratchecie było tu

:arrow: http://forum.twoj.net/ind...0f&showforum=15

i zniknęło (czmu, kiedy, jak, kto zawinił :wink: )

A może ktoś gdzieś ma jakieś ciekawe dyskusje z tamtego forum na dysku. Anybody?

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 15 Marzec 2005, 23:41   

Kormaciek napisał/a:
I tu właśnie przydała by się możliwość zobaczenia starwgo forum.
TN rozszyfrowałem jako twoj.net i niech zgadnę, forum o Pratchecie było tu
:arrow: http://forum.twoj.net/ind...0f&showforum=15 i zniknęło (czmu, kiedy, jak, kto zawinił :wink: )

tu wlasnie pojawie sie problem bo o ile sie nie myle TN zaliczyl w swojej historii 3 wielkie pady -

pierwszego nie doswiadczylem ale mgliscie przypomina mi sie z relacji kogos ze takze dotknal UA-M,

drugi rozszalal sie juz za mojej kadencji i chyba tego najbardziej zaluje bo juz zdazylem sie na Ulicach troche poudzielac i nagle caly dorobek zniknal, zanim UA-M podnioslo sie ponownie na dmk (czyli to co mamy obecnie) Vanti wspomogl nas forum przejsciowym - Rozbity Beben (thx :D )

trzeci juz nas nie dotyczyl, ale wiem ze byl i to dosc powazny bo po przeniesieniu Ulic jeszcze przez jakis czas z sentymentu na TN sie pokazywalem w co ciekawszych dzialach

Kor 
Moderator

Wysłany: 15 Marzec 2005, 23:57   

Dzięki za info QbaJak.
większość wątków nie działa ale to chyba jest świetny przykład historii i drugi rozdział w historii forum znanego pod obecną postacią:

:arrow: http://www.atuin.kultura.org.pl/forum/index.php3

Krejt, wszyscy czekają na wypasioną notke o tym jak to sie zaczelo................

Krejt 
Administrator

Wysłany: 16 Marzec 2005, 11:07   

No, teraz się już nie wywinę... (zdanie dedykowane Vantiemu, bogowi cierpliwości :) ).
Obiecuję, że opiszę skrótowo (a może i nie) jak to niegdyś bywało.
W piątek, jak już zasiądę przed własną klawiaturą i własnym monitorem. :)
Słowo admina.

(Oczywiście będę liczył na pomoc najpierwszych userów, niech później uzupełnią moją relację, bo stary jestem i pamięć już nie ta...)

ruido
[Usunięty]

Wysłany: 16 Marzec 2005, 16:21   

yeah
no to czekam(y) z niecierpilwoscia.
pozdro600 :]

Uboot 
Moderator

Wysłany: 24 Czerwiec 2006, 19:48   

A moze niech Krejt wrzuci tutaj swoją prezentację ze zjazdu o historii forum ?

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 25 Czerwiec 2006, 09:30   

Cytat:
A moze niech Krejt wrzuci tutaj swoją prezentację ze zjazdu o historii forum ?

No właśnie - myślę, że większość forumowiczów, która nie była na spotkaniu z chęcią by ją obejrzała. A to chyba nie problem wgrać na serwer i dać linka? :]

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Czerwiec 2006, 00:04   

Prezentacja, to było klka linijek tekstu na kolejnych stronach w PowerPoincie + kilka zrzutów. 90% fajności prezentacji polegało na tym, w jak minimalistyczny i mistergreenowaty sposób Krejt ją przedstawił + dialogi jakie oczywiście miały miejsce podczas prezentacji :]

Uboot 
Moderator

Wysłany: 26 Czerwiec 2006, 10:04   

Kormaciek napisał/a:
Prezentacja, to było klka linijek tekstu na kolejnych stronach w PowerPoincie + kilka zrzutów. 90% fajności prezentacji polegało na tym, w jak minimalistyczny i mistergreenowaty sposób Krejt ją przedstawił + dialogi jakie oczywiście miały miejsce podczas prezentacji :]

Wiemy. Jak wiemy prezentacja ma być również na filmie ze zjazdu ale nie każdemu będzie się widziało sciągać cały filmik.
Ewentualnie można by z całego filmu wydzielić tylko prezentację (zostawiając ją także w całym) i dać tutaj link...

Keyff 
Moderator

Wysłany: 26 Czerwiec 2006, 11:42   

wiesz rozważałem taka opcje, ale szczerze to jest jednak nudne. tzn. jak tam bylismy to było zabawne ale ogląda się to xle, także poskracam to troszkę, zwłaszcza, że nie wszystko słychać - jednak w czasie sztuki przynajmniej mowili w stronę kamery, a tak jak ktos z publiki isę odzywa to czasem nie słychać... Postaram się tak to zrobic, żeby pokazać te plansze Krejta - tylko troszkę je podrasuję graficznie i do każdej z nich dać chociaż paręnascie sekund samego filmiku. Ale musicie mi wybaczyć - jeszcze trochę to potrwa. Na pierwszy ogień wziąłem PeWuCa i tu mam sporo roboty bo samego materialu jest prawie 2 godziny i muszę też to przeanalizowac, bo sporo rozmów było takich, że się nie nadaje do filmu, poza tym, czasem nie slychac co PeWuc mówi bo jednak bliżej kamery byli kor i sett którzy gadali mędzy sobą niezbyt się interesując co Piotr mówi ;P

chce to podzielic na jakieś ciekawsze wątki i przedzielić planszami jakimis, ale to też wymaga czasu którego chwilowo nie mam.

Ale - to jak z bashem z miniczata, dojrzeje - będzie lepsze. Na pewno w wakacje się z tym uporam. Zwłaszcza, że PeWuC mnie pogania i wzbudza poczucie winy/niewykonanego obowiązku :)

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Czerwiec 2006, 14:42   

Keyff napisał/a:
czasem nie slychac co PeWuc mówi bo jednak bliżej kamery byli kor i sett którzy gadali mędzy sobą niezbyt się interesując co Piotr mówi ;P

Zastanów się, zanim coś dowalisz następnym razem, ok? Bo nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 07:36   

przepraszam, byćmoże masz rację, to chyba był kor i Qba :p

Tymon Sawicz

Kor 
Moderator

Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 08:11   

Tak, przyznajemy się z Setem (a Qba pewnie też się podpisze pod naszymi słowami): przyjechaliśmy na spotkanie, po to żeby jak będzie prelekcja PWC-a siąść blisko kamery i go zagłuszyć. Następne spotkanie oczywiście organizujemy nad morzem. Tam może uda nam sie tafić, gdyż będziemy próbowali zagłuszyć fale. Set zna sie na dźwięku, a my z Qbą będziemy jeździć traktorem. Bo my jesteśmy wywrotowcy ,nie lubimy PWC-a, i chcemy być głosniej na kamerze niż on. Houk!

Keyff 
Moderator

Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 08:26   

ciekawa koncepcja - proponuję w takim wypadku nie zapraszać pewuca, będzie wieksza pewność, że się uda.

Słuchaj kor, jak sądzisz, że sobie wymyślalam, po prostu chcialem złozyć scenkę i w połowie nie słychać co piotr mówi a słychać waszą rozmowę. co nie oznacza - i ja nigdzie tego nie napisałem, że przyjechaliście tam gadać do kamery.

Weź sobie cos na uspokojenie, wyluzuj się, dorośnij może? Zwracaj uwagi na emoty i zastanów się zanim napiszesz komuś, żeby się zastanowił.

piss&laugh

Tymon Sawicz

Kor 
Moderator

Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 08:49   

Nie, nie napisałeś że przyjechaliśmy gadać kamery, ale że nie interesowało nas to co mówi pwc i sobie gaworzyliśmy - więc jeśli nie zrozumiałeś mojego posta to powiem to dosadniej, takie teorie to możesz sobie wiesz co z nimi zrobić. Jak nie wiesz, to służę pomocą. Nie po prostu lol.

Cytat:
Weź sobie cos na uspokojenie, wyluzuj się, dorośnij może? Zwracaj uwagi na emoty i zastanów się zanim napiszesz komuś, żeby się zastanowił.

Tato, nie bij, proszę. Nuczysz mnie być dorosłym? Proszę, będę już grzeczny i będę pisał posty, takie żeby tobie pasowały! Nie chcę być juz więcej smarkaczem, chcę być taki dorosły jak ty!

Keyff 
Moderator

Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 09:16   

napisałem w moim poście:

"czasem nie slychać co PeWuc mówi bo jednak bliżej kamery byli kor i sett którzy gadali mędzy sobą niezbyt się interesując co Piotr mówi ;P"

i tlumaczę po kolei. słłówko "czasem" oznacza, że raz na jakiś czas, rzadziej niż cżęściej, a nawet byc może sporadycznie, pojedyncze przypadki itp.

"nie slychac co PeWuC mówi" znaczy - że nie slychac co mówi - na nagraniu widać, że mówi, ale nie można zrozumieć co.

"bo jednak bliżej kamery byli kor i sett" znaczy, że znajdowaliście się bliżej kamer niz pewuc i tym samym jak cos mówiliście zagłuszaliście resztę.

"którzy gadali między soba, niezbyt interesując się co Piotr mówi" - znaczy, że Wasza rozmowa miała miejsce w tym samym momencie kiedy PeWuc mówił cos innego. A wy rozmawialiście (w tym konkretnym momencie - co wynika z logiki całości) nie interesując się tym co on mówi, bo nie da się równocześnie słuchać osoby A z uwagą rozmawiając z osobą C o czym innym, nie napisałem że się 'nie interesowaliści", ale że "niezbyt się interesowaliście" bo w tym danym momencie tak było.

na końcu zdania dałem ;P który jest tzw. "języczkiem z przymrużeniem oka" - tłumaczyć?

Ogólnie opisałem co widziałem a ty robisz aferę.

I nie, nie nauczę Cię - są rzeczy w życiu do których trzeba dojść samemu. :mrgreen:

poza tym proszę - nie dręcz mojego adhd w taki upał, pisałem piss&laugh (czyli peace&love) .

Po cos jest opcja edit, chyba tobie nie trzeba tlumaczyc... - sett

edit by Keyff: Wiem sett, ale oddzielny post był formą ekspresji. Ale oczywiście, masz rację

Tymon Sawicz

Kor 
Moderator

Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 09:39   

Jedyne o czym pamiętam, to to że kilka razy machnąłem ręką, a kamera była akurat w polu rażenia. Ale po upomnieniach żebym nie gestykulował, jak pwc mówi ( :mrgreen: ) przestrałem machać prawicą. Co do gadki, to chyba z Qbą i z Setem wymienialiśmy poglądy na temat tego co mówi PWC. Jakoś wtedy nikt nam nie zwracał uwagi, więc robisz z igły widły, jakbyśmy wtedy wiedzieli, ze będzie później problem z obróbką, to po prostu, byśmy Cie wysłali do pokoju obok, i sami zajęłi sie kręceniem :mrgreen: I niech Ci będzie PiS&Laugh, chociaż, spodziewaj sie, że zawzse, jak napiszesz takie bzdury, że: widocznie niezbyt mnie interesowało, co mówi pwc, to wyjadę z cieżkimi działami (teraz to nawet nie była husaria 8-) )

A tak w ogóle, to oczywiście czekam na materiał, to sobie przypomnę. Czekam w sensie, że nie spiesz sie i zrób to porządnie. Nawet po wakacjach.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi