|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Lasy i drogi - komentarze |
| Autor |
Wiadomość |
Erpegis

Wiek: 26 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 26 Sierpień 2005, 21:41 Lasy i drogi - komentarze
|
|
|
| Chciałbym, abyście nie rozwalali mi serialu wstawkami itepe. Dzięki! |
_________________ Najbardziej cyniczny i zblazowany użyszkodnik forum. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 26 Sierpień 2005, 22:04
|
|
|
Ze spraw technicznych, to przeczytaj regul. ( od razu podpowiem, że chodzi o czcionkę ), a co do komentarzy w innym wątku to wyjątkowo... chociaż nie powinienem - cały czas pamiętam komentarz za tłumaczenie okolic Hymnu Ankh i cały czas jedno słowo mi się nie podoba.
Co do samego ff, jak dialogi będą równie cyniczne, naładowane ciekawymi spostrzeżeniami, których nie chce mi się cytować, (bo to nie Pratchett , a co już samo w sobie jest komplementem ) to będzie faworyt do tytułu gratisowe ciasteczko dla tego pana z piątki przy stoliku pod oknem od szefa kuchni Cafe Ankh . Napisze jeszcze tylko tyle, że jak na razie każde zdanie jest naładowane na maksa i nie ma jak dla mnie niepotrzebnych słów.
A Uwaga takowa, czy styl można realizować? I dwa właśnie koło siebie to tak za blisko jak na mój gust...
I na Croma oddzielaj te gwiazdki*na dole pustą linią i sformatuj ten ff RPG#**, ok?
* Właśnie te gwiazdki
** ... |
|
|
|
 |
Erpegis

|
Wysłany: 26 Sierpień 2005, 22:37
|
|
|
Co do czcionki, zastosuję się. Natomiast, będę to pisał jako serial, bo normalnie nie wyrabiam z sesją poprawkową, bandą dedekowców, gderającą matką, i postaram się pisać w wolnych chwilach.
Miło, że komuś tak inteligientnemu i oczytanemu się podoba :>
EDIT Kor!
Za cynizm i celowe wstawianie literek i tam gdzie ich absolutnie, ale to absolutnie być nie powinno w stosunku do moderatora, zastosowana zostanie nagroda ukryta mucha w kotlecie dla tego pana z piątki pod oknem od szefa kuchni Cafe Ankh. |
|
|
|
 |
mort

|
Wysłany: 27 Sierpień 2005, 11:31
|
|
|
ciekawe.to racja.byleby nie ulec przesadnemu 'odnośnikowaniu',wiem ze to nieodłączny element ŚD,ale strzeż się.
tylko, jedno:
| Cytat: | | jak dialogi będą równie cyniczne |
dialogi?mowimy o tym ff, zaraz poniżej?ja tam dialogow nie uswiadczylem, chyba że... |
_________________ Proszę Pana jest słonecznie godzina parę minut, parę minut stąd.
Ja wypuszczam dym, co unosi wiatr, unosi hen, gdzieś tam... |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Sierpień 2005, 14:39
|
|
|
w tym cytacie jest jak będą. Miałem na myśli to, że jeżeli pojawią się w koleknej części, czy jak to RPG# chciał w kolejnym odcinku.
Co do drugiej części RPG#, to mam pytanie, masz już obmyśloną całość? A i zamiast tabulacji, których nie da się za bardzo zrobić, używaj entera = wolnej linii, lepiej się czyta wtedy. |
|
|
|
 |
Erpegis

|
Wysłany: 27 Sierpień 2005, 18:02
|
|
|
| Całość? I tak i nie. To będzie ewoluować, na pewno zmieni mi się koncepcja w środku. Ale chyba wiem jak się skończy. |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 29 Sierpień 2005, 09:50
|
|
|
Hmmm... tak sobie tylko myślę... a że myślącym głupie rzeczy wpadają do głowy, to mi wpadł dalszy ciąg pieśni.
"Wyrwij murom kraty z warg,
dowal im w oko,
połam bark..." |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
mort

|
Wysłany: 29 Sierpień 2005, 16:46
|
|
|
| Cytat: | | James Tether, druid, szaman i okultysta |
No, to jak jest okultyzm, do tego jeszcze w połączeniu z szamanizmem ,to będzie super.Spełniłeś wymogi Konwencji...
"Wyrwij murom kraty z warg,
przy okazji zniszcz też targ,
Niech każdy zapadnie w letarg,
niech każdy zegnie kark."
czyżby powstawała forumowa piosenka?
EDIT Kor!
Żeby zachować jakiś rytm, możnaby dodać też -> przy okazji zniszcz też targ,
Zastosowałem sie do Edita zeby było wizualnie lepiej. Dzięki. |
_________________ Proszę Pana jest słonecznie godzina parę minut, parę minut stąd.
Ja wypuszczam dym, co unosi wiatr, unosi hen, gdzieś tam... |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |