Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Fan Art
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2008, 22:42   

Jakby pozwolenie Terry'ego bylo najważniejsze. Aż mi się czytać nie chce. Czy Terry się zgodzi, czy nie... To ma być chyba na pierwszym miejscu frajda dla Ciebie i dla nas, nie?

bele 

Wysłany: 5 Styczeń 2008, 22:44   

Frajda frajdą, ale o ile wieksza frajda jak ma sie błogosławieństwo autora? :)

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2008, 22:49   

No to błogosławieństwo dostaniesz jak zrobisz, ech! :roll:

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 5 Styczeń 2008, 22:49   

to jedno zostaw prawnikom.....;-)
[księdza w błogosławieństwa nie mieszamy, prawda?]

Keyff 
Moderator

Wysłany: 6 Styczeń 2008, 14:49   

nie rozumiem cię Kor po raz n-ty. Rzecz w tym, że bele będzie musiał poświęcić sporo czasu i jeśli jest możliwość zrobić to za zgodą autora i tłumacza to wydaje mi się to całkiem rozsądne. Dodatkowo przecież Pterry wielokrotnie podkreślał że jego zgoda jest bardzo istotna - przypomnij sobie chociażby sprawę nazwy forum, potem ideę Aidowego filmu, wreszcie sprawę Kuby z Rybkami itp.

Przecież wiesz to wszystko, zatem co miał znaczyć Twój post?

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Kor 
Moderator

Wysłany: 6 Styczeń 2008, 15:06   

Miał znaczyć to, że irytuje mnie to. Bo Terry lubi dawać zgodę na coś, albo nie lubi. Szczerze, to jemu to wisi, wg mnie. On chce trzymać pieczę nad wszystkimi zjawiskami typu filmy, komiksy papierowe, płyty audio, itp. A fan-artowskie prace zapaleńców takich jak my? Pewnie się cieszy, ale mu to wisi. Dalej, szczerze, to mnie teraz z kolei to wisi, czy on wyda na to zgodę, czy nie, bo po prostu zaprezentowana kilka postów wyżej kreska jest naprawdę cool, jak dla mnie. I bardzo bym chciał taki komiks zobaczyć. Komiks, na którym Pracz nie straci ani cento-funta. Dalej, do jasnej cholery nie popadajmy w jakieś, nie wiem, skrajne klimaty, bo niedługo Uboot będzie musiał pisać do Kidby'ego po zgodę, czy może na planie spotkania umieścić jego grafiki. Bez przesady. Jakbyś dalej nie kumał o co mi chodzi, to mogę jeszcze trochę popisać.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 8 Styczeń 2008, 00:59   

Mógłbym uznać Twoje, jak dla mnie dość kontrowersyjne, poglądy za fakt który sobie jest i mało mnie interesuje. Ale raz, że się czepiasz, a dwa, że grubo mijasz się z prawdą twierdząc że pterry ma to gdzieś. Nie bedę sie powtarzał ale w moim poprzednim poście masz przykładową iterację spraw w których zachowanie pratchetta wskazuje na to, że się mylisz.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

BlackMayo 

Wysłany: 12 Styczeń 2008, 11:32   

Kormaciek napisał/a:
Jakby pozwolenie Terry'ego bylo najważniejsze.

Może i nie jest,ale to będzie frajda jeśli odzew się pojawi,i nie ma co dyskutować czy Terrego to obchodzi czy nie,jeśli się da odpowiedź to widocznie go to interesuje,jeśli nie,to nic takiego się nie przecież nie stanie.

Jestem za takim komixem,styl Bele'go będzie idealnie pasował,jest świetny:D

Heh,ja ostatnio pracuje nad moim stylem,a raczej na uczynieniem go mniej mangowym,efekty są co prawda,ale niewielkie.
Zresztą,sami oceńcie:

Szkice kilku postaci:
http://blackmayo.devianta...etches-74271393 (z góry sorry za twarz Angui)

Angua von Uberwald:
http://blackmayo.devianta...erwald-73859651

Narazie to wszystko. Jak zwylke będe wdzięczna za komenty,nawet te mało przychylne.

Kor 
Moderator

Wysłany: 13 Styczeń 2008, 10:55   

Jak dla mnie zaje... świetnie!

A ta Angua ostatnia, to rewelacja!

BlackMayo 

Wysłany: 13 Styczeń 2008, 16:33   

Kormaciek napisał/a:
Jak dla mnie zaje... świetnie!

A ta Angua ostatnia, to rewelacja!

*zaciesza*
Dzięki!:D

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 13 Styczeń 2008, 20:56   

wszystko dobrze, tylko dlaczego Angua jest połączeniem Joasi od Łuku i Walkirii?

bele 

Wysłany: 13 Styczeń 2008, 23:22   

na szkicach podoba mi się Rincewind.
kolorowa Angua - nieźle. Troche kształt twarzy krzywy, ale to jedyna rzecz do której można się przyczepić. Reszta świetna.

BlackMayo 

Wysłany: 15 Styczeń 2008, 18:31   

wawrzyniec napisał/a:
Joasi od Łuku i Walkirii?

ke?

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 15 Styczeń 2008, 19:42   

Joanna D'Arc - taka nawiedzona dziewica, którą spalili na stosie :P A Walkiria to już moje podwórko, ale powściągnę palce i klawiaturę, które już mnie świeżbią :wink:
No i rzeczywiście waw ma trochę racji - Angua ma coś z Joanny, ale obok Walkirii to ona nawet nie stała :roll:

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

Szczery 

Wysłany: 15 Styczeń 2008, 21:41   

settler napisał/a:

W kazdym razie jak napisalem taki styl bardzo mi pasuje i kojarzy sie z powstajacym juz wiele lat fanowskim komiksem do Monkey Island. (szukam na googlach...) O, masz linka - http://www.worldofmi.com/features/comics/vink/

Settler, wielkie dzięki za ten link - już wiem co bedę robił w deszczowe wieczory ;)

A ja baaaaaaałdzo chcę koszulkę z jakimś Belowym rysunkiem ;P Ciekawe czy wyraziłby zgodę na wydrukowanie sobie takiej we własnym zakresie ;P
...drzemią."

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 4 Luty 2008, 15:05   

http://www.uam.dmkhosting.com/bm/galeria/

Ja nic nie mówię, ale ta strona nadal istnieje :P

Monkey 

Wysłany: 12 Marzec 2008, 19:39   

Moje nieśmiałe próby:
Komputerowo zrobiony Rince:
http://monkey-sama.devian...wind-1-79472545
I młody Vetinari, akwarelkami (chociaż to by nawet za Snape'a przeszło :roll: w każdym razie być nim nie miało):
http://monkey-sama.devian...tinari-79483513

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 12 Marzec 2008, 22:23   

Monkey> o ile Rince mnie średnio ujął, to Vetinari wręcz przeciwnie. Pogratulować. Może mógłby być bardziej "suchy", bo tutaj wygląda jak po zjedzeniu małej części prosiaka, ale i tak mi się podoba. Dodaj jeszcze odrobinę szaleństwa, taką szczyptę i będzie - dla mnie - genialnie.
Aha, szata bardziej szara....;-)

Carmen 

Wysłany: 13 Marzec 2008, 14:29   

Jak na mój gust Vetiś ma trochę za tępy wyraz twarzy, ale ogólnie do mnie przemawia. Świetna fryzurka.

I nawet sfavowałam, ot, co!

[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 13 Marzec 2008, 14:42 ]
Taak... Ty "sfavowałaś", a ja się nieźle sfrustrowałam widząc taki dziwny słowotwór. Jak się toto w ogóle czyta? ;)

Sayoko 
VIP

Wysłany: 13 Marzec 2008, 15:46   

Agata_G napisał/a:
Taak... Ty "sfavowałaś", a ja się nieźle sfrustrowałam widząc taki dziwny słowotwór. Jak się toto w ogóle czyta? ;)

"sfawować" :D
Agata, nie martw się. Powszechne jest też "favnięcie" albo "plusfavnięcie". Oto, co deviantArt robi z ludźmi...
Vetinari w wykonaniu Monkey doprowadził mnie do pisku, ale to standardowa u mnie reakcja na Vetinariego. Niemniej cieniowanie włosów jest absolutnie genialne i w życiu czegoś takiego nawet Fotoszopą bym nie zrobiła.

[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 13 Marzec 2008, 15:58 ]
Próbowałam wielokrotnie - nie da się tego wymówić bez jednoczesnego oplucia swojej brody i monitora. Ale pamiętajcie, że powinno być [powtarzać za mną głośno!]: "DODAĆ DO U-LU-BIO-NYCH" :P

Odpowiedz do tematu