Otwarty przez: QbaJak 31 Sierpień 2008, 14:05 |
Skąd się tu wziąłem i dlaczego akurat teraz |
| Autor |
Wiadomość |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 14:45 Skąd się tu wziąłem i dlaczego akurat teraz
|
|
|
Mamy ostatnio na forum prawdziwy wysyp nowych użytkowników. Aktywnych na dodatek, i to jak aktywnych...
Mackey podsunął mi pomysł założenia takiego właśnie tematu, gdzie nowy użytkownik podzieliłby się z nami, starą gwardią, wiedzą skąd dowiedział się o istnieniu UAM i co go skłoniło do rejestracji tutaj.
Potraktujcie ten temat jako nietypowe badanie marketingowe pozwalające opracować przyszłe strategie reklamy. |
|
|
|
 |
mackey

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 14:59
|
|
|
Wrrr, a chciałem założyć sobie ten Swój Pierwszy Temat
Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, dobrze, ze przynajmniej uznałeś, ze temat będzie OK
A ponieważ tez jestem tu w miare nowy to w ramach rekompensaty pozwolę sobie rozpocząć
Pratchetta czytam już pare lat (jakieś 5 - z czego od 3 kupuje regularnie w dniu premiery wszystko co wychodzi). Na to forum zajrzałem pierwszy raz jakiś czas temu, ale wtedy to były wizyty bardzo sporadyczne. Natomiast koło wrzesnia/pażdziernika 2004 zaczałem przeglądać regularnie (zacząłem od przeczytania większości postów - czego innym także życzę). Zarejestrowałem się w grudniu, głównie po to aby zarezerwować nicka. Nie myślałem, ze będę sie tu udzielał dość regulanie (pisze powaznie - rzadko korzystam z forum jako takiego, wiec jak na mnie to udzielam sie regularnie - patrz moej 30 postów przed 3 miesiące .
Reasumując, moje rozpoczęcie przygody z Wami wynikło raczej naturalnie, jako pewna kolej rzeczy, nie miałem jednego jasnego impulsu, zeby tu dołączyć.
UFF... |
| |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 15:19
|
|
|
Bedzie to arcyciekawy temat. Juz jakis czas temu o tym myslalem, a teraz zapomnialem napisac o moim poparciu w tech support.
Czy starsi uzytkownicy tez moga napisac, jak trafili na forum? Tak? Dziekuje.
Ja dostalem info o forum mailem od Vantiego, ktorego poznalem, jako tworce "konkurencyjnej" strony o ŚD. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 18:01
|
|
|
A ja dowiedziałem się ze stronki settlera, która swego czasu była dla mnie jedyną latarnią na burzliwych morzach internetu jeżeli chodzi o ŚD.
thx, settler |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 18:54
|
|
|
Wyszukałem stare ulice (te zielone z Twój netu* jeszcze) w google. Na nowe ulice też dotarłem z małym poślizgiem. Chyba po dwóch miesiącach.
W sumie mam podobnie jak mackey. Mało się udzielam na forach. Ulice też na początku czytałem i obserwowałem z boku. Ale człowiek coraz bardziej się w to wkręca, nagle nadchodzi moment kiedy po prostu musi zabrać głos i tak już zostaje. Najkrócej udzielają się tacy dyskutanci ze słomianym zapałem. Przyjdzie nagle, napisze 100 postów w tydzień i przepadnie... Pamiętacie antrajaka, czy jak mu tam?
*to był Twójnet, czy jakoś inaczej? |
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 19:14
|
|
|
strona Settlera... najpierw przegladanie (troche) starego forum, a ze jestem mimo wszystko niesmiely a takze modemowy dostep do internetu spowodowalo to ze sie nie zapisalem.. no i sobie pozniej przypomnialem o forum i wreszcie sie zapisalem.. i wiecie co najpierw zrobilem? przeczytalem wszystkie posty |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 19:21
|
|
|
O UAM dowiedziałem się z dyskowej stronki settlera.
23 lutego 2004 roku zarezerwowałem sobie nicka ( , i sobie tylko patrzyłem na tematy). Potem poczułem chęć wypowiedzi...
... Założyłem temat : "Gdzie jest Discworld I,II okalecz pana cebulę", teraz pod nazwą "DW Games ..." I powoli "wkręcałem się" w UAM.
Na początku moje posty były bezsensowne, krótkie i nic nie wnoszące do tematu. Wkońcu ktoś mnie opamiętał. Chyba Black_Dagger...
I od tamtej pory siedzę, przeglądam forum, pisze posty. W skrócie : Normalny użytkownik. Niestety nie miałem przyjemności przebywać na starych ulicach. To chyba na tyle ... |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 8 Marzec 2005, 22:00
|
|
|
| Ja najpierw pisałem na starym forum, a potem przerwałem... potem zauważyłem, że jest nowe forum, zastanowiłem się, zarejestrowałem i swój pierwszy post napisałem. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 9 Marzec 2005, 10:01
|
|
|
OFF
* Dużo osób w wypowiedziach uwzględnia stare forum. Czy jest jakaś szansa zobaczenia go gdziekolwiek,
* jakkolwiek.
* Czy ostało się to gdzieś w przepastnych archiwach internetu.
endOFF |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 9 Marzec 2005, 10:44
|
|
|
Kormaciek, obawiam się że "dzięki" adminowi TNu forum przepadło na wieki. A szkoda, bo było tam mnóstwo naprawdę ciekawych wątków.
I niezapomniana oryginalna Istota Istnienia, czyli jednotematowy, absurdalny słowotok.
Dzisiejszy dział II w niczym nie przypomina tego świetnego wątku. |
|
|
|
 |
Ciut Szalony Michał
|
Wysłany: 11 Marzec 2005, 03:17
|
|
|
Ciut Szalony Michał. Wziąlem się tu z Wikipedii (tak, to bardzo dziwna droga) i dopiero teraz, bo właśnie jestem w trakcie czytania rozmaitych dzieł Pratchetta, uznawania go za jednego ze swoich ulubionych twórców i, co gorsza, wydawania uczciwie zarobionego (przez podatników) stypendium na zakup co niektórych utworów Pterry'ego. Znalazłem się tu bo tak sobie pomyślałem, że czasem by był fajnie pogadać o twórczości wzmiankowanego pana. Ponadto chciałem zobaczyć, czy jak bardzo fańscy są polscy fani (Są bardzo). No i są jeszcze te cząsteczki natchnienia przeszywajace wszechswiat. Myśle, ze to również ich wina |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 11 Marzec 2005, 22:24
|
|
|
Jeśli dobrze pamiętam przeglądałam sobie wszystko, cos ię wypluło pod hasłem Pratchett na Góglu. Było to jeszcze w starych, modemowych czasam, zanim jeszcze powstało gg, a komputer nie znajdował się na strychu.
Na starym TNie udało mi się napisać sporo ważnych dla mnie spostrzeżeń, które przepadły zgodnie z regułą vanitas adminatum et omnia adminas. Potem Vanti znalazł mnie w kazamatach Cytadeli, potem z Qbajakiem biegałam dookoła pałacu kultury... A na innych forach jacyś dziwni ludzie siedzą, więc nie bywam. :] |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 12 Marzec 2005, 09:18
|
|
|
re Aido:
o jakich innych forach mówisz |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 17 Marzec 2005, 21:06
|
|
|
Oj, bo mi się komórki mózgu przegrzeją (dobrze, że jakieś są)...
Scenariusze, polityka.org.pl (tu akurat jest nieźle, tylko za dużo czytania) i coś tam wklepalam we wrotach wyobraźni... aaa, jeszcze świstaki były, ale dawno z nimi nie gadałam. :]
Poza tym próbowałam założyć własne forum łartystycne, i gdzieś tam ono siedzi, ale z braku promocji nikt o nim nie wie.
Kormaciek, co z Tym Twoim forum od moderki?? |
|
|
|
 |
Barraketh [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Marzec 2005, 21:56
|
|
|
A ja poprostu szukalem polskiego forum o Pratchettcie, wpisalem w googlach 'forum Pratchett' i w ten sposob znalazlem sie tutaj. Dlaczego szukalem? Glownie dla kilku informacji do matury, ale rowniez z czystego uwielbienia do SD |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 17 Marzec 2005, 22:40
|
|
|
Przeczytałam WCL i nie miałam z kim o tym podyskutować, a aż mnie korciło, bo książka nie okazała się taka, jak oczekiwałam. W dodatku leżałam chora plackiem w domu, więc dyskusja ze znajomymi czy przyjaciółmi też odpadała. Chciałam szybko jakoś się przekonać, czy faktycznie tylko ja tak źle odebrałam to tłumaczenie. Wtedy przypomniałam sobie o forum, wygooglałam je natychmiast i... no i... dalej to już jakoś tak samo poszło. Chyba najbardziej spodobała mi się panująca tu atmosfera i niesamowicie rozległa wiedza o ŚD aktywnych uczestników forum. |
|
|
|
 |
Zedd [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Kwiecień 2005, 16:31
|
|
|
Tak sie zastanawialem czy wracac cichutko i niepozornie ale co mi tam
Syn marnotrawny Ulic AM powraca po dluuugim czasie zwiazanym z problemami internetowo-wszelakimi
Tak sobie spogladam i widze ze UAM tetnia zyciem bogatym i wszelakim wrecz kopia Pratchettowskich
Najprawdopodobniej zapomniany przez wszystkich Zedd sklada gratulacje i wielkie brawa dla Krejta i calego "starego " skladu z twojnetu za zorganizowanie tego wszystkiego
ps. muahaha i do tego trafilem w 6500 post forum |
|
|
|
 |
Amidalka
|
Wysłany: 10 Maj 2005, 22:02 TGS
|
|
|
witam :
oto moja historia:
szukam niestrudzenie terminarza gildii skrytobójców (wśród terminarzy tylko tego nie mam :placze: )
jak zwykle od paru miesięcy (lub lat ) wpisałam w google "terminarz skrytobójców"
i dziś wyskoczył mi link do UAM
no i jestem
ale dalej szukam w/w terminarza, więc
jakby ktoś go miał
i już nie lubił
to ja bardzo chętnie się nim zaopiekuję
p.s. podliżę się adminom - fajnie się tu edytuje tekst |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 17 Maj 2005, 17:01
|
|
|
Adres tego forum dała mi wczoraj koleżanka, która przedwczoraj znalazła mój blog szukając czegoś o Praczecie i trafiła na moje peany pochwalne. ;P Ostatnio mnóstwo szczęśliwych rzeczy się mi dzieje... Szkoda, że późniejsza cena nie dotyczy tylko mnie...
Daje mi zresztą i inne fajne adresy, kurczę, głupio mi, że ja żadnych, prócz oficjalnych nie znam...
___
EDIT: Jak widać, posta zmieniłam, za pomyłę przepraszam, już czytam pierwsze posty! |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
| |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 17 Maj 2005, 17:59
|
|
|
Dobra,rany julek, zmieniam tego posta:
Znalazłam to forum przez jakąś stronę terry'ego, ale jaką,to już nie pamiętam Jakkolwiek by nie było,chyba sam Los zaprowadził mnie w te czcigodne ankhmorporskie progi... |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
| |
|
|
|
 |
|
|