Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: QbaJak
31 Sierpień 2008, 14:05
Skąd się tu wziąłem i dlaczego akurat teraz
Autor Wiadomość
vicurencu 

Wysłany: 5 Styczeń 2010, 16:48   

W ręku trzymam grę "Demon's souls" jestem zapalonym graczem :D
Lepszego hełmu do zdjęcia niestety nie znalazłem... przepraszam i obiecuje poprawe :twisted:

Uboot 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2010, 17:20   

vicurencu napisał/a:
W ręku trzymam grę "Demon's souls" jestem zapalonym graczem :D

Już tylko każualowy gracz wita zapalonego gracza.

vicurencu napisał/a:
Lepszego hełmu do zdjęcia niestety nie znalazłem... przepraszam i obiecuje poprawe

Ło! Teraz dopiero zauważyłem, że to hełm i że ma rogi. Wcześniej byłem przekonany, że to co masz na głowie to majty. :mrgreen:

Ps. Chyba że to majty z rogami. :wink:

vicurencu 

Wysłany: 5 Styczeń 2010, 18:53   

Uboot, przejrzałeś mnie ...to majtki rogate :D

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 5 Styczeń 2010, 18:54   

Ja również witam - w imieniu Towarzystwa Zwolenników Przedstawiania Wikingów Zgodnie Z Prawdą Historyczną. Ahoj!

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

Uboot 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2010, 19:57   

Henna napisał/a:
Ja również witam - w imieniu Towarzystwa Zwolenników Przedstawiania Wikingów Zgodnie Z Prawdą Historyczną. Ahoj!

Czyli po abstynencku, bez roga proszę ja Ciebie.

leverette 

Wysłany: 2 Maj 2010, 22:53   

serwus!

weszłam na forum przez linki ze strony discworld.pl, także żadnej fascynującej historii znaleziskowej nie mam przy sobie. w sumie to było już jakiś czas temu, ale w noc dzisiejszą ściągnęło mnie tu jakoś i natchnęło do zarejestrowania. i tak o - jestem :)

Łukasz 
Aniołek Krejta

Wysłany: 3 Maj 2010, 22:55   

Nie pozostaje nam nic innego, tylko powitać nową forumowiczkę i życzyć owocnego postowania. :)

patataj 

Wysłany: 29 Czerwiec 2010, 17:48   

Witam!

Jak tu się znalazłem? przypadkiem .....szukałem jakiegoś forum o Świecie Dysku i znalazłem się tutaj ,,

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 30 Czerwiec 2010, 17:36   

Niniejszym witamy i zapraszamy do dłuższego pobytu ;)

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

mastar 

Wysłany: 6 Lipiec 2010, 09:31   

witam wszystkich.

nie wiem skąd ani dlaczego,wyjdzie w praniu :)

EGladka 

Wysłany: 27 Wrzesień 2010, 21:28   

Dobry wieczór.

Nie jestem zagorzałą pratchettofanką i mam wiele zaległości do nadrobienia, ale mam nadzieję, że nikomu to nie będzie przeszkadzać (z góry zaznaczam, że nie należę do osób, które nie przeczytały np. "Muzyki duszy" i w związku z tym mordują innych pytaniami o to, czy zdarzyło się w nim to i to, jeśli coś na temat danej książki pojawi się w dyskusji).
Chcę lepiej poznać Świat Dysku i mam nadzieję, że mi w tym pomożecie... chociaż widzę, że ostatnio forum jest trochę pustawe ;)
O waszym forum słyszałam/czytałam już dobrych parę lat temu (nie pamiętam, gdzie), ale rejestruję się dopiero teraz.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 28 Wrzesień 2010, 09:10   

Witam w imieniu gildii stetryczałych geriatryków. :)
Forum jest pustawe, bo pewnie wszyscy powiedzieli już wszystko, co pozostali chcieliby usłyszeć. ;)

Moje Dziewczęta updated!

EGladka 

Wysłany: 28 Wrzesień 2010, 12:50   

Apaczyk napisał/a:
Forum jest pustawe, bo pewnie wszyscy powiedzieli już wszystko, co pozostali chcieliby usłyszeć. ;)

Innymi słowy, powinnam znaleźć na nim odpowiedzi na wszystkie ewentualnie nurtujące mnie pytania :mrgreen:

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 28 Wrzesień 2010, 16:23   

Forum nie jest takie pustawe, bo ciągle trochę osób zagląda. Jedyny problem w tym, że niewiele piszą.

Dlatego witamy i zachęcamy do pisania.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 28 Wrzesień 2010, 19:05   

Apaczyk napisał/a:
Forum jest pustawe, bo pewnie wszyscy powiedzieli już wszystko, co pozostali chcieliby usłyszeć.

Albo usłyszeli wszystko, co pozostali chcieli napisać;-)
Sezon ogórkowy i tyle.
Witam również.
Skrzyp. Skrzyp.

Lu-Tze 
VIP

Wysłany: 1 Październik 2010, 22:44   

wawrzyniec napisał/a:
Albo usłyszeli wszystko, co pozostali chcieli napisać;-)

albo też (skrzyp, skrzyp) wiedzą dokładnie wszystko, co inni mogliby chcieć napisać...
takczysiak - srebrna orda górą... dołem... głównie bokiem...

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 26 Październik 2010, 09:06   

Heh. Kiedyś to było tak, że każdy nowy użytkownik z marszu pisał co najmniej kilkanaście postów, dopisując się do większości najbardziej "nośnych" tematów dotyczących twórczości PTerry'ego. A od pewnego czasu mam wrażenie, że nowi się rejestrują, owszem, a potem milkną, często na zawsze. Ki diabeł?

Inna sprawa, że stali użytkownicy też niespecjalnie się udzielają. Szczerze powiedziawszy, każde inne forum, na którym przez kilka dni z rzędu nie pojawia się ani jeden nowy wpis, uznałbym za martwe lub dogorywające. ;)

Moje Dziewczęta updated!

aschar 

Wysłany: 26 Październik 2010, 21:09   

A nasze jest po prostu w hibernacji ;)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 26 Październik 2010, 21:17   

Ciągle czekam na ten moment w którym pokrywy uchylą się i załoga zacznie się powoli rozgrzewać....
Sezon ogórkowy minie kiedyś?

Kwestor 

Wysłany: 14 Styczeń 2011, 19:26   

Witam wszystkich obecnych na forum. Wziąłem się tu stąd, że wstałem z łóżka, wziąłem laptopa, włączyłem i wpisałem sobie: Terry Prachet filmy. Ale jak zwykle musiało się coś nie zadziałać i tak oto wlazłem tu. Postanowiłem się zarejestrować, no bo czemu nie.
Coś o sobie: Nazywam się Tomek, lubię wszystko o sporcie. Mam dwie koszatniczki, jedna nazywa się Vimes. :mrafroamerykanin: Koniec.
Po Prachetta sięgnąłem po raz pierwszy po urodzinach, dwa lata temu. Dostałem dwa, mianowicie Straż Nocną i Potworny Regiment. Spodobały mi się. Trochę było głupio czytać np. Straż Straż!, wiedząc że Vimes zostanie komendantem. No cóż, jakoś dobrnąłem i mam teraz wszystkie książki o panu Diuku.
Potem przyszły inne książki, spodobały mi się szczególnie o magach. Ulubioną postacią stał się Kwestor, jak ja lubię takich ludzi :D . Nie skompletowałem wszystkich książek o Rincewindzie i 2kwiacie, czego bardzo żałuje. Aktualnie rozpaczliwie poszukuje w której Kwestora walnął ktoś w łeb i stał się prawdziwym Kwestorem. Bo przecież w tej książce, gdzie Ridcully został nadretaktorem jest normalny.
Nie lubię jednej książki Prachetta. Mam nadzieję, że pozwolicie mi żyć. Mianowicie: "Niewidoczni Akademicy". Nie ma Kwestora, Dziekana, a wszystko robi Styibbons. buuu
Ogólnie:
Jestem Szafką biblioteczną!

Odpowiedz do tematu