|
Skąd się tu wziąłem i dlaczego akurat teraz |
| Autor |
Wiadomość |
Boo

|
Wysłany: 16 Listopad 2005, 21:18
|
|
|
Witajcie
W twórczości Pterry'ego siedzę już ładnych parę lat i choć nie mam (jeszcze!) wszystkich jego książek, to bardzo się staram...
Na forum trafiłem przypadkiem, jakiś rok temu - od tego czasu często tu zaglądałem, a dzisiaj - wreszcie się zarejestrowałem. Dlaczego? Hmm... Po części dlatego że aktywny udział w działalności tego forum przynosi "chlubę y zaszczyt" każdemu fanowi
Ale głównie ponieważ miałem już dosyć rozmów z osobnikami dla których "Marchewa" oznacza tylko "podłużne pomarańczowe warzywo"... |
_________________ "FABRICATI DIEM PVNC"
"It's ginger beer time!" |
|
|
|
 |
Kyp

|
Wysłany: 19 Listopad 2005, 21:44
|
|
|
Ave!
Hmm... Może na początek powiem coś o sobie. Jestem Kyp... Jest wiele rzeczy, które lubię i cała masa których nie lubię... Hobby, zainteresowania? Tak... Napewno jakieś mam... No to chyba już wszystko co miałem do powiedzienie na swój temat
A na poważnie sami mnie poznacie lepiej jak zacznę się udzielać na forum |
_________________ Pożyjemy Zobaczymy |
|
|
|
 |
Gromlech Zołto

|
Wysłany: 10 Grudzień 2005, 21:54
|
|
|
Jestem Gromlech Zołto. Interesuję się szeroko pojętą fantastyką, Pratchettem, skateboardingiem, Mangą i Anime.
Dyskiem interesuje się od około 3 lat.
Kyp twoja odpowiedź przypomina mi przedstawienie się Kakashiego w pierwszym tomie "Naruto". Stąd czerpałeś inspirację?? |
|
|
|
 |
Osin

|
Wysłany: 16 Grudzień 2005, 20:54
|
|
|
Witam wszystkich.
Moja przygoda z książką zaczęła się dość dawno i trwa do dziś. Oczywiście ulubionym pisarzem jest Terry Pratchett, a jego poczucie humoru "przesiąka" mnie już od dobrych 10 lat. To właśnie ten autor wzbudził we mnie uwielbienie do angielskiego poczucia humoru. Czytam dużo, ale wykazuję również przejawy aktywności fizycznej...jednak nie jest to miejsce na ich prezentowanie
Przyznam, że forum odwiedziłem z czystego przypadku i żałuję, że dopiero teraz...jadnak teraz, gdy już tu jestem, na pewno pozostanę na dłużej. |
_________________ Magia Wyobraźni |
|
|
|
 |
arkona

|
Wysłany: 16 Grudzień 2005, 21:40
|
|
|
| Pratchetta czytam od... hm. Ile to? Chyba od roku... albo dłużej. Nieważne. Link wpadł mi w ręce za sprawą znajomych:) |
_________________ "To stwierdzenie jest albo tak głębokie, że całego życia trzeba, by pojąć każdą cząstkę jego znaczenia, albo to zwykła bzdura" |
|
|
|
 |
Yunna

|
Wysłany: 30 Grudzień 2005, 20:27
|
|
|
Skąd się tu wzięłam? Własnie.
Ksiązki Pratchetta dorwałam już dawno na półce w pokoju moich rodziców.
Sięgnęłam z nudów. Potem po następną. I jeszcze jedną.
Przez jakiś czas miałam przerwę.
A teraz z racji posiadania własnych pieniędzy stanęłam przed nieprzepartą pokusą uzupełnienia kolekcji.
A potem zaczęłam szukać po internecie stron i for Świata dysku.
I tak sie tu znalazłam
Witam wszytkich |
|
|
|
 |
Maniaczek

|
Wysłany: 31 Grudzień 2005, 13:57
|
|
|
Wypluł mnie Bagaż....
Prosze, nie umieszczaj takich postow. Zeby nie robic niemilych scen na poczatku twojej kariery na forum, póki co upomnienie slowne - settler. |
|
|
|
 |
Raphus
|
Wysłany: 7 Styczeń 2006, 15:18
|
|
|
Skąd się tu wziałem? Hmmmm... to długa historia. Początki wiążą się z serią całkiem naturalnych zachowań u moich rodziców (nie będe wnikał w szczegóły, gdyż nie znam jeszcze profilu wiekowego Tu na forum ), które doprowadziły do tego, że powstałem, po czy zostałem brutalnie wyrwany z całkiem przyjemnego miejsca do Świata Kuli. Potem z zawrotną prędkością przeszedłem wszystkie etapy rozwoju Homo sapiens (mam nadzieję, że żadnego nie ominąłem) i stałem się taki jaki jestem. W ten sposób podstawa do serii kolejnych wydarzeń został utworzona. I wtedy stało się. Całkiem dużo lat temu wpadła mi w ręce książka pod tutułem "Blask fantastyczny". A ciągu dalszego to już chyba sami się domyślacie;) Po drodze udało mi się "zarazić" tą wspaniałą chorobą kilka znajomych mi osób, z czego bardzo się cieszyłem, gdyż miałem z kim p-O-DYSKU-tować. Niestety, niedawno Los, grając w swoją grę pod tutułem "Jakby tu bardziej namieszać w życiu przeciętnego człowieka?" rzucił mnie w inne miejsce, gdzie kontakt z "grupą DYSKusyjną" mnie się trochę urwał. I wtedy buszując po Sieci natrafiłem na link do tegoż oto forum. No i jestem! Coś pominąłem? |
|
|
|
 |
Delta rider

|
Wysłany: 13 Styczeń 2006, 19:42
|
|
|
ŚD interesuję się już od dawna. Jednak dopiero dziś miałem okazję, aby zarejstrować się na forum.
Za co kocham tę serię? Przede wszystkim za humor. Mało jest teraz książek fantasy, które są tak naładowane humorem jak Świat Dysku. Ten cynizm i aluzje do naszego świata są trafne, komizm i humor na granicy absurdu są doskonałe.
Wystarczyło, że przeczytałem jedną książkę i pokochałem tą serię. Pamiętam jak próbowałem czytać "Zbrojnych" pod ławką na WOS-ie, ale co chwile wybuchałem śmiechem, tak że nauczyciel wywalił mnie w końcu z sali. I jak tu nie kochać Pratchetta? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 13 Styczeń 2006, 20:31
|
|
|
Dobrze, że nie wybuchałeś na chemii A, no i witamy |
|
|
|
 |
Master Ragnarok

|
Wysłany: 15 Styczeń 2006, 20:14
|
|
|
Tak witam wszem i wobec. Znalazłem się tu ze szczerej ciekawości i jeszcze dzikszej chęci głębszego poznania ŚD
Interesuje się nader wszystko historią, anime, RPG-ami, pisaniem i książkami (zresztą wyjdzie później). Małe ostrzeżenie: mam bardzo absurdalne i czarne poczucie humoru
PS. Nie przejmujcie się poważnym stylem Ja tak tylko na początku. |
|
|
|
 |
Vergilius
|
Wysłany: 1 Luty 2006, 22:05
|
|
|
Ano, trafiam tu po raz wtóry. Miałem tu kiedyś konto, ale nieznanych mi okolicznościach zostało zniknięte toteż jestem ponownie. Przygnał mnie odnowiony zapał do chłonięcia PTerryzmu Ad hoc i jestem.
Ciut o mnie: języki (!!) :niebezpieczny ogień w oczach: Dziękuję za uwagę |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 1 Luty 2006, 22:10
|
|
|
| Vergilius napisał/a: | | Miałem tu kiedyś konto, ale nieznanych mi okolicznościach zostało zniknięte |
Witamy ponownie
co do "znikajacych" kont to pewnie, na skutek jednej z akcji czyszczacych uzytkownikow, ktorzy nic nigdy nie napisali, zalozyli konto i nie logowali sie jakis czas (tak ponad pol roku)... no ale teraz skoro juz sie przywitales, to oczywiscie kolejne akcje Ciebie tyczyc sie nie beda |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 1 Luty 2006, 22:15
|
|
|
Chyba że zrobimy, że tych z jednym postem też będziemy ciachali, np. takim powitalnym
Witamy, witamy*
-----
*Już Cię dwóch moderatorów przywitało, to do czegoś zobowiązuje |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 13:11
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Już Cię dwóch moderatorów przywitało, to do czegoś zobowiązuje |
No to będzie nas już trzech Witamy kolejnego fana twórczości PTerry'ego. I obyś zaglądał tu często i pisał z sensem |
|
|
 |
Mattiah

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 19:16
|
|
|
| Nazywam się Mattiah, pochodzę z Lublina, interesuję się gitarą i związaną z nią muzyką. A także Światem Dysku. Odkryłem to forum całkiem niedawno i postanowiłem się zarejestrować by wraz z innymi wymieniać doświadczenia związane z ŚD. To tyle o mnie, witam raz jeszcze. |
_________________ A mulato, an albino, a mosquito
My libido |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 20:19
|
|
|
Witam w imieniu wszystkich Wierzę, że po ostatnich naszych doświadczeniach z "młodą krwią" nadchodzą dla nas lepsze czasy. I nie poprzestawaj, jak co niektórzy na 3 postach, tylko pisz, pisz, pisz!!! No i:
Come as you are
As you were
As I want you to be
As a friend
As a friend
As a known memory
|
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Colleen
|
Wysłany: 11 Luty 2006, 15:13
|
|
|
Witam.... Mój pierwszy raz tutaj, więc na razie chodzę po uliczkach, nieśmiało się rozglądając i pukając tu i ówdzie... I mam nadzieję, że na Mroki nie trafię Na forum trafiłam z którejś z licznych stron o ŚD, przeczytałam już jakieś 10 książek i żądna dalszej wiedzy postanowiłam poszukać czegoś w necie A o sobie pisać nie będę, bo jestem wybitnym beztalenciem jeśli chodzi o takie sprawy.. wyjdzie w praniu Pozdrawiam |
_________________ I don't suffer from my insanity.. I enjoy every minute of it! |
|
|
|
 |
ewik

|
Wysłany: 11 Luty 2006, 18:09
|
|
|
Teraz dotarłam do tego wątku.
Chciałam z tego miejsca sie przywitać. Mieszkam w Poznaniu, zgłębiam socjologię, ale głównie zajmuję się jeździectwem i czytaniem książek- a Terry Pratchett to zdecydowanie mój ulubiony Autor. Pierwszego Pratchetta przeczytałam chyba z 10 lat temu i mam wrażenie, że razem z Pratchettem dorastałam- bo Kolor Magii był w sam raz dla 14-latki, a niedawno skończony Thud! Bardziej pasuje wiekowo do starej raszpli 24-letniej jaką teraz jestem
Pratchetta przeczytałam chyba "wszytsko"- do kolekcji brakuje mi Truth, Night Watch, serii o Tiffany i Nauki. Tak przy okazji- nie chcę dublowac wątków- czy ktoś wie, gdzie w Poznaniu mogłabym dostać którąś z wymienionych książek(oprócz Nauki) W empikach i na starym rynku w ksiegarni juz byłam i tych tytułów nie było.
Mam nadzieję, że nauczę sie poruszac po forum i wreszcie zacznę się porządnie udzielać- na razie troszke się ciągle boję, żeby nie powtarzac tego co zostało już powiedziane.
pozdrawiam
ewik |
_________________ YOU SEE,YOU ARE HAVING A NEAR DEATH EXPERIENCE, WHICH INESCAPABLY MEANS THAT I MUST UNDERGO
A NEAR-(beep! spoiler)EXPIERIENCE. DON'T MIND ME.
CARRY ON WITH WHATEVER YOU WERE DOING. I HAVE A BOOK. (Thud!) |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 11 Luty 2006, 18:18
|
|
|
No fakt, żeby nie powtarzać, a przeczytać większość ważnych postów, to trochę zejdzie, nie zazdroszczę . Witamy, witamy Ewik, i nie jesteś starą raszplą, bo jak jesteś, to znaczy, że ja też |
|
|
|
 |
|
|