Otwarty przez: QbaJak 31 Sierpień 2008, 14:05 |
Skąd się tu wziąłem i dlaczego akurat teraz |
| Autor |
Wiadomość |
Aida
Gość
|
Wysłany: 30 Wrzesień 2005, 14:44
|
|
|
Czytamy i miło witamy!
Ładny awatarek. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 2 Październik 2005, 11:21
|
|
|
Miło witamy na forum
Dobra rada: Lepiej ograniczaj słownictwo "TeGo 7yp00" |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 2 Październik 2005, 12:23
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | Dobra rada: Lepiej ograniczaj słownictwo "TeGo 7yp00" |
A ta rada w związku z czym się tu pojawiła? Nie zauważyłem, żeby Caitrin pisała nałogowo l33tem. |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 2 Październik 2005, 12:24
|
|
|
Przedchwilą była tu taka jedna... barbie?? Pisząca jak amerykańska nastolatka
[ Dodano: Nie Paź 02, 2005 1:25 pm ]
kfiatooshek
EDIT Kor!
Koniec z leetem [przynajmniej tutaj]!!!
EDIT:
Kor, to niby moja wina? Ona tak po prostu się nazywa. Niech będzie i Kwiatuszek, ale tego chyba nasza nowa koleżanka nie aprobuje. |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
| |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 2 Październik 2005, 13:08
|
|
|
| Cytat: | Blade_Master napisał/a:
Dobra rada: Lepiej ograniczaj słownictwo "TeGo 7yp00"
A ta rada w związku z czym się tu pojawiła? Nie zauważyłem, żeby Caitrin pisała nałogowo l33tem. |
Tak jak powiedziała Bibliotekarka, był tu Kfiatushek, czy jakoś tak. Chciałem ją przywitać i poinformować, że kaleczenie języka polskiego jest na tym forum niemile widziane. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
dead_beauty

|
Wysłany: 8 Październik 2005, 20:28
|
|
|
Trafiłam tutaj dzięki jednej takiej dziewczynce, która jest od forum uzależniona i gorąco mnie do niego namawiała. Nudny sposób, ale chcę w tym momencie dziewczynce podziękowac gorąco i ucałowac w oba policzki- siostrzyczko kocham Cię! |
_________________ Ciągle tańcząc w mroku
Tango ze śmiercią
Trzymając czarną różę w zębach
Ciągle tańcząc w mroku
Całuję twe usta |
|
|
|
 |
Blek_Rajder

|
Wysłany: 12 Październik 2005, 19:25
|
|
|
Tak się jakoś złożyło, że byłem tu już wcześniej, ale opuściłem to forum (sam nie wiem, dlaczego), później próbowałem wrócić, nie powiodło się. Teraz trzecia próba, zobaczymy czy się zaaklimatyzuje tutaj.
Ale będzie trudno, bo książek pana Terry'ego przeczytałem zaledwie kilka (Kolor Magii, Blask Fantastyczny, Czarodzicielstwo, Straż! Straż!, Mort, Kosiarz). Teraz czytam Muzykę Duszy, a na półce czekają już Zbrojni i Panowie i Damy.
Ale może jednak uda się tu z wami chociaż trochę popisać (bo od początku listopada nie będę miał netu, to nawet jeżeli uda mi się wrócić to nie na długo ;( ) |
_________________ - JAK WSADZAJĄ DO ŚRODKA TE KAWAŁKI CZEKOLADY? (...) PRZECIEŻ CZEKOLADA POWINNA ROZPUŚCIĆ SIĘ PRZY PIECZENIU...
- - - - - - - -
jupikajej
http://www.last.fm/user/blekrajder/ |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 12 Październik 2005, 21:00
|
|
|
kiedy forum bylo jeszcze na twoj.necie pamietam wchodzilem co piec minut, sprawdzic czy aby ktos nie odpowiedzial, lub nie dopisal do fanfica przez ostatni rok wszedlem moze dwa razy |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 13 Październik 2005, 21:34
|
|
|
Lepiej późno niż wcale, jak to mówią. Pozatym podbiję sobie ilość postów
Zacznijmy moze od początku: Mój Tatuś i moja Mamusia poznali się w 1982. Ja urodziłem się 3 tata później. Byłem słodkim bobasem.....ups, chyba za wcześnie zacząłem
Ołkej..po pierwszą książkę "mysje" Pratchetta sięgnałem jesienią 2003 r, chociaż na ŚW "czajiłem" się już dużo wcześniej. Zawsze jednak przerażała mnie ta ilosć, która z czasem oczywiście się rozrastała. I kiedys powiedziałem sobie że jak nie zacznę kupować teraz , to później się już nie połapię co i jak.
Dowiedziałem się o nich z jakichś magazynów. Duzo w tej kwestii zrobił "Największy magazyn o grach w Polsce", gdzie redaktorzy swego czasu na jego łamach upajali się PTerrym. Gdzieś tam przeczytałem recenzję i tak to się zaczęło.
Na forum zaglądałem już od 2003, w czasach jescze bodajże starego forum, dlatego pewnego razu jak wlazłem po dłuższej przerwie a forum było już nowe to troszkę się zamotałem
Jako że w tamtym czasie byłem szczęsliwym posiadaczem supernowoczesnego modemu wyciągającego 56 kb/s a setkę rozwijąjącego w 60 sec właziłem na forum i klikałem w każdą stronę i różne posty a następnie oglądałem w trybie offline. Nie było oczywiście sensu się udzielać jako ze online byłem tylko raz na tydznień, 2 tygodnie.
Aha o forum dowiedziałem się ze strony Settlera. Dzięki Settler
That's all Folks !
A Krejtowi gratulujemy "miniczata" |
|
|
|
 |
mazurek
|
Wysłany: 20 Październik 2005, 10:39
|
|
|
| Witam wszystkich.Pierwszą książkę p.Pratchetta przeczytałem jakieś 2-3 lata temu za namową znanego Wam(mam nadzieje)Wawrzyńca.Dzięki świadomej polityce polegającej na nie połykaniu kolejnych pozycjij"jedna po drugiej" zostało mi jeszcze kilka do przeczytania.Moje ulubione to "Straż!Straż" i "Kosiarz".Pozdrawiam.Hmm...przyjemnie jest znależć się w tak doborowym towarzystwie... |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 20 Październik 2005, 12:57
|
|
|
| mazurek napisał/a: | | Pierwszą książkę p.Pratchetta przeczytałem jakieś 2-3 lata temu za namową znanego Wam(mam nadzieje)Wawrzyńca |
Ha! Jako, że zostałem wywołany do tablicy, więc pozwolę sobie pełnić honory i przywitać Cię w skromnych progach;-)
A to poza tym było chyba więcej niż 3 lata temu.......... |
_________________ |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 20 Październik 2005, 18:33
|
|
|
No cóż, dzień dobry (albo dobry wieczór) wszystkim. Od dawna interesuję się książkami pana Pratchetta, ale od niedawna mam internet, tak więc dopiero teraz trafiłam na to forum. Co mogę jeszcze napisać... a już mam: postaram się nie nabijać postów, nie spamować i w żaden sposób nie denerwować szanownych moderatorów . To już tu kończę i rzucam się w wir dyskusji |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 20 Październik 2005, 18:50
|
|
|
I to nam się podoba, miłego UAM |
|
|
|
 |
gobelek

|
Wysłany: 24 Październik 2005, 20:53
|
|
|
Helou!
Skoro oficjalne przywitanie mam już za sobą pora na konkrety.
Książki Pratchetta towarzyszą mi od najmłodszych lat, a to za sprawą starszego brata który zaraził mnie pratchettyzmem dobre piętnaście lat temu czyli w czasach, gdy tworczość Terry`ego była dla mnie o wiele bardziej dosłowna niż aktualnie. Niedawno położyłem swoje łapska na pierwszej przeczytanej przeze mnie książce z serii Świata Dysku i z lubością odkryłem, że jest ona dla mnie równie obca jak do niedawna te wszystkie przeczytane "współcześnie". Wysnułem więc teorię, że nawet gdyby PTerry nie napisał nigdy więcej żadnej książki (BROŃCIE BOGOWIE! TFU! TFU!), Jego aktualnia bibliografia wystarczyłaby mi do końca życia-wystarczy, że będę robił odpowiednio długie przerwy między poszczególnymi lekturami tej samej książki.
Na forum trafiłem przypadkiem, szukając informacji nt. GURPS Discworld. Stało się to dopiero teraz, gdyż nie stało się wcześniej i prawdopodobnie przez to nie stanie się już w przyszłości.
Od paru tygodni pracuje nad Discworld RPG i chętnie nawiąże bliższy kontakt z każdym zainteresowanym pomocą. Jak na razie nieocenieni okazali się gracze Discworld MUDa wraz z całym ich zapleczem merytorycznym, a mam tu na myśli głównie mapy, NPCów oraz ich niezwykle oryginalne pomysły. Mam jednak dość tego anglojęzycznienia się i chętnie przedyskutowałbym parę kwestii (szczególnie leksykalnych) z kimś posługującym się językiem polskim.
To w sumie tyle. Przez ten cho... ekhem... błogosławiony projekt nie spałem całą noc, zresztą nie pierwszą i pewnie nie ostatnią, tak więc serdecznie przepraszam za wszelkie niespójności i błedy w moim poście. 48h pracy nad mechaniką wykończyły już niejeden komputer, tak więc mój mózg ma prawo niedomagać. Wybaczcie... |
_________________ Pozdrawiam,
Gobelek
"Ludzie dawniej byli blizsi sobie. Musieli. Bron nie niosla daleko" |
|
|
|
 |
Willow

|
Wysłany: 30 Październik 2005, 12:46
|
|
|
| JA znalazłam forum przez przypadek... ;p ale jak tylko zobaczyłam nazwe to od razu sie zarejestrowalam... sila wyzsza ;p mam nadzieje ze mi sie tu spodoba... nie bede sie rozpisywac bo i tak nikt tego nie czyta ;p |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 30 Październik 2005, 16:14
|
|
|
Ależ czyta. Z uwagą. I wszystko notuje |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 15:09
|
|
|
| VenaKruczowłosa napisał/a: | Ależ czyta. Z uwagą. I wszystko notuje |
Kurczę, powiało grozą... Aż żałuję, że tyle o sobie napisałam |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 15:39
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | VenaKruczowłosa napisał/a: | Ależ czyta. Z uwagą. I wszystko notuje | Kurczę, powiało grozą... Aż żałuję, że tyle o sobie napisałam |
I TAK MA BYĆ. Ma powiewać grozą
Z notatek: Agata_G; linijka o sobie - mało; dwie linijki obietnic - okresowo sprawdzać czy dotrzymuje. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 4 Listopad 2005, 14:49
|
|
|
Dotrzymuje dotrzymuje... Przynajmniej się stara...
Uwaga nowi forumowicze - nie podawajcie zbyt dużo danych - mnie jakoś wytropili i mam wrażenie, że chodzą za mną po ulicach
edit QbaJak: pozostwamy wątek "Nowym".... prosze?
Ok |
|
|
|
 |
TeaTime
VIP

|
Wysłany: 14 Listopad 2005, 16:03
|
|
|
Witam Wszystkich był poniedziałek 14 listopada, ja byłem chory przeglądałem sobie jak zawsze filmweb.pl , próbowałem pisać jakaś recke i tak jakoś nic mi nie wychodziło to sobie pomyślałem sprawdzę czy są jakieś ekranizacje Terrego Pratchetta, wpisałem Terry Pratchett w szukaj nacisnąłem enter nie znalazłem o ekranizacjach za dużo ale pomyślałem to sobie zobacze jakieś stronki o terrym weszłem na stronke
http://www.swiat-dysku.prv.pl/ poczytałem sobie troszkę pomyślałem zobaczę jakie linki ma stronka kliknąłem na 3 od góry, poczytałem troszkę forum no i się zarejestrowałem to już wszystko. |
| |
|
|
|
 |
|
|