Otwarty przez: QbaJak 31 Sierpień 2008, 14:05 |
Skąd się tu wziąłem i dlaczego akurat teraz |
| Autor |
Wiadomość |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 17 Maj 2005, 22:09
|
|
|
Chyba niektorzy niedokladnie czytaja o czym sa dane tematy, wiec szybko sprowadzam na odpowiednie tory.
Temat ten sluzy bardziej ciekawosci admina i modow, ktorzy chca wiedziec skad dowiedzieliscie sie o forum. Chodzi o poznanie tajnikow dzialania internetu i wieksza popularyzacje tegoz forum.
Natomiast jesli chcecie napisac o swoich poczatkach czytania Świata Dysku to zapraszam do tematu - Nasze początki. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 18 Maj 2005, 08:54
|
|
|
Przykro mi,za dobre się tutaj bawiłam Musisz od razu ludziów gasić takimi przyziemnymi sprawami jak ta?! |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 18 Maj 2005, 13:13
|
|
|
O, to wybacz, ja zawsze nie czytasm pierwszego postu uważnie, a późniejsze jak najuważniej, stąd pomyła
Moje wino, bardzo wielkie wino, już nie będę! |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 19 Maj 2005, 08:23
|
|
|
| Czytanie pierwszego postu na ogół wychodzi na zdrowie 9Tobie i wszystki minnym na forum) |
|
|
|
 |
Blek_Rajder

|
Wysłany: 30 Czerwiec 2005, 19:32
|
|
|
Może mnie pamiętacie, może nie. Kiedyś napisałem tu parę postów, a potem przepadłem, jak kamień w wodę. Teraz postaram się wrócić. (przy okazji: posty od ostatniej wizyty: 1609 ). Wziąłem się z Wąbrzeźna (woj. kujawsko-pomorskie). Mieszka ktoś w pobliżu?
Serdecznie zapraszam wszystkich an moje forum. Brakuje mi użytkowników. www.br-forum.prv.pl - gorąco zapraszam. |
_________________ - JAK WSADZAJĄ DO ŚRODKA TE KAWAŁKI CZEKOLADY? (...) PRZECIEŻ CZEKOLADA POWINNA ROZPUŚCIĆ SIĘ PRZY PIECZENIU...
- - - - - - - -
jupikajej
http://www.last.fm/user/blekrajder/ |
|
|
|
 |
Lady Luck

|
Wysłany: 9 Lipiec 2005, 18:57
|
|
|
No to teraz ja
Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam nadzieję, że nie dostanę na dzień dobry pomyjami czy czym innym
O forum dowiedziałam się przed chwilą, kiedy pierwszy raz od dłuższego czasu odwiedziłam stronkę http://www.swiat-dysku.prv.pl/ Jakoś tak mnie naszło, bo czytam sobie teraz "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork", a jest to świeży tytuł, a już długo niczego nowego od Terry`ego nie czytałam...
...a o stronce... stronkę "odkryłam" kiedyśtam, kiedy szukałam sobie czegoś o Terrym na angielski i uznałam, że stronka jest fajna i tak jakoś pozostała na liście ulubionych
A tak bardziej o mnie... no.. nie wiem, zawsze mam problemy z takimi pytaniami...
...
...
...
No, książki Terry`ego lubię...
..i koty lubię
..o, i grać na PlayStation bardzo lubię
No... to chyba wszystko powiedziałam.. no nie...? |
_________________ Wystarczy zmieniać kraje i imiona, a jeśli ma się odpowiedni sposób bycia, świat jest otwartym mięczakiem. Na przykład wystarczyło przejechać ledwie sto mil, by stać się lady.. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 9 Lipiec 2005, 19:32
|
|
|
Również witamy i zachęcamy do podzielenia się wrażeniami z czytania BHAM w odpowiednim dziale oczywiście |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 9 Lipiec 2005, 22:01
|
|
|
Nie myślcie sobie, że chcę się wypowiedzieć w każdym możliwym temacie! Po prostu chcę powiedzieć jak ja Was znalazłam.
A więc, zaczęłam czytać ŚD (to chyba naturalne, że to jest w pierwszej kolejności) i postanowiłam poszukać spisów wszystkich książek, informacji o autorze i ogólnie się dowiedzieć co w trawie piszczy.
Po kolei trafiałam na różne stronki, najpierw na Vantiego ( ), potem na Settlera, a potem na milion innych i także stronę Floyda (który niedawno tu powrócił, a z mojego punktu widzenia - pojawił). Wszystkim tym panom, wymienionym i niewymienionym - Dziękuję.
Z którejś z tych stronek przeszłam tu, do Was.
Przez jakiś czas siedziałam cichutko i śledziłam. Zalogowałam się, tak po prostu wpadłam tu z długaśnym nickiem "Bibliotekarka" z którym się męczyłam.
Przeczytałam WSZYSTKIE tematy, na wylot, niektóre po kilka razy.
Po chyba pół roku (kiedy dużo ludzi się logowało) ja napisałam kilka nieśmiałych postów. Niestety, teraz, gdy forum opanowuje młodzież (czyli młodsze ode mnie, nawet rok), to mnie opanowuje głupawka. Jako mały offtop dodam, że wszystkich pokrzywdzonych moim brakiem wychowania/opanowania/nadmiarem głupawki (niepotrzebne skreślić) serdecznie przepraszam.
Przykro mi z powodu afery z CA.
Tak więc w skrócie - zjawiłam się, przejżałam każdy post, zalogowałam się, siedziałam cicho... i zgłupiałam, a to wszystko na tym wspaniałym forum, za które Niebu dziękuję. |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Lumarisea

|
Wysłany: 10 Lipiec 2005, 09:44
|
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
I od razu proszę o wyrozumiałość dla młodej stażem forumowiczki
Ja adres UAM znalazłam na jednej ze stron o Pterrym. Przez dość długi czas tylko czytałam wypowiedzi innych a potem sama postanowiłam spróbować. Dlaczego właśnie tutaj?? Bo stronka ma zachęcający wygląd a wszyscy są sympatyczni (czego nie da się powiedzieć o innych forach które w swej wędrówce odwiedziłam).
Zaineteresowania (oprócz ŚD):
książki wszelkiej maści i gry komputerowe.
Mieszkam w Rzeszowie (w. podkarpackie) Ktoś mieszka w pobliżu?? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 10 Lipiec 2005, 09:56
|
|
|
Co to się dzieje ostatnio, same przedstawicielki płci pięknej się rejestrują Są powody do mruczenia |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 10 Lipiec 2005, 10:42
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Co to się dzieje ostatnio, same przedstawicielki płci pięknej się rejestrują Są powody do mruczenia |
"-To akurat taka seksistowska uwaga, jakiej można się po tobie spodziewać".
BHA-M, str. 274
EDIT
Kor: "To stereotyp sexualny, ot co! [BHA-M str. 274] end of offtop |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 17 Lipiec 2005, 21:25
|
|
|
Hm... Ja jestem istotą średnio nową i już na dobre zapomniałam, skąd się tu znalazłam
Ale jestem i to najważniejsze i to jedyne forum, na którym tak długo pozostałam.
Możecie się tym chwalić: Krasnola Was lubi
EDIT: Przepraszam, jak zwykle się rozpędziłam... Proszę mnie tłuc po łbie, jak znowu nabroję... |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
| |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 17 Lipiec 2005, 21:43
|
|
|
| Cieszymy się niezmiernie, Krasnolo, że darzysz forum, czyli nas fffffffffszystkich takim uczuciem, jednak to jest dział dla nowych użytkowników, i jak masz sobie offtopicować, to pewnie już zauważyłaś, że nie kończy się to przyjemnie. Więc, w imieniu modów proszę o nie OFFTOPICOWANIE JAK POWYŻEJ, NA MIŁOŚĆ BOSKĄ, bo wtedy napewno nie pochwalisz się, że lubisz Modów. A oni tymbardziej Ciebie. Ostrzegam. Koniec. Kropka. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 25 Lipiec 2005, 15:17
|
|
|
Witam,
to mój pierwszy post, a więc najpierw się kłaniam w pas. W temacie: zupełnie przypadkowe odkrycie tegoż forum spowodowane jest niewiedzą (do dziś) o istnieniu książki "Kosmiczny Róg Obfitości czyli Świat Dysku według Kirby'ego w całej okazałości" co w połączeniu z natknięciem się na ten tytuł na forum tolkienowskim zakończyło się tym, że tak po nitce (google'u?) do kłębka dotarłem tutaj;-)
zadania domowe w postaci zapoznania się z wydanymi w PL książkami Autora odrabiane systematycznie od czasu, kiedy w trakcie biegu na pociąg (taki dalekobieżny) postanowiłem przyhamować przy zaprzyjaźnionej księgarni i zaciekawiony okładkami nabyłem pierwszy, dopiero co wydany tom. No i tak to już trzyma do dzisiaj;-)
ukłon&dyg |
_________________ |
|
|
|
 |
mort

|
Wysłany: 26 Sierpień 2005, 23:31
|
|
|
Tak.i Nie.
Good Day to you...
Cóż, na to forum trafilem juz bardzo dawno temu w poszukiwaniu Discworld'owych różności.bywalem tu kikla razy,zazwyczaj pokonując tą samą drogę wp.pl->wyszukiwarka->haslo Świat Dysku->Pierwsza strona z listy (wyżej wymienianego Settlera)->linki->no i już... a ze lubie fora, na ktorych jakos sensownie przebiega dyskusja to w końcu sie zebrałem.
A i przepraszam ze nie zajrzalem do tego topicu od razu,ale mam nadzieje ze moj pierwszy post nie byl na tyle nieodkrywczy bym zostal zbesztany...czy cus. |
_________________ Proszę Pana jest słonecznie godzina parę minut, parę minut stąd.
Ja wypuszczam dym, co unosi wiatr, unosi hen, gdzieś tam... |
|
|
|
 |
Kmiot

|
Wysłany: 31 Sierpień 2005, 03:30
|
|
|
Do przeczytania pierwszej swojej książki z serii "Discworld" zmotywował mnie krótko mój wykładowca historii sztuki stwierdzając, że jest to "boskie". Przeczytałem i wpadłem. Nie jestem jakiś wyjadacz, ale 7 książek już przeczytałem i wciąż brnę dalej.
A na samym forum znalazłem się po trosze z nudów, po trosze z tego, że po prostu lubię fora |
|
 |
Raven
|
Wysłany: 8 Wrzesień 2005, 15:31
|
|
|
Siema wszystkim!
Ja na forum trafiłem dzięki "dyskowej" stronie http://www.atuin.kultura.org.pl/.
Najpierw obserwowałem forum z "daleka" i czytałem różniste posty, a dziś zdecydowałem się zarejestrować.
Pratchettem interesuje się od jakiś 3 lat, głównie Światem Dysku.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
LudoS

|
Wysłany: 15 Wrzesień 2005, 14:18
|
|
|
Ja o forum dowiedzialem sie z 2 zrodel po pirwsze z stronki o ŚD po drugie z google szukajac forum o ŚD, chodzi o to ze wiedzialem o tym forum juz dawniej ale dopiero teraz postanowilem sie mu blizej przyjzec a z powodu mojego obledu na temat ŚD zostane tu jeszcze troche (znaczy dluuuuuugo) |
_________________ This is all get a little bit complicated.
Póg Mo Thón. |
|
|
|
 |
Caitrin

|
Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 21:46
|
|
|
Witam wszystkich chociaż pewnie nie ma po co (tzn. gdybym ja udzielała się na tym forum od ładnych paru lat to by mi się nie chciało czytać postów nowicjuszy )
Pierwszą książkę Pratchetta dostałam w prezencie w tym roku w styczniu, był to "Wiedźmikołaj". Wpadłam Teraz mam na półce 10 "pratchettów" ale staram się nadganiać.
A stronę znalazłam dzisiaj, szukając w googlach czegoś o Pratchett'cie, bo właśnie koło południa skończyłam czytać "Panowie i Damy". |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 30 Wrzesień 2005, 08:57
|
|
|
| Witamy, witamy Caitrin. Chyba wszyscy czuyają posty nowicjuszy, przecież nie jest ich 30 w tym temacie kazdego dnia. Przyjemnego użytkowania forum. |
|
|
|
 |
|
|