|
Nick - jego historia... |
| Autor |
Wiadomość |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 2 Luty 2005, 10:36 Nick - jego historia...
|
|
|
Temat ten może nie należy do najpoważniejszych na forum ...
... ale myślę, że będzie ciekawie
---
/ A więc skąd się wziął twój nick / Od kiedy ? / Masz jakieś inne nicki, ksywki ? /
---
No to się może ja wypowiem. Nick Blade_Master wziął się ( jak zapewne warcraftomaniacy wiedzą ) z Warcrafta. Na początku, pogrywałem sobie na BN pod ksywką Green_Man i grałem oczywiście Orkami. Jednak potem coś się stało z moim kontem i zmieniłem Nick na ...
... no właśnie Blade_Master - dlaczego ? Bo ta postać podobała mi się najbardziej, zaraz po Wróżbicie. A więc ksywkę Blade_Master mam już od około ... 3 lat
A wy ? |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 2 Luty 2005, 11:21
|
|
|
Ja Krasnolą jestem od mniej - więcej roku. Mój nick wziął się z głupiego błędu.. Przarabialiśmy na polskim "Hobbita" i trzeba było napisać coś o podejściu Biblba do przygód, czy coś takiego... Zaczęłam pisać coś o krasnoludach, ale zamiast wyrazu "krasnoludy" napisałam "krasnoly". Zżarłam pare literek Od tamtej pory koleżanki zwały mnie "Krasnolą" , a w wakacje zaczęłam używać tego jako oficjalny nick.
Innych nicków mam od groma i trochę, ciężko się w tym połapać :]. tak więc byłam :Balkonem, Isabell, Ysabel, Wierszolketką, Nicole Kidman, i różnymi innymi badziewkami :] Na jednym forum występuję po prostu jako "Klaudia" ( tak brzmi moje imię ).
Poza nickami mam jeszcze stadko przezwisk pozanetowych, które z każdym rokiem powiększa swe gigantyczne rozmiary
Und that's all |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 2 Luty 2005, 22:20
|
|
|
ach... lubie opowiadac moja etymologie..
efzetiks (fzx) - to oficjalny nick vel. xywa uzywany powszechnie stanowiacy pevne miejskie dobro i bedacy juz niejako legenda.. jak powstal? pierwsze dni liceum czyli 1998 rok wrzesien.. dwoch kumpli staralo sie wymyslac xywy innym ludzia.. Ja podobno sie dosyc nagminnie usmiechalem i staralem sie nie robic glupich rzeczy co potegowalo pevne szalentwo - wiec powsta FaziX - pierwsze od fazy reszta pewnie od popularnosci Archiwum X. Nastepnie urzedowalem na Irc`u i na kanale byl koles o nicku Fazzzi w zwiazku z tym nastapily skrocenia az do: Fzx ... znane formy to takze: eF, jak rowniez eFFo, wiele osob uzywa takze starego sprawdzonego FazX
co do innych nickow to pelny name mojej osoby brzmi:
Fzx : 3 Litery : The Pretender : Ninja47 : Hex239 : HTL.KSC : DolphinPowe! : K>ForceMastah : Mantiss Mann
wybor "podpisu" jest wiec bogaty, wszystko zalezy od samopoczucia i realizowanego wlasnie projektu... |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 3 Luty 2005, 13:34
|
|
|
Heh, w moim przypadku to nick powstal dzieki kumplowi. Jakos pod koniec podstawowki zwracal sie do mnie vel Barti (taki skrot mojego imienia jakby ktos sie pytal ). Pewnego dnia zamiast Barti powiedzial Wanti i tak juz zostalo. Pozniej, kiedy zaczalem sie udzielac na IRCu stwierdzilem, ze musze "zamerykanizowac" swojego nicka i 'W' zamienilem na 'V'. I tak posluguje sie swoja xywka od dobrych 6-7 lat... |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 3 Luty 2005, 17:00
|
|
|
Etymologii mojego nicka chyba nie trzeba objaśniać... kilka razy w wczesnym stadium użytkowania internetu zostałem zbanowany i tyle... banita wszedł po prostu do repertuaru różnych nicków jaki w sieci używam. Na forum Ankh-Morpork jestem jako banita trochę przypadkowo, ponieważ pamiętam, że jeszcze na starych ulicach chciałem się pierwszy raz podpisać... eee w zasadzie nie pamiętam jak chyba hegemon, a może zbój Łamignat? (to był okres nicków z Kajka i Kokosza np. banda Rarogów itp...) po napisaniu pierwszego posta patrzę, a tu banita... Przeznaczenie po prostu. I tak zostało.
PS nie wiem czy zauważyliście, ale najbardzie dyskowy nick na forum zauważyłem
kilka dni temu zupełnie przypadkiem na samym dole jako ostatnio zarejestrowany/a. Ukkasz. Jak dla mnie rewelacja! Także pozdrawiam i gratuluje pomysłowości. |
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 4 Luty 2005, 11:01
|
|
|
Hm widzę, że jednak nie głupi ten temat :]
Wypowiadać się ! Ja dodam, że miałem jeszcze nick : FuQet |
 |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 5 Luty 2005, 04:06
|
|
|
Mój nick powstał dwa dni temu. Pomyślałam, że zjawiając się tutaj powinnam przybrać jakąś postać ze ŚD. Wiedźmy były zbyt oczywiste i właściwie byłam pewna (ale nie sprawdziłam), że wszystkie tego typu nicki już tutaj są.
A że Venę od pierwszego czytania uznałam za niezwykle sympatyczną... No i w pewien szczególny sposób bardzo pasuje do mojej osoby. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 5 Luty 2005, 23:50
|
|
|
| w sumie nickow okoloDyskowych to na forum Naszym (wspanialym) jest hmm.. ilosc znikoma.. osobiscie (bez urazy Vena) nie lubie gdy na tematycznych forach ludzie przybieraja nicki zwiazane z tematem.. ilez w koncu moze byc Skywalkerow, Spidermanow czy Aragornow... z avatarami mam podobnie ale bez przesady.. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 6 Luty 2005, 10:20
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | w sumie nickow okoloDyskowych to na forum Naszym (wspanialym) jest hmm.. ilosc znikoma.. osobiscie (bez urazy Vena) nie lubie gdy na tematycznych forach ludzie przybieraja nicki zwiazane z tematem.. ilez w koncu moze byc Skywalkerow, Spidermanow czy Aragornow... z avatarami mam podobnie ale bez przesady.. |
Przecież można sprawdzić czy taki nick jest używany. Najprościej byłoby pisać pod pełnym imieniem i nazwiskiem, ale nie zauważyłam tutaj takiego zwyczaju. Gdyby tak było, z pewnością bym się dostosowała. Więc chyba jakoś zniosę fakt, że nie lubisz mojego przybranego nicka. Znalazłam wśród użytkowników Maurycego, Greebo, Marchewę, Mustruma, Susan i jeszcze parę, dlatego nie pomyślałam, że może to być źle odebrane.
Jeżeli moderatorom bardzo by przeszkadzał fakt przybierania nicków z ŚD, powinni ująć to w regulaminie; przeczytałam go przed rejestracją. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 6 Luty 2005, 12:57
|
|
|
Tak sobie patrzę na listę 10 najaktywiniejszych użytkowników i raczej żaden z nich nie ma ksywki z ŚD.
A ci, których wymieniłaś zarejestrowali się i słuch po nich zaginął. To na pewno jest jakaś nieodkryta jeszcze internetowa zasada.
Wracając do tematu:
Krejt wziął się od Cratebeera, a ponieważ i tak wszyscy mówili "Krejt", "Krejti", "Krejcik" - to postanowiłem "oficjalnie" skrócić nicka.
A z kolei Cratebeer pochodzi od Mr Skrzynkapiva - nicka, którego wymyślił mi kumpel na turnieju Quake'a 3. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 6 Luty 2005, 13:10
|
|
|
a moj nick to zlepka 2 nickow pochodzacych od imienia - nie wiem czy siegacie jeszcze pamiecia w czasy kiedy to krolowaly gry na Amige (taka z cyferka 500 i przelacznikiem rozdzerzajacym pamieci ram do calego 1MB !!!!) - otoz wiekszosz z tych gierek jak juz sie przeszlo byla zaoptrzona w mozliwosc 3literowego podpisu na liscie najlepszych wynikow
i tak zrodzil sie Jak
z Qba bylo podobnie tyle ze w pewnym momencie kiedy czlowiek dorobil sie internetu w postaci modemu (no moze ciut wczesniej) to zauwazyl ze takich Qbów i Jaków jest jak mrówków wiec zelepilem je sobie zlepielem i jak narazie jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos oprocz mnie takiego nick'a uzwyal |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 13 Luty 2005, 20:40
|
|
|
I.Inniego wziąłem z "Maskarady". Nie miałem zamiaru używać go jako nicka oficjalnego, ale potem rejestrowałem się tutaj... i efekt widzicie.
A moja ksywka na starym forum (Melros Platzkovy) wzięła się od serialu "Melrose Place". |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
| |
|
|
|
 |
Blek_Rajder

|
Wysłany: 14 Luty 2005, 15:20
|
|
|
Witam!
Jestem nowy i to mój pierwszy post.
Mój nick wział się z tego, że zawsze (to znaczy bardzo często) chodzę ubrany na czarno. W wakacje dwa lata temu koleżanki zaczęły na mnie wołać Czarny Jeździec lub Black Rider. W końcu zacząłem oficjalnie używać tej ksywki jako nick na wszelkiego rodzaju forach. |
_________________ - JAK WSADZAJĄ DO ŚRODKA TE KAWAŁKI CZEKOLADY? (...) PRZECIEŻ CZEKOLADA POWINNA ROZPUŚCIĆ SIĘ PRZY PIECZENIU...
- - - - - - - -
jupikajej
http://www.last.fm/user/blekrajder/ |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 14 Luty 2005, 15:52
|
|
|
Vanti... Nick brzmi jakoś znajomo
- Chyba jest taka gazeta hm... Avanti ? |
 |
|
|
|
 |
eihort [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Luty 2005, 18:51
|
|
|
idiotka
(proste, ładne, niepowtarzalne, szybko zapada w pamięć; powstało w przypływie irytacji, gdy próbowałam wejśc na jakiegoś mangowego czata i mój poprzedni nik znowu był zajęty, a byłam zbyt niecierpliwa, by zakładać konto)
->
id
(skrót, bo nie chciało mi się tego powyżej pisać :P)
->
idh-yaa (z lovercrafta, bo ładne i takie 'tró' :roll:)
->
eihort
(też z lovercratfa, też mniej znane niż jaki ktulu czy inny hastur, a funckja tego tantakla jakaś taka bardziej reprezentatywna niż nałożnicy ktulu :p
poza tym, czyz nie jest śliczny? ^__^) |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 16 Luty 2005, 10:26
|
|
|
Blade Master: Niby tak, ale moj nick byl pierwszy! Cosik mi sie zdaje, ze zarzadam od nich kasy za uzywanie mojeg nicka A to "A" to tak dla zmylki umiescili... |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 16 Luty 2005, 19:29
|
|
|
Tak tylko wspomniałem, bo mnie gryzło
| Cytat: | | Cosik mi sie zdaje, ze zarzadam od nich kasy za uzywanie mojeg nicka |
hehe... Zrób tak ... Zobaczymy co mają na swoją obronę |
 |
|
|
|
 |
Niania_Ogg [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Luty 2005, 23:52
|
|
|
no ja przepraszam bardzo banita, ale mój nick zdecydowanie jest najbardziej dyskowy ;P A tym samym odpuszcze sobie opowiadanie, czemu on - po prostu ulubiona postać
Przeważnie moje nicki w necie to Thessien, albo Elisabeth. Thessien, bo to było w jakimś programiku do imion elfów zdaje się, a ja potrzebowałam do jakiejś sesji. Elisabeth - pewien amant postanowił mnie tak nazwać na cześć często powtarzalnego tego imienia w piosenkach |
|
|
|
 |
SKRP
Moderator

|
Wysłany: 17 Luty 2005, 17:38
|
|
|
Zdecydowanie to właśnie ja ma zaszczyt nosić jeden z bardziej dyskowych nicków Wszyscy chyba pamiętają dzielnego szczura Skrpa ze "Straż! Straż!"
Mój nick noszę jeszcze gdy jak każdy młody człowiek pragnąłem mieć pseudonim groźny i budzący respekt - dobrym pomysłem wydał mi się Skorpion lecz ponieważ owe miano nosiło (i wciaż nosi) więcej osób zdecydowałem się delikatną operację powiększenia częsci liter do SKoRPiona Następnie małe litery jakoś tak wypadły i pozostałem SKRPem. |
|
 |
Gosia

|
Wysłany: 17 Luty 2005, 17:43
|
|
|
Witam!
mój nick chyba nie wymaga komentarza... żadne ksywki jakoś się mnie nie trzymają.... dlatego używam imienia |
_________________ są trzy rodzaje ludzi: ci co żyją; ci co umarli i ci co żeglują... |
|
|
|
 |
|
|