Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Nick - jego historia...
Autor Wiadomość
Blade_Master 
VIP

Wysłany: 2 Luty 2005, 10:36   Nick - jego historia...

Temat ten może nie należy do najpoważniejszych na forum ...
... ale myślę, że będzie ciekawie :D

---
/ A więc skąd się wziął twój nick / Od kiedy ? / Masz jakieś inne nicki, ksywki ? /
---

No to się może ja wypowiem. Nick Blade_Master wziął się ( jak zapewne warcraftomaniacy wiedzą ) z Warcrafta. Na początku, pogrywałem sobie na BN pod ksywką Green_Man i grałem oczywiście Orkami. Jednak potem coś się stało z moim kontem i zmieniłem Nick na ...
... no właśnie Blade_Master - dlaczego ? Bo ta postać podobała mi się najbardziej, zaraz po Wróżbicie. A więc ksywkę Blade_Master mam już od około ... 3 lat

A wy ? 8-[

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 2 Luty 2005, 11:21   

Ja Krasnolą jestem od mniej - więcej roku. Mój nick wziął się z głupiego błędu.. Przarabialiśmy na polskim "Hobbita" i trzeba było napisać coś o podejściu Biblba do przygód, czy coś takiego... Zaczęłam pisać coś o krasnoludach, ale zamiast wyrazu "krasnoludy" napisałam "krasnoly". Zżarłam pare literek :P Od tamtej pory koleżanki zwały mnie "Krasnolą" , a w wakacje zaczęłam używać tego jako oficjalny nick.
Innych nicków mam od groma i trochę, ciężko się w tym połapać :]. tak więc byłam :Balkonem, Isabell, Ysabel, Wierszolketką, Nicole Kidman, i różnymi innymi badziewkami :] Na jednym forum występuję po prostu jako "Klaudia" ( tak brzmi moje imię ;) ).
Poza nickami mam jeszcze stadko przezwisk pozanetowych, które z każdym rokiem powiększa swe gigantyczne rozmiary ;)
Und that's all ;)

efzetiks 
VIP

Wysłany: 2 Luty 2005, 22:20   

ach... lubie opowiadac moja etymologie..

efzetiks (fzx) - to oficjalny nick vel. xywa uzywany powszechnie stanowiacy pevne miejskie dobro i bedacy juz niejako legenda.. jak powstal? pierwsze dni liceum czyli 1998 rok wrzesien.. dwoch kumpli staralo sie wymyslac xywy innym ludzia.. Ja podobno sie dosyc nagminnie usmiechalem i staralem sie nie robic glupich rzeczy co potegowalo pevne szalentwo - wiec powsta FaziX - pierwsze od fazy reszta pewnie od popularnosci Archiwum X. Nastepnie urzedowalem na Irc`u i na kanale byl koles o nicku Fazzzi w zwiazku z tym nastapily skrocenia az do: Fzx ... znane formy to takze: eF, jak rowniez eFFo, wiele osob uzywa takze starego sprawdzonego FazX

co do innych nickow to pelny name mojej osoby brzmi:

Fzx : 3 Litery : The Pretender : Ninja47 : Hex239 : HTL.KSC : DolphinPowe! : K>ForceMastah : Mantiss Mann

wybor "podpisu" jest wiec bogaty, wszystko zalezy od samopoczucia i realizowanego wlasnie projektu...

Vanti 
Moderator

Wysłany: 3 Luty 2005, 13:34   

Heh, w moim przypadku to nick powstal dzieki kumplowi. Jakos pod koniec podstawowki zwracal sie do mnie vel Barti (taki skrot mojego imienia jakby ktos sie pytal :wink: ). Pewnego dnia zamiast Barti powiedzial Wanti i tak juz zostalo. Pozniej, kiedy zaczalem sie udzielac na IRCu stwierdzilem, ze musze "zamerykanizowac" swojego nicka i 'W' zamienilem na 'V'. I tak posluguje sie swoja xywka od dobrych 6-7 lat...

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

banita 

Wysłany: 3 Luty 2005, 17:00   

Etymologii mojego nicka chyba nie trzeba objaśniać... kilka razy w wczesnym stadium użytkowania internetu zostałem zbanowany i tyle... banita wszedł po prostu do repertuaru różnych nicków jaki w sieci używam. Na forum Ankh-Morpork jestem jako banita trochę przypadkowo, ponieważ pamiętam, że jeszcze na starych ulicach chciałem się pierwszy raz podpisać... eee w zasadzie nie pamiętam jak chyba hegemon, a może zbój Łamignat? (to był okres nicków z Kajka i Kokosza np. banda Rarogów itp...) po napisaniu pierwszego posta patrzę, a tu banita... Przeznaczenie po prostu. I tak zostało.

PS nie wiem czy zauważyliście, ale najbardzie dyskowy nick na forum zauważyłem
kilka dni temu zupełnie przypadkiem na samym dole jako ostatnio zarejestrowany/a. Ukkasz. :lol: Jak dla mnie rewelacja! Także pozdrawiam i gratuluje pomysłowości.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 4 Luty 2005, 11:01   

Hm widzę, że jednak nie głupi ten temat :]
Wypowiadać się ! Ja dodam, że miałem jeszcze nick : FuQet

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 5 Luty 2005, 04:06   

Mój nick powstał dwa dni temu. 8-[ Pomyślałam, że zjawiając się tutaj powinnam przybrać jakąś postać ze ŚD. Wiedźmy były zbyt oczywiste i właściwie byłam pewna (ale nie sprawdziłam), że wszystkie tego typu nicki już tutaj są.
A że Venę od pierwszego czytania uznałam za niezwykle sympatyczną... No i w pewien szczególny sposób bardzo pasuje do mojej osoby. :mrgreen:

efzetiks 
VIP

Wysłany: 5 Luty 2005, 23:50   

w sumie nickow okoloDyskowych to na forum Naszym (wspanialym) jest hmm.. ilosc znikoma.. osobiscie (bez urazy Vena) nie lubie gdy na tematycznych forach ludzie przybieraja nicki zwiazane z tematem.. ilez w koncu moze byc Skywalkerow, Spidermanow czy Aragornow... z avatarami mam podobnie ale bez przesady..

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 6 Luty 2005, 10:20   

efzetiks napisał/a:
w sumie nickow okoloDyskowych to na forum Naszym (wspanialym) jest hmm.. ilosc znikoma.. osobiscie (bez urazy Vena) nie lubie gdy na tematycznych forach ludzie przybieraja nicki zwiazane z tematem.. ilez w koncu moze byc Skywalkerow, Spidermanow czy Aragornow... z avatarami mam podobnie ale bez przesady..

Przecież można sprawdzić czy taki nick jest używany. Najprościej byłoby pisać pod pełnym imieniem i nazwiskiem, ale nie zauważyłam tutaj takiego zwyczaju. Gdyby tak było, z pewnością bym się dostosowała. Więc chyba jakoś zniosę fakt, że nie lubisz mojego przybranego nicka. Znalazłam wśród użytkowników Maurycego, Greebo, Marchewę, Mustruma, Susan i jeszcze parę, dlatego nie pomyślałam, że może to być źle odebrane.
Jeżeli moderatorom bardzo by przeszkadzał fakt przybierania nicków z ŚD, powinni ująć to w regulaminie; przeczytałam go przed rejestracją.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 6 Luty 2005, 12:57   

Tak sobie patrzę na listę 10 najaktywiniejszych użytkowników i raczej żaden z nich nie ma ksywki z ŚD. :)
A ci, których wymieniłaś zarejestrowali się i słuch po nich zaginął. To na pewno jest jakaś nieodkryta jeszcze internetowa zasada. ;)

Wracając do tematu:
Krejt wziął się od Cratebeera, a ponieważ i tak wszyscy mówili "Krejt", "Krejti", "Krejcik" - to postanowiłem "oficjalnie" skrócić nicka.
A z kolei Cratebeer pochodzi od Mr Skrzynkapiva - nicka, którego wymyślił mi kumpel na turnieju Quake'a 3. :)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 6 Luty 2005, 13:10   

a moj nick to zlepka 2 nickow pochodzacych od imienia - nie wiem czy siegacie jeszcze pamiecia w czasy kiedy to krolowaly gry na Amige (taka z cyferka 500 i przelacznikiem rozdzerzajacym pamieci ram do calego 1MB !!!!) - otoz wiekszosz z tych gierek jak juz sie przeszlo byla zaoptrzona w mozliwosc 3literowego podpisu na liscie najlepszych wynikow

i tak zrodzil sie Jak

z Qba bylo podobnie tyle ze w pewnym momencie kiedy czlowiek dorobil sie internetu w postaci modemu (no moze ciut wczesniej) to zauwazyl ze takich Qbów i Jaków jest jak mrówków wiec zelepilem je sobie zlepielem i jak narazie jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos oprocz mnie takiego nick'a uzwyal :twisted:

I.Inni 

Wysłany: 13 Luty 2005, 20:40   

I.Inniego wziąłem z "Maskarady". Nie miałem zamiaru używać go jako nicka oficjalnego, ale potem rejestrowałem się tutaj... i efekt widzicie.

A moja ksywka na starym forum (Melros Platzkovy) wzięła się od serialu "Melrose Place".

Blek_Rajder 

Wysłany: 14 Luty 2005, 15:20   

Witam!

Jestem nowy i to mój pierwszy post.

Mój nick wział się z tego, że zawsze (to znaczy bardzo często) chodzę ubrany na czarno. W wakacje dwa lata temu koleżanki zaczęły na mnie wołać Czarny Jeździec lub Black Rider. W końcu zacząłem oficjalnie używać tej ksywki jako nick na wszelkiego rodzaju forach. :)

http://www.last.fm/user/blekrajder/

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 14 Luty 2005, 15:52   

Vanti... Nick brzmi jakoś znajomo :wink:
- Chyba jest taka gazeta hm... Avanti ?

eihort
[Usunięty]

Wysłany: 15 Luty 2005, 18:51   

idiotka
(proste, ładne, niepowtarzalne, szybko zapada w pamięć; powstało w przypływie irytacji, gdy próbowałam wejśc na jakiegoś mangowego czata i mój poprzedni nik znowu był zajęty, a byłam zbyt niecierpliwa, by zakładać konto)

->
id
(skrót, bo nie chciało mi się tego powyżej pisać :P)

->
idh-yaa (z lovercrafta, bo ładne i takie 'tró' :roll:)

->
eihort
(też z lovercratfa, też mniej znane niż jaki ktulu czy inny hastur, a funckja tego tantakla jakaś taka bardziej reprezentatywna niż nałożnicy ktulu :p
poza tym, czyz nie jest śliczny? ^__^)

Vanti 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2005, 10:26   

Blade Master: Niby tak, ale moj nick byl pierwszy! Cosik mi sie zdaje, ze zarzadam od nich kasy za uzywanie mojeg nicka :mrgreen: A to "A" to tak dla zmylki umiescili...

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 16 Luty 2005, 19:29   

Tak tylko wspomniałem, bo mnie gryzło :wink:

Cytat:
Cosik mi sie zdaje, ze zarzadam od nich kasy za uzywanie mojeg nicka

hehe... Zrób tak ... Zobaczymy co mają na swoją obronę =D>

Niania_Ogg
[Usunięty]

Wysłany: 16 Luty 2005, 23:52   

no ja przepraszam bardzo banita, ale mój nick zdecydowanie jest najbardziej dyskowy ;P A tym samym odpuszcze sobie opowiadanie, czemu on - po prostu ulubiona postać :)
Przeważnie moje nicki w necie to Thessien, albo Elisabeth. Thessien, bo to było w jakimś programiku do imion elfów zdaje się, a ja potrzebowałam do jakiejś sesji. Elisabeth - pewien amant postanowił mnie tak nazwać na cześć często powtarzalnego tego imienia w piosenkach :)

SKRP 
Moderator

Wysłany: 17 Luty 2005, 17:38   

Zdecydowanie to właśnie ja ma zaszczyt nosić jeden z bardziej dyskowych nicków ;) Wszyscy chyba pamiętają dzielnego szczura Skrpa ze "Straż! Straż!" :D

Mój nick noszę jeszcze gdy jak każdy młody człowiek pragnąłem mieć pseudonim groźny i budzący respekt - dobrym pomysłem wydał mi się Skorpion lecz ponieważ owe miano nosiło (i wciaż nosi) więcej osób zdecydowałem się delikatną operację powiększenia częsci liter do SKoRPiona ;) Następnie małe litery jakoś tak wypadły i pozostałem SKRPem.

Gosia 

Wysłany: 17 Luty 2005, 17:43   

Witam!
mój nick chyba nie wymaga komentarza... :wink: żadne ksywki jakoś się mnie nie trzymają.... dlatego używam imienia :)

Odpowiedz do tematu