Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Nick - jego historia...
Autor Wiadomość
TeaTime 
VIP

Wysłany: 14 Listopad 2005, 18:16   

Mój nick wziął się od jednego z najlepszych (według mnie )(przelotnych) bohaterów Terry Pratchetta. W Polskiej wersji Pan Herbatka, w angielskiej Mr.TeaTime - jak by ktoś nie wiedział to postać z Wiedźmikołaja 8-)

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 14 Listopad 2005, 18:20   

To się wymawia z akcentem :] He-rrr-batka, a nie Herbatka. Zresztą witam ja cię bardzo :D

---
Zauważyliście, że coraz więcej dyskowych nicków?

edit QbaJak:
Także witam i za wczasu ucinam proby jakiejkolwiek dyskusji o akcencie w słowie herbata

Kor 
Moderator

Wysłany: 14 Listopad 2005, 18:37   

Masz rację Blade, ale i tak jest dobrze, że nie mamy jak na razie 5 Rincewindów i 20 Samueli Vimesów.

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 14 Listopad 2005, 18:40   

Jak to coraz więcej "dyskowych" nicków? Hmm... jakoś nie przypominam sobie żadnego Blade Mastera w ŚD :D

A ja nie wysiliłam się za bardzo i mój nick (jak pewnie się wszyscy domyślili) to imię i inicjał nazwiska. Dzięki temu jest niepowtarzealny :D

Keyff 
Moderator

Wysłany: 15 Listopad 2005, 12:52   

mój nick wziął się od fonetycznej zabawy nazwiskiem nicka cave'a - i jakoś się do niego przyzwyczailem

aczkolwiek na wielu forach występuję jako Clarence (co pochodzi z filmu True Romance)

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Gromlech Zołto 

Wysłany: 10 Grudzień 2005, 21:57   

Mój nick wziął się od mojego imienia w D&D i od historii o królu który pomylił się w życzeniu. Zażyczył sobie by zamieniać wszystko dotykiem w Zołto. Zołto okazał się być krasnoludem.

Osin 

Wysłany: 16 Grudzień 2005, 21:01   

Historia mojego nicka nie jest niezwykle interesująca, a jej korzenie sięgają technikum, gdzie to koledzy skrócili i lekko zmodyfikowali moje nazwisko... i już, i to tyle...tak powstałem ja, Osin, w wersji skróconej :wink:

Straszydło 

Wysłany: 17 Grudzień 2005, 11:12   

Mój nick wziął się z okrzyku mej przyjaciółki na mój widok, gdy wróciłąm od fryzjera. Fakt, że babka mi zmasakrowała włosy, ale przecież każdy może mieć zły dzień... oczywiście pozostaje pytanie CZEMU AKURAT NA MOJEJ GŁOWIE ZNAJDUJĄ SIĘ SKUTKI OWEGO ZŁEGO DNIA?!

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 18 Grudzień 2005, 13:09   

Historia mojego nicka? On nie ma historii. Spodobało mi się imię jednej (tak na marginesie - niezbyt sympatycznej) postaci w takiej książce Kroniki Kresu. Zresztą teraz już mi się tak bardzo nie podoba, ale że orginalny i dużo ludzi mnie pod nim zna, to nie zmieniam.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Łukasz 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Grudzień 2005, 20:44   

Historia mojego nicka? Jest za długa, żeby ją opowiadać. Ma ok. 2000 lat! Już pewien ewangelista podpisywał się tym samym nickiem co ja.

Yunna 

Wysłany: 30 Grudzień 2005, 20:31   

Yunna?

Istnieje taka postać z gry Final Fantasy - Yuna.
Ale ponieważ osób o takim nicku było mnóstwo musiałam go jakos odróznić - ot, cała historia.

Czasem używam jeszcze: Indra, Pestka, Ruda, Ellisiv.

Raphus 

Wysłany: 7 Styczeń 2006, 15:36   

Raphus - jest to przerobiona forma mojego imienia Rafał, którą wymyśliła kumpela na studiach. Początkowo strasznie mnie się nie podobało, ale z czasem polubiłem to przezwisko. Później dowiedziałem się co tak naprawdę znaczy "raphus", a wtedy to już naprawdę mi sie spodobało. Jest to nazwa rodzajowa ptaków (niestety wymarłych) należących do rodziny drontów: Raphus cucullatus-dront dodo oraz Raphus solitarius-dront reunioński. Dla niewtajemniczonych podpowiem, że były to takie wielkie i brzydkie nielatające... hmmmm... gołębie, ale wg mnie cholernie sympatyczne ;) Jak te w "Epoce lodowcowej".

Cora 

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 16:19   

Mój nick jest imienirm mojej postaci z D&D...co prawda nie ma wiele wspólnego ze Swiatem Dysku ale jakoś tak do mnie przylgnął :)

Mattiah 

Wysłany: 3 Luty 2006, 19:21   

Kiedyś byłem razem z siostrą i matką w księgarni kościelnej. Nagle siostra podała mi książeczkę z historią Św. Macieja, mojego patrona. Przeczytałem w niej, że imię Maciej to po hebrajsku Mattijah ("dar Jahwe"). Spodobało mi się, odjąłem "j", i od tamtej pory gdziekolwiek bym się nie rejestrował zawsze używam nicku Mattiah. :roll:

Vergilius 

Wysłany: 3 Luty 2006, 19:26   

Vergilius wielkim poetą był. Ja nie mam takich aspiracji ;) nick mi został z fascynacji starożytnym Rzymem. Po prostu imię mi się zawsze podobało :)
G'woli informacji: można mnie w internecie znaleźć w trzech odmianach nickowych: Vergilius (najczęściej w internecie), Arathulion (na stronach i w środowiskach tolkienowskich), Elendil (na takich różnych innych stronach). zostaliście uprzedzeni ;)

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 3 Luty 2006, 20:31   

Vergilius napisał/a:
Arathulion (na stronach i w środowiskach tolkienowskich)

Widzę, że kolejny, po Wawrzyńcu, użytkownik forum Elendili. :wink:

Vergilius 

Wysłany: 3 Luty 2006, 20:32   

O, jak miło :) Dysk jest mały ;) naprawdę :P

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Luty 2006, 20:36   

Na tym forum bardziej by pasowało, że jesteśmy darami Oma, Mattiah :wink:

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 3 Luty 2006, 21:04   

Albo P`Tang P`Tanga :mrgreen: P`Tang P`Tang wymiata.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Mattiah 

Wysłany: 3 Luty 2006, 23:33   

Kormaciek napisał/a:

Na tym forum bardziej by pasowało, że jesteśmy darami Oma, Mattiah

Jeśli już idziemy tym tropem to jestem darem Offlera, w końcu jestem z Al Khali :mrgreen:

Odpowiedz do tematu