Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Nick - jego historia...
Autor Wiadomość
Ty Draniu 

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 13:00   

Zapewne każdy wie kim był "Ty Draniu" więc przypominać nie będę. Ale czemu go wybrałem?
Primo: Bo to ciekawy i rzadki Nick.
Secundo: Wielu ludzi tak do mnie mówi w prawdziwym życiu ;)
Tertio: Matematyka mi się podoba podobnie jak jemu. Jak mi się nudzi zaczynam coś liczyć :P (Np. Ostatni w lesie jak byłem, od niechcenia liczyłem proporcje szyszek na ziemi do drzew w promieniu 10m :shock: )

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 13:53   

Masz szczęście, że nie załapałeś się na pierwszą koszulkę forumową - bo byś miał na niej napisane: "Ty Draniu, Ty Draniu". Bez sensu :mrgreen:

Ty Draniu 

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 15:14   

Agata_G napisał/a:
Masz szczęście, że nie załapałeś się na pierwszą koszulkę forumową - bo byś miał na niej napisane: "Ty Draniu, Ty Draniu". Bez sensu :mrgreen:

O.o Byłoby ciekawiej xD

Turin Dagnir 

Wysłany: 31 Sierpień 2008, 08:23   

Turin- moja ulubiona postac książkowa. Każdy kto czytał "Dzieci Hurina" wie o co chodzi :) . A Dagnir, to chyba znaczy coś w stylu: pogromca, zabójca. Przynajnmiej na nagrobku Turina pisało: Turin dagnir Glaurunga (smok, którego Turin zabił).

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 31 Sierpień 2008, 19:52   

Turin Turambar Dagnir Glaurunga= Turin Turambar Zguba Glaurunga

ładnie brzmi <lol>
ponieważ dostałeś baty i to poniekąd zasłużone, to ja Cię uprzejmie przywitam i poczekam, aż...... po prostu poczekam.

Keisy 

Wysłany: 31 Sierpień 2008, 20:05   

Keisy - miała to być postać w mojej powieści, którą sobie obmyśliłam chyba jeszcze w piątej klasie podstawówki. W sumie już nie pamiętam o co w niej miało chodzić ^^' Pamiętam tylko tyle, że była półdemonem (ojciec demon), latała z miasta do miasta i rzucała fireballe w każdego kto na nią krzywo spojrzał. Chyba to miał być jakiś mizerny przejaw mojego dziecięcej buntu ^^'
Nawet już nie pamiętam skąd się wzięło takie imię. Podejrzewam, że kiedyś usłyszałam coś w telewizji o takiej fonetyce, zamiast i na końcu zaczęłam pisać y by było "zagranicznie" i tak zostało, choć nie mam pewności. A może zapożyczyłam już z jakiejś istniejącej książki? :-k
<bum>
Hm... Odkupie?

madame 

Wysłany: 31 Sierpień 2008, 20:09   

madame- kolejny nick z Świata Dysku;
po prostu uwielbiam madame Meserole i tak mi się jakoś wymyśliło na szybko...

Inne ksywy: Chmarka (od nazwiska, Marych (nie wiem od czego), żądziej używana: Gogo (od imienia)

Fluffy 

Wysłany: 10 Wrzesień 2008, 16:10   

Fluffy:
zaczęło się od tego, że na gwałtu-rety potrzebny mi był nick. Flu wcisnęła więc trzy razy pierwszy lepszy klawisz, a był nim, jak się domyślacie, ten z literką "f". Jakiś czas później uwagę Flu przykuła reklama MMORPG "Flyff", której nazwa nie dość, że zawierała trzy "f", to jeszcze przypominała jej o jakimś słówku. Flu sprawdziła w słowniku i... zobaczyła "fluffy". Tak zostało ^^

http://podpisdlaklimatu.vattenfall.pl/ - podpisz, ratuj klimat!

Stibons 

Wysłany: 30 Wrzesień 2008, 18:35   

Mój najczęściej używany nick to Ziollum lub Fight_lapa.Nie użyłem żadnego z nich bo odczułem że nie byłoby to wskazane.
Ziollum-wzięło się to z pomysłu mojego kolegi, gdyż jeszcze jestem fanem Tolkiena, Gollum to była 3-4 klasa podstawówki więc użyłem głupiego słowa "ziom" złączyłem z Gollumem i mi wyszło Ziollum.
Fight_lapa-to dla mnie śmieszna gra słów która mi się spodobała
(Używam też na stronie www.wladcapierscieni.net Zombie of Ziollum gdyż tam zapomniałem swojego hasła)

Page 

Wysłany: 7 Październik 2008, 16:11   

Witam! To jest mój pierwszy post :))
Mój nick wziąl się od bezgranicznej milości do gitarzysty starego, hard rockowego zespolu Led Zeppelin. Jimmy Page jest moim idolem jedynie w sprawie muzyki :) Z racji mojego nim zainteresowania, moja przyjaciólka zaczęla mnie nazywać jego nazwiskiem i tak zostalam Stroną xD

Łukasz 
Aniołek Krejta

Wysłany: 7 Październik 2008, 22:08   

Cichociemni witają i przypominają po przyjacielsku o dostosowaniu podpisu do lokalnych norm. ;]
Page napisał/a:
Mój nick wziąl się od bezgranicznej milości do gitarzysty starego, hard rockowego zespolu Led Zeppelin.

Chwali się, chwali. :wink:

yogurt_13 

Wysłany: 8 Październik 2008, 14:49   

Samo 'chwali się' to trochę mało! Masz mój szacunek ;)

Witamy (jeśli tylko mi wolno ;P)

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 8 Październik 2008, 17:39   

Cytat:
Witamy (jeśli tylko mi wolno ;P)

Każdemu wolno, ale niektórym wolno bardziej ;)

Witamy panią Stronę (Str-ooo-ńę?) takoż w imieniu kontrwywiadu admina.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Page 

Wysłany: 9 Październik 2008, 09:38   

Łukasz napisał/a:
Cichociemni witają i przypominają po przyjacielsku o dostosowaniu podpisu do lokalnych norm. ;]

Przepraszam :) W roku szkolnym mam problemy z myśleniem :D
I dziękuję za cieple powitanie :) Jednak prawda, że muzyka lagodzi obyczaje. A swoją drogą Pink Floyd także zwyklam uważać za jeden z najlepszych zespolów jaki mógl powstać xD

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 9 Październik 2008, 09:57   

Staruszkowie witają Pannę Page i polecają koncert Pana Page z zespołem Black Crowes, o ile nie jest już Pannie znany ;)

Page 

Wysłany: 9 Październik 2008, 12:13   

Coś mi się obilo o uszy, ale slyszeć nie slyszalam :) Dziękuję, więc serdecznie za radę.

Reaper 

Wysłany: 8 Luty 2009, 23:01   

Tak sobie poprzeglądałem troche ten temat i zauważyłem że są pewne obiekcje związane z "dyskowymi" nickami :)
Pozwolę sobie zatem rozwiać wątpliwości związane z moim.
Nicka zacząłem używać w roku 97 kiedy to usłyszałem kawałek "Don't fear the reaper" Apollo 440. Jednak nie ukrywam ze uradował mnie zbieg okoliczności po przeczytaniu Kosiarza, jako że jest to chyba moja ulubiona książka Pratchetta (co chyba widac :) ). Jednak podsumowując nick nie wziął się od Pratchetta aczkolwiek dość dobrze się w niego "wpasował".

lady_Vetinari 

Wysłany: 8 Luty 2009, 23:03   

mi się Reaper jednakowoż skojarzył od razu z Kubą Rozpruwaczem (bez obrazy) :mrgreen:

mój nick jest chyba bardzo, bardzo jasny. Kocham Patrycjusza =P

3bik_z 

Wysłany: 8 Luty 2009, 23:15   

O, nie zauważyłem tematu. A więc mój na pierwszy rzut oka przypadkowy nick jest ewolucją nicku którego używałem wcześniej: Ebiksson, przechodziło różne mutacje do formy obecnej która z protoplastą niewiele ma już wspólnego. A wszystko zaczęło się od plastikowej imitacji komórki: Sunny Ebiksson, wyprodukowanej w Chinach, która wydawała dźwięk "PIIK" po naciśnięciu dowolnego klawisza.

meshuge 

Wysłany: 28 Czerwiec 2009, 10:58   

Witam wszystkich w moim pierwszym poście w tym miejscu (;
Generalnie rzecz ujmując to mój tutejszy nick jest tylko zastępczy, gdyż główny którym się posługuje (Lorien - nie trzeba chyba mówić, że zapożyczony od J.R.R Tolkiena) jest już tu zajęty.
Meshuge? W języku jidisz - szalony. Używany ze względu na słabość do kultury żydowskiej, jak też przez uwielbienie dla pani Edyty Geppert (;
Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu