Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Nick - jego historia...
Autor Wiadomość
Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 21:16   

Nacia napisał/a:
jak będziecie chcieli abym już więcej się tu nie pojawiła to możecie do mnie powiedzieć NATALA

:D Psióła z klasy ma tak samo :) Ja nie znoszę, jak ktoś do mnie Klaudyna mówi, bo to inne imię zupełnie, a jak słyszę formę "Klaudio", to mnie ciarki przechodzą.... Fuj.

aschar 

Wysłany: 2 Grudzień 2007, 20:02   

Witam :)
Aschar... nic szczególnego, jedyna historia jaka wiąże sie z tym nickiem to taka, że miał to być główny bohater książki, którą pisałem. Ale projekt zarzuciłem, bo sie za bardzo zacząłem utożsamiać z tym bohaterem ^^

I tyle :)
Ale znajomi mówią na mnie 'Kowal' (od nazwiska... najpopularniejszego w Polsce ;) ) i też jest dobrze, więc jakby co to się nie krępujcie ;)

Justik3 

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 14:09   

Aschar... Fajna ksywka...

Takie pytanie... O czym miała być książka??? ;)

aschar 

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 16:37   

Justik3 napisał/a:
O czym miała być książka??? ;)

Jakaś fantastyka... Ale po dłuższej przerwie spojrzałem na to i stwierdziłem że zbyt dziecinnie napisane (wszak miałem wtedy lat 12 czy 13 :P ), postanowiłem więc pomysł sobie zachować i wrócić do niego później. A więc mój świat alternatywny czeka na przelanie na papier, wciąż dojrzewa ;)
I trzeba przyznać, pomysły wciąż trafiają na silną przeszkodę - Ptachett'a :P Piszę nieco, ale potem czytam nowy tom i stwierdzam że nie umiem pisać ^^
Ale kiedyś może mi się uda... :)
Póki co poprzestaję na wierszach.

A nick... nieszczególny... Jest bo jest ;) Ale dziękować za zainteresowanie ^^

Justik3 

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 20:13   

Wiersze? Czy ja dobrzę widzę? To może prześlesz mi jakiś?

aschar 

Wysłany: 4 Grudzień 2007, 20:24   

Wszystko jest na www w moim profilu :)
No ale koniec offtopu już :)

Jakby co to pytaj na PW albo gg :)

BlackMayo 

Wysłany: 8 Grudzień 2007, 00:03   

Ksywka? Fajny temat na forum...
Historia z moim nie szczególna,zastanawiałam się nad ksywką kiedy chciałam dołączyć do DeviantArt.Doszłam do wniosku że: Mayo,bo zawsze nadaje to imię moim postaciom z którymi się utożsamiam,a Black,bo to mój ulubiony kolor. W związku z tą ksywą powstała inna-Czarny Majonez,winny temu znajomy,który stwierdził że zapomniałam dodać jednego "o" do Mayo (mayoo=majonez). No i tak zostało,niestety.

Spite 

Wysłany: 20 Grudzień 2007, 11:08   

A u mnie...pseudonim twórczy wywodzący sie z czasów podstawówkowych...wiecie...okres buntu:)...potrzebowałem podpisu pod rysunkami, więc złapałem słownik ang-pol/pol-ang i sobie wybrałem ksywkę, bo fajnie brzmiała i wyrażała mą duszę:D..teraz już jestem stary i ułożony, ale nick został..używany do tej pory wszędzie gdzie się pojawiam:)
Aha..
Tak normalnie to mówią do mnie Łosiu:)

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 20 Grudzień 2007, 16:00   

Łosiu? Jesteś TYM Łosiem? Z WSMS w Gdyni?

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

Anakolut 

Wysłany: 20 Grudzień 2007, 22:40   

Gehenna, losiow to w Polsce duzo.. podobnie jak 'lysych', 'siwych' i 'grubych' :P Kazdy z nas zapewne zna jakiegos Siwego, a wielu zna tez jakiegos Losia ;] [ja znam 2 Grubych, 2 Siwych i 1 Losia :D ]
Wiec szansa, ze to akurat Los ktorego znasz jest niewielka.. szansa jedna na milion [ale moze sie udac ;) ]

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 20 Grudzień 2007, 22:59   

Szansa jedna na milion sprawdza się w 9 przypadkach na 10 - Pratchetta nie czytałeś? :P

EDIT:
To jednak ta 1/10 - mój Łosiu zarzeka się, że nic o tym nie wie. Miałeś rację, as always ;)

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

Uboot 
Moderator

Wysłany: 20 Grudzień 2007, 23:04   

Anakolut napisał/a:
Kazdy z nas zapewne zna jakiegos Siwego

Też znasz Siwego? Przybij pione. \m/
:mrgreen:

Krejt 
Administrator

Wysłany: 21 Grudzień 2007, 11:37   

Znam jednego Grubego...

:mrafroamerykanin:

Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Grudzień 2007, 11:57   

A ja jednego, co niedługo będzie Łysy :mrgreen:

Spite 

Wysłany: 21 Grudzień 2007, 12:28   

Znam Łysego i Siwego i resztę bandy:)...(prawie jak z Mroków:D)..i nie jestem TYM Łosiem tylko tamtym:)
Pozdrawiam.

Bad_Ann 

Wysłany: 28 Grudzień 2007, 21:56   

A ja nie wiedziałam, jak się nazwać - aż tu pojawiła się Bad Alice, animowana postać dziewczynki podobnej do Wednesday Addams (tyle że z grzywką), o lewisocarrollowej proweniencji. Skojarzyła mi się drogą prostych skojarzeń z mym własnym stylem, najchętniej bowiem przywdziewam czerń i pełna jestem wdzięku - zamiast Alice wstawiłam więc swoje imię i voila.
Dla zainteresowanych: z tej strony dowiedzieć się możecie nieco więcej o Bad Alice. Znajdują się tam również gry; szczególnie polecam tę, w której mroczne dziewczątko łapie pająki do słoika. Wyrabia refleks.

Phil 

Wysłany: 29 Grudzień 2007, 14:22   

Ja może krótko odpowiem na pytanie o nick, które jest rzeczywiście banalne, ale i istotne w celu poznania siebie nawzajem. Z pewnością nick mówi wiele o osobie go noszącej, może zawierać nawet cząsteczki jej osobowości, czy charakteru. Oczywiście wielkie znaczenie odgrywają tu kwanty i ich budowa w nicku, który może się przecież zmieniać, choć na pozór będzie taki sam. Oto moderator został moderatorem i jego nick od razu wygląda jak nick moderatora. Ale przecież się wcale nie zmienił. Nieprawda. Wewnątrz nicka zaszły z pewnością liczne zmiany w budowie i konfiguracjach cząsteczek atomowo-kwantowych. Takie zmiany są na porządku dziennym, bo przecież zmieniamy się codziennie. Nick nie będzie ukrywał naszych emocji i dlatego jest tak osobistym aspektem użytkownika. Jest to zarazem instotna, aczkolwiek intymna część jego ego, jak i zewnętrznego ja.

Trzeba też poruszyć kwestie avatarów, które są nieodzownie związane z nickami. Taki avatar ma zazwyczaj uwydatnić cechy użytkownika, bądź scharakteryzować nick. W niektórych przypadkach występują kontrasty pomiędzy nickami, a avatarami. Jak to się dzieje? Tak jak ustaliliśmu nick ulega ciągłym przemianom i można powiedzieć, że jest w ciągłym ruchu, w sobie oczywiście. Jest to cecha różniąca go od avataru, który nie zmienia się nawet o kwancik. Dlatego należy dostrzec, że w symbiozie w jakiej współgrają nick i avatar, nick jest częścią dominującą nad avatarem, kształtuję go i uwydatnia.

Tak wygląda istota rzeczy, którą jest nick, choć poruszylismy ten temat jedynie trochę, bo temat i kwantowa budowa nicka jest bardzo rozległa i złożona. Najważniejsze, co trzeba zapamiętać to to, że nick to nie tylko wyraz, to nie tylko słowo, to nie tylko litery czy cyfry, to nie przedmiot graficzny. Nick jest żywym organizmem kwantowym rozwijającym się wraz z jego właścicielem.

Mam nick Phil, bo mam na imię Filip.

the_ka 

Wysłany: 4 Styczeń 2008, 20:39   

jeżeli ktoś grał na kurniku w piłkę to zapewne słyszał o klanach
a że założyłem klan THE na początku powstawania klanów [piłka] to już
wyjaśnia część mego nicka
THE_KA czyta się DKA [polski raper ma taką ksywkę]

niby miał być to tylko nick do grania na kurniku w klanie a jakoś już tak używam go lipca 2004 zawsze i wszędzie :D [a na kurniku już nie gram]

Drozdu 

Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 19:30   

Nick- Drozdu. Tak mnie m.in. nazywali w szkole inne ksywy to DJ Drozdu, Drozmen i Bosman (to tylko kilka z kilkunastu ). Jednak ta ksywka mi się najbardziej spodobała i Drozda używam od ok. dwóch lat :D (sporadycznie jeszcze tylko Bosman ale to 1 czy 2 przypadki )

Finrod 

Wysłany: 27 Lipiec 2008, 20:37   

Każdy kto czytał Sillmarilion (czyli pewnie 90% forumowiczów) pewnie wie skad wziąłem swój nik. Dlaczego akurat ten? Również nie trudno odgadnac. Spodobała mi sie ta postac dzieki temu jak zgineła, a że gdy wybierałem nik byłem jeszcze sporo niedojrzały (za pare lat o sobie teraz powiem pewnie to samo) to widziałem w tej śmierci to "coś". Teraz jestem dojrzalszy, duużo bardziej cyniczny i to "coś" już gdzies uciekło.

[ Komentarz dodany przez: QbaJak: 28 Lipiec 2008, 23:50 ]
jakby ktoś chciał się bawić w statystykę to - 10% to między innymi ja :D

[ Komentarz dodany przez: Vanti: 30 Lipiec 2008, 20:48 ]
I ja :P

Odpowiedz do tematu