|
Nasze poczatki, czyli kto i jak z Pratchettem zaczynal |
| Autor |
Wiadomość |
bele
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2011, 18:21
|
|
|
| Czytałem Dobry Omen, średnio mi dobrze zrobił. Był fajny, ale nie na tyle by aż szaleć z polecankami. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2011, 21:01
|
|
|
| To najlepiej zapytaj dziewczyny. Ja tam sobie lubię czasem zrobić "sesję z czarownicami" albo "sesję ze Strażą" i mi się nie nudzi. |
|
 |
ciemiernik

|
Wysłany: 22 Grudzień 2011, 00:29
|
|
|
Apaczyk: | Apaczyk napisał/a: | | echolalię? | kim ty jesteś z zawodu???
Dziewczyna twoja Bele niech czyta od początku, bo czy nie żałowałeś czasem zaskoczenia z opisu nowego bohatera (lub czegoś...Tam) gdyż ten już Ci się przewinął wcześniej?
A przecież jeśli się wciągneła to i tak przeczyta wszystkie
Takie moje zdanie.
PS: Agata ma racje , niech dziewczyna decyduje, a co. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 22 Grudzień 2011, 00:32
|
|
|
| ciemiernik napisał/a: | | kim ty jesteś z zawodu??? |
czytaczem?
[w temacie echolalii] |
_________________ |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 22 Grudzień 2011, 09:30
|
|
|
I tu Waw ma absolutną rację. Wystarczy wielbić Kilgore'a Trouta i Billy'ego Pilgrima oraz ich nieocenionego twórcę, by echolalia wbiła się w pamięć na zawsze, zawód nie ma tu nic do rzeczy. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2011, 10:58
|
|
|
Hehe, no coś z tą echolalią jest na rzeczy. Wolę myśleć, że to bardziej zabieg stylistyczny niż zaburzenia psychiczne ala Adaś Miauczyński W sumie to najlepiej zacząć dowolną pierwszą częścią jakiegokolwiek cyklu. Stand-alony typu Pomniejsze bóstwa, Ruchome obrazki czy Prawda też dają radę aczkolwiek są trochę dalej na osi czasu a Discworld najlepiej odkrywać wg mnie tak jak był tworzony. |
|
|
|
 |
bele
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2011, 11:48
|
|
|
Wiozę jej "Wyprawę czarownic", bo widzielismy adaptacje "koloru magii" i "trzech wiedźm", więc póki co nie bedzie jej sie chciało czytać tego co już zna. Wszystkie inne jakie mam w domu to późniejsze. A dla siebie wiozę "Piątego Elefanta" i "Ciekawe czasy", których o zgrozo nie skończyłem czytać przed wyprowadzką. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
ciemiernik

|
Wysłany: 23 Grudzień 2011, 01:48
|
|
|
| bele napisał/a: | | Czytałem Dobry Omen, średnio mi dobrze zrobił. Był fajny, ale nie na tyle by aż szaleć z polecankami. |
Bele ale to dobre wprowadzenie w świat humoru Pratchetta jest. (Dawka 1/2 w szklance wody) Cokolwiek przydługie , ale odpowiednie na początek. Znam ludzi czytających , którzy wzięli książkę tego Pana i nie spodobała ona im się . Uprzedzili się na resztę życia (cóż za życiowy dramat!) |
|
|
|
 |
|
|