Przesunięty przez: Krejt 3 Grudzień 2007, 00:02 |
Zimistrz |
| Autor |
Wiadomość |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 20 Grudzień 2007, 23:38
|
|
|
odpowiedziałem dobrze!!
niesamowite;-)
liczy się rywalizacja, a nie jakieś tam nagrody! |
_________________ |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 17:56
|
|
|
| Cytat: | Witam serdecznie,
chciałabym zawiadomić, że nasz zimowy konkurs z Pratchettem związany z premierą książki “Zimistrz” dobiegł już końca.
Z przykrością informuje, że Twój e-mail nie znalazł się wśród pierwszych 100 z poprawnymi odpowiedziami, a więc nie możemy przyznać Ci nagrody.
Oto poprawne odpowiedzi na pytania:
1. Na czyich barkach bezpośrednio spoczywa Świat Dysku?
żółwia
słoni
Atlasa
2. Jak inaczej nazywani są Wolni Ciutludzie?
Igory
Fikusy
Feegle (Figle)
3. Gdzie mieszka i pisze Terry Pratchett
w Anglii
w Irlandii
w Kanadzie
Pozdrawiam i życzę miłych chwil z książkami Terry’ego Pratchetta
Katarzyna Hagmajer
Wydawnictwo Prószyński i S-ka
|
|
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 18:02
|
|
|
| Niestety dostałem mail'a tej samej treści-cios w samo serce. Układ znowu zadziałał. |
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 18:08
|
|
|
No właśnie. Układy. Powinniśmy je rozbijać. Raz w życiu powinienem coś wygrać
Zimistrza mam, ale inne by się jeszcze przydały |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 18:22
|
|
|
| Cytat: | Ja: (18:04)
"Z przykrością informuje, że Twój e-mail nie znalazł się wśród pierwszych 100 z poprawnymi odpowiedziami, a więc nie możemy przyznać Ci nagrody."
(18:05)
pewnie nikt nie wygral, tylko chcieli sobie zbudowac baze adresowa do wysylania spamu
Settler: (18:06)
nom |
|
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 18:32
|
|
|
Też nie wygrałem. Tak doszliśmy do wniosku, że pewnie kor wysłał wszystkie 100 maili ze 100 rożnych kont.
On jest na tyle najbardziej, że jest do tego zdolny. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 20:23
|
|
|
też nie wygrałem
biorąc pod uwagę złożoną osobowość Kora - wszystko jest możliwe... |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 20:36
|
|
|
Lol, wygrałem, 98 osoba
| Cytat: | Witam serdecznie,
chciałabym zawiadomić, że nasz zimowy konkurs z Pratchettem związany z premierą książki “Zimistrz” dobiegł już końca.
Z radością informuje, że Twój e-mail znalazł się na pozycji 98 wśród pierwszych 100 z poprawnymi odpowiedziami. Zgodnie z regulaminem, nagroda w postaci 2 dowolnych pozycji wydawnictwa Prószyński i S-ka czeka na odbiór w salonach wydawnictwa jak także poprzez stronę internetową, po uprzednim zweryfikowaniu danych. |
Bla bla bla, dostałem kod jakiś, pewnie się go podaje i można kupić. Wreszcie sobie dokompletuję praczety w twardej oprawie |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 21 Grudzień 2007, 21:00
|
|
|
| mogłeś podać ten kod Kor, skorzystalibyśmy....;-) |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Grudzień 2007, 14:58
|
|
|
MAM WAS, ROBASZKI
Nie wygrałem nic, tak jak każdy powyżej |
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 22 Grudzień 2007, 16:49
|
|
|
Kłamczuch
Ale podniosłeś mnie na duchu ^^ |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 22 Grudzień 2007, 19:14
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Nie wygrałem nic, tak jak każdy powyżej |
Uffff co za ulga |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Nacia

|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 13:05
|
|
|
Hlip Hlip ja też nie wygrałam....Jeszcze nic nigdy nie wygrałam w takich konkursach...no prawie Raz 20zł w Laysach
Ostatnio jeszcze brałam właśnie udział w takim konkursie a,b,c o książkę Dukaja "Lód" ale lipa pewnie też nie wygram :/ |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 13:20
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | Kormaciek, to nie fair, już Ci chciałam gratulować.
Ale faktycznie - skoro tyle osób od nas wysłało maile, to jakaś ściema musiała być, że nikt nic nie wygrał, bo nie wierzę, żeby aż tyle osób regularnie przeglądało stronę Prószka i czaiło się na pratchettowe konkursy... |
w gimnazjach w najwiekszych miastach Polski wisialy plakaty zapowiadajace konkurs.. dlatego tez juz pierwszego dnia byl komplet maili - co bylo zaskoczeniem nawet dla organizatorow
nie ma co snuc teorii spiskowych.. wbrew pozorom 100 osob to nie jest tak wiele, tym bardziej, biorac pod uwage ogromne zainteresowanie Zimistrzem - takie, ze w przeciagu tygodnia Proszynski rozdysponowal caly naklad |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 16:19
|
|
|
A pytanie były banalne |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 23 Grudzień 2007, 22:24
|
|
|
| Zimist psecytany ino Panocku, com miał troche casu wolnego i kruce fux daje rade. Cała plejada Figli lub Feegle to postacie napisane grubą kreską, wyraziste, mięsiste. Dla mnie jest to książka przede wszystkim o Figlach. Już dawno po przeczytaniu książki Terrego nie miałem uczucia żalu, że książka już się kończy, natomiast po wspomnianym Zimistrzu, pomyślałem sobie "kurczę szkoda, że to już koniec, kuek!" Świetnie napisana, przetłumaczona, spójna, logiczna książka. Chyba odświeżę sobie "Wolnych Ciutludzi" |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 00:50
|
|
|
Ja tak samo nic nie wygrałem. Właśnie doszedł mail... No cóż. Raz w życiu wygrałem coś...
...zegarek dla dzieci... (za pracę plastyczną do ChioChipsów) - byłem 24! Ale to dawno temu... |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:30
|
|
|
Ale to pocieszające, że jednak ktoś czyta Pratchetta w Polsce, a ja myślałem, że to raczej zjawisko rzadko-małe
A co do Zimistrza to chciałbym zacytować siebie z innego tematu
| Cytat: |
Ja muszę przyznać, że byłem mile zaskoczony, bo w tym roku poszedłem do liceum i się okazało że w szkole wisi jeden plakat z Zimistrzem. Tak więc szkoły nie są chyba takie głupie
Aczkolwiek nie odkryłem jeszcze kto w mojej szkole czyta Pratchetta, a bym musiał iść z nim koniecznie na wino (i koniecznie zeszłoroczne )
Ale to bardzo miły akcent w szarej rzeczywistości edukacji
|
A ja Zimistrza sobie przeczytam pewnie za jakiś dłuższy czas... Mam jeszcze dużo innych książek ŚD do przeczytania i jeszcze dużo radości mnie czeka I kwantów |
|
 |
sokołek
|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 22:51
|
|
|
Ja "Zimistrza" dostałam pod choinkę i już się zabrałam do czytania. Jak skończę to podzielę się wrażeniami
Poza tym do niedawna myślałam tak jak Phil. Mówię tu o przeświadczeniu, że w Polsce mało kto czyta Pratchetta. Dopiero nie dawno udało mi się przekonać, że jest inaczej i było to bardzo miłym zaskoczeniem |
|
|
|
 |
|
|