Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiedźmikołaj
Autor Wiadomość
settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 2 Wrzesień 2004, 13:20   

Na stronie Proszynskiego jest nadal 28 wrzesnia.
To moze z powodu bliskosci tej daty do pazdziernika tak to zaliczyla wp.

banita 

Wysłany: 8 Wrzesień 2004, 15:20   

Zostało równo 20 dni... Oczywi¶cie jeżeli obędzie się bez po¶lizgów (z tym jak wiadomo różnie bywa)

Ciekawe , czy w Empikach WiedĽmikołaj pojawi się przedpremierowo, tak jak np. NGN. Jeżeli tak, to już za dwa tygodnie będzie można powoli odwiedzać Empik czę¶ciej...

Aby, skrócić sobie męki wyczekiwania proponuje odgrzać małe typowanie (tak jak miało to miejsce wprzy NGN)
Premierę typuję na: 24 wrze¶nia (Empiki), a kolor grzbietu na łososiowy (może niebieski z pomarańczowym napisem?)

A w międzyczasie... Kto¶ chce się poczęstować?

efzetiks 
VIP

Wysłany: 8 Wrzesień 2004, 15:53   

ja nie chce zeby ksaizka byla wczesniej w Empiku bo boje sie ze sie powtoorzy akcji z NGN czyli "bardzo dobre" wydanie. co do okladki to nawet nie mam ochoty zgadywac.. ja chce tylko dobry papier z rzeczy materialnych...

za cukierka bardzo dziekuje.. w koncu czekam na Wiedzmikolaja :D a skad mash ta ilustracje? ze strony Kidbiego?

banita 

Wysłany: 8 Wrzesień 2004, 16:02   

tak paul kidby dot com :d

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 8 Wrzesień 2004, 18:10   

i tak pewno roznica daty wydania miedzy roznymi miastami bedzie pare dni, gdyz to zalezy od dostaw
Empiki maja czesciej dostawy, stad tam na ogol ksiazki pojawiaja sie wczesniej

co do daty to typuje pare dni wczesniej lub maksymalnie dzien pozniej (przynajmniej w Gdansku, bo tu sie raz zdazylo, ze ktorys tom byl dzien po premierze)

a jako, ze bywam czasem glupim optymista to caly czas licze na niebieski grzbiet

Wojtek
[Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2004, 19:08   

Skoro w Gdańsku była dzień po premierze to pewno u mnie w Ostrołęce będzie z miesi±c po albo i dłużej :( .

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 9 Wrzesień 2004, 19:35   

pisze, ze raz sie tak zdazylo, ale faktycznie mysle, ze w Ostrolece moze byc troche pozniej (bo jak sie domyslam nie ma tam Empiku, a te sa najszybsze, z powodu czestych dostaw)

Wojtek
[Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2004, 20:06   

Tu nic nie ma, poza kinem budowanym przez 10 (słownie: dziesięć)lat, ale bede kombinował żeby mieć szybciutko.

Black Dagger 

Wysłany: 9 Wrzesień 2004, 20:09   

24 wrze¶nia jadę na zielon± szkołę do Warszawy, więc optymistycznie można powiedzieć że ksi±zkę będe miałem albo przed obozem, albo w trakcie jego trwania...

...ale że jestem pesymist± to w to nie wierzę.

re:Wojtek możesz zamówić poczt±, powinno doj¶ć szybciej niż sięksi±zka u Ciebie pojawi.

Wojtek
[Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2004, 20:43   

Mam złe do¶wiadczenia z zamawianiem przez poczte, chyba udam sie do księgarni i przedstawie problem może sprowadz±....

teodork
[Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2004, 22:13   

Wojtek: przez KKKK czy tez Proszynskiego (to samo biuro),a konkreteni przez podany numer 0801 mozna zamowic. Zamawialem w piatek 6 pierwszych czesci SD i dzis mi je poczta dostarczyla. Mysle, ze u Ciebie tez nie bedzie problemow.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 12:06   

Fragment polskiego WiedĽmikołaja w pdf: http://www.uam.dmkhosting...iedzmikolaj.pdf
Tak± sam± broszurkę będzie też mozna dostać w empikach.
EDIT: zapisujcie sobie na dysku przez p-klik i "zapisz element docelowy jako...".

banita 

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 12:30   

W Empikach od 1. paĽdziernika? Żółte tło? żółty grzbiet? Przynajmniej jedno jest jasne. Mamy pana Herbatkę!

efzetiks 
VIP

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 13:39   

no i Nauka 2 w marcu.. ladnie ladnie

banita 

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 14:15   

Cytat:

no i Nauka 2 w marcu.. ladnie ladnie

Nie wiem czy tak ładnie, obawiam się, że odbędzie się to kosztem Jingo - tak jak w przypadku Maurycego... Niektórych to może cieszyć, ale ja wolałbym jednak Jingo, na które trzeba będzie prawdopodobnie czekać do czerwca, albo nawet lipca :x

Ale pomysł z "trailerem" do Wiedzmikołaja zacny :D

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 14:21   

banita napisał/a:
Mamy pana Herbatkę!

Co prawda trailera nie czytalem bo nie chce sobie psuć zabawy ale Herbatka to juz chyba przesada ](*,) - lepszy już czeski Czasnaczaj

teodork
[Usunięty]

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 14:33   

Piszmy petycje, poki czas ;)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 15:15   

my¶le że czas na petycje skończył sie jakie¶ pół roku temu ;) przynajmniej tak mi sie wydaje bo dokladnie nie wiem jak± dług± podróż ksi±żka musi obyć od czasu przetłumaczenia do jej wydania a znaj±c nasz kraj ile musi jeszcze "odleżeć"

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 15:19   

no nie wiem, czy taki zly
co prawda nie czytalem ksiazki w oryginale, ale "Herbatka" ma podobny wydzwiek jak "Teatime". jedno i drugie jest takim luznym zawolaniem na herbatke :) jest tak samo lekkie i absurdalne dla tej postaci (wiem, ze z tych paru pierwszych linijek ksiazki ktore sa w tym pdfie, nie mozna wiele powiedziec, ale i tak bede wyciagal z tego opinie). "Czasnacherbate/tke" to bylaby tragedia, wiec o tym nie ma co mowic, a "Czasnaczaj" to moim zdaniem niezbyt pasuje, poniewaz (przynajmniej w Polsce) jest bardzo sztuczne. Moze w Czechach jest inaczej.

tez sie obawiam, ze miedzy wiedzmikolajem, a NSD2 nic nie bedzie... chociaz zawsze mozemy miec nadzieje, tudziez wylsac do Proszynskiego maila z takim pytaniem

efzetiks 
VIP

Wysłany: 10 Wrzesień 2004, 15:51   

zreszta pan Herbatka wystapil juz jako pan Herbatka w Terminarzu Gildii Skrytobojcow,,

co do NSD2 to moze dzieki temu ze jest bardziej "z boku" nie spowoduje nieladnych obsoow.. wiem ze "Maurycy" tez byl "z boku" ale to bylo rpzed wizyta i przed Naszym wyjsciem z Cienia :D a nawet z Mrokow

Odpowiedz do tematu