|
Piramidy |
| Autor |
Wiadomość |
yogurt_13

|
Wysłany: 30 Styczeń 2008, 18:23
|
|
|
A moim zdaniem Ty Draniu wymiata! zwierzę z charakterem |
_________________ "Mitologia to tylko bajki ludów, które wygrały, bo miały większe miecze." |
|
|
|
 |
Fristron
|
Wysłany: 30 Styczeń 2008, 18:57
|
|
|
No, właśnie skończyłem.
Najciekawszą postacią jest Dios, ale zgadzam się z Yogurtem, ogólnie rządzi Ty Draniu vel największy matematyk świata .
Parę bardzo fajnych cytatów, ciekawa akcja, wyraziste postaci... może nie arcydziełko, ale na pewno dobra pozycja ŚD. |
|
|
|
 |
the_ka

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 01:31
|
|
|
najbardziej spodobał mi się początek [motyw z gildią skrytobójców]
no a tak poza tym standard - TY DRANIU |
_________________ Louis de Funes |
|
|
|
 |
Keisy

|
Wysłany: 8 Czerwiec 2008, 11:11
|
|
|
Do Piramid mam szczególny sentyment, gdyż to była chyba moja druga przeczytana powieść PTerry'ego. Moje początki ze ŚD były wyjątkowo kwikogenne. Ze szczególnym uwzględnieniem Tego Drania, to jest coś, czego się nie zapomina ^^'
Pozostaje to jako jedna z moich ulubionych pozycji. |
_________________ I'm Keisy. The Fireball Master!
You must stop!
FIREBALL!!!
<bum>
Hm... Odkupie? |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 8 Czerwiec 2008, 11:38
|
|
|
| Keisy napisał/a: | Do Piramid mam szczególny sentyment, gdyż to była chyba moja druga przeczytana powieść PTerry'ego. Moje początki ze ŚD były wyjątkowo kwikogenne. Ze szczególnym uwzględnieniem Tego Drania, to jest coś, czego się nie zapomina ^^'
Pozostaje to jako jedna z moich ulubionych pozycji. |
Oh, a ja gdybym zaczynał z Pratchettem od Piramid to chyba bym swoją przygodę na tej książce zakończył.
Macie pecha, bo zacząłem od KM. |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 8 Czerwiec 2008, 12:02
|
|
|
| Ja też zacząłem od Piramid. Książka wydała mi się... Dziwna. Ale całe szczęście w kolejce czekały Trzy wiedźmy. ^^ |
|
 |
fieloryb
|
Wysłany: 27 Maj 2009, 07:29
|
|
|
| Do momentu, kiedy przyszły władca wyjeżdża z Ankh... jest OK. Dalej, cóż... moim zdaniem leniwie. Nie mam jakoś serca do tej pozycji. Brak w tym wszystkim jakoś praczettowego bigla... |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Maj 2009, 08:16
|
|
|
| Nie zgadzam się. Oczywiście, egzamin na skrytobójcę jest świetny, ale późniejsze przygody Teppica, rozmowy Ptacluspa z pomocnikiem (czy jak on się zowie), blondynkowatość Ptracy, umarli - mi się to wszystko podobało podczas czytanie i jest dla mnie bardzo 'praczetowe'. |
|
|
|
 |
fieloryb
|
Wysłany: 27 Maj 2009, 21:57
|
|
|
| cóż, gusta i guściki... znam wiele znacznie lepszych książek T.P. (moim zdaniem, rzecz jasna) |
|
|
|
 |
|
|