Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Uboot
10 Wrzesień 2008, 14:34
Piekło pocztowe
Autor Wiadomość
settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 19:23   

ciacho00 napisał/a:
Wieczne narzekanie:P dostajecie całkiem niezły prezent za darmo i jeszcze wymyślacie

Anakolut napisał/a:
"<lament mode on>", jak widze..? juz sie po malu zygac chce

No ja nie pisze jak Nanom, ze nie chce, ciesze sie, ze daja gadzet, bo to mila sprawa zarowno dla fanow, jak i dla swiezych klientow. Natomiast stwierdzam fakt, ze i tak sobie na scianie pogietego plakatu nie powiesze i mowie co by mnie bardziej cieszylo. Nie napinajcie sie tak...

PS. Co do stwierdzenia "za darmo" to jakis ekonomiczny Krejt moglby cos powiedziec. ;)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:13   

Niestety Ciacho oraz Anakolut mają rację. Narzekania trochę za dużo, zwłaszcza, że jeszcze nie na książkę tylko na gadżet, z którego jaki by nie był, każdy powinien się cieszyć lub ewentualnie (jeśli mu się nie spodoba) zignorować.

Co do A2 i kosteczki, średnio sobie tę kosteczkę wyobrażam, zwłaszcza że książki Proszka wcale nie są formatu A5 tylko mniejsze i żeby taka kosteczkę w całości zmieścić pod okładką to trzeba by ją było giąć razy 4 (do A6). Dlatego obstawiam rulonik i zabieram Wam tym samym powód do narzekań :P

Uboot 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:30   

QbaJak napisał/a:
Co do A2 i kosteczki, średnio sobie tę kosteczkę wyobrażam, zwłaszcza że książki Proszka wcale nie są formatu A5 tylko mniejsze i żeby taka kosteczkę w całości zmieścić pod okładką to trzeba by ją było giąć razy 4 (do A6). Dlatego obstawiam rulonik i zabieram Wam tym samym powód do narzekań :P

Może plakat będzie do odebrania przy płaceniu?

Fajny taki plakacik. Wreszcie, kiedy będę chciał zobaczyć wszystkie okładki jednocześnie. nie będę musiał układać książek obok siebie na podłodze. 8-)

nanom 

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:32   

o rany, czyli wyszło, że to znowu ja najbardziej narzekam? No trudno, widać tak było pisane.
Fajna byłaby możliwość "z gadżetem lub bez". Nie sądzę, żeby to miało zwiększać koszta (bo jak?), a wtedy nikt nie miałby podstaw do narzekania - jak ktoś nie chce, to bierze bez gadżetu i już.
Tak w ogóle to kiedy w końcu oficjalna premiera? Bo już się pogubiłem trochę w tych przesunięciach....
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!!

Uboot 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:37   

nanom napisał/a:
Fajna byłaby możliwość "z gadżetem lub bez". Nie sądzę, żeby to miało zwiększać koszta (bo jak?), a wtedy nikt nie miałby podstaw do narzekania - jak ktoś nie chce, to bierze bez gadżetu i już.

Zawsze możesz komuś oddać, wyrzucić do kosza, albo napalić w piecu. ;)

Dla mnie ten plakat, jak już wcześniej napisałem, to miła niespodzianka.

ciacho00 

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:44   

Uboot napisał/a:
Może plakat będzie do odebrania przy płaceniu?

tez o tym pomyslałem, to chyba najlepsze rozwiązanie. Tylko znając polskich sprzedawców plakacik dostanie ten kto sie o niego upomni. A biorąc pod uwage fakt ze stosunkowo niewiele osób bedzie wiedziało o plakacie...

Uboot 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:49   

Cytat:
tez o tym pomyslałem, to chyba najlepsze rozwiązanie. Tylko znając polskich sprzedawców plakacik dostanie ten kto sie o niego upomni. A biorąc pod uwage fakt ze stosunkowo niewiele osób bedzie wiedziało o plakacie...
Czego się nakręcasz? Ty będziesz wiedział. :mrgreen:

Anakolut 

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:51   

Plakat niestety bedzie skladany do A3 - nie bedzie ruloniku czy odbioru przy placeniu, dzieki czemu kazdy swoj plakat dostaniesz ty, a nie znajomy pani z ksiegarni. Wiec mozecie narzekac dalej :P

Uboot 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:55   

To jak to będzie stało na półce w księgarni? Będzie wystawał o połowę nad książkę?

Nie wiesz Floydzie, czy książki czasem nie będą zafoliowane?

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 21:19   

QbaJak napisał/a:
zwłaszcza że książki Proszka wcale nie są formatu A5

A wlasnie, ze sa. Dokladniej kilka mm mniejsze, ale prawie A5.

QbaJak napisał/a:
z którego jaki by nie był, każdy powinien się cieszyć
settler napisał/a:
ciesze sie, ze daja gadzet

QbaJak napisał/a:
Dlatego obstawiam rulonik

Gdyby tak bylo to szacunek dla Proszka i wtedy bomba.

Anakolut napisał/a:
Plakat niestety bedzie skladany do A3

To i tak nie rozumiem do konca, bo to 4 razy taka powierzchnia jak ksiazki, ale daje nam to tylko jedno zgiecie, w takim razie. Nie moge sobie wyobrazic kartek A3 (ale pewnie moja wyobraznia szwankuje) dolaczanych do ksiazek A5. Zreszta koncze temat, bo ja tylko stwierdzilem, ze plakat pewnie bedzie pogiety i stwierdzilem, ze mozna bylo zrobic cos alternatywnego (co i tak nie ma znaczenia). Jesli ktos nie wierzy, to napisze po raz kolejny, ze CIESZE SIE z powodu dodatku do ksiazki. :|

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 21:21   

Czyli książka + plakat 2xA3 ;) + tekturka.

Pytanie do bardziej zorientowanych... będzie jakiś powiew świeżości w tym plakaciku (nie mam na myśli nowych okładek :P ), czy dostaniemy standardowy szablon z facjatą Terrego + wszystkie wydane dotąd okładki po jego lewej stronie?

Pytam, bo mam podpisanych pierwszy "szablon" z ostatniej wizyty Pratchetta w Polsce i boje się, że znowu spadnie jego kolekcjonerska wartość :]

Krejt 
Administrator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 22:32   

Osobiście wolałbym coś a'la promocyjne szarfy (mini-bannery, plakaciki, jak kto woli), dokładnie takie jak nam Prószynki sprezentowały na spotkanie (te z SN). Plakat z okładkami jest już strasznie oklepany, wisi w księgarniach przy okazji prawie każdej premiery.

Będzie gadanie że narzekam, who cares.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 23:11   

Krejt napisał/a:
Plakat z okładkami jest już strasznie oklepany, wisi w księgarniach przy okazji prawie każdej premiery.

To fakt, zwłaszcza jeśli się policzy i wyjdzie, że projekt z twarzą Terryego ma już 4 lata - ale dalej nie wiemy, czy dołączany plakat to będzie ten plakat. Jeśli tak, to i tak nie mam sie co martwić bo mam jeszcze Maskaradę (też z podpisem) i SN z ostatniego spotkania (trochę się pogniótł, ale co tam ;) )

settler napisał/a:
A wlasnie, ze sa. Dokladniej kilka mm mniejsze, ale prawie A5.

I to pisze człowiek, który kiedyś w drukarni pracował?

Prawie w tym wydaniu wychodzi ok 7mm na wysokości (3 w przypadku felernego wydania SN) oraz 5mm w przypadku szerokości - i teraz mi powiedz jak to "prawie" miałoby zagwarantować nienaruszalność rogów, względnie brzegów składanego plakatu (oczywiście czysto hipotetycznie, bo wiemy już ze plakacik będzie składany A3)

edit: z reszta A5 to A5, ma swoje ustalone wymiary i wszystko co tych wymiarów nie zachowuje to nie jest "prawie-A5" tylko "nie-A5"

Anakolut 

Wysłany: 22 Sierpień 2008, 23:28   

aj.. popieprzylem z tym A3 - mialem na mysli A5 oczywiscie, tak jak format ksiazki [no, mniej-wiecej w kazdym razie]

Uboot 
Moderator

Wysłany: 23 Sierpień 2008, 01:35   

Anakolut napisał/a:
aj.. popieprzylem z tym A3 - mialem na mysli A5 oczywiscie, tak jak format ksiazki [no, mniej-wiecej w kazdym razie]

Ulotka, a nie za przeproszeniem plakat.

Grafik z Prószka będzie musiał się nieźle postarać żeby zmieścic ok 40 okładek na powierzchni formatu A5 (pewnie będzie dwustronna). Boję się, że nie będę wiedział na jakie okładki w danym momencie patrzę, bo wzrok mi się coś ostatnio psuje.

Żeby nie było, ucieszę się z każdego prezentu.

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 23 Sierpień 2008, 07:41   

Uboot napisał/a:
bo wzrok mi się coś ostatnio psuje

Nie tylko wzrok, ale i szare komórki ci szwankują :wink: Anakolut napisał, że plakat będzie ZŁOŻONY do rozmiaru A5.

A tak w ogóle to nie dzielcie skóry na niedźwiedziu, może nas jeszcze czymś zaskoczą. Poczekamy - zobaczymy i tyle.

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

Anakolut 

Wysłany: 23 Sierpień 2008, 08:13   

Dokladnie tak jak zauwazyla Gehenna - sam plakat bedzie formatu A2, a skladany bedzie do A5 dla potrzeb logistyki..

Uboot 
Moderator

Wysłany: 23 Sierpień 2008, 09:19   

Gehenna napisał/a:
Nie tylko wzrok, ale i szare komórki ci szwankują Anakolut napisał, że plakat będzie ZŁOŻONY do rozmiaru A5.

Cytat:

Nie napisał, że będzie złożony, a tylko że będzie miał rozmiar A5.
Zakręcił mnie. :wink:

Cytat:
Dokladnie tak jak zauwazyla Gehenna - sam plakat bedzie formatu A2, a skladany bedzie do A5 dla potrzeb logistyki..

Czyli jednak plakat, a nie za przeproszeniem broszurka. :))

Anakolut 

Wysłany: 23 Sierpień 2008, 09:30   

Uboot napisał/a:

Gehenna napisał/a:
Nie tylko wzrok, ale i szare komórki ci szwankują Anakolut napisał, że plakat będzie ZŁOŻONY do rozmiaru A5.

Cytat:

Nie napisał, że będzie złożony, a tylko że będzie miał rozmiar A5.
Zakręcił mnie. :wink:

kilka postow wyzej:
Anakolut napisał/a:
Plakat niestety bedzie skladany do A3

faktycznie ciezko u Ciebie ze wzrokiem...

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 23 Sierpień 2008, 09:59   

QbaJak napisał/a:
I to pisze człowiek, który kiedyś w drukarni pracował?

Nigdy nie pracowalem w drukarni, tylko zlecalem druk drukarni (w tym na przyklad wczoraj i to plakatow miedzy innymi :) ) ale to nie wazne.

QbaJak napisał/a:
Prawie w tym wydaniu wychodzi ok 7mm na wysokości (3 w przypadku felernego wydania SN) oraz 5mm w przypadku szerokości - i teraz mi powiedz jak to "prawie" miałoby zagwarantować nienaruszalność rogów, względnie brzegów składanego plakatu

Zle zrozumialem twojego poprzedniego posta. Zgadzam sie, masz racje. Jesli skladac to trzebaby do A6. Ale...

Anakolut napisał/a:
mialem na mysli A5 oczywiscie

I moze poprostu plakat bedzie o to "troche" mniejszy od A2, zeby sie zmiescic. Zreszta co to ma za znaczenie. Oni juz jakos sobie poradza.

A wracajac do tematu to z checia przeczytam ksiazeczke, jestem ciekawy czy nadal bedzie mi sie tak podobac, bo dla mnie to jedna z najlepszych dyskowych pozycji. Az glupio, ze Making Money lezy na polce nie ruszone. (tez musze przeczytac w najblizszym czasie)

Odpowiedz do tematu