Przesunięty przez: Uboot 10 Wrzesień 2008, 14:34 |
Piekło pocztowe |
| Autor |
Wiadomość |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 19:23
|
|
|
| ciacho00 napisał/a: | | Wieczne narzekanie:P dostajecie całkiem niezły prezent za darmo i jeszcze wymyślacie |
| Anakolut napisał/a: | | "<lament mode on>", jak widze..? juz sie po malu zygac chce |
No ja nie pisze jak Nanom, ze nie chce, ciesze sie, ze daja gadzet, bo to mila sprawa zarowno dla fanow, jak i dla swiezych klientow. Natomiast stwierdzam fakt, ze i tak sobie na scianie pogietego plakatu nie powiesze i mowie co by mnie bardziej cieszylo. Nie napinajcie sie tak...
PS. Co do stwierdzenia "za darmo" to jakis ekonomiczny Krejt moglby cos powiedziec. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:13
|
|
|
Niestety Ciacho oraz Anakolut mają rację. Narzekania trochę za dużo, zwłaszcza, że jeszcze nie na książkę tylko na gadżet, z którego jaki by nie był, każdy powinien się cieszyć lub ewentualnie (jeśli mu się nie spodoba) zignorować.
Co do A2 i kosteczki, średnio sobie tę kosteczkę wyobrażam, zwłaszcza że książki Proszka wcale nie są formatu A5 tylko mniejsze i żeby taka kosteczkę w całości zmieścić pod okładką to trzeba by ją było giąć razy 4 (do A6). Dlatego obstawiam rulonik i zabieram Wam tym samym powód do narzekań |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:30
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | Co do A2 i kosteczki, średnio sobie tę kosteczkę wyobrażam, zwłaszcza że książki Proszka wcale nie są formatu A5 tylko mniejsze i żeby taka kosteczkę w całości zmieścić pod okładką to trzeba by ją było giąć razy 4 (do A6). Dlatego obstawiam rulonik i zabieram Wam tym samym powód do narzekań |
Może plakat będzie do odebrania przy płaceniu?
Fajny taki plakacik. Wreszcie, kiedy będę chciał zobaczyć wszystkie okładki jednocześnie. nie będę musiał układać książek obok siebie na podłodze. |
| |
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:32
|
|
|
o rany, czyli wyszło, że to znowu ja najbardziej narzekam? No trudno, widać tak było pisane.
Fajna byłaby możliwość "z gadżetem lub bez". Nie sądzę, żeby to miało zwiększać koszta (bo jak?), a wtedy nikt nie miałby podstaw do narzekania - jak ktoś nie chce, to bierze bez gadżetu i już.
Tak w ogóle to kiedy w końcu oficjalna premiera? Bo już się pogubiłem trochę w tych przesunięciach.... |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:37
|
|
|
| nanom napisał/a: | | Fajna byłaby możliwość "z gadżetem lub bez". Nie sądzę, żeby to miało zwiększać koszta (bo jak?), a wtedy nikt nie miałby podstaw do narzekania - jak ktoś nie chce, to bierze bez gadżetu i już. |
Zawsze możesz komuś oddać, wyrzucić do kosza, albo napalić w piecu.
Dla mnie ten plakat, jak już wcześniej napisałem, to miła niespodzianka. |
|
|
|
 |
ciacho00

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:44
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Może plakat będzie do odebrania przy płaceniu? |
tez o tym pomyslałem, to chyba najlepsze rozwiązanie. Tylko znając polskich sprzedawców plakacik dostanie ten kto sie o niego upomni. A biorąc pod uwage fakt ze stosunkowo niewiele osób bedzie wiedziało o plakacie... |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:49
|
|
|
| Cytat: | | tez o tym pomyslałem, to chyba najlepsze rozwiązanie. Tylko znając polskich sprzedawców plakacik dostanie ten kto sie o niego upomni. A biorąc pod uwage fakt ze stosunkowo niewiele osób bedzie wiedziało o plakacie... | Czego się nakręcasz? Ty będziesz wiedział. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:51
|
|
|
Plakat niestety bedzie skladany do A3 - nie bedzie ruloniku czy odbioru przy placeniu, dzieki czemu kazdy swoj plakat dostaniesz ty, a nie znajomy pani z ksiegarni. Wiec mozecie narzekac dalej |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 20:55
|
|
|
To jak to będzie stało na półce w księgarni? Będzie wystawał o połowę nad książkę?
Nie wiesz Floydzie, czy książki czasem nie będą zafoliowane? |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 21:19
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | zwłaszcza że książki Proszka wcale nie są formatu A5 |
A wlasnie, ze sa. Dokladniej kilka mm mniejsze, ale prawie A5.
| QbaJak napisał/a: | | z którego jaki by nie był, każdy powinien się cieszyć |
| settler napisał/a: | | ciesze sie, ze daja gadzet |
| QbaJak napisał/a: | | Dlatego obstawiam rulonik |
Gdyby tak bylo to szacunek dla Proszka i wtedy bomba.
| Anakolut napisał/a: | | Plakat niestety bedzie skladany do A3 |
To i tak nie rozumiem do konca, bo to 4 razy taka powierzchnia jak ksiazki, ale daje nam to tylko jedno zgiecie, w takim razie. Nie moge sobie wyobrazic kartek A3 (ale pewnie moja wyobraznia szwankuje) dolaczanych do ksiazek A5. Zreszta koncze temat, bo ja tylko stwierdzilem, ze plakat pewnie bedzie pogiety i stwierdzilem, ze mozna bylo zrobic cos alternatywnego (co i tak nie ma znaczenia). Jesli ktos nie wierzy, to napisze po raz kolejny, ze CIESZE SIE z powodu dodatku do ksiazki. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 21:21
|
|
|
Czyli książka + plakat 2xA3 + tekturka.
Pytanie do bardziej zorientowanych... będzie jakiś powiew świeżości w tym plakaciku (nie mam na myśli nowych okładek ), czy dostaniemy standardowy szablon z facjatą Terrego + wszystkie wydane dotąd okładki po jego lewej stronie?
Pytam, bo mam podpisanych pierwszy "szablon" z ostatniej wizyty Pratchetta w Polsce i boje się, że znowu spadnie jego kolekcjonerska wartość :] |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 22:32
|
|
|
Osobiście wolałbym coś a'la promocyjne szarfy (mini-bannery, plakaciki, jak kto woli), dokładnie takie jak nam Prószynki sprezentowały na spotkanie (te z SN). Plakat z okładkami jest już strasznie oklepany, wisi w księgarniach przy okazji prawie każdej premiery.
Będzie gadanie że narzekam, who cares. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 23:11
|
|
|
| Krejt napisał/a: | | Plakat z okładkami jest już strasznie oklepany, wisi w księgarniach przy okazji prawie każdej premiery. |
To fakt, zwłaszcza jeśli się policzy i wyjdzie, że projekt z twarzą Terryego ma już 4 lata - ale dalej nie wiemy, czy dołączany plakat to będzie ten plakat. Jeśli tak, to i tak nie mam sie co martwić bo mam jeszcze Maskaradę (też z podpisem) i SN z ostatniego spotkania (trochę się pogniótł, ale co tam )
| settler napisał/a: | | A wlasnie, ze sa. Dokladniej kilka mm mniejsze, ale prawie A5. |
I to pisze człowiek, który kiedyś w drukarni pracował?
Prawie w tym wydaniu wychodzi ok 7mm na wysokości (3 w przypadku felernego wydania SN) oraz 5mm w przypadku szerokości - i teraz mi powiedz jak to "prawie" miałoby zagwarantować nienaruszalność rogów, względnie brzegów składanego plakatu (oczywiście czysto hipotetycznie, bo wiemy już ze plakacik będzie składany A3)
edit: z reszta A5 to A5, ma swoje ustalone wymiary i wszystko co tych wymiarów nie zachowuje to nie jest "prawie-A5" tylko "nie-A5" |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 23:28
|
|
|
| aj.. popieprzylem z tym A3 - mialem na mysli A5 oczywiscie, tak jak format ksiazki [no, mniej-wiecej w kazdym razie] |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 01:35
|
|
|
| Anakolut napisał/a: | | aj.. popieprzylem z tym A3 - mialem na mysli A5 oczywiscie, tak jak format ksiazki [no, mniej-wiecej w kazdym razie] |
Ulotka, a nie za przeproszeniem plakat.
Grafik z Prószka będzie musiał się nieźle postarać żeby zmieścic ok 40 okładek na powierzchni formatu A5 (pewnie będzie dwustronna). Boję się, że nie będę wiedział na jakie okładki w danym momencie patrzę, bo wzrok mi się coś ostatnio psuje.
Żeby nie było, ucieszę się z każdego prezentu. |
|
|
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 07:41
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | bo wzrok mi się coś ostatnio psuje |
Nie tylko wzrok, ale i szare komórki ci szwankują Anakolut napisał, że plakat będzie ZŁOŻONY do rozmiaru A5.
A tak w ogóle to nie dzielcie skóry na niedźwiedziu, może nas jeszcze czymś zaskoczą. Poczekamy - zobaczymy i tyle. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 08:13
|
|
|
| Dokladnie tak jak zauwazyla Gehenna - sam plakat bedzie formatu A2, a skladany bedzie do A5 dla potrzeb logistyki.. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 09:19
|
|
|
| Gehenna napisał/a: | | Nie tylko wzrok, ale i szare komórki ci szwankują Anakolut napisał, że plakat będzie ZŁOŻONY do rozmiaru A5. |
| Cytat: | | aj.. popieprzylem z tym A3 - mialem na mysli A5 oczywiscie, tak jak format ksiazki [no, mniej-wiecej w kazdym razie] |
Nie napisał, że będzie złożony, a tylko że będzie miał rozmiar A5.
Zakręcił mnie.
| Cytat: | | Dokladnie tak jak zauwazyla Gehenna - sam plakat bedzie formatu A2, a skladany bedzie do A5 dla potrzeb logistyki.. |
Czyli jednak plakat, a nie za przeproszeniem broszurka. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 09:30
|
|
|
| Uboot napisał/a: |
| Gehenna napisał/a: | | Nie tylko wzrok, ale i szare komórki ci szwankują Anakolut napisał, że plakat będzie ZŁOŻONY do rozmiaru A5. |
| Cytat: | | aj.. popieprzylem z tym A3 - mialem na mysli A5 oczywiscie, tak jak format ksiazki [no, mniej-wiecej w kazdym razie] |
Nie napisał, że będzie złożony, a tylko że będzie miał rozmiar A5.
Zakręcił mnie. |
kilka postow wyzej:
| Anakolut napisał/a: | | Plakat niestety bedzie skladany do A3 |
faktycznie ciezko u Ciebie ze wzrokiem... |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 09:59
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | I to pisze człowiek, który kiedyś w drukarni pracował? |
Nigdy nie pracowalem w drukarni, tylko zlecalem druk drukarni (w tym na przyklad wczoraj i to plakatow miedzy innymi ) ale to nie wazne.
| QbaJak napisał/a: | | Prawie w tym wydaniu wychodzi ok 7mm na wysokości (3 w przypadku felernego wydania SN) oraz 5mm w przypadku szerokości - i teraz mi powiedz jak to "prawie" miałoby zagwarantować nienaruszalność rogów, względnie brzegów składanego plakatu |
Zle zrozumialem twojego poprzedniego posta. Zgadzam sie, masz racje. Jesli skladac to trzebaby do A6. Ale...
| Anakolut napisał/a: | | mialem na mysli A5 oczywiscie |
I moze poprostu plakat bedzie o to "troche" mniejszy od A2, zeby sie zmiescic. Zreszta co to ma za znaczenie. Oni juz jakos sobie poradza.
A wracajac do tematu to z checia przeczytam ksiazeczke, jestem ciekawy czy nadal bedzie mi sie tak podobac, bo dla mnie to jedna z najlepszych dyskowych pozycji. Az glupio, ze Making Money lezy na polce nie ruszone. (tez musze przeczytac w najblizszym czasie) |
|
|
|
 |
|
|