Przesunięty przez: Vanti 15 Wrzesień 2006, 13:01 |
Piąty elefant |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 10:01 Piąty elefant
|
|
|
UWAGA. Niezidentyfikowany przez amerykańśkich obserwatorów obiekt zbliża się w kierunku Ziemi. Prawdopodobnie chce nawiązać kontakt, gdyż lubieżnie macha czymś, co przypomina trąbę.
http://i16.photobucket.co...gr/P6160288.jpg |
| |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 10:09
|
|
|
Czyżby Piąty Elefant oderwał się od A'Tuina i zbiża się teraz do Ziemii ? Do Polski ??
Za jakieś 3 miesiace uderzy z ogromną siłą w nasze księgarnie. I nie ma przebacz |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 11:03
|
|
|
No nie wiem czy za 3. PWC tlumaczy chyba teraz najnowszego Carda, a po nim chyba 5E. W każdym bądź razie temat wydzieliłem, bo tak się jakoś ułożył post Uboota, że spasowało.
Pamiętacie co mówił PWC o 5E w Trafficu? Bo coś mówił. Chyba Qba zadał pytanie o serię, czy o straż, a PWC powiedział, że Marchewa podobał mu się właśnie w 5E, bo tam jest taki męski, a nie takie ciepłe kluchy. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 00:13
|
|
|
Huuuuuuuuuuuuuura! Elitarne Sroki mi doniosły, że PWC się bierze za 5E, a Card póżniej. Jupi ajej. |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 27 Czerwiec 2006, 01:59
|
|
|
| Czyli w księgarniach będzie w październiku... |
|
 |
Scypion

|
Wysłany: 29 Czerwiec 2006, 18:01
|
|
|
| tylko skad brac pieniadze na opanowanie wysypu Pratchettow? |
|
|
|
 |
ilonka
Gość
|
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 15:14
|
|
|
| Jaki to bedzie nowy Card???? bardzom ciekawa... |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 19:41
|
|
|
| ilonka napisał/a: | | Jaki to bedzie nowy Card???? bardzom ciekawa... |
Card? WTH is Card ? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 19:54
|
|
|
| Bo PWC miał tłumaczyć nową książkę Orsona S. Carda przed 5E, ale jak już pisałem, najpierw Pratchett. BTW ilonko, to nie jest temat o Cardzie. EOT. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 13:02
|
|
|
Piąty Elefant we wrześniu!
http://ksiazki.polter.pl/Piaty-elefant-c5586
Sam Vimes jest uciekinierem. Wczoraj był diukiem, komendantem policji i ambasadorem w tajemniczej, bogatej w tłuszcz krainie Uberwald. Teraz nie ma nic prócz wrodzonej pomysłowości i smętne portki wujaszka Wani (nie pytajcie). Pada śnieg. Jest mróz. I jeśli nie przedrze się przez las do cywilizacji, wybuchnie straszliwa wojna. Ale jego tropem podążają potwory. Są inteligentne. Są szybkie. Są wilkołakami - i już go doganiają.
Zapowiedz WP: http://ksiazki.wp.pl/kata...ka.html?kw=4915
Na stronie Prószyńskiego na razie cisza... |
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 13:33
|
|
|
| Cytat: | | Teraz nie ma nic prócz wrodzonej pomysłowości i smętne portki wujaszka Wani |
Juz w zapowiedzi blad :/. Czy oni naprawde nie patrza na co napisza?
Ale cieszmy sie! Na spotkaniu bedzie mozna pomeczyc Cholewe, jak znajdziemy jakies bledy. (zreszta z CJ mam gdzies liste takich) |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 13:48
|
|
|
| settler napisał/a: | | Juz w zapowiedzi blad :/. Czy oni naprawde nie patrza na co napisza? |
A w czym jest błąd?
EDIT: OK, już widzę, gdzie. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 14:02
|
|
|
Ajm not siur, ale Settler miał chyba na myśli ,,Wani''. Julia - Julii, Wania - Wanii.
A mi nie pasuje zdanie: Sam Vimes jest uciekinierem. Znaczy się, nie pamiętam, ale w oryginale chyba było Sam Vines is man on the run. Myślałem, że to chodzi o Sam Vimes jest zabiegany, albo Sam Vimes jest ciagle w biegu. Ale mogę się mylić, bo nie mam jak sprawdzić, i mogłem źle rozszyfrować kontekst. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 15:12
|
|
|
| settler napisał/a: | | Teraz nie ma nic prócz wrodzonej pomysłowości i smętne portki wujaszka Wani |
Albo ja jestem polonistą za dychę albo Kor doszukujesz się nie tych błędów co trzeba. Ja bym po prostu domienił przez odpowieni przypadek... ale jak już pisałem jezyk polski nie jest miloscia mojego zycia, a ja jestem tylko niewykształconym programista
A tab BTW, zastanawiam się czy 5E tak samo ciężko będzie mi szedł po polsku, bo do oryginału zabierałem się już 2 razy, i w przeciwieństwie do innych nieprzetłumaczonych książek, przez tą nie przebrnąłem. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 15:18
|
|
|
Tak wlasnie, chodzilo o zly przypadek.
Tez bym zinterpretowal 'man on the run', jako zabiegany, ale moze lepiej sprawdzic najpierw w jakims slowniku. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 15:36
|
|
|
No dobra, przeoczyłem te portki, ale czy Wani nie powinno być przez dwa ,,ii''?
Co do man on the run, to Vimes chyba rzeczywiście ucieka w ksiażce przed różnymi stworami z Uberwaldu, to uciekinier pasuje. Ale nawiązując do blurba, najpierw był diukiem, potem kimś tam, czyli nie ma chwili spokoju, czyli że jest non stop w biegu też pasuje. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 15:56
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | No dobra, przeoczyłem te portki, ale czy Wani nie powinno być przez dwa ,,ii''? |
Niekoniecznie. Tylko ja nigdy nie wiem, kiedy daje sie double i. Biore to na wyczucie. Moim zdaniem tutaj jest ok, ale sie nie zdziwie, jesli moje zdnie nie jest ok. |
|
|
|
 |
Mattiah

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 16:40
|
|
|
Piąty Elefant, nowa płyta Iron Maiden... No, teraz mam czym się znieczulać we wrześniu. :mrnigga: |
_________________ A mulato, an albino, a mosquito
My libido |
|
|
|
 |
|
|