Przesunięty przez: Kor 23 Luty 2006, 12:01 |
Ostatni kontynent |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 6 Luty 2006, 23:00
|
|
|
| Cytat: | | WYSYŁKA OD 28.02.2006 ROKU!!! ZAMÓW JUŻ DZIŚ! |
Skoro wysyłka od 28 no to chyba jednak na stanie nie ma. A cena jakaś super nie jest, typowa detaiczna, wiec są duze szanse, że gdzie indziej dostaniemy tego samego dnia taniej. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Nabu
|
Wysłany: 15 Luty 2006, 21:13
|
|
|
Cześć
Nie wiem, czy poniższe info już się gdzieś na forum nie pojawiło, bo całego nie przeglądam, ale na wszelki wypadek pozwoliłem sobie tu wrzucić
1. Dla niecierpliwych Ze strony "Esensji" można pobrać PDF z fragmentem "Ostatniego kontynentu" (398 KB)
http://www.esensja.pl/ksi...st.html?id=2977
2. Ze strony "Nowej Gildii" można pobrać plakat reklamujący książkę (PDF - 2,91MB)
http://www.literatura.gil...ontynent/plakat |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 15 Luty 2006, 21:57
|
|
|
no patrzcie patrzcie.. zolty grzbiet.. jest w szoku... ale jak juz pisalem akurat do BHAM i OK zolty grzbiet pasuje (i to nie jak w przypadku wielu innych ksaizek jak piesc do nosa)
pamietam tez, ze przy okazji spotu tv reklamujacego bodajze "Wiedzmikolaja" takze uzyty byl cytat z plakatu, ale zamiast "spartolic" bylo "spieprzyc"... czyzby W byl ostrzejsza ksiazka niz OK? |
|
|
|
 |
tiara

|
Wysłany: 20 Luty 2006, 08:43
|
|
|
| Ostatniego kontynentu fajna ksiązkia czekam niecierpliwie na polskie wydanie szkoda że teks przy zapowiedzi jest tak niekonkretny a mogli by napisać "..... lepiej nie piszę jeszcze będziecie źli. Już sie nie mogę doczekać |
|
|
|
 |
Koziasty_
Gość
|
Wysłany: 20 Luty 2006, 20:05
|
|
|
??
Jutro będę w stpolicy, i liczę, że uda mi się nabyć o 2 dni za wcześnie
Pożyjemy, zobaczymy
Pozdro |
|
|
|
 |
Nabu
|
Wysłany: 21 Luty 2006, 20:55
|
|
|
Szykuje się nam trochę smakowitych atrakcji przy okazji premiery "Ostatniego kontynentu" - spotkanie z PWC, analiza australijskich nawiązań w Ostatnim kontynencie i inne.
http://www.proszynski.pl/asp/aktualnosci.asp |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 22 Luty 2006, 12:12
|
|
|
Warszawa....;-(
Czy ktoś mógłby wezwać Sprawiedliwość?? |
_________________ |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 22 Luty 2006, 14:45
|
|
|
| Cytat: | | Czy ktoś mógłby wezwać Sprawiedliwość?? |
Sprawiedliwości zdechł koń podczas przedzierania się przez Czteriksy. Teraz biedaczka siedzi na tej pustyni i płacze, że nie zdąży na czas. Czterej Jeźdźcy Porządku (Prawda, Uczciwość, Prawo i Sprawiedliwość) zostali trzema. A nawet dwoma, bo Prawo się w rządzie udziela. Z miernym skutkiem. Tutaj też Sprawiedliwość zresztą nie zdąży. |
|
|
|
 |
Koziasty_
Gość
|
Wysłany: 22 Luty 2006, 22:53
|
|
|
| PROTESTUJĘ! Przeciwko mieszaniu ŚD z polityka polska |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 23 Luty 2006, 19:48
|
|
|
Ja już mam OK. Właśnie siostra wróciła z W-wy i przywiozła Tylko, że to ona ma pierwszeństwo czytania Pratchettów w tym domu, więc przyjdzie mi poczekać do niedzieli |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 23 Luty 2006, 20:01
|
|
|
| To znaczy, ze bede musial jutro podjechac i gdzies kupic. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 23 Luty 2006, 20:06
|
|
|
| Muszę chyba skorzystać z usług Allegro, bo do Opola się póki co nie wybieram. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 23 Luty 2006, 22:09
|
|
|
Kurcze... a ja ostatnio zacofany Kupię ją w najbliższym tygodniu (lub nawet i w niedzielę) |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 23 Luty 2006, 22:49
|
|
|
UWAGA!!!
S
P
O
I
L
E
Ropodobne
Grzbiet okładki jest żółty.
Ropodobne
E
L
I
O
P
S
Chodźcie tańczyć Makabrela.
If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 24 Luty 2006, 00:52
|
|
|
troche mi glupio bo z powodu braku finansow zamiast "Ostatni Kontynent" bede czytal Harrego Pottera nowego, w koncu trzeba byc na biezaco.. ale dolacze do Was w marcu, bez obaw i tak Wam napisze w tym temacie, ze Wam w piety pojdzie.
no chyba ze sie umowimy tak, ze czekacie z wpisywaniem tutaj komentarzy do czasu mego zapoznania sie z tym dzielem. |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 24 Luty 2006, 00:54
|
|
|
Dawno mnie tu nie było... więc na wstępie witam wszystkich po przerwie...
"Ostatni Kontynent" jest już w sprzedaży. Na Dworcu Centralnym w Warszawie jest praktycznie w każdej księgarni i to po 27.50. Jeżeli chodzi o grzbiet to inny kolor, niż żółty zaskoczyłby mnie bardziej niż medal dla Polski na Igrzyskach w Turynie. Jeżeli chodzi o papier - powrót do straych dobrych czasów siódmnego odrzutu pomarańczy kubańskich. Przeczyatłem na razie dosłownie kilka stron, bo niestety siedziałem w pracy, ale obawaim się, że dla polskiego czytelnika książka może nie być tak dobra, jak anglosasa obeznanego w australijskiej kulturze. O ile można nazwać to kulturą.... |
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 24 Luty 2006, 09:38
|
|
|
A GDZIE JEST W KRAKOWIE??? Obeszłam już z 10 księgarni (włącznie z największymi - EMPiK i te inne) - i NIE MA . No, ale nic, nie poddam się zaraz wychodzę i będę szukała dalej...
A nie, a nie, już mam . Jest 15.43 i ja przepraszam, ale znikam na chwilę potrzebną do przeczytania.
A jeszcze tak z pierwszych wrażeń - czy mi się tylko tak wydaje, czy ta książka jest wydana nieco gorzej od poprzednich? (tzn. brzydki, szary, "toaletowy" papier, okładka też jakby cieńsza...) Czy to jest związane z tym, że książka jest dużo grubsza od poprzednich - i to kwestia oszczędności, żeby nie wyjść poza cenę 30 zł? Bo ja np. w takim przypadku mogłabym poświęcić tę dodatkową złotówkę, czy dwie na rzecz lepszej jakości. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 24 Luty 2006, 17:57
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | Bo ja np. w takim przypadku mogłabym poświęcić tę dodatkową złotówkę, czy dwie na rzecz lepszej jakości. | Prószyński powoli wydaje wszystkie tomy w twardej oprawie (ostatnio SS), ale - niestety - pomiędzy tymi ładnymi okładkami nadal jest papier szorstki i szarawy.
To w ogóle jest interesujące zjawisko: w Anglii najpierw jest hardcover, a potem paperback - u nas jakoś odwrotnie. |
|
|
|
 |
|
|