Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Scenariusz do "Zadziwiającego Maurycego"
Autor Wiadomość
I.Inni 

Wysłany: 12 Październik 2004, 21:44   

Dobra, postaram się w dalszej części nie robić tak wiernie i rozwlekle.

A jest może ktoś, komu się scenar podobał?

settler 
Administrator

Wysłany: 12 Październik 2004, 22:35   

ja nie napisalem, ze mi sie nie podobal - po takim krotkim fragmencie nie mozna tego oceniac za bardzo
napisalem tylko co spowoduje taki styl na dluzsza mete

Aida
Gość
Wysłany: 1 Grudzień 2004, 12:38   

Trochę mnie nie było na forum.

Więc:
- plusy: niezły, do¶ć naturalny dobór dialogu, ładne opracowanie sceny
- minusy: brak ci±gu dalszego - nie widzę cało¶ci, to jak mam oceniać? :)

I rzeczywi¶cie wychodzi Ci serial w 12 odcinkach, ale kto powiedział, że to ma być kinówka... :D

I.Inni 

Wysłany: 1 Grudzień 2004, 14:21   

Jeju... Dzięki Aido, za wreszcie jakąś pozytywną wypowiedź! A ciąg dalszy zacznę kontynuuować (zrobiłem sobie małą przerwę) po Nowym Roku.

Go¶ć
[Usunięty]

Wysłany: 5 Styczeń 2005, 09:40   

wiesz je¶li chcesz sie w przyszłosci zajmowac pisaniem scenariuszy to pisanie adaptacji (wiernej) to chyba nie ten kierunek wybrałe¶ co trzeba. Pisanie dobrego scenariusza polega głównie na napisaniu dobrej histroii, która bez narratora bedzie na tyle wymowna żeby przemówić do widza. 8-) Je¶li piszesz adaptacje to jest to o tyle niewierne zajęcie że masz tabuny fanów które maj± własne zdanie na temat ksi±żki oraz oryginał od którego nie wypada odbiegać, zatem skoro nie wymyslisz nic nowego to to ćwiczenie to raczej "rzemie¶lniczka" niz prawdziwy scenariusz. (Chyba że masz znajomo¶ci to możesz pisac i takie ))))) :lol:

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 3 Luty 2005, 18:23   

Chciałam przeczytać scenaroiusz, ale klops- podany wcze¶niej link leży... Szkoda, że nie mogę się wypowiedzieć.. Wiecie, nigdy nie myslałam, zeby przerabiać co¶ na scenariusz.... Spróbuje zrobić co¶ takiego z "MD" jak tylko skończę prace nad opowiadaniem obiecanym przyjaciółkom ;) I też was wtedy o opinie poproszę.. Bo nie daj Boże zrobię z tego co¶ w tym stylu, co oisałam film o ¦D w reżyserii G. Lucasa :P

Odpowiedz do tematu