|
Przewodnik po miescie |
| Autor |
Wiadomość |
fortek13
Gość
|
Wysłany: 30 Maj 2006, 14:37 Przewodnik po miescie
|
|
|
Witajcie,
zagościłem na waszym forum poszukując przewodnika bądź informacji o Ankh-Morpork. Jeżeli jesteście w posiadaniu takowego przewodnika bądź znacie namiary to proszę o pomoc!!! Sam niestety nie mam keidy go napisać, a potrzebuję go na obóż aby wprowadzić moje dzieciaki w fabułę.
Z góry dziękuję
fortek13 |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 30 Maj 2006, 14:49
|
|
|
Po pierwsze to nie ma takiego przewodnika, po drugie jak już do zrobisz to możesz się do nas zgłosić
A tak na poważnie jedyne co może Ci pomóc to książki, ale skoro już tu zajrzałeś i prosisz o pomoc, to pewnie czas Cie nagli dlatego proponuje zaopatrzyć się w "The Streets of Ankh-Morpork" - bedziesz mial dzieki nim dobrze oddaną topologię miasta, do tego Discworld Companion - znajdziesz tam info o A-M, i dość długie opisy poszczególnych gildii.
No i powodzenia |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
fortek13
Gość
|
Wysłany: 31 Maj 2006, 20:39
|
|
|
OK jak napiszę to zamieszcze Ale wszelka pomoc mile widziana
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
strzelec260
|
Wysłany: 24 Czerwiec 2006, 22:52
|
|
|
Napisać przewodnik po Ankh-morpork?Banał!
Najsławniejsza piosenka:piosenka o jeżu
Patrycjusz miasta:Lord Vetinari
Klimat:Gorąco(zimniej niż w Klatchcie )
Położone niedaleko morza(brak floty i wojska)
Ciekawsze budynki: Opera,Uniwersytet
Straż:JEST
Miasto w którym nawet psy mają własną Gildię
edit Agata_G: i ty się człowieku dziwisz, że dostajesz ostrzeżenia?! twój post nie wnosi nic nowego do dyskusji, a na dodatek zawiera błędy. pisz, kiedy naprawdę masz do przekazania coś ciekawego/wartościowego. i nie używaj tylu emoticonek! |
|
|
|
 |
fortek13
Gość
|
Wysłany: 30 Lipiec 2006, 09:00
|
|
|
OK już po obozie Przewodnik, z braku czasu, napisałem metodą "kopjuj/wklej" lekko tylko upiększając inwencją własną Jeżeli chcecie mogę wam podrzucić Tylko jest to zrobione pobierznie Aha i kilka nowych zwrotek piosenki o jeżu też powstało jak chcecie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 30 Lipiec 2006, 13:30
|
|
|
oooo, to wrzucaj, wrzucaj i się nawet nie zastanawiaj |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 30 Lipiec 2006, 16:50
|
|
|
| Czekamy z niecierpliwością. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
fortek13
Gość
|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 21:20
|
|
|
Oto link do mojego przewodnika:
http://files.filefront.co...;/fileinfo.html
Przypominam, ze zostal on stworzony na potrzeby obozu harcerskiego wiec nie wszystko bedzie sie zgadzalo z trescia ale moze komus sie przyda
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 13 Sierpień 2006, 22:03
|
|
|
Hm przeczytane i...
Pomysł bardzo fajny i dobrze, że chciało Ci się go zrealizować. Niestety do przewodnika wkradła się kilka błędów rzeczowych, które tak na prawdę skreślają go jako przewodnik. Niby stworzyłeś go na potrzeby obozu harcerskiego, ale jeśli już coś robisz warto żeby było to pozbawione błędów zarówno rzeczowych jak i tych z zakresu języka polskiego (chociaż o tych ostatnich nie powinienem chyba wspominać... Vena wie o tym najlepiej
Dlatego mam małą uwagę, jeśli na prawdę chcesz, żeby przewodnik się komuś przydał, musisz nad nim jeszcze trochę popracować.
Jeszcze takie małe pytanko... skoro to przedwodnik po mieście to po co umieściłeś w nim opisy postaci? |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 15 Sierpień 2006, 10:50
|
|
|
No, w sumie, jakby rozszerzyć ten "przewodnik", to mógłby on służyć jako przewodnik w grze osadzonej w A-M. Ale daleka droga do osiągnięcia takiego celu.
Ale pomysł fajny. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
fortek13
Gość
|
Wysłany: 15 Sierpień 2006, 15:06
|
|
|
To miał być przewodnik z grubsza tylko wprowadzający w Świat Dysku dlatego jest pełen niedociągnięć i braków oraz "dodatków"(jak np. gildia mieumarłych ^^), ale było mi to potrzebne w takiej właśnie postaci. U was zamieściłem bo pomogliście mi i chciałem się dowdzięczyć (może komuś się przyda, chociażby jako baza dla poważnego przewodnika)
P.S. A jak wam się podoba "przygoda" Śmierci w barze ??
P.S. II Mam też opisy bogów (nie wszystkich z Dysku, część jest wymyślona), większość w kanwie chociaż z głowy (znaczy humor taki trochę Pratchettowy)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|