Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Koszulki na spotkanie
Autor Wiadomość
Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 10 Maj 2006, 19:53   

Ja również się piszę na koszulkę - kolor dla odmiany zielony :P (może być jasny, byle nie za bardzo :P ), a rozmiar to L (a co tam :P )

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 10 Maj 2006, 22:23   

Koszulki to beda zwykle t-shirty, jak rozumiem. Nie ma meskie, damskie :P .

Tak sie zastanawialem nad tymi kropkami za 12.-13. i nie wiem. Akurat od story njezykowej przyznam, ze sie nie znam. Za od strony wizualnej na pewno wyglada to gorzej.

I dawajcie do wydruku gotowe pliki cdr, wszystko na krzywych, bo inaczej na 100% cos spieprza znajac zycie.

PS. A co do nazwy spotkania, to jesli jakas ma byc, to mi sie najbardziej podoba "zolw sie rusza".

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 14:28   

No wiec Panie i Panowie, mam kilka wiesci

1. zalatwilem koszulki, wszyscy takie kroje i rozmiary i kroje jak chcieli, takze Mab i Ziazik powinny byc podwójnie zadowolone
2. wszystkie rządane ciemne kolory (granat/zielen/czarny) zostaly zamienione na czarny (brak inniejszych koszulek w firmie)
3. nie zostanie uzyty Flock ze zgladu na wiele dupereli w wielbladzie i palmie, przez co wielblad i tył beda w sitodruku (nawet lepiej bo trwalszy, tyle ze nie oddycha) a napisy pod wielbladem albo we flocku albo flexie, zostawilem im wolna reke bo i tak musialem sie prosic zeby koszulki wykonali (jak zwykle tlumaczyli sie mala iloscia czasu i duza iloscia zamowien)
4. musialem wstac o 6:30 zeby sie tam dostac (ponad godzina jazdy autobusem miejskim) i zdazyc na 10 na wyklad wiec jezeli ktos zaprotestuje ze nie chce czarnej to mu nogi na spotkaniu z wiadomej czesci ciala powyrywam

edit:
Ad1. przepraszam nie wszyscy... Ziazik bedzie S nie XS.

Kor 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 15:21   

QbaJak napisał/a:
4. musialem wstac o 6:30 zeby sie tam dostac (ponad godzina jazdy autobusem miejskim) i zdazyc na 10 na wyklad wiec jezeli ktos zaprotestuje ze nie chce czarnej to mu nogi na spotkaniu z wiadomej czesci ciala powyrywam

Tłumaczę z języka Qbajaka na język ogólny: Qba chce za to piw...pitny jogurt firmy War...Wawel :mrgreen:

Keyff 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 15:37   

Dzięki Qba.

Aha chciałem powiedzieć że akcja "koszulka" by Qba należy chyba do jednej z najbardziej udanych, szybkich i wykonanych z inicjatyw tego forum. Pomimo defetyzmu Veny.

A widzisz settler, jednak nie było problemu z damskim krojem - trochę mniej szowinizmu następnym razem.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 11 Maj 2006, 15:42   

Keyff napisał/a:
A widzisz settler, jednak nie było problemu z damskim krojem - trochę mniej szowinizmu następnym razem.

Walnij jakiegos emota nastepnym razem, bo sie moge tylko domyslac ironii. ;)

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 11 Maj 2006, 16:13   

settler napisał/a:
Tak sie zastanawialem nad tymi kropkami za 12.-13. i nie wiem. Akurat od story njezykowej przyznam, ze sie nie znam. Za od strony wizualnej na pewno wyglada to gorzej.

Kropki muszą być jeżeli są tylko arabskimi syframi. Jeżeli jest miesiąc rzymskimi, to nie powinno być. Kropek po liczbach używa się także jeżeli cyfra/liczba oznacza liczebnik porządkowy.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 16:40   

no bo rzymskie zawsze sa porządkowe. I po nich sie nie stawia.

settt: ironia? to taki owoc?

Tymon Sawicz

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 19:16   

Oki wlansie dzownil do mnie gosc z SEFI, koszulki mam do odebrania jutro, cena calosci wykonania to 356zł, dzielac kwote na 12 osób wychodzi po 29,66666(6) zł, mam nadzieje ze osoby ktore juz wplacily nie beda sie bardzo upominac o swoje 0,333(3) bo moge nie miec przy sobie tylu dorbnych :P . Reszta z Was, która jeszcze nie wplaciła pieniedzy moze spokojnie sie ze mna rozliczyc na spotkaniu.

Dotychczas otrzymalem pieniadze od (prządek alfabetyczny)

Agata_G
Keyff
Mab
QbaJak (:D)
Saviq
Settler
Zazik

jeśli kogoś pominałem (albo dopisalem) prosze o kontakt.

Oczywiscie powyżeszej liscie należą się pochwały... bez nich może i stać by mnie bylo na wydrukowanie koszulek, jednak z biletem do Katowic byloby juz gorzej :P .

Jeszcze raz chcialbym podziekowac Keyffowi oraz Blejdowi ze trud wlozony w prace nad drukami. Bez Was po prostu by ich nie bylo. Jest tylko jedna UWAGA na przyszlosc. Trzeba pamierac, zeby wzory nie miala tylu malych elementów (jak wielblad i palma) bo drukarnie nie sa w stanie ich naniesc na koszulke.... No i druga uwaga ze nastepnym razem za wszystko musimy sie brac wczesniej. Wtedy wszyscy będą mieli nadruk na koszulce takiego koloru jaki sobie życzą.

pliki corelowe sa do znalezienia >>tu<<

a oto ostateczny wzor >>przodu<< i >>tylu<<, dla potomnych i dla tych, których nie stac na Corela™

To chyba wszystko, do zobaczenia w Katowicach.

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 21:22   

A ta koszulka dla PWC? Też ją zamawiałeś? Będzie składka na spotkaniu? Jak już ci wspominałam, byłoby miło móc mówić: "Ubieram PWC" :lol:

EDIT: a, już widzę, że koszulka dla PWC będzie :wink:

Keyff 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 21:35   

zrzuta na koszulkę z napisem "PeWuCe" jest wliczona w rzeczone 30zł ::)

także, każdy właściciel koszulki "ubiera PWC'a" <lol>

Tymon Sawicz

Mab 
VIP

Wysłany: 11 Maj 2006, 22:05   

PWC'a ubiera
UAM

: )

Aida 
Moderator

Wysłany: 11 Maj 2006, 22:11   

Ja się rozliczę po przyjeździe bo na koncie puchy.:D
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 11 Maj 2006, 23:11   

Keyff napisał/a:
Aha chciałem powiedzieć że akcja "koszulka" by Qba należy chyba do jednej z najbardziej udanych, szybkich i wykonanych z inicjatyw tego forum. Pomimo defetyzmu Veny.

Nooo, przyznam, że z wrażenia mnie zatkało! :-# I jestem pełna podziwu. :brawo:

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 12 Maj 2006, 20:28   

Słuchajta, Kuba, Czy ja bym mogła liczyć także na takową koszulkę? :> mogę za przesyłkę zapłacić, tylko powiedzcie ile... się chociaż koslzuką pociesze...

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 13 Maj 2006, 09:36   

Hmmm problem jest taki, ze już sie do tej drukarni nie wybieram, tzn wybieram sie ale po odbiór innego zamówienia, teoretycznie moglbym zamówić dla Ciebie kolejną koszulkę ale dla mnie są to 3 godziny stracone przy jej odbieorze (po godzinie w jedna i druga strone w autobusie, dojscie z przystanku do drukarni itp.)

Z tego co wiem, to jestes z Poznania, dlatego mysle, ze bedzie po prostu łatwiej (i taniej) jesli sama sie tym zajmiesz u siebie w mieście. Wystarczy sciaganać pliki, Corela, znaleźć kogoś kto ma ten program i przerobić sobie jeden z napisów na Krasnola! Ty Draniu! - jako że nie ma w tym polskich literek, moge sie tego podjąć - jest to jakieś 5 minut roboty. Najwiekszy problem bedziesz mila z wielbladem i palma, jako ze nie bedzie to sitodruk (bo wtedy za jedna koszulke wydalabyś majątek) to trzeba bedzie te obrazki odszczególowić ze wszystkich malych plamek, bo inaczej nikt Ci sie tego na flocku ani na flexie nie podejmie zrobic... i tu zaczynja sie schody, bo to wymaga troszke wiecej pracy niz 10 minut.

Zeby bylo jasne.. jesli zbierzez 10-15 osob i jesli drukarnia nie wyrzucila matryc do sitodruku na nasze koszulki, to moge sie tam wybrać, jesli jednak chcesz koszulke tylko dla siebie to mniej zachodu bedzie jesli zrobisz ja sobie sama w Poznaniu... gdybyś odezwala sie w czwartek nie bylo by problemu, a tak niestety sie stworzyl.

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Styczeń 2007, 06:53   

Z napisu: "Kormaciek, ty Draniu! odpadło mi właśnie "o" a z "K" zostało "I". Lipa.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 26 Styczeń 2007, 08:56   

Cytat:
Z napisu: "Kormaciek, ty Draniu! odpadło mi właśnie "o" a z "K" zostało "I". Lipa.

I pewnie teraz chcesz nową? Trzeba by pomyśleć.

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 26 Styczeń 2007, 09:56   

Kormaciek napisał/a:

Irmaciek? Co za metamorfoza ;) Zdarza się. Koszulki nie zawsze odzwierciedlają to co byśmy chcieli...

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 26 Styczeń 2007, 11:18   

Bo trzeba było ją prać na lewą stronę.
Moja jest intensywnie użytkowana, a nadruki nadal wyglądają jak nowe.

Odpowiedz do tematu