|
Koszulki na spotkanie |
| Autor |
Wiadomość |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 19:53
|
|
|
Ja również się piszę na koszulkę - kolor dla odmiany zielony (może być jasny, byle nie za bardzo ), a rozmiar to L (a co tam ) |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 22:23
|
|
|
Koszulki to beda zwykle t-shirty, jak rozumiem. Nie ma meskie, damskie .
Tak sie zastanawialem nad tymi kropkami za 12.-13. i nie wiem. Akurat od story njezykowej przyznam, ze sie nie znam. Za od strony wizualnej na pewno wyglada to gorzej.
I dawajcie do wydruku gotowe pliki cdr, wszystko na krzywych, bo inaczej na 100% cos spieprza znajac zycie.
PS. A co do nazwy spotkania, to jesli jakas ma byc, to mi sie najbardziej podoba "zolw sie rusza". |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 14:28
|
|
|
No wiec Panie i Panowie, mam kilka wiesci
1. zalatwilem koszulki, wszyscy takie kroje i rozmiary i kroje jak chcieli, takze Mab i Ziazik powinny byc podwójnie zadowolone
2. wszystkie rządane ciemne kolory (granat/zielen/czarny) zostaly zamienione na czarny (brak inniejszych koszulek w firmie)
3. nie zostanie uzyty Flock ze zgladu na wiele dupereli w wielbladzie i palmie, przez co wielblad i tył beda w sitodruku (nawet lepiej bo trwalszy, tyle ze nie oddycha) a napisy pod wielbladem albo we flocku albo flexie, zostawilem im wolna reke bo i tak musialem sie prosic zeby koszulki wykonali (jak zwykle tlumaczyli sie mala iloscia czasu i duza iloscia zamowien)
4. musialem wstac o 6:30 zeby sie tam dostac (ponad godzina jazdy autobusem miejskim) i zdazyc na 10 na wyklad wiec jezeli ktos zaprotestuje ze nie chce czarnej to mu nogi na spotkaniu z wiadomej czesci ciala powyrywam
edit:
Ad1. przepraszam nie wszyscy... Ziazik bedzie S nie XS. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 15:21
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | 4. musialem wstac o 6:30 zeby sie tam dostac (ponad godzina jazdy autobusem miejskim) i zdazyc na 10 na wyklad wiec jezeli ktos zaprotestuje ze nie chce czarnej to mu nogi na spotkaniu z wiadomej czesci ciala powyrywam |
Tłumaczę z języka Qbajaka na język ogólny: Qba chce za to piw...pitny jogurt firmy War...Wawel |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 15:37
|
|
|
Dzięki Qba.
Aha chciałem powiedzieć że akcja "koszulka" by Qba należy chyba do jednej z najbardziej udanych, szybkich i wykonanych z inicjatyw tego forum. Pomimo defetyzmu Veny.
A widzisz settler, jednak nie było problemu z damskim krojem - trochę mniej szowinizmu następnym razem. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 15:42
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | A widzisz settler, jednak nie było problemu z damskim krojem - trochę mniej szowinizmu następnym razem. |
Walnij jakiegos emota nastepnym razem, bo sie moge tylko domyslac ironii. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 16:13
|
|
|
| settler napisał/a: | | Tak sie zastanawialem nad tymi kropkami za 12.-13. i nie wiem. Akurat od story njezykowej przyznam, ze sie nie znam. Za od strony wizualnej na pewno wyglada to gorzej. |
Kropki muszą być jeżeli są tylko arabskimi syframi. Jeżeli jest miesiąc rzymskimi, to nie powinno być. Kropek po liczbach używa się także jeżeli cyfra/liczba oznacza liczebnik porządkowy. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 19:16
|
|
|
Oki wlansie dzownil do mnie gosc z SEFI, koszulki mam do odebrania jutro, cena calosci wykonania to 356zł, dzielac kwote na 12 osób wychodzi po 29,66666(6) zł, mam nadzieje ze osoby ktore juz wplacily nie beda sie bardzo upominac o swoje 0,333(3) bo moge nie miec przy sobie tylu dorbnych . Reszta z Was, która jeszcze nie wplaciła pieniedzy moze spokojnie sie ze mna rozliczyc na spotkaniu.
Dotychczas otrzymalem pieniadze od (prządek alfabetyczny)
Agata_G
Keyff
Mab
QbaJak (:D)
Saviq
Settler
Zazik
jeśli kogoś pominałem (albo dopisalem) prosze o kontakt.
Oczywiscie powyżeszej liscie należą się pochwały... bez nich może i stać by mnie bylo na wydrukowanie koszulek, jednak z biletem do Katowic byloby juz gorzej .
Jeszcze raz chcialbym podziekowac Keyffowi oraz Blejdowi ze trud wlozony w prace nad drukami. Bez Was po prostu by ich nie bylo. Jest tylko jedna UWAGA na przyszlosc. Trzeba pamierac, zeby wzory nie miala tylu malych elementów (jak wielblad i palma) bo drukarnie nie sa w stanie ich naniesc na koszulke.... No i druga uwaga ze nastepnym razem za wszystko musimy sie brac wczesniej. Wtedy wszyscy będą mieli nadruk na koszulce takiego koloru jaki sobie życzą.
pliki corelowe sa do znalezienia >>tu<<
a oto ostateczny wzor >>przodu<< i >>tylu<<, dla potomnych i dla tych, których nie stac na Corela™
To chyba wszystko, do zobaczenia w Katowicach. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 21:22
|
|
|
A ta koszulka dla PWC? Też ją zamawiałeś? Będzie składka na spotkaniu? Jak już ci wspominałam, byłoby miło móc mówić: "Ubieram PWC"
EDIT: a, już widzę, że koszulka dla PWC będzie |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 21:35
|
|
|
zrzuta na koszulkę z napisem "PeWuCe" jest wliczona w rzeczone 30zł ::)
także, każdy właściciel koszulki "ubiera PWC'a" <lol> |
|
|
|
 |
Mab
VIP

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 22:05
|
|
|
PWC'a ubiera
UAM
: ) |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 11 Maj 2006, 22:11
|
|
|
| Ja się rozliczę po przyjeździe bo na koncie puchy.:D |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 11 Maj 2006, 23:11
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | Aha chciałem powiedzieć że akcja "koszulka" by Qba należy chyba do jednej z najbardziej udanych, szybkich i wykonanych z inicjatyw tego forum. Pomimo defetyzmu Veny. |
Nooo, przyznam, że z wrażenia mnie zatkało! I jestem pełna podziwu. :brawo: |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 13 Maj 2006, 09:36
|
|
|
Hmmm problem jest taki, ze już sie do tej drukarni nie wybieram, tzn wybieram sie ale po odbiór innego zamówienia, teoretycznie moglbym zamówić dla Ciebie kolejną koszulkę ale dla mnie są to 3 godziny stracone przy jej odbieorze (po godzinie w jedna i druga strone w autobusie, dojscie z przystanku do drukarni itp.)
Z tego co wiem, to jestes z Poznania, dlatego mysle, ze bedzie po prostu łatwiej (i taniej) jesli sama sie tym zajmiesz u siebie w mieście. Wystarczy sciaganać pliki, Corela, znaleźć kogoś kto ma ten program i przerobić sobie jeden z napisów na Krasnola! Ty Draniu! - jako że nie ma w tym polskich literek, moge sie tego podjąć - jest to jakieś 5 minut roboty. Najwiekszy problem bedziesz mila z wielbladem i palma, jako ze nie bedzie to sitodruk (bo wtedy za jedna koszulke wydalabyś majątek) to trzeba bedzie te obrazki odszczególowić ze wszystkich malych plamek, bo inaczej nikt Ci sie tego na flocku ani na flexie nie podejmie zrobic... i tu zaczynja sie schody, bo to wymaga troszke wiecej pracy niz 10 minut.
Zeby bylo jasne.. jesli zbierzez 10-15 osob i jesli drukarnia nie wyrzucila matryc do sitodruku na nasze koszulki, to moge sie tam wybrać, jesli jednak chcesz koszulke tylko dla siebie to mniej zachodu bedzie jesli zrobisz ja sobie sama w Poznaniu... gdybyś odezwala sie w czwartek nie bylo by problemu, a tak niestety sie stworzyl. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 26 Styczeń 2007, 06:53
|
|
|
| Z napisu: "Kormaciek, ty Draniu! odpadło mi właśnie "o" a z "K" zostało "I". Lipa. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 26 Styczeń 2007, 08:56
|
|
|
| Cytat: | | Z napisu: "Kormaciek, ty Draniu! odpadło mi właśnie "o" a z "K" zostało "I". Lipa. |
I pewnie teraz chcesz nową? Trzeba by pomyśleć. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 26 Styczeń 2007, 09:56
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Z napisu: "Kormaciek, ty Draniu! odpadło mi właśnie "o" a z "K" zostało "I". Lipa. |
Irmaciek? Co za metamorfoza Zdarza się. Koszulki nie zawsze odzwierciedlają to co byśmy chcieli... |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 26 Styczeń 2007, 11:18
|
|
|
Bo trzeba było ją prać na lewą stronę.