Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Korespondencja z Prószyńskim
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Październik 2004, 18:31   

że już nie wspomnę o mojej odlepionej folii. I Na ¦lepego Io, Gardło Sobie Podrzynam, że nic z ni± nie majstrowałem.

Go¶ć
[Usunięty]

Wysłany: 15 Grudzień 2004, 20:03   

A je¶li mowa o kalendarzach... To wła¶ciwie nie wszyscy fani używaj± kalendazy, ja osobi¶cie wolę organizer i zastanawiałem sie nad wersj± wisz±c± kalendarza. Może Prószyński wydałby co¶ takiego :p bo na pewno byłby popyt...

by QbaJak: Chłopaki kłóćcie sie na privie bo wydaje mi sie ze nie wsztstkich to interesuje ... posta, ktory był pod tym usun±łem

banita 

Wysłany: 17 Grudzień 2004, 17:24   

Hmm, trochę mnie nie było... Mam na łbie teraz sporo spraw, więc także korespondencja z Prószyńskim ostatnio leży na łopatkach. postaram się jako¶ to wszystko ogarn±ć i co¶ napisać. Szczególenie, że warto jako¶ skomentować WiedĽmikołaja.

Postaram sie umie¶cić tam wszystkie dotychczasowe pytania. Przed ¶więtami w każdym razie co¶ naskrobię.

Jane Honesty 

Wysłany: 17 Grudzień 2004, 18:11   

Możnaby wspomnieć o wznowieniu "Mappy"? Na stronie nawet pisze, że nakład wyczerpany... Na Allegro jeszcze nie sprawdzałam

banita 

Wysłany: 11 Styczeń 2005, 16:27   

Przekazuję noworoczne życzenia od wydawnictwa Prószyński i sk-a dla naszego forum. A teraz informacje.
14 stycznia jak już wszyscy chyba wiedz± pojawi± się Wolni Ciutludzie (przekazałem nasze zastrzeżenia co do tłumaczenia pani Malinowskiej)
Potwierdzono marcowy termin wydania N¦D 2.
I najważniejszy news. Jingo (taki tytuł podano, więc chyba nie będzie tłumaczone) ukaże sie w maju. Na resztę trzeba poczekać. Prawdopodonie The Last Continent więc wyjdzie na jesieni (ale to już moje domysły)

settler 
Administrator

Wysłany: 11 Styczeń 2005, 17:40   

tak sie troche obijamy
dlatego moznaby jakis porzadny mail sklecic

banita 

Wysłany: 11 Styczeń 2005, 18:35   

Cytat:
tak sie troche obijamy
dlatego moznaby jakis porzadny mail sklecic

Pobudka. Mail sklecony nawet odpowiedĽ zd±żyła przyj¶ć. Patrz dwa posty wyżej.

settler 
Administrator

Wysłany: 11 Styczeń 2005, 22:12   

z tego co napisales wynika, ze Proszynski wylal nam maila, a to ty odpowiedziales i to pisza tylko o wstepnych zastrzezeniach co do tlumaczenia

chodzilo mi mo napisanie czegos wspolnego (oczywiscie pod twoja redakcja :) )
okazja do tego bedzie wlasnie wydanie ciutludzi

efzetiks 
VIP

Wysłany: 12 Styczeń 2005, 00:38   

ale kto sie poswieci i przeczytany Ciutludzi w wersji pani Malinowskiej (by nie napisac ze po polsku)

banita 

Wysłany: 12 Styczeń 2005, 00:44   

żeby wszystko było jasne:
Wysłałem maila z noworocznymi życzeniami od całego forum, komentarzami co do WiedĽmikołaja i Ciutludzi (zebrałem uwagi z tego watku), zapytałem o plany wydawnicze na ten rok i wspomniałem o zainteresowaniu wznowieniem Mappy.
Dostałem odpowiedĽ z życzeniami od Prószyńskiego dla naszego forum oraz zapowiedziami na ten rok gdzie napisano:
1) Wolni Ciutludzie 14 stycznia
2) N¦D w marcu
3) Jingo w maju
4) na resztę informacji musimy poczekać (chodzi o termin wydania Last Continent)
Wysłałem już kolejnego maila z pytaniem o tłumaczenie tytułu Jingo, ale wszystko wskazuje na to, że nie będzie on tłumaczony.

banita 

Wysłany: 12 Styczeń 2005, 12:06   

Otrzymałem już odpowiedĽ w sprawie tłumaczenia tytułu "Jingo".
Na razie nie wiadomo jaki będzie w polskim wydaniu, jak tylko cos się wyja¶ni dostaniemy info.

settler 
Administrator

Wysłany: 12 Styczeń 2005, 15:28   

good job!
jakbys mogl to zamieszczaj kopie maili tutaj, wtedy od razu bedzie wszystko jasne

edit
moze napisac o propozycji tytulu "szable w dłoń"?

Aida
Gość
Wysłany: 12 Styczeń 2005, 19:44   

TAK!!

I spytajcie o ten smalec, pls, bo Pterry nie odpisał...

Kor 
Moderator

Wysłany: 13 Styczeń 2005, 10:33   

Ale jak 'Szable w dłoń' to tez 'Szowinista'.

banita 

Wysłany: 13 Styczeń 2005, 12:40   

Uspokój się z tym Szowinist±, bo zaraz kto¶ Ci powie, że straciłe¶ dobr± okazję, żeby siedzieć cicho! :wink:

Co do propozycji "Szable w dłoń".
:-k Po pierwsze już chyba za póĽno, po drugie chyba nie ten adresat, a po trzecie. Jak by to wygl±dało. Że forsuje swój pomysł tłumaczenia w imieniu forum u Prószyńskiego!? [-X W dzisiejszych czasach, jeszcze kto¶ gotów mi na głowę komisję ¶ledcz± sprowadzić.

settler 
Administrator

Wysłany: 13 Styczeń 2005, 14:33   

hej
to jest tylko propozycja, a nie forsowanie
tylko raz wspomniec - przeciez nie bedziemy ich zasypywac mailami w stylu - "szable w dłoń", albo ¶mierć
skoro nie podali to jeszcze nie za pozno (do maja troche czasu)
wiem, ze ta wiadomosc moze w ogole nie dojsc do PWC ta droga, wiec jesli uwazacie, ze tak jest lepiej to mozna mu zaproponowac

banita 

Wysłany: 13 Styczeń 2005, 16:22   

Serio chcecie wysłać Prószyńskimu propozycje naszego tytułu? Proszę, niech jak najwięcej ludzi się wypowie na ten temat.
Zastanówmy się tylko, czy to ma sens, a nasza propozycja nie zostanie potraktowana w kategorii niepoważnych propozycji upierdliwych natrętów (sam bym tak zrobił)
Jeżeli zdecydujecie się żeby jednak wysłać takiego maila... cóż da się zrobić. Ale na serio poważnie sie zastanówmy.

Aida
Gość
Wysłany: 13 Styczeń 2005, 19:34   

My¶lę, że wysłać zawsze można. Zróbcie ankietę.

Re Banita: nie mów, że boisz się komisji ¶ledczych? =] A swoj± szos±, fajnie by wygl±dała komisja złożona z Pterrego, PWC i redaktora naczelnego.... :mrgreen:

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 13 Styczeń 2005, 20:55   

banita napisał/a:
Serio chcecie wysłać Prószyńskimu propozycje naszego tytułu? Proszę, niech jak najwięcej ludzi się wypowie na ten temat.

nawet sobie nie zartujcie bo minie pare miesiecy i idac ta droga z Babci zrobicie "Pania Pogode".... od razu sie nasuwa kwestia pewnego tlumacza, po ktorym jeĽdzi polowa forum - az tu nagle Ona beee ale forumowa propozycja najlepsza ](*,) , ludzie badzcie powazni

zeby bylo ze jasno wyrazilem swoja opnie - Jingo bedzie najlepszym rozwiazaniem, i zadnych podejrzanych maili do Proszynskiego

Gość

Wysłany: 14 Styczeń 2005, 12:05   

Zgodze sie z przedmowca, a jesli sie naprawde upieracie to chociaz zrobcie ankiete na ten temat... Nie sadze, zeby "Szable w dlon" spodobalo sie wiekszosci, to bardziej pasuje do Sienkiewicza niz Pratchetta. Co prawda dla mnie to nie problem, od jakiegos czasu kupuje tylko angielskie wersje... Ale litosci. ;]
Pani Dorotka wystarczajaco dba [khem] o jezyk polski w ksiazkach TP, nie musicie jej w tym pomagac. Najlepiej, zeby Cholewa sam zdecydowal, ma pewna praktyke. ;P

Odpowiedz do tematu