|
Forumowy Przybijak |
| Autor |
Wiadomość |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:05
|
|
|
| Cytat: | | Czyli chcemy pieczątkę? |
Albo ja nie umiem pisać, albo Ty nie umiesz czytać.
Na razie chcemy wzór pieczątki - nic nie kosztuje (tylko "trochę" pracy Aidy), będzie mniej lub bardziej oficjalny, ale na pewno jedyny w swoim rodzaju. To, czy odda się go potem do grawera, czy innego osobnika wyrabiającego pieczęcie to zupełnie inna sprawa. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:06
|
|
|
I czemu okolicznościową? Jak się skończy rok 2007, to ją wywalamy i robimy nową?
Jeśli już, to jakąś uniwersalną i dobrą na każdą okazję. Myślę, że wystarczy samo "Ulice Ankh - Morpork".
edit: chyba ja też źle zrozumiałam . Jak elektroniczna, to ok . |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:12
|
|
|
"ufundowana przez:.....";-)
To może kupmy jakiś porządny obelisk>?<
Jeżeli już pieczątka to wiecznotrwała chyba, nie okolicznościowa? |
_________________ |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:14
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | I czemu okolicznościową? Jak się skończy rok 2007, to ją wywalamy i robimy nową? |
Nie, ale jak się zacznie 2012r. to zrobimy drugą - z napisem "Mam już 10 lat" .
A uważam, że okolicznościową, bo skoro tak wielu ludzi protestowało przeciwko samej idei i zakresu w jakim zostanie owa pieczęć wykorzystana, to można ten zakres zmniejszyć do roku 2007, żeby móc potem wytargować pieczątkę bez dat.
Zauważ, że początkowo byłaś przeciwko samej pieczątce, teraz już tylko przeciwko umieszczaniu na niej dat.
To się nazwa "sztuka prowadzenia sporów, żeby wyszło na moje"
[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 24 Kwiecień 2007, 23:28 ]
Ha ha ha . Nie jestem jej przeciwna - nie ja się zadeklarowałam, że za nią zapłacę. A w związku z tym jestem jej przychylna. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Lu-Tze
VIP

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:17
|
|
|
myślę, że pieczątka może pozostać wirtualna. właściwie to nie wydajemy zbyt wielu pism urzędowych jako UAM, więc taka grawerowana mogłaby conajwyżej ładnie wyglądać na serwantce. i można faktycznie co roku robić nową, po demokratycznym (jeden Krejt - jeden głos) wyborze wzoru |
_________________ Too old to Rock'n'Roll,
too young to die
|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:28
|
|
|
| Lu-Tze napisał/a: | | i można faktycznie co roku robić nową, po demokratycznym (jeden Krejt - jeden głos) wyborze wzoru |
Nie, nie - tu już się troszkę zagalopowałeś... wstawiłem daty 2002-2007 jako że forum w tym roku obchodzi pierwszą okrągłą rocznicę. Wydawać jedną (nawet wirtualną) pieczęć na rok, tak, żeby każda bała inna od poprzedniej, to już mała ekstrawagancja, z drugiej strony, wydaje mi się że warto uczcić jakoś "drewnianą" rocznicę powstania forum i czemu nie zrobić tego właśnie takim gadżetem? |
|
|
|
 |
Inkwizycja
VIP

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 10:37
|
|
|
A może by tak zrobić pieczęć z herbem Ankh-Morpork, ale z orłem zamiast sowy, dwoma kaczkami zamiast hipopotamów i Pałacem Kultury zamiast Wieży Sztuk ? I do tego napis "Wykonaliśmy Plan Pięcioletni ! UAM 2002-2007" .
A tak na poważniej to jestem za krzyżem ankh i sową, albo za jakąś uproszczoną wersją herbu A-M. A jako napis "Ulice Ankh-Morpork 2002-2007" jeżeli ma to być pieczęć okolicznościowa. |
|
|
 |
beladonna
VIP

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 10:39
|
|
|
Wtrącę tu swoje 3 grosze
Więc tak: pomysł sam w sobie fajny, wykonanie PIECZĘCI w "realu" można zlecić ludziom co to wykonują różne takie ozdobne stemple bractwom rycerskim i takim tam innym oszołomom Co do ceny też spokojnie można się dogadać, musiałabym tylko uruchomić łańcuszek kontaktów jak zwykle I wtedy rzeczywiście Pieczęć może funkcjonować jako produkt okolicznościowy
Natomiast na aktualne potrzeby Forum może spokojnie powstać wzór elektroniczny |
_________________ Nie trzeba umieć grać w szachy, żeby umiejętnie rozstawiać pionki
http://beladonna.posadzdrzewo.pl/
 |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 10:51
|
|
|
Dzięki bella. ^^
Czyli + o|- i ^0_0^. No problem. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 19:50
|
|
|
| Cytat: | | To Blejd wam w końcu tych Maybachów za zadania nie dał? A to świnia. |
Dałem im kiść bananów prosto z Ekwadoru.
A co do tematu. Pieczęć jest zbędna, ale można zrobić wirtualną, żeby modowie sobie mogli poszpanować i powklejać pod zedytowanymi postami |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
|
|