|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
DVD "UAM! Ty Draniu!" |
| Autor |
Wiadomość |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 14:33 DVD "UAM! Ty Draniu!"
|
|
|
ok. dvd miało swoją premierę na spotkaniu. Wszyscy którzy je otrzymali - proszeni są o wpisywanie komentarzy na jego temat.
Wszscy którzy nie otrzymali, a chcieliby, proszeni są o wysłanie PM-a. Przez najbliższe dwa tygodnie zbieram listę chętnych a potem wymyślimy sieć dystrybucji Oczywiście DVD jest darmowe
Co na DVD?
1. "nie kombinuj z jeżami, ok?"
czyli sztuka odegrana na pierwszym spotkaniu. Więcej informacji: http://uam.dmkhosting.com...mi-ok-vt759.htm
scenariusz: Kormaciek, Jakub Ćwiek
wykonanie: Ela, Gehenna, Kor, Sett, Uboot, Qba.
kamery: PeWuC, Keyff
montaż, czołówka, obróbka audio&video, muzyczka: Keyff
2. PeWuC na tropie spacji
czyli Q&A z Piotrem.
montaż, wybór, obróbka audio&video, muzyczka: Keyff
czołówka, i animacje pośrednie: Saviq
3. Czarny Banan
czyli historia forum by Krejt
montaż, czołówka, obróbka audio&video, muzyczka: Keyff
4. Intro
czyli trailer filmu ogólnospotkaniowego, który nie spotkał.
czołówka: Aida
całą reszta: Keyff
---
Cała czarna robota, czyli przekodowanie tego wszystkiego i skompilowanie do formy DVD: Saviq
Menu: Saviq przy małym współudziale Keyffa |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 14:55
|
|
|
Poogladam dzisiaj probably, to ocenię. Jak na razie, to na spotkaniu widziałem Menu z lecącym w tle śniegiem i mi się podobało |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 16:13
|
|
|
Menu jest bdb i czołówki, ale niestety dźwięk wyszedł średnio. Keisy ogólnie skrytykowała, ale widziała tylko intro, jeże i fragment historii forum (to ją dobiło).
Bdb montaż - keyffowi dzięki!
Cóż DiViDk dla UAMowiczów i hardkorowców. Zabrakło mi piosenki o Jeżu i Matyldy - zwłaszcza, że w ŚKFie obejrzeliśmy dorobione do nich fajniusie teledyski... Postuluję ujeżomatyldowienie płytki numer dwa! |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 18:31
|
|
|
Bo to były sprawy nie spotkaniowe i nie weszły. Poza tym, PeWuC najnormalniej w świecie mi tego nie wysłała chociaż trzy razy obiecywał. I rób tu coś z takim Tym razem zmusiłem go żeby mi to dał od razu. I mam.
A dźwięk...
no niestety. Wtakich warunkach w jakich to było robione cudów nie ma. Ktokolwiek kiedykolwiek coś takiego robił, to wie.
Ale jeśli chodzi Ci o dźwięk który było słychać w ŚKfie to weź pod uwagę, że głośn iki były za ekranem i ogólnie, że nie było to najleposze z rozwiązań.
Mam nadzieję, że przy podłączeniu do TV będzie ok. |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 19:05
|
|
|
| Cytat: | | no niestety. Wtakich warunkach w jakich to było robione cudów nie ma. Ktokolwiek kiedykolwiek coś takiego robił, to wie. | Wiem, nie narzekam przecież. I tak jak na to co mamy było dobrze.
Na tv wychodzi to znacznie lepiej, ale np. Krejt i Pewuc wyszli niewyraźni dźwiękowo. Do tego w sali jest pogłos, zastanawiam się czy na przyszłość nie dałoby się czegoś zamontować na mikrofon (skoro futerko chroni przed szumem kurzu, to może coś chroni przed pogłosem?) |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 21:00
|
|
|
Aida> lol lol lol
Btw. pogłos wziął się z tego, że kamera była na samym końcu sali na tv. W tym roku zadbaliśmy, aby kamera była bliżej. W przyszłym roku uzyjemy mikrofonów. Za dwa lata kupimy lepszą kamerę. Co będzie za trzy lata... nie wiem, ale już się boję |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 21:05
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | Co będzie za trzy lata... |
Stawiam na Weta Digital, albo inne Lucasy;-)
Kawał dobrej roboty Keyff/Saviq et Consortes. Jak na warunki techniczne - ok;-) |
_________________ |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |