Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Cytaty w sygnaturce...
Autor Wiadomość
wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Marzec 2008, 22:30   

Zdecydowanie lepiej (w zakresie mojego postulatu co do kolejności autor/tytuł), ale opuść autora/tytuł do prawego dolnego rogu (prawie tak jak w aktualnej sygnaturze, jednak nie poniżej ostatniego wiersza).
Może się wygłupie, ale:
1/ limit długości cytatu (jeżeli nie ma) przydałby się...
2/ szersza sygnatura (w tej chwili jest tak wąska, że każdy cytat powoduje jej nieprzyzwoite rozciągnięcie w pionie)

Kormaciek napisał/a:
A np. dla mnie gorzej. I dlatego wg mnie te wszystkie modyfikacje powinny być jako opcje podczas tworzenie dostępne. Co niżej co wyżej, jaki kolor, czy pochyłe, czy pogrubione, etc.

Ty byś chciał wszystko Najbardziej, a my się tu modlimy o mniejsze sprawy;-)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 27 Marzec 2008, 22:58   

Nadal jest ten numer z przeladowaniem/rozciaganiem.

Moze jeszcze raz wytlumacze co i jak.

Gdy otworze strone z twoja sygnaturka (wylosowala sie jakas duza), teraz zduplikuje ta strone (albo otworze inna, na ktorej tez jest ta sama sygnaturka) i na koniec odswieze ta zduplikowana, zeby wylosowalo mi inny podpis. I w takim wypadku zamiast wymienic sygnaturke tylko w tym nowszym tabie, to wymienia ja w obu. Najgorsze jest to, ze oczywiscie w tym starym wielkosc obrazka jest taka, jak tego poprzedniego, przez co nowy (dla przykladu mniejszy) jest rozciagniety.

Mam nadzieje, ze jasne. Sprawdz sam i sie przekonasz.

3żyk 

Wysłany: 27 Marzec 2008, 23:26   

Kormaciek napisał/a:
A np. dla mnie gorzej. I dlatego wg mnie te wszystkie modyfikacje powinny być jako opcje podczas tworzenie dostępne. Co niżej co wyżej, jaki kolor, czy pochyłe, czy pogrubione, etc.

Umiejscowienie i kolory zrobię w opcjach. O pochyleniu i pogrubieniu zapomnij, ponieważ biblioteka GD nie oferuje takiej funkcjonalności. Czcionka w tytule jest pogrubiona względem tej autora nie za pomocą jakiejś opcji, tylko z prostej przyczyny, że napisy te korzystają z innego pliku czcionki (sprawdź w sobie Windows/Fonts ile jest plików np. dla Verdany). Czyli jak ktoś nie chce mieć np. tytułu pochylonego to po prostu musi wybrać inną czcionkę.

wawrzyniec napisał/a:
Zdecydowanie lepiej (w zakresie mojego postulatu co do kolejności autor/tytuł), ale opuść autora/tytuł do prawego dolnego rogu (prawie tak jak w aktualnej sygnaturze, jednak nie poniżej ostatniego wiersza).
Może się wygłupie, ale:
1/ limit długości cytatu (jeżeli nie ma) przydałby się...
2/ szersza sygnatura (w tej chwili jest tak wąska, że każdy cytat powoduje jej nieprzyzwoite rozciągnięcie w pionie)

To może z tym prawym rogiem to kolejny styl do wyboru zrobić i już.

1. Jako że, jak trochę wcześniej napisałem, żywot tego skryptu może sie rozszerzyć poza granice tego forum, to taki odgórny limit nie wchodzi w gre, ale mogę wpleść taki w wersję dla tutejszych użytkowników, jak i w swój egzemplarz, nie ma problemu.

2. Chciałbym, ale szerszą niż 400px phpbb zmniejsza automatycznie, tak więc na to nic nie poradzę.

settler napisał/a:
Mam nadzieje, ze jasne. Sprawdz sam i sie przekonasz.

Sprawdziłem. Przyznaję rację. Błąd dotyczy Opery i mam pewną dość prawdopodobną hipotezę odnośnie jego przyczyny, ale niestety jedyne co mogę w tym przypadku zrobić to zgłosić bug twórcom Opery i liczyć, że to poprawią.

Odpowiedz do tematu