|
Ulubiona gildia lub organizacja |
| Jaka jest Twoja ulubiona gildia lub organizacja? |
| Niewidoczny Uniwersytet |
|
27% |
[ 41 ] |
| Straż |
|
33% |
[ 50 ] |
| Gildia Skrytobójców |
|
26% |
[ 40 ] |
| Gildia Błaznów |
|
2% |
[ 4 ] |
| Gildia Psów |
|
0% |
[ 0 ] |
| Gildia Alchemików |
|
2% |
[ 4 ] |
| Wyznanie(napisać które) |
|
1% |
[ 2 ] |
| Gildia Muzyków |
|
0% |
[ 1 ] |
| Gildia Szwaczek |
|
4% |
[ 7 ] |
| Gildia Złodziei |
|
0% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 125 |
| Wszystkich Głosów: 150 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Black Dagger

|
Wysłany: 8 Lipiec 2004, 19:27 Ulubiona gildia lub organizacja
|
|
|
| Jak w tytule. |
| |
|
|
|
 |
Madame_Kadamon [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lipiec 2004, 22:25
|
|
|
NU - moim zdaniem oni maja najlepsze dialogi |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 23:28
|
|
|
| Madame_Kadamon napisał/a: | NU - moim zdaniem oni maja najlepsze dialogi |
Niestety skrytobojcy nie maja za duzo dialogow, poniewaz dzialaja cicho. Swoja droga ciekawe, ze nigdy nie wynajeto profesjonalnego skrytobojcy do usuniecia nadrektora (a moze cos przeoczylem?) |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 23:30
|
|
|
oni sobie radzili z tym calkiem dobrze sami... no a Ridculiego to nikt nie ruszy... no chyba ze belty lubi |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 23:31
|
|
|
Słupek a niby po co skoro oni i tak sami nawzajem sie wykańczaja.... to by było czyste marnotractwo pieniędzy a tak można je przeznaczyć na Vetinariego badĽ Vimesa |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 13 Lipiec 2004, 23:50
|
|
|
Zagłosowałem na Straż.
Myślałem o Niewidocznym Uniwersytecie, ale ostatnimi czasy za bardzo tam się Myślak panoszy (co za gra słów...)
Poza tym gdzie gildie złodzei i żebraków, bo akurat te dwie lubię najbardziej, a obu brak
Nie ma sprawy, już je dodaje-Black Dagger |
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 00:16
|
|
|
gildia prawnikow - bo w A-M nie maja za duzo roboty, a kasy pewno maja jak w kazdym miejscu we wrzechswiecie
a tak nieco powazniej to NU, z powodu klimatu, biblioteki, regularnych posilkow i klimatu
wspomniana gildia zebrakow jest niezla z powodu charyzmatycznej Molly - mistrza polityki (gdyby polscy politycy byli tacy rzeczowi...) |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 14 Lipiec 2004, 21:46
|
|
|
Settler, naprawdę chcesz...?
A tak a propos, zawsze mnie interesowały kulisy pracy w Pałacu Patrycjusza...
" - Panie Zdzisiu, pan przyniesie kawę do trójki! Tylko z cukrem!
- Nie ma cukru! Za dwa tygodnie wypłata!"
(...)
" - Co ja mam zrobić z tym raportem?
- A jegolordowska czytał?
- Nie, ale to jest na wczoraj.
- A to dorzuć pan!
- Jak to?! Do kominka?
- A jak?! Nauka w służbie człowieka!" |
|
|
|
 |
skrytobójczyni [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Lipiec 2004, 09:24
|
|
|
Skrytobójcy górą.... elegancko, szybko i na temat....
NIL MORTIFI SINE LUCRE, co oznacza mniej wiecej tyle, co NIE MA ŚMIERCI BEZ ZAPŁATY/NAGRODY |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 16 Lipiec 2004, 12:27
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | Słupek a niby po co skoro oni i tak sami nawzajem sie wykańczaja.... to by było czyste marnotractwo pieniędzy a tak można je przeznaczyć na Vetinariego badĽ Vimesa |
Heh, tyle, ze magowie maja gleboko gdzies Vertinariego i Vimesa. temu pierwszemu udowodnili, ze nie musza placic podatkow (ze niby NU nie znajduje sie naprawde w AM, tylko gdzies w innym wymiarze). TYm drugim sie nie interesuja
Tak BTW skrytobojcy duzo stracili w moich oczach po przeczytaniu Muzyki Duszy. Toc oni powinni zadanie wykonac, a nie ujawnic sie i wycofac :\
Ale przynajmniej w koncu rzucili fajnym tekstem o Dibblerze |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
skrytobojczyni.
Gość
|
Wysłany: 17 Lipiec 2004, 18:07
|
|
|
| jakim tekstem? dawno czytałam i nie pamiętam |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 17 Lipiec 2004, 18:23
|
|
|
| Słupek napisał/a: | Heh, tyle, ze magowie maja gleboko gdzies Vertinariego i Vimesa. temu pierwszemu udowodnili, ze nie musza placic podatkow (ze niby NU nie znajduje sie naprawde w AM, tylko gdzies w innym wymiarze). TYm drugim sie nie interesuja
Tak BTW skrytobojcy duzo stracili w moich oczach po przeczytaniu Muzyki Duszy. Toc oni powinni zadanie wykonac, a nie ujawnic sie i wycofac :\
Ale przynajmniej w koncu rzucili fajnym tekstem o Dibblerze |
nie zrozumieliśmy się - chodziało mi o to ze magowie sami sie wykańczają wiec nikt spośród mieszkańców A-M nie bedzie sie fatygował żeby pozbyć się nadrektora
i jeśli ktoś miałby tyle pieniędzy żeby wynająć skrytobójce aby pozbył się najwyżeszgo maga z pewnoącią przeznaczyłby te pieniądze zeby pozbyć sie kogoś innego (Vetinari i Vimes byli tylko przykładem) |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 17 Lipiec 2004, 18:48
|
|
|
| skrytobojczyni. napisał/a: | | jakim tekstem? dawno czytałam i nie pamiętam |
Wedle życzenia. Rozmowa dwóch skrytobójców nt. inhumacji zespołu
| Cytat: |
-Ale nie Dibblera?
-To dziwne, ale nie. Nie ma go tutaj.
-Szkoda. Kiedyś kupiłem od niego pasztecika |
Muzyka Duszy, str. 233 |
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Mała Mi [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Wrzesień 2004, 04:18
|
|
|
Jestem za gildia alchemikow
To pewnie dlatego ze to kumple po fachu choc jak na razie ja nic jeszcze nie wysadzilam
Ale na pewno sie postaram w najblizszym czasie |
|
|
|
 |
Arieen [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Listopad 2004, 15:24
|
|
|
Niewidoczny Uniwersytet i co za tym idzie magowie. Magów to ja ogólnie nie lubię, ale ci z Świata Dysku są po prostu przesympatyczni. |
|
|
|
 |
Aureus
|
Wysłany: 11 Listopad 2004, 18:28
|
|
|
| Zaznaczyłem Gildię Skrytobójców. Za ich wykształcenie, osobowość... choć nie dzierżę ich fachu. Jednak taki Tepik, dobry skrytobójca... chciałbym być w podobnej sytuacji - posiadać wykształcenie i umiejętności skrytobójcy, a przy tym nim nie być z zawodu. |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 24 Styczeń 2005, 17:03
|
|
|
Strażnicy, panuje tam najbardziej przyjacielska, wręcz rodzinna atmosfera - to cenie
NU też fajno, ale czegoś mi tam brakuje... |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 31 Styczeń 2005, 22:30
|
|
|
| Gildia Złodziei - bo na świecie jest za dobrze. A poza tym to lubię złodziei :cfaniak: |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 1 Luty 2005, 15:03
|
|
|
Ja uwielbiam NU - dialogi przebywających tam osób są wręcz genialne.. I kochany HEX też tam jest
Oprócz NU lubię jeszcze Gildie Szwaczek i panią Palm Szczerze mówiąc to tylko i wyłącznie ze względu na Marchewę, który przez jakiś czas u pani Palm mieszkał... Kochałam jego komentarze |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 25 Luty 2005, 12:50
|
|
|
Niewidoczny Uniwersytet - Fajna budowla, fajne sprzęciki, Fajni ludzie
...a ta gildia szwaczek... czy początkowo Marchewa nie mieszkał przypadkiem w burdelu, niewyczajając, co sie faktycznie dzieje? |
|
|
|
 |
|
|