Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Największe zakapiory Świata dysku
Autor Wiadomość
banita 

Wysłany: 16 Sierpień 2004, 01:34   

Babcia vs. Bagaż...
No nie... nie rób ze ¦wiata Dysku "MTV Death Match"!

Zakapior to ktoś kto z definicji atakuje "z byka" rozjuszonego guĽca. Natomiast babcia działa bardziej subtelnie. W jej arsenale jest zdrowy rozsądek, żelazna wola i znajomość psychologii. Głowologia to nie to samo co Cohen Barbarzyńca. Tak więc nie ma mowy o żadnym... seksiźmie.

I zostaw mi w spokoju Anguę !!! :D Jakoś nie wyobrażam sobie jej twarzy pocharatanej bliznami, albo nie daj Boże pozbawionej oka... Nie chcę nawet sobie tego wyobrażać! Tak sprofanować moja ulubioną bohaterkę :? To niedopuszczalne!

efzetiks 
VIP

Wysłany: 16 Sierpień 2004, 02:07   

jak juz tak bardzo chcemy ogladac Diskworld Kombat i wstawic tam Babcie to bardziej pasowaloby mi Babcia vs. Vetinari vs. Smierc <- i nikt tutaj nie jest zakapiorem :D

Kevin
[Usunięty]

Wysłany: 16 Sierpień 2004, 20:06   

banita napisał/a:
Zakapior to ktoś kto z definicji atakuje "z byka" rozjuszonego guźca.

To ja przepraszam. :oops: Inaczej interpretowałem "zakapiora".
To tylko i wyłącznie Cohen. Dawny, niecywilizowany Cohen. Cohen atakujący Bagaż... na wszelki wypadek. :lol: O!

Aida
Gość
Wysłany: 17 Sierpień 2004, 17:38   

Czy jest na sali lekarz? Nie, nie, panie profesorze, lekarz psychiatra...

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 1 Luty 2005, 15:29   

Perły przed wieprze , profani! :) Cohen - za styl, za moc, za męskość...
<wiwatujący tłum nagich wielbicielek...>

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 3 Luty 2005, 11:47   

Oczywiście, że Greebo. Ten to jest nieprzewidywalny...
Oczywiście bagaż też.
---
Jestem ciekawy co by było gdyby się spotkali :D

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 3 Luty 2005, 16:43   

Greebo z Bagażem? pare minut naparzanki,a potem przyjaźń do końca życia - utarty schemat :]

Sayoko 
VIP

Wysłany: 24 Maj 2005, 16:12   

Pan Hong (mimo,iż jest jedną z moich ulubionych postaci,nie chciałabym go spotkać).
I jeszcze...Złowrogi Harry Lęk oraz jego Siepacze
No i Vorbis,oczywiście.

SStefan 
VIP

Wysłany: 27 Maj 2005, 13:20   

Bagaż. Jedyna postać, jakiej nie lubię. Innych bym już tak brzydko nie nazwała...
"Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD

Sayoko 
VIP

Wysłany: 27 Maj 2005, 17:24   

A ja nawet lubię Bagaż-dzięki niemu moja ciocia złapała pratchettowego wirusa (Bagaż to jej ulubiona postać). Za coś takiego polubiłabym nawet Dziekana...

SStefan 
VIP

Wysłany: 27 Maj 2005, 19:12   

Wiesz, jak dla mnie, są pewne postacie, których nawet ukazanych w najlepszym świetle nie można polubić... Aż tak zdesperowana to nie jestem. Poza tym- jeszcze nigdy nikogo nie nawróciłam na Praczeta. Choć, przyznaję, mojej koleżance którą nawróciłam częściowo (do spółki z jej bratem), Bagaż bardzo się podoba...
"Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 15 Lipiec 2005, 20:48   

Może dlatego, że Pratchett pisze się Pratchett? :> <wredna>

Zakapiory, zakapiory... Hehe.. :"D Wiem! :"D Dwaj rybacy z Jingo kłócący sie o wyspę! :P

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 16 Lipiec 2005, 11:08   

Ona tak zawsze pisze Krasnola... :twisted:
Tłumaczyła już. Zresztą ja tego nie pojmuję...

A co do zakapiorów - myślę, że G.S.P. Dibbler pasuje :D
Jest wręcz okropny i nie do zniesienia.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 16 Lipiec 2005, 11:35   

Blade_Master napisał/a:
A co do zakapiorów - myślę, że G.S.P. Dibbler pasuje Happy
Jest wręcz okropny i nie do zniesienia.

Jak możesz? :evil:
GSP to mój idol. :)

Kor 
Moderator

Wysłany: 16 Lipiec 2005, 11:45   

Podpisuje się pod Krejtem, jak można nie lubić GSP Dibblera. To pzecież jedna z najśmieszniejszych postaci ŚD, parodia sprzedawców, akwizytorów i wszelakich cwaniaczków. Jak do mnie jakiś akwizytorzy przyłażą to zawsze sobie myślę: nie, znowu jakiś Dibbler przylazł

Zakapior, to wg PWN slownika J.P. <awanturnik, łobuz> Dla mnie zakapiorami są Figle, tawkimi łobuziakami, awanturnikami. Ale widzę że chiba zakapior jest raczej używany w innym sensie :wink:

Aida
Gość
Wysłany: 16 Lipiec 2005, 12:15   

Zakapior to taki szczurowaty łebek w kapturze, z wystającym zębem, nieogoloną brodą, kapiącą śliną i wyłupiastym okiem. Przemyka się nocą z niezdezynfekowanym nożem i popijając denaturat wydłubuje ludziom mózg przez nos dla 5 zł.
Więc Dibbler raczej nie. Już prędzej Nobby.
A Praczet z tego samego powodu co Szekspir, Rentgen, Szopen, i Galileusz.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 16 Lipiec 2005, 14:20   

Aha, jeśli o taki rodzaj zakapiora chodziło to Grebbo. Oczywiście, że Grebbo - awanturnik, gwałciciel, seryjny zabójca

Bagaż tak samo ;]

Cytat:
Zakapior to taki szczurowaty łebek w kapturze, z wystającym zębem, nieogoloną brodą, kapiącą śliną i wyłupiastym okiem.

Mi to ten opis najbardziej pasuje do Lu-Tze :wink:

Skonto 

Wysłany: 21 Sierpień 2005, 23:10   

Zakapior to raczej taki wielki, niesamowicie umięśniony męt, szukający wszędzie rozróby... w sumie wychodzi na Detrytusa ze wczesnego ŚD (Greebo i Bagaż też pasują :D )

Uboot 
Moderator

Wysłany: 18 Listopad 2005, 13:24   

Największymi zakapiorami Świata Dysku są......uwaga uwaga.....
...............tak oto ONI......
......Nasi ukochani Moderatorzy :mrgreen:
- za długo by pisać, tyle jest powodów: dają bany, osty, wchrzaniają się w posty (ten zapewnie też nie zostane bez czerwonego dopisku) kasują i ucinają wypowie[reszta wypowiedzi będzie skasowana ze względu na szkodliwą dla tajnej organizacji Modów treść], nie dają się zabić w ET, a na koniec wyzywają od perwersów. 8-[ Żyć nie umierać

Wrzucił bym tutaj jeszcze mojego ojca...ten to dopiero zakapior dyskowy ("Znowu czytasz te bzdurne bajki dla dzieci !!??) ale przez szacunek dla Niego nie zrobię tego O:)

Jeszcze moze być Bagaż, chociaż daleko mu to wymienionych wyzej :wink:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

EDIT KOR!!!!!!!!!!!!!
• po pierwsze primo nikt nikomu nie dał bana. Na razie!

• po drugie primo ja tam nie widziałem, żeby ktoś dostał osta ośle!

• po trzecie primo nikt nikomu nigdy nie wchrzanił się w post! Jak to siedzę!!!

• po czwarte primo, nikt nigdy, jakem żywy, nie uciął wypowiedzi i nic nikomu nie skasował

• po piąte primo, jak można się dać zabić w ET, jak to jest taki miły kosmita z Hollywoodu

• po szóste primo, nikt na nikogo nie mówi cytuje: perwersie zboku ty jeden.

• po siódme również primo, A UKRĘCIĆ CI PERYSKOP ??

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Damex 

Wysłany: 6 Marzec 2006, 19:26   

Bagaż, Grebo, Noby(?), Gadło Sobie Podrzynam i wszelkie jego dyskowe odpowiedniki

Odpowiedz do tematu