|
Największe zakapiory Świata dysku |
| Autor |
Wiadomość |
banita

|
Wysłany: 16 Sierpień 2004, 01:34
|
|
|
Babcia vs. Bagaż...
No nie... nie rób ze ¦wiata Dysku "MTV Death Match"!
Zakapior to ktoś kto z definicji atakuje "z byka" rozjuszonego guĽca. Natomiast babcia działa bardziej subtelnie. W jej arsenale jest zdrowy rozsądek, żelazna wola i znajomość psychologii. Głowologia to nie to samo co Cohen Barbarzyńca. Tak więc nie ma mowy o żadnym... seksiźmie.
I zostaw mi w spokoju Anguę !!! Jakoś nie wyobrażam sobie jej twarzy pocharatanej bliznami, albo nie daj Boże pozbawionej oka... Nie chcę nawet sobie tego wyobrażać! Tak sprofanować moja ulubioną bohaterkę To niedopuszczalne! |
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 16 Sierpień 2004, 02:07
|
|
|
jak juz tak bardzo chcemy ogladac Diskworld Kombat i wstawic tam Babcie to bardziej pasowaloby mi Babcia vs. Vetinari vs. Smierc <- i nikt tutaj nie jest zakapiorem |
|
|
|
 |
Kevin [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Sierpień 2004, 20:06
|
|
|
| banita napisał/a: | | Zakapior to ktoś kto z definicji atakuje "z byka" rozjuszonego guźca. |
To ja przepraszam. Inaczej interpretowałem "zakapiora".
To tylko i wyłącznie Cohen. Dawny, niecywilizowany Cohen. Cohen atakujący Bagaż... na wszelki wypadek. O! |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 17 Sierpień 2004, 17:38
|
|
|
| Czy jest na sali lekarz? Nie, nie, panie profesorze, lekarz psychiatra... |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 3 Luty 2005, 11:47
|
|
|
Oczywiście, że Greebo. Ten to jest nieprzewidywalny...
Oczywiście bagaż też.
---
Jestem ciekawy co by było gdyby się spotkali |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 24 Maj 2005, 16:12
|
|
|
Pan Hong (mimo,iż jest jedną z moich ulubionych postaci,nie chciałabym go spotkać).
I jeszcze...Złowrogi Harry Lęk oraz jego Siepacze
No i Vorbis,oczywiście. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 13:20
|
|
|
| Bagaż. Jedyna postać, jakiej nie lubię. Innych bym już tak brzydko nie nazwała... |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 17:24
|
|
|
| A ja nawet lubię Bagaż-dzięki niemu moja ciocia złapała pratchettowego wirusa (Bagaż to jej ulubiona postać). Za coś takiego polubiłabym nawet Dziekana... |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 19:12
|
|
|
| Wiesz, jak dla mnie, są pewne postacie, których nawet ukazanych w najlepszym świetle nie można polubić... Aż tak zdesperowana to nie jestem. Poza tym- jeszcze nigdy nikogo nie nawróciłam na Praczeta. Choć, przyznaję, mojej koleżance którą nawróciłam częściowo (do spółki z jej bratem), Bagaż bardzo się podoba... |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 16 Lipiec 2005, 11:08
|
|
|
Ona tak zawsze pisze Krasnola...
Tłumaczyła już. Zresztą ja tego nie pojmuję...
A co do zakapiorów - myślę, że G.S.P. Dibbler pasuje
Jest wręcz okropny i nie do zniesienia. |
 |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 16 Lipiec 2005, 11:35
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | A co do zakapiorów - myślę, że G.S.P. Dibbler pasuje Happy
Jest wręcz okropny i nie do zniesienia.
|
Jak możesz?
GSP to mój idol. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Lipiec 2005, 11:45
|
|
|
Podpisuje się pod Krejtem, jak można nie lubić GSP Dibblera. To pzecież jedna z najśmieszniejszych postaci ŚD, parodia sprzedawców, akwizytorów i wszelakich cwaniaczków. Jak do mnie jakiś akwizytorzy przyłażą to zawsze sobie myślę: nie, znowu jakiś Dibbler przylazł
Zakapior, to wg PWN slownika J.P. <awanturnik, łobuz> Dla mnie zakapiorami są Figle, tawkimi łobuziakami, awanturnikami. Ale widzę że chiba zakapior jest raczej używany w innym sensie |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 16 Lipiec 2005, 12:15
|
|
|
Zakapior to taki szczurowaty łebek w kapturze, z wystającym zębem, nieogoloną brodą, kapiącą śliną i wyłupiastym okiem. Przemyka się nocą z niezdezynfekowanym nożem i popijając denaturat wydłubuje ludziom mózg przez nos dla 5 zł.
Więc Dibbler raczej nie. Już prędzej Nobby.
A Praczet z tego samego powodu co Szekspir, Rentgen, Szopen, i Galileusz. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 16 Lipiec 2005, 14:20
|
|
|
Aha, jeśli o taki rodzaj zakapiora chodziło to Grebbo. Oczywiście, że Grebbo - awanturnik, gwałciciel, seryjny zabójca
Bagaż tak samo
| Cytat: | | Zakapior to taki szczurowaty łebek w kapturze, z wystającym zębem, nieogoloną brodą, kapiącą śliną i wyłupiastym okiem. |
Mi to ten opis najbardziej pasuje do Lu-Tze |
 |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 21 Sierpień 2005, 23:10
|
|
|
Zakapior to raczej taki wielki, niesamowicie umięśniony męt, szukający wszędzie rozróby... w sumie wychodzi na Detrytusa ze wczesnego ŚD (Greebo i Bagaż też pasują ) |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 18 Listopad 2005, 13:24
|
|
|
Największymi zakapiorami Świata Dysku są......uwaga uwaga.....
...............tak oto ONI......
......Nasi ukochani Moderatorzy
- za długo by pisać, tyle jest powodów: dają bany, osty, wchrzaniają się w posty (ten zapewnie też nie zostane bez czerwonego dopisku) kasują i ucinają wypowie[reszta wypowiedzi będzie skasowana ze względu na szkodliwą dla tajnej organizacji Modów treść], nie dają się zabić w ET, a na koniec wyzywają od perwersów. Żyć nie umierać
Wrzucił bym tutaj jeszcze mojego ojca...ten to dopiero zakapior dyskowy ("Znowu czytasz te bzdurne bajki dla dzieci !!??) ale przez szacunek dla Niego nie zrobię tego
Jeszcze moze być Bagaż, chociaż daleko mu to wymienionych wyzej
EDIT KOR!!!!!!!!!!!!!
• po pierwsze primo nikt nikomu nie dał bana. Na razie!
• po drugie primo ja tam nie widziałem, żeby ktoś dostał osta ośle!
• po trzecie primo nikt nikomu nigdy nie wchrzanił się w post! Jak to siedzę!!!
• po czwarte primo, nikt nigdy, jakem żywy, nie uciął wypowiedzi i nic nikomu nie skasował
• po piąte primo, jak można się dać zabić w ET, jak to jest taki miły kosmita z Hollywoodu
• po szóste primo, nikt na nikogo nie mówi cytuje: perwersie zboku ty jeden.
• po siódme również primo, A UKRĘCIĆ CI PERYSKOP ??
|
|
|
|
 |
Damex

|
Wysłany: 6 Marzec 2006, 19:26
|
|
|
| Bagaż, Grebo, Noby(?), Gadło Sobie Podrzynam i wszelkie jego dyskowe odpowiedniki |
|
|
|
 |
|
|