|
Najlepsza dyskowa okładka |
| Autor |
Wiadomość |
banita

|
Wysłany: 17 Grudzień 2004, 18:07
|
|
|
| O właśnie. Panowie i Damy też dobre, a jakoś mi umkneły. Rzeczywiście fajna kolorystyka. I pasuje do tematu "Snu nocy letniej" Dopisuje do najlepszych. |
|
|
 |
Chomik [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Styczeń 2005, 22:50
|
|
|
Najładniejsza - "Na glinianych nogach"
Najbrzydsza- chyba brak |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 12:24
|
|
|
| Najbrzydszą z pewnością będzie 'A Hat Full Of Sky' |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 30 Styczeń 2005, 17:56
|
|
|
Najładniejsze: Muzyka..., Zbrojni, CC, Wiedżmikołaj, Bardzo ładni są też Ciut Ludzie, Maskarada
Brzydkie: 10000000000x Czarodzicielstwo, |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 1 Luty 2005, 15:07
|
|
|
Ciężko się zdecydować, bo co oceniać? Jakość wykonania, czas poświęcony na pracę, czy też zgodność z dyskową rzeczywistością?
Osobiście stawiam na "Muzykę Duszy"... Proste tło ( niebo, słońce, w dole jakies miasto, parę nietoperków). A na pierwszym planie ¦mierć na "motocyklu" ( to chyab jest to coś zbudowane przez Bibliotekarza) i z gitarą przewiewszoną przez ramię... Co prawda Śmierć w takim stanie nigdy nie występował ( chyba, że po godzinach...) ale w gruncie rzeczy ta okładka to kawał dobrej roboty |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 3 Luty 2005, 14:00
|
|
|
W koncu zdecydowalem sie wypowiedziec w tym temacie.
Najlepsza okladka: "Wolni Ciutludzie", "Zbrojni"
Najgorsza okladka: pierwsze wydanie "Ruchomych obrazkow" (dla niezorientowanych - pierwsze wydanie posiadalo okladke z pierwszego tomu serii o Nomach) |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 4 Luty 2005, 01:04
|
|
|
Najładniesza moim zdaniem jest okładka z Kosmicznego Rogu Obfitości, czyli albumu ilustracji Josha Kirby'ego. Ta z A'Tuinem, słoniami, dyskiem oraz bagażem z Rincewindem i Dwukwiatem na górze.
Najmniej (oprócz tej wpadki z Nomami) podoba mi się okładka Ostatniego Bohatera. O ile dobrze pamiętam w wydaniu angielskim jest ilustracja ze strony tytułowej - czyli Cohen na tronie.
Jednak największym sentymentem darzę okładkę „Kosiarza", jako piękną okładkę ulubionej książki. |
| |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 4 Luty 2005, 14:08
|
|
|
kuchnia Vena nie chccialbym Cie wyprowadzac z bledu ale na angielskiej okladce z OB znajduje sie Cohen na stojacy z mieczem na lodowcu http://www.discworldcover..._Paul_Kidby.jpg a nie Cohen na tronie |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Luty 2005, 14:36
|
|
|
| Fakt, faktem, okładka do Kosiarza jest cudowna, na innej zasadzie niż reszta, niedynamiczna, taka spokojna klimatyczna = cudowna, SZKODA że tak Kidby nie rysuje... |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 24 Luty 2005, 14:31
|
|
|
Wszytkie prace, jakie wyszły spod pędzla kirbiego i znalazły się na okładkach, wyglądają świetnie.
Ruchome obrazki to chyba nr1, z Ginger na okładce. choć są inne bardziej szczegółowe.
Niepodoba mi się okładka do książki MORT, Śmierć wyszedł kiepawo...
A ta wogóle to siema bo jetsem tu nowy:) |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 24 Luty 2005, 15:50
|
|
|
| Cytat: | | O ile dobrze pamiętam w wydaniu angielskim jest ilustracja ze strony tytułowej - czyli Cohen na tronie (w moim egezmplarzu akurat pokreślony dedykacją od Pratchetta ). |
Ta okładka też nie za bardzo przypadła mi do gustu, lecz ta z Rincewindem ( Scream ) jest naprawdę więcej niż zadawalająca. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Rekinek

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2005, 19:53
|
|
|
Najladniejsze to chyba "Jingo" (kolory super ) i hmmm... "Pomniejsze Bóstwa"...
A najbrzydsze? Trudno powiedziec ale to chyba bedzie "Kolor Magii" i "A Hat Full of Sky"... |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 16 Maj 2005, 17:33
|
|
|
| Najlepsza- "Nauka Świata Dysku" (wygląda jak Rembranta) najgorsza-właściwie wszystkie Kirby'ego. Może jestem uprzedzona,może powinnam szanować pamięć zmarłych,ale... kto rysuje Cohena bez brody,za to z bujną czupryną?! |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Maj 2005, 21:46
|
|
|
O nie !!!!!!!!!!!!!! Już Cię nie lubię........ :wink:Jak tak można Kirby'ego
Ale zobacz jakie ma trampki. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 17 Maj 2005, 08:13
|
|
|
Ja jestem przyzwyczajony do okładek Kirbiego, i uważam, że są świetne.
Fakt, że wszystko wygląda, jakby się wosk na to wylał, ale to jest właśnie urok.
Teraz jednak będziemy mieli niestety inne okładki... też fajne, ale...
... to już całkowicie inne wyobrażenie ŚD.
Te wszystkie postacie u Paula są zbyt dokładnie narysowane
---
A i jeszcze dodam, że bardzo fajną okładkę ma Thief of Time... |
 |
|
|
|
 |
SStefan
VIP

|
Wysłany: 17 Maj 2005, 18:36
|
|
|
Zabijecie mnie za to, co napiszę, ale... Nie podoba mi się ŻADNA dyskowa okładka. Żadna. I możecie mnie pobić. Nie gustuję po prostu w tego typu grafice. Oczywiście nie widziałam jeszcze wszystkich okładek, ale... Wolę ich za często nie oglądać, żebym nie zaczęła sobie wyobrażać postaci w ten sposób, bo np. po ekranizacji LOTRa już nie mogę sobie inaczej tamktych postaci wyobrazić... A Dyskowe są absolutnie nie w moim guście... Tylko Śmierć jest zawsze śliczny |
_________________ "Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD |
|
|
|
 |
Willib

|
Wysłany: 19 Maj 2005, 18:29
|
|
|
| hmmmm.... mi siem podoba okładka.... hmmmm.... nie zebym tego nie wiedział, laeraczej z tych co widziłąem Kidbiego, to mi siem wszystkie podobały... |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Maj 2005, 11:36
|
|
|
Mi si tylko strasznie nie podoba, to co zrobil Kirby ze straza.
Jak to mozna tak przedstawic glowne postacie na okladce (S!S!) ?
Juz nawet nie wspomne o Vimesie w Zbrojnych...
....................................................................... |
 |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 21 Maj 2005, 19:51
|
|
|
| Mnie wkurzył szczególnie Cuddy na okładce "Zbrojnych". Krasnolud bez brody?! To kolejna rzecz, która sprawia, że nie kumam, dlaczego niektórym okładki Kirby'ego się jednak podobają... |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 22 Maj 2005, 08:29
|
|
|
A czy ktoś widział okładkę "The Truth"? Pojawia się tam coś z haczykowatym nosem i wyglądem, jakby miało osiemdziesiąt kolan,co ,jak podejrzewam, jest lordem Vetinari (wnioskuję po czarnej szacie). No,po prostu totalne dno!
A o Rincewindzie nie będę się nawet wypowiadać... |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
|
|