Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Najbardziej wyczekiwane
Autor Wiadomość
Krejt 
Administrator

Wysłany: 7 Marzec 2006, 19:05   

Damex napisał/a:
Mógłby też Ostatni Bohater stanieć to bym kupił, na razie przeczytałem tylko (tzn. usiadłem sobie w Empiku i raz dwa przeczytałem) i mi się podobało i historia i iluistracje:-)

Przecież nowego OB można kupić tu i ówdzie za 30 złotych. Taniej już nie będzie, a jak nie kupisz teraz, to będzie taka sama sytuacja jak z ilustrowanym Erykiem.

Damex 

Wysłany: 7 Marzec 2006, 19:11   

Na allegro nie jestem zarejstrowany,moze kumpli poproszę...

Tu i ówdzie cyli na aukcjach pewnie.

Ilustrowany Eryk?? Pierwsze słyszę! Ale już ma zwykłego, więc kupię tylko jeśli będzie baaardzoooo tani

Nobby 

Wysłany: 7 Marzec 2006, 20:09   

Damex napisał/a:
Na allegro nie jestem zarejstrowany,moze kumpli poproszę...

No wlasnie sam mam ochote na OB- kurcze naprawde taniocha-a reszte ksiazek z dysku mozna dostac do 20 zł
a co do ilustrowanego Eryka- moja znajoma go ma- naprawde warto :)

Słupek 
VIP

Wysłany: 7 Marzec 2006, 20:38   

Gdybym nie miał to też bym z nadzieją wyczekiwał wznowienia. Rysunki Kirby'ego są po prostu boskie i jak dla mnie dla ffanów jest to must have.

Tak myślę jeszcze, że nie obraziłbym się, jakby ktoś wypuścił w Polsce jakieś dyskowe gadżety, takie jak na zachodzie. Chociaż w dzisiejszych czasach sprowadzenie nie ejst aż takim wielkim problemem.

edit QbaJak:
Ja tylko chcialbym przypomniec ze temat z założenia miał dotyczyć pozycji jeszcze nie wydanych w Polsce, wiec prosze o trzymanie sie wytyczonej sciezki na poczatku topicu i w miare mozliwosci zaprzestanie ubolewania nad "niezakupieniem" wydanych juz pozycji

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 7 Marzec 2006, 20:55   

Sobie pozwole dokonczynczyc ten OT. Nie narzekaj, ja OB kupilem za 70 i nie zaluje. No ale teraz mam w nim autograf PTerry'ego :mrgreen: . Jak widac strasznie to tanieje. Natomiast Eryka ilustrowanego nie kupisz tanio, chyba ze Proszek zdecyduje sie na dodruk, bo w tym momencie to rarytasik sie stal.

Wracajac do tematu, to troche glupio mi pisac, ze oczekuje na GP, bo super, ale mam i przeczytalem po angielsku. Tak to rowno czekam na inne. Moze ciekawi mnie "Truth", bo licze na cos w stylu GP.
Ksiazka kucharska fajna, ale tez jeszcze nic nie probowalem... no moze poza przepisem Bibliotekarza na banana :mrgreen: .

efzetiks 
VIP

Wysłany: 31 Marzec 2006, 12:04   

chyba tutaj jeszcze nic nie napisalem... w kazdym razie najbardziej czekam chyba na "The Truth" bo po przeczytaniu w orginale chcialbym przeczytac w jezyku mi blizszym i bardziej sie do niej zblizyc.. z niawiadomych mi przyczyn wyczekuje takze na "Night Watch"

Przyfil 

Wysłany: 4 Kwiecień 2006, 16:15   

Najbardziej wyczekiwane przeze mnie... wszystkie, poza tymi o Akwili (argh), a jeszcze bardziej najbardziej to o Straży i Carpe Jugulum.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 10 Wrzesień 2006, 10:53   

Najbardziej wyczekuje teraz na PE. Jestem ciekaw tego, jak będzie wyglądał Dysk w Modern Age i jak ja będę sie w nim czuł. Będzie to miało oczywiscie swoje konsekwencje w późniejszych ksiażkach.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 10 Wrzesień 2006, 11:00   

Oprocz wyczekiwania Going Postal z powodu tresci, jak napisalem powyzej, jest jeszcze jedna rzecz.
Jako, ze GP i Thud! to pierwsze ksiazki, ktore przeczytalem po angielsku, to teraz z niecierpliwoscia oczekuje tlumaczenia, gdyz w ten sposob bede mogl lepiej ocenic jakosc samego tlumaczenia i to ile tracimy.

W przypadku GP mamy chyba najtrodniejszy dla PWCa tytul, a i w Thud! znajduje sie troche kwiatkow, co do tlumaczenia ktorych nie mam zadnego pomyslu. Szczegolnie jeden.

SPOILER

Mr. Shine Him Diamond

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 10 Wrzesień 2006, 20:46   

settler napisał/a:
Jako, ze GP i Thud! to pierwsze ksiazki, ktore przeczytalem po angielsku, to teraz z niecierpliwoscia oczekuje tlumaczenia, gdyz w ten sposob bede mogl lepiej ocenic jakosc samego tlumaczenia i to ile tracimy.

Przecież nic nie tracisz. Albo czytasz w oryginale i nie tracisz nic, albo czytasz po polsku, bo w oryginale i tak nie załapałbyś odniesień i dowcipów. Tłumaczenie zawsze jest gorszym wyborem, więc jak nie musisz, to po co je w ogóle czytasz? Bo chyba nie po to jedynie, aby wynajdować błędy. :wink:
A ja czekam na książkę kucharską niani Ogg - ciekawi mnie czy w ogóle się ukaże i jak będzie przystawać do polskich realiów. 8-)

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Wrzesień 2006, 11:56   

Pozwole sobie rozszezyc troche pytanie.

Wiemy, ze za poltora miesiaca ukaze sie "Wintersmith", a za rok "Making Money". Jednak w roznych wywiadach Pratchett wspomnial o innych mozliwych ksiazkach.

Ktora twoim zdaniem powinna sie ukazac pierwsza i dlaczego?

I Shall Wear Midnight - ma najwieksza szanse ukazac sie po Making Money. Ostatnia ksiazka z serii o Tiffany (Akwili).

Nation - informacje w tym temacie - http://uam.dmkhosting.com...ation-vt710.htm

Unseen Academicals - pilka nozna w A-M

Scouting for Trolls - o tej ewentualnej ksiazce nic nie wiem, oprocz tego, ze tytul nawiazuje do tej ksiazki - http://en.wikipedia.org/wiki/Scouting_for_Boys

Moj typ to Unseen Academicals. Fajnie by bylo przeczytac o pilce noznej, a takze bylaby to okazja poznac A-M z innej strony. Moze gildie wystawialy by swoje zespoly?

I.Inni 

Wysłany: 13 Wrzesień 2006, 18:17   

Czekam na Nation (bo coś mi się zdaję, że może nawiązywać do PB klimatem) i I shell wear midnight (bo mam wrażenie, że to może być inna książka niż zwykle).

Ariel_Lindt 

Wysłany: 20 Wrzesień 2006, 19:19   

VenaKruczowłosa napisał/a:
A ja czekam na książkę kucharską niani Ogg - ciekawi mnie czy w ogóle się ukaże i jak będzie przystawać do polskich realiów.

Udało mi sie zdobyc Książkę Kucharska Nianii Ogg po anglikańsku w Empiku w Krakowie, ale do tej pory jej nie przeczytałam, bo słownictwo dla mnie za trudne :( Pozachwycałam sie ślicznym wydaniem, przeczytałam kilka fragmentów, które udało mi się zajarzyć, obejrzałam obrazki i zrobiłam Chwiacza Truskawkowego :D

Oto zdjęcie

Najbardziej czekam na część z Williamem i Ottem. Znalazłam o nich mnóstwo fików yaoicowych i chętnie poznałabym pierwowzory :P

Sorry, I missed church. I was busy practicing witchcraft and becoming a lesbian

Queer rocks !!! XD

Słupek 
VIP

Wysłany: 20 Wrzesień 2006, 21:38   

Cytat:
Najbardziej czekam na część z Williamem i Ottem. Znalazłam o nich mnóstwo fików yaoicowych i chętnie poznałabym pierwowzory

Fuuuj, to musi być straszne.

[ Komentarz dodany przez: Krejt: Czw Wrz 21, 2006 9:58 am ]
No, trzeba wyplenić to gejostwo z dyskowego fandomu.

Ariel_Lindt 

Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 19:19   

Słupek napisał/a:
Najbardziej czekam na część z Williamem i Ottem. Znalazłam o nich mnóstwo fików yaoicowych i chętnie poznałabym pierwowzory

Fuuuj, to musi być straszne.

Nie, to wcale nie jest straszne. Straszny to był fik, w którym Vetinariego zgwałcił troll :shock:

Zreszta moja ulubiona 'para' to Vimes i Vetinari - o nich jest najwięcej fików :P

Słupek napisał/a:
No, trzeba wyplenić to gejostwo z dyskowego fandomu.

A dlaczego?? :P Ja nie chce z Was wypleniać np. uwielbienia dla Rincewinda. Co kto lubi :)
Gdybym ja tak chciała wypleniac wszystko co mi się nie podoba, to musiałby być tu całkowity zakaz rozmawiania na niektóre tematy :P A to niemożliwe, więc proszę o tolerancję. Nie myślałam, że od fanów Pratchetta trzeba takich rzeczy wymagac, myślałam, że to przychodzi naturalnie :P

Sorry, I missed church. I was busy practicing witchcraft and becoming a lesbian

Queer rocks !!! XD

Krejt 
Administrator

Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 19:27   

Lepiej uważaj, QbaJak nie lubi homoseksualistów. Jest pod tym względem wybitnie nietolerancyjny.

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 11:19   

settler napisał/a:
troche glupio mi pisac, ze oczekuje na GP, bo super, ale mam i przeczytalem po angielsku. Tak to rowno czekam na inne. Moze ciekawi mnie "Truth", bo licze na cos w stylu GP .

Mnie się The Truth podobało bardzo, to wręcz jedna z moich trzech-czterech ulubionych pozycji ŚD, a Going Postal zdecydowanie mniej. A potem Thud! z powrotem bardziej, choć nie tak jak The Truth. Tym pokrętnym sposobem próbowałem wyjaśnić, że IMO Truth nie jest podobne do GP, ale w końcu co ja tam wiem... :)

Moje Dziewczęta updated!

anonimowa 

Wysłany: 15 Styczeń 2011, 19:43   

Najbardziej wyczekiwałam "Niewidocznych Akademików". Teraz czekam na tłumaczenie "I Shall Wear Midnight", bo bardzo lubię Tiffany. :)
No, trzeba wyplenić to gejostwo z dyskowego fandomu. Nie mam nic przeciwko Bengo Macaronie. Ale po co na siłę robić homo z bohaterów, którzy homo nie są. Mam pewne przeczucie, że gejowskie fan ficki są pisane raczej dla sensacji niż dla czegokolwiek. Bengo Macarona się żeni. Kto to przeczyta ? :lol: Nikt.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 17 Styczeń 2011, 00:30   

Cytat:
No, trzeba wyplenić to gejostwo z dyskowego fandomu

umph....!
mogłabyś uściślić o co CI chodzi?

Odpowiedz do tematu