Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Najbardziej wyczekiwane
Autor Wiadomość
Lumarisea 

Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 17:34   

Ja podobnie - czekam na wszystko gdzie jest Vetinari i Straż :)

Chociaż pewnie minie ponad rok zanim coś o tej tematyce się ukaże. :placze:
Poza tym czekam na "The Last Continent" bo ponoć jest świetne.

Damex 

Wysłany: 6 Marzec 2006, 16:25   

książki z Rincewindem i Strażą. No i na polskie Disworld Compedium... [-o<

Nobby 

Wysłany: 6 Marzec 2006, 17:35   

Czekam na jaka kolwiek ksiazke z cyklów. Najbardziej na Śmierc i Straż. Mam nadzieje ze TP wreszcie daruje sobie opowiesci o Akwili i napisze cos z prawdziwego dysku :D

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 6 Marzec 2006, 17:42   

Ja w tej chwili czekam na "Truth". Gazeta na dysku. To jest to...

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Damex 

Wysłany: 6 Marzec 2006, 17:48   

Z reszta jakakolwiek i jak najszybciej. Ostatni Kontynent w 1 dzień przeczytałem i znowu trzeba czekać parę miesięcy na następną :cry:

Nobby 

Wysłany: 6 Marzec 2006, 18:04   

A nie wiecie jak prace tlumacza nad Thudem i Nocna Straża?

I.Inni 

Wysłany: 6 Marzec 2006, 19:14   

Nobby napisał/a:
A nie wiecie jak prace tlumacza nad Thudem i Nocna Straża?

To dopiero za dłuuugi czas zacznie tłumaczyć.

A najbardziej czekam na The Fifth Elephant.

Słupek 
VIP

Wysłany: 6 Marzec 2006, 20:55   

Ja w tej chwili czekam najbardziej na wszystkie dodatki typu Companion, Książka Kucharska Niani i nowe Mappy. Czekam też na dogodną chwilę do zakupu OK, bo jestem do tyłu :D

A z powieści cieszy mnie, że wychodzi Carpe Jugulum niedługo. Stęskniłem się juz trochę za wiedźmami, a tłumaczenia Pana Jasińskiego nie będę czytać tylko dlatego, że to e-book (jeszcze nie zdarzyło się, bym skończył ebooka :P gdzieśtam na dysku leży coś, czego nigdzie na papierze nie mogę dostać i czeka na lepsze czasy do połowy przeczytanie).

Kor 
Moderator

Wysłany: 6 Marzec 2006, 21:04   

O właśnie. To czekamy na to samo. Chociaż nie wiem, czy wydadzą mapy, bo nie wiem jak sprzedaż Mappy. Ale chyba jak dodruk był, to nie było aż tak źle. :roll:

Słupek 
VIP

Wysłany: 6 Marzec 2006, 21:59   

Swego czasu za Mappa była bardzo chodliwym towarem na Allegro, wiec zapotrzebowanie na tego typu rzeczy jest. Prószyński powinien pójść za ciosem i wydać chyba najlepiej przewodnik po A-M.

Myślę, że na razie jednak trochę będziemy musieli poczekać, bo za dużo by tego było. Calkiem nie dawno przecież wyszły SzŚD i Zagadki (których [chodzi o zagadki, nie SzŚD] jak na razie nie mam bo nie były dla mnie priorytetem, na pewno jednak to nadrobię).

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 6 Marzec 2006, 23:38   

Nobby napisał/a:
Mam nadzieje ze TP wreszcie daruje sobie opowiesci o Akwili i napisze cos z prawdziwego dysku

i w takich momentach mam chec wydac wyrok na DMG - seria o Akwili jest jedna z lepszych jaka udalo sie Terryemu stworzyc, tylko wersja tlumaczki jest taka jaka jest

Uboot 
Moderator

Wysłany: 6 Marzec 2006, 23:42   

Jakoś tam mnie ciągnie do Ksiązki kucharskiej Nani. Może to z racji zawodu :wink:
Poza tym czekam na CJ. Zawsze miałem słabosć do Vampirów, a już w szczególnosci do tych ze ŚD.

Nobby 

Wysłany: 7 Marzec 2006, 09:07   

QbaJak napisał/a:
seria o Akwili jest jedna z lepszych jaka udalo sie Terryemu stworzyc,

no a nie wiem- chyba mamy rozne gusta, Ja uwazam ze Ciut ludzie(siusiuludz) sa za malo...emmm jak to okreslic- pikatne? ostre? z haczykiem? chodzi oto ze w normalnych seriac ten humor bardziej emanuje-a w Wolnych ciut ludziach jakos tego brak na taka skale. Zreszta ta seria wydaje mi sie strasznie oderwana (a nawet momentami nie spojna) od reszty ŚD-ale no nic siegne po kapelusz i zobaczymy.
BTW a jaki jest terminarz na ten rok? bo nawet nie zwrocilem uwagi

Kor 
Moderator

Wysłany: 7 Marzec 2006, 09:16   

Nie ma terminarza to raz, a humor i pikantnpość zatraciły sie w tłumaczeniu DMG to dwa.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 7 Marzec 2006, 11:44   

Nobby napisał/a:
Ja uwazam ze Ciut ludzie(siusiuludz) sa za malo...emmm jak to okreslic- pikatne? ostre? z haczykiem? chodzi oto ze w normalnych seriac ten humor bardziej emanuje-a w Wolnych ciut ludziach jakos tego brak na taka skale.

Tak jak napisał Kor, startata humory i ogołna "niedyskoiwatosc" pozycji co wynikiem tłumaczenia Pani Doroty Malinowskiej... osobisicie czekam na Carpe Jugulum zeby zobaczyc jak z jezykiem Feegles poradził sobie PWC - w kazdym badz razie jesli mozesz polecam zabrac sie z "A Hat Full of Sky" w wersji oryginalnej, czyta sie na prawde łatwo i przyjemnie

wracajac jeszcze do terminarzy, natepny bedzie Discworld Almanack... tyle ze w przyszłym roku, (mam nadzieje) bo Proszek chyba postwanowił utrzymać dwu letenie opóźnienie w stosunku do oryginału

Sayoko 
VIP

Wysłany: 7 Marzec 2006, 12:01   

Ja już szykuję niebieskie czołgi w żółte kaczuszki (nie pytać==' ) i broń wieloraką do potyczki z tą... BULWĄ Margolottą z "The Fifth Elephant".
Za jakiś rok zapewne dojdzie do ostatecznego starcia. Do tego czasu naprawdę zwariuję (o ile mój stan psychiczny może ulec jakiejkolwiek zmianie na GORSZE).

"The Truth" KONIECZNIE muszę poznać, GP mam i stwierdzam, że zapowiada się świetnie. PWC zdąży przetłumaczyć, nim ja dojdę do połowy jednakowoż #-o

A "A Hat Full of Sky" faktycznie dobrze się czyta. Problemy pojawiają się tylko przy Figlach, ale po dwóch stronach człowiek się przyzwyczaja.

Angelina 

Wysłany: 7 Marzec 2006, 16:47   

Czekam na Książkę Kucharską Niani Ogg, podobno ma być ilustrowana.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 7 Marzec 2006, 18:06   

nie podobno, ale jest i o ile sie nie myle to czesc ilustracji znalezc mozna w SzŚD (ale nie jestem peweien bo dawno obydwie ksiazki ogladalem)... poza tym nie wiem jak Wy ale ja sie jeszcze nie odwazylem wykorzystac zadnego przepisu Nani, ale to juz rozmowa na inny wątek

Damex 

Wysłany: 7 Marzec 2006, 18:58   

Ech, mam nadzieję, że wyjdzie kiedyś coś w rodzaju encyklopedii Dysku (podobno za granica jest), najlepiej z ilustracjsami Kidbyego. Swoja drogą Kidby mógły na swej stronce umieścić tapetki do ściągania. Bardzo bym chciał mieć na swym pulpicie ten rysunek Rincewinda z Dwukwiatem co w Sztuce Świata Dysku jest.

Mógłby też Ostatni Bohater stanieć to bym kupił, na razie przeczytałem tylko (tzn. usiadłem sobie w Empiku i raz dwa przeczytałem) i mi się podobało i historia i iluistracje:-)

Maniaczek 

Wysłany: 7 Marzec 2006, 19:01   

Damex napisał/a:
Mógłby też Ostatni Bohater stanieć to bym kupił, na razie przeczytałem tylko (tzn. usiadłem sobie w Empiku i raz dwa przeczytałem) i mi się podobało i historia i iluistracje:-)
To kup ją na allegro. Jest o połowę tańsza niż w Empiku.

Odpowiedz do tematu