|
Grzbiety |
| Jaki kolor grzbietu podoba Ci się najbardziej? |
| żółty :D |
|
17% |
[ 17 ] |
| łososiowy |
|
3% |
[ 3 ] |
| pomarańczowy |
|
7% |
[ 7 ] |
| zielony |
|
12% |
[ 12 ] |
| niebieski |
|
17% |
[ 17 ] |
| byle jaki, byle zróżnicowany! |
|
41% |
[ 39 ] |
|
| Głosowań: 77 |
| Wszystkich Głosów: 95 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 09:39
|
|
|
Trzeba się będzie powoli żegnać ze starymi grzbietami. W sumie to już się chyba z nimi pożegnaliśmy, razem ze Złodziejem Czasu. Zimistrz wprowadza nas w grzbiety Kidby'owe, z częścią okładkowej grafiki.
Czy to lepiej czy gorzej? Powiem tylko, że grzbiet Żimistrza nie razi w stosunku to reszty. Cieszy mnie najbardziej to, że wysokość jest zachowana. |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 11:28
|
|
|
Mnie sie żółte zawsze podobały
A te grzbiety, które mają już Wee Free Men, też są super. Pewnie w tą szatę graficzną pójdą od następnej książki Discworld, co? |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 12:57
|
|
|
| Uboot napisał/a: | Trzeba się będzie powoli żegnać ze starymi grzbietami. W sumie to już się chyba z nimi pożegnaliśmy, razem ze Złodziejem Czasu. Zimistrz wprowadza nas w grzbiety Kidby'owe, z częścią okładkowej grafiki.
Czy to lepiej czy gorzej? Powiem tylko, że grzbiet Żimistrza nie razi w stosunku to reszty. Cieszy mnie najbardziej to, że wysokość jest zachowana. |
Jak juz 'przelecimy' pare tytulow z Kidby'owymi okladkami, to nawet ich innosc nie bedzie sie specjalnie wyrozniac - bo beda stac w kupce A teraz, jak wiekszosc grzbietow jednolicie zolta a tu nagle trafiasz na grzbiet Ciutludzi czy Zimistrza z fragmentem obrazka, to troche wydaje sie dziwne - jak dojdzie jeszcze Night Watch, Regiment itp, to - jak mniemam - bedzie sie ladnie komponowalo na polce
I racja, najwazniejsze, ze zachowali stary format ksiazek i nic nie wystaje :] |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Saviq

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 16:04
|
|
|
| Cytat: | | A teraz, jak wiekszosc grzbietow jednolicie zolta | Tak czytam czytam i patrzę na własną kolekcję i coś się nie zgadzało... Dopiero teraz dotarło do mnie, że Corgi trochę inaczej wydaje książki niż Prospółka... ale ... |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 16:17
|
|
|
Moja mała skromna kolekcyjka. Zdecydowanie najbardziej mi się podoba grzbiet do Thud!
[edit] bo zapomniałem o "Last Hero" |
|
|
|
 |
Saviq

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 16:26
|
|
|
| Mały off-grzbiet - ale mi od zawsze przeszkadzała groteska bijąca z okładek Kirby'ego - za to chyba nie widziałem rysunku Kidby'ego, który by mi się nie podobał. |
_________________ 42! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 19:13
|
|
|
| Saviq napisał/a: | | a to chyba nie widziałem rysunku Kidby'ego, który by mi się nie podobał. |
Going Postal jest lipne, IMO. |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 19:29
|
|
|
| Going Postal ma fajny rysunek, ale lepiej wygląda jak jest całośc, czyli że widać te stosy listów itp. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 5 Styczeń 2008, 21:01
|
|
|
Czy naprawde jest tak ciezko pisac w dobrym temacie? I ty Kor, mod dajesz taki przyklad...
http://uam.dmkhosting.com...zania-vt181.htm |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
|
|