|
Żywot Briana w kinach! |
| Autor |
Wiadomość |
Skonto

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 16:33 Żywot Briana w kinach!
|
|
|
Po wielu kontrowersjach dotyczących "Pasji" (IMO wspaniałej) w Nowym Jorku, postanowiono ponownie wprowadzić do kin Żywot Briana!! Po prostu świetnie - Python znowu w kinach |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 16:41
|
|
|
zywot briana z pythonowych filmow najmniej mi podszedl. chyba jednak najlepsze sa latajace cyrki |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 16:46
|
|
|
Ale to Python. Do kina marsz! |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 17:01
|
|
|
woow, super!
u nas tez bedzie??
Brian to pierwszy pelnometrazowy Python, ktorego widzialem
Wszystkie ich filmy (oraz oczywiscie latajacy cyrk) sa super
co prawda za to Briana jako jedynego nie mam na dvd (polecam wypasiona wersje Swietego Gralla - typowo pythonowe dodatki!), no oprocz tego co nakrecili w usa. w zwiazku z tym mam pytanie, czy ktos widzial ten film ("Monty Python Live at the Hollywood Bowl:)?? bo ja niestety nie mialem okazji |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Erpegis

Wiek: 27 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 19:39
|
|
|
| Szybko wprowadzili nie ma co. Jak powiedziała moja nauczycielka: "Kolejna próba podpięcia się pod <<Pasję>>". |
_________________ Najbardziej cyniczny i zblazowany użyszkodnik forum. |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 20:32
|
|
|
Erpegis - niezależnie od powodu miło jest zobaczyć ten film w kinie. Mnie to nie boli, że znowu będą puszczać jakiś stary film, bo jakiś nowy odniósł sukces |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 22:42
|
|
|
Najgorsze jest to, ze filmy Python'ow na DVD kosztuja w Empiku 100 zeta (bez 10 groszy)! I to nie wazne, czy jest to wersja dwuplytowa z mnostwem dodatkow czy tez tylko jednoplytowka z filmem BEZ bonusow! |
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 22:48
|
|
|
Popatrz na to z innej strony za 100 złotych dostajesz dwupłytową wersję z mnóstwem dodatków, zamiast jednopłytówki . A tak serio - naprawdę już przesadzają! Ktoś wogóle kupuje te jednopłytówki |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 22:52
|
|
|
Hmmm... Chyba nie wyrazilem sie zbyt jasno. Chodzilo mi o to, ze 'Swiety Grall' (2xDVD) kosztuje tyle samo co 'Zywot Briana' (1xDVD) czyli 100 zeta (bez 10 groszy ). |
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:22
|
|
|
Gralla dostalem dawno temu w prezencie, wiec nie ja placilem, Sens Zycia byl za 40 zl chyba, 'A teraz cos z zupellnie innej beczki' bylo w jakims pisemku (cena 18,50 - a to dlatego, ze jest to porzadne wydanie dvd, a nie takie cos co daja w kopertach na 1 warstwowych plytach)
natomiast z powodu wlasnie ceny nie mam Briana (moze jak sie trafi jakas okazja to dostane w prezencie )
teraz zbieram na kolekcje Kubricka, ale tutaj dluga droga mnie czeka
taka jest prawda, ze dvd, jak wiele rzeczy, jest w Polsce, relatywnie do ludzkich funduszy, nie jest takie tanie
ponawiam pytanie (bo nie dostalem potwierdzenia), czy to jest akcja za granica, ogolna, czy w Polsce? (z ponowna projekcja Briana) |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 08:34
|
|
|
Z tego co wiem na bank, to film jest ponownie wyświetlany w Stanach i tam się to zaczęło. Ale skoro nawet w Polsce (nie oszukujmy się - królestwem kinematografii to my nie jesteśmy ) postanowili wprowadzić, to chyba także w innych krajach. |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:32
|
|
|
| w Polsce takze! Jak donosi WP, zywot briana pojawi sie w naszych kinach w maju. |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 17:42
|
|
|
O mój Boże!! Mała prośba - czytaj uważnie poprzednie posty, ok? |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 22:29
|
|
|
ale nie napisales, ze w maju
przuwazylem twojego posta zaraz po dodaniu swojego, ale nie chcialo mi sie juz edytowac. kajam sie i prosze o wybaczenie |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 19 Kwiecień 2004, 11:17
|
|
|
No to super! W maju idziemy do kina. |