Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wystrzegajcie się!
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 23 Maj 2006, 21:40   

settler napisał/a:
PS. W filmach to wy mnie nie zagniecie. I to byl Apollo 13 Kor, ale o 11 tez byl film

Chłopskim targiem Apollo 12 settler :mrgreen:

ale takiego filmu to juz chyba nie bylo :P - set
był - Aida

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 24 Maj 2006, 15:38   

O, cholera - zapomniałam o "Forreście Gumpie" i "Zielonej mili" :oops: . Wybaczcie. Reszty (jeszcze) nie oglądałam. Ale to i tak tylko potwierdza moją tezę - jak dobry aktor mógł się tak zeszmacić? (kasa, kasa...)

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 24 Maj 2006, 17:35   

Keyff napisał/a:
eh Zielona Mila to jedne z najlepszych filmów jakie widziałem

Popieram. U mnie tak samo. I o ile zazwyczaj filmy na podstawie powieści okazują się gorsze od książki (albo zbyt selektywne, wybrakowane, niszczące klimat, nie mające "tego czegoś" co ma pierwowzór) to w tym wypadku o wiele bardziej podobał mi się film. Bez urazy dla Kinga, ale Frank Darabont przedstawił tę historię lepiej niż sam autor... No i Hanks. Za sprawą tego filmu zaczęłam lubić i bardziej cenić tego aktora.

Cast Away - typowy Robinson. Jedyny genialny motyw w tym filmie to Wilson :P

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 24 Maj 2006, 18:04   

Moim zdaniem najlepsze z tych filmow to Forest Gump i na drugim Filadelfia.

Co do filmow lepszych od ksiazek to poogladaj Kubricka. Wszystko co nakrecil po Spatakusie (pierwszym z jego bardzo znanych filmow) jest na podstawie ksiazek. Na przyklad Mechaniczna Pomarańcza. Ksiazka jest bardzo dobra, ale film wgniata w fotel.

edit - zrobil sie tutaj nam lekki OT, ale jak ktos przeczyta/ogladnie/uslyszy jakiegos gniota to naprowadzi go na odpowiednie tory, a póki co nie zabijajmy dobrej rozmowy

XXXX-janka 

Wysłany: 5 Sierpień 2006, 22:49   

,,Świat według Clarksona"
Jako fanka programu Top Gear jestem szczerze rozczarowana :| Clarkson zawsze taki pomysłowy, rzuca żartami na prawo i lewo, a książka okazała się nudziarstwem. Przeczytałam jednak całą mając nadzieję, że jeszcze może coś z tego będzie. Było kilka zabawnych momentów, ale niestety nie zrekompensowały mi straconego czasu.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 5 Sierpień 2006, 22:59   

Hmm, jak zobaczylem, ze wisi na pierwszym miejscu listy bestsellerow w Empiku to zaczalem sie zastanawiac, czy tez nie nabyc. To sie bede zastanawial dalej :) .

Yeah! Wreszcie jakis fan TG na forum :) .

XXXX-janka 

Wysłany: 5 Sierpień 2006, 23:13   

Czytałam gdzieś, że ma się ukazać druga książka z felietonami Clarksona, ale nieważne jak by ją reklamowali i tak jej nie kupię :evil:
Naprawdę nie polecam, a jak nadal się zastanawiasz to idź do Empiku i przeczytaj sobie ze dwa felietony i zobaczysz, że nie warto kupować. Ja byłam pełna nadziei i nabyłam książkę, bo myślałam, że to będzie humor w stylu rozmów Clarkson-Richard-James i że będzie ubaw jak przy oglądaniu TG. Nic z tego. :cry:

settler napisał/a:
Wreszcie jakis fan TG na forum

Jak ma się w domu tvn turbo to trudno nie oglądać TG :D

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 6 Sierpień 2006, 00:19   

XXXX-janka napisał/a:
Jak ma się w domu tvn turbo to trudno nie oglądać TG :D

TG na TVN Turbo jest do niczego (zreszta teraz juz nie mam tego programu w mojej tv osiedlowej). Czemu? Zeby wepchna reklamy wycinaja duze czesci odcinkow (po kilkanascie minut), calosci z wide screenu jest przycinana do 4:3, tlumaczenie jest bardzo kiepskie, a calosc ma opoznienie w stosunku do oryginalu. Dodatkowo nie masz mozliwosci ogladniecia kazdego odcinka kiedy chcesz (najwiekszy minus instytucji zwanej tv).

Dlatego ja sciagam kolejne odcinki z sieci, dostepne w pare godzin po premierze. Pozwalam sobie tutaj o tym napisac, gdyz BBC, po poczatkowej probie walczenia z tym procederem pare lat temu teraz wyrazila zgode na to. A ripy z HDTV sa naprawde dobrej jakosci (jesli sciagniesz wersje po 700 MB na odcinek).

Wiec w ramach wystrzegajcie sie/nie polacam -> TG na TVN Turbo.

XXXX-janka 

Wysłany: 6 Sierpień 2006, 10:54   

Ja zaczęłam oglądanie właśnie od tvn turbo, a potem przerzuciłam się na kawałki z sieci - nie miałam zamiaru się przyznawać, bo nie wiedziałam czy to legalne :P

I żeby nie było, że to ooftopic to powiem, że nie polecam ŚWC zarówno pierwszej książki jak i tej drugiej - niewydanej (chyba tak można co?) :D

I.Inni 

Wysłany: 11 Listopad 2006, 22:45   

Straszny film 2

Za dużo kiepskich klozetowych żartów, za mało humoru. A szkoda, bo pierwsza część była całkiem niezła.

Akari 

Wysłany: 8 Styczeń 2007, 17:04   

Najgorszy film na jakim kiedykolwiek byłam w kinie to "Francuski numer" !! porażka maksymalna... I na dodatek Maciej Sthur dostał okropnie beznadziejną role... Nie pamiętam już dokładnie tekstów, które mnie najbradziej zażenowały ale sporo ich było. Na ten film z klasą poszłam, nie spodziewałam się po nim zbyt wiele a jednak się rozczarowałam. Teraz to chyba na dvd już jest... odradzam.

LeeLa 

Wysłany: 19 Styczeń 2007, 15:25   

XXXX-janka napisał/a:

I żeby nie było, że to ooftopic to powiem, że nie polecam ŚWC zarówno pierwszej książki jak i tej drugiej - niewydanej (chyba tak można co?) :D

Ale co z "Wiem, że masz dusze"? Może nie wszystkie felietony sa napisane na rownym poziomie, ale te o zaporze Hoovera czy Ak-47 sa swietne. I nawiazujac do tytulu, juz one same maja dusze.

A co do TG, to czekam na powrot Hammonda.

I.Inni 

Wysłany: 3 Luty 2007, 21:51   

Francuski numer

Podobno jest to komedia. Jeśli tak, to czemu nie śmieszy? Dodajmy do tego średnio wartką akcję i antypatyczną Gruszkę, i mamy kiepski film. Na osłodę parę scen z Fryczem oraz Stuhrem i Więckiewiczem.

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 4 Luty 2007, 15:59   

Maria Antonina

NIE IDźCIE NA TO DO KINA!

Pełno seksu, którego nie ma, kochanek, który właściwie nic nie znaczy, zero przesłania, pełno różu i cukierków, alkoholu w pytę i w ogóle jedno wielkie dno.

Aida 
Moderator

Wysłany: 4 Luty 2007, 19:26   

Krasnola napisał/a:
Pełno seksu, którego nie ma

:?: :?: :?:
Jak jest go pełno, to jak go nie ma...?!
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

XXXX-janka 

Wysłany: 4 Luty 2007, 20:50   

Aida napisał/a:
Krasnola napisał/a:
Pełno seksu, którego nie ma

:?: :?: :?:
Jak jest go pełno, to jak go nie ma...?!

Mąż Marii Antoniny nie może się wziąć do roboty (nawet w noc poślubną nic nie zaszło) w ogóle jakiś taki nieśmiały czy coś...

Jeśli jestem już w tym temacie powiem tylko, że na Pachnidło też nie opłaca się iść (końcówka beznadziejna) :?

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 4 Luty 2007, 22:56   

XXXX-janka napisał/a:
eśli jestem już w tym temacie powiem tylko, że na Pachnidło też nie opłaca się iść (końcówka beznadziejna

a jak w stosunku do książki, bo tę sobie bardzo cenię, a na film się jeszcze nie wybrałem?

XXXX-janka 

Wysłany: 4 Luty 2007, 23:07   

Nie czytałam książki, choć miałam takie plany przed pójściem do kina, aczkolwiek tak się złożyło, że poszłam na Pachnidło wcześniej niż planowałam, więc nie mogę porównać z książką... :wink:
W sumie nie było to-to takie złe, ale jakoś nie wyszłam z kina wielce zadowolona :?

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Luty 2007, 00:53   

Pachnidło jest całkiem fajne. A końcówka jest też dobra. a czego się spodziawaliście. Happyendu?

XXXX-janka 

Wysłany: 5 Luty 2007, 09:43   

No ale bez przesady, jakiś wyrok mógł dostać (no fakt, że dostał ale mogli go wykonać a nie odpuścić sobie publiczną egzekucję na rzecz seksu grupowego) :wink:

Odpowiedz do tematu