|
Wystrzegajcie się! |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Maj 2006, 21:40
|
|
|
| settler napisał/a: | | PS. W filmach to wy mnie nie zagniecie. I to byl Apollo 13 Kor, ale o 11 tez byl film |
Chłopskim targiem Apollo 12 settler
ale takiego filmu to juz chyba nie bylo - set
był - Aida |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 24 Maj 2006, 15:38
|
|
|
O, cholera - zapomniałam o "Forreście Gumpie" i "Zielonej mili" . Wybaczcie. Reszty (jeszcze) nie oglądałam. Ale to i tak tylko potwierdza moją tezę - jak dobry aktor mógł się tak zeszmacić? (kasa, kasa...) |
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 24 Maj 2006, 17:35
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | eh Zielona Mila to jedne z najlepszych filmów jakie widziałem |
Popieram. U mnie tak samo. I o ile zazwyczaj filmy na podstawie powieści okazują się gorsze od książki (albo zbyt selektywne, wybrakowane, niszczące klimat, nie mające "tego czegoś" co ma pierwowzór) to w tym wypadku o wiele bardziej podobał mi się film. Bez urazy dla Kinga, ale Frank Darabont przedstawił tę historię lepiej niż sam autor... No i Hanks. Za sprawą tego filmu zaczęłam lubić i bardziej cenić tego aktora.
Cast Away - typowy Robinson. Jedyny genialny motyw w tym filmie to Wilson |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 24 Maj 2006, 18:04
|
|
|
Moim zdaniem najlepsze z tych filmow to Forest Gump i na drugim Filadelfia.
Co do filmow lepszych od ksiazek to poogladaj Kubricka. Wszystko co nakrecil po Spatakusie (pierwszym z jego bardzo znanych filmow) jest na podstawie ksiazek. Na przyklad Mechaniczna Pomarańcza. Ksiazka jest bardzo dobra, ale film wgniata w fotel.
edit - zrobil sie tutaj nam lekki OT, ale jak ktos przeczyta/ogladnie/uslyszy jakiegos gniota to naprowadzi go na odpowiednie tory, a póki co nie zabijajmy dobrej rozmowy |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 5 Sierpień 2006, 22:49
|
|
|
,,Świat według Clarksona"
Jako fanka programu Top Gear jestem szczerze rozczarowana Clarkson zawsze taki pomysłowy, rzuca żartami na prawo i lewo, a książka okazała się nudziarstwem. Przeczytałam jednak całą mając nadzieję, że jeszcze może coś z tego będzie. Było kilka zabawnych momentów, ale niestety nie zrekompensowały mi straconego czasu. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 5 Sierpień 2006, 22:59
|
|
|
Hmm, jak zobaczylem, ze wisi na pierwszym miejscu listy bestsellerow w Empiku to zaczalem sie zastanawiac, czy tez nie nabyc. To sie bede zastanawial dalej .
Yeah! Wreszcie jakis fan TG na forum . |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 5 Sierpień 2006, 23:13
|
|
|
Czytałam gdzieś, że ma się ukazać druga książka z felietonami Clarksona, ale nieważne jak by ją reklamowali i tak jej nie kupię
Naprawdę nie polecam, a jak nadal się zastanawiasz to idź do Empiku i przeczytaj sobie ze dwa felietony i zobaczysz, że nie warto kupować. Ja byłam pełna nadziei i nabyłam książkę, bo myślałam, że to będzie humor w stylu rozmów Clarkson-Richard-James i że będzie ubaw jak przy oglądaniu TG. Nic z tego.
| settler napisał/a: | | Wreszcie jakis fan TG na forum |
Jak ma się w domu tvn turbo to trudno nie oglądać TG |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 6 Sierpień 2006, 00:19
|
|
|
| XXXX-janka napisał/a: | Jak ma się w domu tvn turbo to trudno nie oglądać TG |
TG na TVN Turbo jest do niczego (zreszta teraz juz nie mam tego programu w mojej tv osiedlowej). Czemu? Zeby wepchna reklamy wycinaja duze czesci odcinkow (po kilkanascie minut), calosci z wide screenu jest przycinana do 4:3, tlumaczenie jest bardzo kiepskie, a calosc ma opoznienie w stosunku do oryginalu. Dodatkowo nie masz mozliwosci ogladniecia kazdego odcinka kiedy chcesz (najwiekszy minus instytucji zwanej tv).
Dlatego ja sciagam kolejne odcinki z sieci, dostepne w pare godzin po premierze. Pozwalam sobie tutaj o tym napisac, gdyz BBC, po poczatkowej probie walczenia z tym procederem pare lat temu teraz wyrazila zgode na to. A ripy z HDTV sa naprawde dobrej jakosci (jesli sciagniesz wersje po 700 MB na odcinek).
Wiec w ramach wystrzegajcie sie/nie polacam -> TG na TVN Turbo. |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 6 Sierpień 2006, 10:54
|
|
|
Ja zaczęłam oglądanie właśnie od tvn turbo, a potem przerzuciłam się na kawałki z sieci - nie miałam zamiaru się przyznawać, bo nie wiedziałam czy to legalne
I żeby nie było, że to ooftopic to powiem, że nie polecam ŚWC zarówno pierwszej książki jak i tej drugiej - niewydanej (chyba tak można co?) |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 11 Listopad 2006, 22:45
|
|
|
Straszny film 2
Za dużo kiepskich klozetowych żartów, za mało humoru. A szkoda, bo pierwsza część była całkiem niezła. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Akari

|
Wysłany: 8 Styczeń 2007, 17:04
|
|
|
| Najgorszy film na jakim kiedykolwiek byłam w kinie to "Francuski numer" !! porażka maksymalna... I na dodatek Maciej Sthur dostał okropnie beznadziejną role... Nie pamiętam już dokładnie tekstów, które mnie najbradziej zażenowały ale sporo ich było. Na ten film z klasą poszłam, nie spodziewałam się po nim zbyt wiele a jednak się rozczarowałam. Teraz to chyba na dvd już jest... odradzam. |
_________________ ZMIENIANIE CUDZYCH WPISÓW TO BARBARZYŃSTWO !!!
a to urocza świnka wietnamska
 |
|
|
|
 |
LeeLa

|
Wysłany: 19 Styczeń 2007, 15:25
|
|
|
| XXXX-janka napisał/a: |
I żeby nie było, że to ooftopic to powiem, że nie polecam ŚWC zarówno pierwszej książki jak i tej drugiej - niewydanej (chyba tak można co?) |
Ale co z "Wiem, że masz dusze"? Może nie wszystkie felietony sa napisane na rownym poziomie, ale te o zaporze Hoovera czy Ak-47 sa swietne. I nawiazujac do tytulu, juz one same maja dusze.
A co do TG, to czekam na powrot Hammonda. |
_________________ "me have feeling you only have books" |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 3 Luty 2007, 21:51
|
|
|
Francuski numer
Podobno jest to komedia. Jeśli tak, to czemu nie śmieszy? Dodajmy do tego średnio wartką akcję i antypatyczną Gruszkę, i mamy kiepski film. Na osłodę parę scen z Fryczem oraz Stuhrem i Więckiewiczem. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 4 Luty 2007, 19:26
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | Pełno seksu, którego nie ma |
Jak jest go pełno, to jak go nie ma...?! |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 4 Luty 2007, 20:50
|
|
|
| Aida napisał/a: | | Krasnola napisał/a: | | Pełno seksu, którego nie ma |
Jak jest go pełno, to jak go nie ma...?! |
Mąż Marii Antoniny nie może się wziąć do roboty (nawet w noc poślubną nic nie zaszło) w ogóle jakiś taki nieśmiały czy coś...
Jeśli jestem już w tym temacie powiem tylko, że na Pachnidło też nie opłaca się iść (końcówka beznadziejna) |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 4 Luty 2007, 22:56
|
|
|
| XXXX-janka napisał/a: | | eśli jestem już w tym temacie powiem tylko, że na Pachnidło też nie opłaca się iść (końcówka beznadziejna |
a jak w stosunku do książki, bo tę sobie bardzo cenię, a na film się jeszcze nie wybrałem? |
_________________ |
| |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 4 Luty 2007, 23:07
|
|
|
Nie czytałam książki, choć miałam takie plany przed pójściem do kina, aczkolwiek tak się złożyło, że poszłam na Pachnidło wcześniej niż planowałam, więc nie mogę porównać z książką...
W sumie nie było to-to takie złe, ale jakoś nie wyszłam z kina wielce zadowolona |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 5 Luty 2007, 00:53
|
|
|
| Pachnidło jest całkiem fajne. A końcówka jest też dobra. a czego się spodziawaliście. Happyendu? |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 5 Luty 2007, 09:43
|
|
|
No ale bez przesady, jakiś wyrok mógł dostać (no fakt, że dostał ale mogli go wykonać a nie odpuścić sobie publiczną egzekucję na rzecz seksu grupowego) |
|
|
|
 |
|
|