|
Wystrzegajcie się! |
| Autor |
Wiadomość |
Gracjan

|
Wysłany: 16 Sierpień 2007, 14:17
|
|
|
horrory, które zamiast straszyć wywołują obrzydzenie? wogóle nie moje klimaty... |
_________________ Ночной Дозор Москва
 |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 2 Październik 2007, 20:28
|
|
|
Czy ktoś pamięta jeszcze te zakręcone bajki, które leciały na Polonii 1, takie jak Yattaman, Tygrysia Maska? W sumie to nie wiem czy się wystrzegać, ale na pewno należy przed nimi chronić swoje dzieci Pamiętam, że Tygrysia Maska walczył z Yeti, więc chyba nie był ekologiem, promował zdecydowanie aspołeczne postawy, jeżeli ktoś chce jednak zaryzykować oto rozbiegówka http://pl.youtube.com/watch?v=70msxSEd2zI |
|
|
|
 |
ciacho00

|
Wysłany: 2 Październik 2007, 20:43
|
|
|
Zdecydowanie wystrzegac: http://pl.youtube.com/wat...related&search=
Dawka przemocy jest taka, ze az sie nadziwic nie mozna ze to bylo w pasmie programów dla dzieci. Z tego fragmentu obejrzalem ze dwie minutki i cosik mi sie zdaje(ale tylko zdaje, bo dalej nie mam zamiaru ogladac) ze to wstep do prawdziwej rzezni... |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 2 Październik 2007, 21:10
|
|
|
O, a tego odcinka to ja nie widziałem. Coś czuję że jednak Polonia1 go nie puściła ze względu na wyjątkową brutalność.
To musiał być jeden z ostatnich przeciwników Tygrysiej maski, który ostro mu zaszedł za skórę, dlatego taki hardcore.
Zaraz na mnie naskoczą że bronię tygrysiej maski. |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 4 Październik 2007, 20:09
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Zaraz na mnie naskoczą że bronię tygrysiej maski. |
Jakżebym śmiał, chociaż po odświeżeniu sobie kilku odcinków coraz bardziej mi się podoba, niiiiiieeee, chyba to jest najlepszy argument aby się tego wystrzegać-już rozglądam się za kompilacją na DVD |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 5 Październik 2007, 11:20
|
|
|
| ciacho00 napisał/a: | Zdecydowanie wystrzegac: http://pl.youtube.com/wat...related&search=
Dawka przemocy jest taka, ze az sie nadziwic nie mozna ze to bylo w pasmie programów dla dzieci. Z tego fragmentu obejrzalem ze dwie minutki i cosik mi sie zdaje(ale tylko zdaje, bo dalej nie mam zamiaru ogladac) ze to wstep do prawdziwej rzezni... |
K*Mać! pamiętam tą bajkę, ongiś bardzo ją lubiłem ale nie przypominam sobie takiej brutalności?!! co to za odcinek?! |
 |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 5 Październik 2007, 11:49
|
|
|
| Gracjan napisał/a: | | ale nie przypominam sobie takiej brutalności | Bo do Polszy zawsze trafiały ocenzurowane wersje anime (patrz np. Dragon Ball)... |
|
|
|
 |
Kaen

|
Wysłany: 5 Październik 2007, 12:04
|
|
|
| Nawet Sailor Moon było cenzurowane. |
_________________ Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę. |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 5 Październik 2007, 13:06
|
|
|
...Niewiem czy pamietacie była taka animacja "Magiczny miecz ninja" czy coś takiego? Takie mocne, nieco straszne, troche nagości - krew. To ewidentnie nie była bajeczka dla dzieci...
No ale że to "bajka" no to mieliśmy w domu w filmotece. Zawsze jak byłem gnojem to coś mi w tej bajce nie pasowało, średnio na jeża ją lubiłem, zato moja lil sista za nią przepadała.
edit: to to: http://www.filmweb.pl/Film?id=274399 |
 |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 08:47
|
|
|
Jestem po seansie Alien vs Predator 2 i jestem przerażony w jakim kierunku ta marka zmierza. Trzeba zacząć od tego, że film nie ma fabuły-myślę, że oglądanie filmu dokumentalnego z oprawiania półtusz wieprzowych jest podobnie ekscytujące. Efekty specjalne są oczywiście kapitalne, ale cóż z tego, skoro film jest koszmarnie nudny i pozbawiony klimatu. Okres inkubacji obcych został skrócony do około 5 minut, wobec czego w piątej minucie filmu mamy już kilkunastu obcych, zarysowane postacie z którymi mamy się utożsamiać i predatora i to tyle tytułem wstępu, zaczyna się jatka.
Wystrzegajcie się tego filmu, bo jak zarobi za dużo to nakręcą nam trzecią i czwartą część. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 10:38
|
|
|
| Artek napisał/a: | | Jestem po seansie Alien vs Predator 2 |
Oj, ten film to tragedia. Poszliśmy na niego ze znajomymi do kina. Ostatnia scena, Predator wypala jej szramę na policzku, patrzą sobie w oczka, a my z kumpelą jak na zawołanie wrzeszczymy chórkiem na całą salę kinową: "No pocałuj ją! Pocałuj!". Film udało mi sie obejrzeć do końca tylko dzięki dobremu towarzystwu.
Nie polecam, choć można się pośmiać. |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:34
|
|
|
| Cytat: | | Wystrzegajcie się tego filmu, bo jak zarobi za dużo to nakręcą nam trzecią i czwartą część. |
Nic dodać nic ująć.
Wobec wielu filmów można to powiedzieć. Niestety. |
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:35
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | Ostatnia scena, Predator wypala jej szramę na policzku, |
A to to nie było w cz. 1? |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 14:16
|
|
|
| Cytat: | A to to nie było w cz. 1?
_________________ |
Si Patron to było w części pierwszej-chyba jeszcze gorszej. |
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 14:45
|
|
|
Myślę że te pomyłki są spowodowane tym, że te filmy są strasznie standartowe i łatwo się mylą. Kiedy wszystkie filmy z serii prowadzą do tego samego czasami trudno się nie zgubić . Wszelkie Spidermany, Jamesy Bondy i inne hollywoodzkie produkcję...
No ale dla mnie wartościowe jest tylko kino niezależne. |
|
 |
Artek

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:35
|
|
|
| Phil napisał/a: | | No ale dla mnie wartościowe jest tylko kino niezależne. |
Ja natomiast uwielbiam kino zależne, zwasalizowane, komercyjne i mainstreamowe, przecież każdy musi czasem się zresetować, ale niech ono trzyma jakiś poziom i nie kpi za bardzo mojej inteligencji;) niech to robią inni. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:36
|
|
|
| [OT]A ja natomiast najbardziej lubię kino dobre. To, czy jest niezależne, czy zależne, to już jest dla mnie sprawa pięciorzędna.[/OT] |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:47
|
|
|
Bondy proszę mi zostawić w spokoju! Jestem absolutnym fanem Bonda.
Kiedyś, znaczy w 2008 mam nadzieję w I kwartale chcę sobie nawet kupić to:
http://www.gamblin.pl/007...ka,produkt,3938
A co do niezależnego kina to nie pitol, bo i w mainstreamie jest dużo ciekawych pozycji! |
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:54
|
|
|
No dobra, macie rację. To była taka młodzieńcza-buntownicza kwestia w stylu ,,nie lubie władzy". Ale ja też przecież oglądam masowe produkcję, tylko po prostu zajmując się trochę filmem doceniam bardziej prace włożoną w niezależne filmy.
| Cytat: | Bondy proszę mi zostawić w spokoju! Jestem absolutnym fanem Bonda.
|
Absolutnie nie mam zamiaru krytykować Bondów, tylko chodziło mi o to, że kończą się tak samo i wszystko sprowadza się do jednego, nieprawdaż? |
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 21:05
|
|
|
| Phil napisał/a: | | Absolutnie nie mam zamiaru krytykować Bondów, tylko chodziło mi o to, że kończą się tak samo i wszystko sprowadza się do jednego, nieprawdaż? |
Jak i do czego? |
|
|
|
 |
|
|