Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wystrzegajcie się!
Autor Wiadomość
Gracjan 

Wysłany: 16 Sierpień 2007, 14:17   

horrory, które zamiast straszyć wywołują obrzydzenie? :? wogóle nie moje klimaty...

Artek 

Wysłany: 2 Październik 2007, 20:28   

Czy ktoś pamięta jeszcze te zakręcone bajki, które leciały na Polonii 1, takie jak Yattaman, Tygrysia Maska? W sumie to nie wiem czy się wystrzegać, ale na pewno należy przed nimi chronić swoje dzieci :) Pamiętam, że Tygrysia Maska walczył z Yeti, więc chyba nie był ekologiem, promował zdecydowanie aspołeczne postawy, jeżeli ktoś chce jednak zaryzykować oto rozbiegówka http://pl.youtube.com/watch?v=70msxSEd2zI

ciacho00 

Wysłany: 2 Październik 2007, 20:43   

Zdecydowanie wystrzegac: http://pl.youtube.com/wat...related&search=
Dawka przemocy jest taka, ze az sie nadziwic nie mozna ze to bylo w pasmie programów dla dzieci. Z tego fragmentu obejrzalem ze dwie minutki i cosik mi sie zdaje(ale tylko zdaje, bo dalej nie mam zamiaru ogladac) ze to wstep do prawdziwej rzezni...

Uboot 
Moderator

Wysłany: 2 Październik 2007, 21:10   

O, a tego odcinka to ja nie widziałem. Coś czuję że jednak Polonia1 go nie puściła ze względu na wyjątkową brutalność.
To musiał być jeden z ostatnich przeciwników Tygrysiej maski, który ostro mu zaszedł za skórę, dlatego taki hardcore.

Zaraz na mnie naskoczą że bronię tygrysiej maski. :mrafroamerykanin:

Artek 

Wysłany: 4 Październik 2007, 20:09   

Uboot napisał/a:
Zaraz na mnie naskoczą że bronię tygrysiej maski.

Jakżebym śmiał, chociaż po odświeżeniu sobie kilku odcinków coraz bardziej mi się podoba, niiiiiieeee, chyba to jest najlepszy argument aby się tego wystrzegać-już rozglądam się za kompilacją na DVD ;)

Gracjan 

Wysłany: 5 Październik 2007, 11:20   

ciacho00 napisał/a:
Zdecydowanie wystrzegac: http://pl.youtube.com/wat...related&search=
Dawka przemocy jest taka, ze az sie nadziwic nie mozna ze to bylo w pasmie programów dla dzieci. Z tego fragmentu obejrzalem ze dwie minutki i cosik mi sie zdaje(ale tylko zdaje, bo dalej nie mam zamiaru ogladac) ze to wstep do prawdziwej rzezni...

:? K*Mać! pamiętam tą bajkę, ongiś bardzo ją lubiłem ale nie przypominam sobie takiej brutalności?!! co to za odcinek?!

Vanti 
Moderator

Wysłany: 5 Październik 2007, 11:49   

Gracjan napisał/a:
ale nie przypominam sobie takiej brutalności
Bo do Polszy zawsze trafiały ocenzurowane wersje anime (patrz np. Dragon Ball)...

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Kaen 

Wysłany: 5 Październik 2007, 12:04   

Nawet Sailor Moon było cenzurowane.

Gracjan 

Wysłany: 5 Październik 2007, 13:06   

...Niewiem czy pamietacie była taka animacja "Magiczny miecz ninja" czy coś takiego? Takie mocne, nieco straszne, troche nagości - krew. To ewidentnie nie była bajeczka dla dzieci...

No ale że to "bajka" no to mieliśmy w domu w filmotece. Zawsze jak byłem gnojem to coś mi w tej bajce nie pasowało, średnio na jeża ją lubiłem, zato moja lil sista za nią przepadała.

edit: to to: http://www.filmweb.pl/Film?id=274399

Artek 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 08:47   

Jestem po seansie Alien vs Predator 2 i jestem przerażony w jakim kierunku ta marka zmierza. Trzeba zacząć od tego, że film nie ma fabuły-myślę, że oglądanie filmu dokumentalnego z oprawiania półtusz wieprzowych jest podobnie ekscytujące. Efekty specjalne są oczywiście kapitalne, ale cóż z tego, skoro film jest koszmarnie nudny i pozbawiony klimatu. Okres inkubacji obcych został skrócony do około 5 minut, wobec czego w piątej minucie filmu mamy już kilkunastu obcych, zarysowane postacie z którymi mamy się utożsamiać i predatora i to tyle tytułem wstępu, zaczyna się jatka.

Wystrzegajcie się tego filmu, bo jak zarobi za dużo to nakręcą nam trzecią i czwartą część.

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 10:38   

Artek napisał/a:
Jestem po seansie Alien vs Predator 2

Oj, ten film to tragedia. Poszliśmy na niego ze znajomymi do kina. Ostatnia scena, Predator wypala jej szramę na policzku, patrzą sobie w oczka, a my z kumpelą jak na zawołanie wrzeszczymy chórkiem na całą salę kinową: "No pocałuj ją! Pocałuj!". Film udało mi sie obejrzeć do końca tylko dzięki dobremu towarzystwu.
Nie polecam, choć można się pośmiać.

Phil 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:34   

Cytat:
Wystrzegajcie się tego filmu, bo jak zarobi za dużo to nakręcą nam trzecią i czwartą część.
:D
Nic dodać nic ująć.
Wobec wielu filmów można to powiedzieć. Niestety.

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:35   

Krasnola napisał/a:
Ostatnia scena, Predator wypala jej szramę na policzku,

A to to nie było w cz. 1?

Artek 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 14:16   

Cytat:
A to to nie było w cz. 1?

Si Patron to było w części pierwszej-chyba jeszcze gorszej.

Phil 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 14:45   

Myślę że te pomyłki są spowodowane tym, że te filmy są strasznie standartowe i łatwo się mylą. Kiedy wszystkie filmy z serii prowadzą do tego samego czasami trudno się nie zgubić :P . Wszelkie Spidermany, Jamesy Bondy i inne hollywoodzkie produkcję...

No ale dla mnie wartościowe jest tylko kino niezależne.

Artek 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:35   

Phil napisał/a:
No ale dla mnie wartościowe jest tylko kino niezależne.

Ja natomiast uwielbiam kino zależne, zwasalizowane, komercyjne i mainstreamowe, przecież każdy musi czasem się zresetować, ale niech ono trzyma jakiś poziom i nie kpi za bardzo mojej inteligencji;) niech to robią inni.

I.Inni 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:36   

[OT]A ja natomiast najbardziej lubię kino dobre. To, czy jest niezależne, czy zależne, to już jest dla mnie sprawa pięciorzędna.[/OT]

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:47   

Bondy proszę mi zostawić w spokoju! Jestem absolutnym fanem Bonda.

Kiedyś, znaczy w 2008 mam nadzieję w I kwartale chcę sobie nawet kupić to:
http://www.gamblin.pl/007...ka,produkt,3938

A co do niezależnego kina to nie pitol, bo i w mainstreamie jest dużo ciekawych pozycji!

Phil 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 20:54   

No dobra, macie rację. To była taka młodzieńcza-buntownicza kwestia w stylu ,,nie lubie władzy". Ale ja też przecież oglądam masowe produkcję, tylko po prostu zajmując się trochę filmem doceniam bardziej prace włożoną w niezależne filmy.

Cytat:
Bondy proszę mi zostawić w spokoju! Jestem absolutnym fanem Bonda.

Absolutnie nie mam zamiaru krytykować Bondów, tylko chodziło mi o to, że kończą się tak samo i wszystko sprowadza się do jednego, nieprawdaż?

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 21:05   

Phil napisał/a:
Absolutnie nie mam zamiaru krytykować Bondów, tylko chodziło mi o to, że kończą się tak samo i wszystko sprowadza się do jednego, nieprawdaż?

Jak i do czego?

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Odpowiedz do tematu