|
Teledyski |
| Autor |
Wiadomość |
I.Inni

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 21:21 Teledyski
|
|
|
Nie ma takiego tematu, a szkoda.
Czyli najlepsze (lub najgorsze) według was klipy tu umieszczajcie. Linki z YouTube albo skądś indziej.
Na dobry początek:
Fatboy Slim - Praise You : czyli TANIEC! Spike Jonze wymiata! Według niektórych, jest to najlepsze video wszech czasów.
OK Go - Here it goes again : też taniec, ale na bieżnikach. Niesamowite akrobacje. A tu wersja live. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Inkwizycja
VIP

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 21:30
|
|
|
Od jakiegoś czasu jeden z moich ulubionych teledysków: Metallica - Until it sleeps . Mogłabym na niego patrzeć godzinami .
Teledysk Ok Go widziałam kiedyś przechadzając się po Ikei w jakimś telewizorku i to było najlepsze, na co trafiłam w tym sklepie .
Najgorsze teledyski... To pewnie kultowy Lubelski Full . Albo Zlad - Elektronik Supersonik, tylko trzeba wziąć pod uwagę, że ten teledysk i piosenka są robione dla żartu przez jakiegoś australijskiego komika...
[ Komentarz dodany przez: Krejt: 12 Luty 2007, 21:33 ]
Czepiasz się, Zlad jest fpyte. |
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 23:11
|
|
|
W temacie Zlada, "I am the antipope" powinno dostać nagrode za najlepszy tekst.
A co do najgorszych teledysków, to "House of the Rising Sun" Animalsów jest jakiś nie teges. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 12 Luty 2007, 23:35
|
|
|
1. Nine Inch Nails - Closer
2. Nick Cave - Into My Arms
3. Tool - Parabol/a
4. Bjoerk - Cocoon
5. UNKLE - Rabbit In your Headlight
6. Travis - Flowers In the Window
7. Johnny Cash - Hurt
Kolejność raczej przypadkowa. Każdy z tych klipów to arcydzieło. Z bardzo różnych powodów zresztą. Lista "tak o" - to co mi pierwsze przyszło na myśl. |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 00:03
|
|
|
Za to Maideni mają straszne teledyski |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 08:21
|
|
|
Britney Spears - Give me baby one more time |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 11:25
|
|
|
"give"?
a jest takie - krąży to po tv różnych - nagranie Travisa z VH1 storytellers gdzie śpiewa "hit me baby one more time" - po prostu genialne |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 11:31
|
|
|
| I.Inni napisał/a: | | Fatboy Slim |
Ogolnie teledyski Fatboya sa super. Jesli chodzi o taniec to jeszcze Weapon od choice. Inne tez niezle. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 14:08
|
|
|
| settler napisał/a: | | Jesli chodzi o taniec to jeszcze Weapon od choice. |
Christopher Walken jest absolutnie genialny.
Przyznam szczerze, że nie mam ulubionego teledysku, przynajmniej nie mogę sobie przypomnieć żebym miał;-)
Niezmiennie wrażenie robią na mnie teledyski do utworów Petera Gabriela i Bjork, a także wspomniane powyżej - do utworów FBS. No i Moby też piękne rzeczy robił, ten teledysk z mikroufoludkami wędrującymi przez miasto z tablicami (niezmiennie kojarzący mi się z Vonnegutem) |
_________________ |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 15:28
|
|
|
No Moby te ma nie najgorsze teledyski.
Nikt za to jeszcze nie wspomnial o chyba najslynniejszym teledysku wszechczasow, czyli Thriller, Micheala Jacksona. Chociaz moznaby go prawie nazwac filmem ktorkomatrazowym. Po prostu popkultura lat 80-tych, ktorej elementami byl Michael Jackson i tanie horrory. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 15:44
|
|
|
Ta, Thriller Jacksona jest świetny. Ale ja lubię bardziej ten co podkłada głośniki pod fotel rodziców z głośną muzą. Black or White czy jakoś tak. Albo They don't really care about us.
Fatboy Slima teledyski są miodzio. Jest taki jeden jescze, co koleś idzie i przechodzi przez kolejne etapy ewolucji też fajny.
Poza tym lubię pooglądać teledyski tych gości, co parodiują inne piosenki, typu Amish paradise, czy Nirvanę.
A teledysk który na mnie ostatnio wywarł niezłe wrażenie to Foo Fighters - Best of You. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 16:26
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Black or White czy jakoś tak. |
Dokladnie tak.
| Kormaciek napisał/a: | | Albo They don't really care about us. |
Ktory? Bo byly 2 wersje. Mysle, ze wiezienna, bo brazylisjka taka zwyczajna.
Zreszta inne teledyski Jacksona tez mimo wszystko zapadaja w pamiec. Chociażby Bad, albo Remember the Time.
| Kormaciek napisał/a: | | Poza tym lubię pooglądać teledyski tych gości, co parodiują inne piosenki, typu Amish paradise, czy Nirvanę. |
Weird Al Yankovic, ktory faktycznie sparodiowal mase znanych teledyskow, wsrod ktorych Amish Paradise najlepsze IMO, ale inne tez niczego sobie. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 16:44
|
|
|
Genialny był teledysk do piosenki Just Radiohead, z płyty The Bends. Jakby ktoś nie widział, naprawdę polecam. A można go znaleźć tutaj
Mogę go streścić, ale lojalnie ostrzegam, że zdecydowanie największe wrażenie robi on, gdy sie go widzi po raz pierwszy i nie zna fabuły: mężczyna wchodzi do wanny. Mężczyzna wychodzi z domu, idzie ulicą i nagle kładzie się na chodniku. Inny potyka się i przewraca o niego. Wstaje i pyta go czy coś się stało, czy może mu jakoś pomóc, ale leżący odpowiada, że nie, żeby dał mu spokój [cały teledysk jest z napisami]. Mężczyzna nie daje za wygraną, dopytuje się dlaczego wobec tego tamten leży na ulicy, w międzyczasie wokół zbiera się coraz większy tłumek przechodniów, podchodzi policjant, wszyscy próbują wydobyć od leżącego powód jego dziwnego zachowania. Ów się broni, najpierw nie tłumaczy nic, później mówi, że nie może im powiedzieć, że oni nie chcą tego wiedzieć, lepiej, żeby nie wiedzieli. Sytuacja robi się gorąca, ludzie zaczynają krzyczeć, chcą wydobyć z niego prawdę. "Naprawdę chcecie to wiedzieć? God forgive me and God help us all"
Wówczas widzimy najazd kamery na twarz leżącego, wypowiadającego kilka słów, ale w tym momencie nie ma już napisów. W następnej i jednocześnie ostatniej scenie, leżący dalej leży na chodniku, a obok niego wszyscy pozostali.
Radiohead w ogóle mają fantastyczne teledyski. Choćby Street Spirit (fade out), również z płyty The Bends, kawałek zresztą również rewelacyjny: proszę bardzo
Kor, teledysk Right here, right now, Fatboy Slima faktycznie jest niezły, ale IMO jeszcze lepszy jest tegoż artysty Push the tempo, z tajemniczą kasetą, wymuszającą nieskoordynowane ruchy.
Travis miał też kiedyś bardzo fajny teledysk, zdaje się do Turn, w którym wokalista m.in. robił pompki.
No i rewelacyjny spacerek Richarda Ashcrofta w teledysku do równie genialnego utworu Bittersweet symphony The Verve też jest niczego sobie. Na przykład tutaj |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Aida
Moderator
|
Wysłany: 13 Luty 2007, 20:57
|
|
|
3 mi przychodzą na myśl. Nawet 4.
Unforgiven - Metalliki
Ścianka - w tytule było coś o psach, świetny motyw z szafą i łbem bawoła
Innuendo - Queen - z jakichś przyczyn bałam się tego w dzieciństwie
Seeedy Monks - odjazd
i jeszcze podobał mi się taki techno-nietechno z ludżmi pomalowanymi w zwierzęta na sawannie |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
Kosiarz
|
Wysłany: 13 Luty 2007, 20:57
|
|
|
| Ja lubię teledysk Kylie Minogue-Where the wild roses grow ... |
_________________ Don't worry ,be happy ... |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 13 Luty 2007, 21:16
|
|
|
Kolejna porcja:
The Avalanches - Frotnier Psychiatrist - czyli spektakl! Zobaczcie sami.
U.N.K.L.E. - Rabbit in your headlights - czyli tunelem idzie mamroczący włóczęga. Ciągle potrącają go samochody. Aż... Świetna końcówka i Thom Yorke z Radiohead na wokalu.
The Flaming Lips - The Yeah Yeah Yeah Song - czyli pogonie. Zobaczcie sami kto za kim goni.
Gnarls Barkley - Smiley Faces - czyli dokument. Dobrze zrobiony i z udziałem dwóch Znanych Aktorów.
Ian Brown - Golden Gaze - czyli tylko trzy ujęcia. Brown idzie ulicą i... Świetny klimat.
Weezer - Buddy Holly - czyli lata 60. i serial Happy Days. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 14 Luty 2007, 00:29
|
|
|
| Kosiarz napisał/a: | | Ja lubię teledysk Kylie Minogue-Where the wild roses grow ... |
argh! to nie jest teledysk kylie minogue, to nie jest piosenka kylie minogue - ona tam tylko śpiewa.
| Cytat: | | U.N.K.L.E. - Rabbit in your headlights - czyli tunelem idzie mamroczący włóczęga. Ciągle potrącają go samochody. Aż... Świetna końcówka i Thom Yorke z Radiohead na wokalu. |
podawałaem wyżej. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 14 Luty 2007, 10:31
|
|
|
Tak, Push... jest niezły z tą kasetą. Co do Radio head, to ich teledyski są fajowe. Mi się podobał Pop is dead dodatkowo, bo Creep to taki zwykły. A Bitter sweet symphony to perełka.
A, no i kultowe teledyski zespołu Blink 182: First date, ten co goli zaltają po mieście i ten parodiują boysbandy.
Tak samo z Kornem. Świetne teledyski mają. NIe pamiętam tytułów, ale np. ten co koleś idzie z laską na bar maturalny czy cuś, a z niego takie popychadło jest, na którym się wszyscy wyżywali i na wsyzstkich wymiotuje. Alb freak on the leash, czy ten obrzydliwy animowany.
A Ironi rzeczywiścei teledyski mają takie sobie. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 20 Luty 2007, 22:06
|
|
|
| moim ulubionym teledyskiem, ktory mozna uznac nawet za najgorszy teledysk to Moody Blues "Nights in White Satin".. a tak na powaznie to lubilem teledyski Limp Bizkit z czasow jak byli popularni ("Break Stuff", "My Generation"), The Prodigy mieli fajne... |
|
|
|
 |
|
|