|
Świat Seriali |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Luty 2006, 20:59
|
|
|
| No tu masz racje, fzx! Nawet jako tło nie występują za często! A mogliby. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 25 Luty 2006, 20:58
|
|
|
Właśnie przeczytałem, że od środy na TVP2 będzie leciał serial Zorro z Guyem Williamsem. Będę oglądać. Ja uwielbiam ten serial. To po prostu serial mojego dzieciństwa!!!!! |
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 25 Luty 2006, 21:30
|
|
|
Zorro??? Ten stary??? Z grubym sierżantem Garcia??? Brawa dla telewizji !!! I przyłączę się do oglądania, jeśli tylko czas mi na to pozwoli.
A tak B. T. W. - Garcia przypomina trochę Colona, nieprawdaż? |
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 25 Luty 2006, 21:36
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | A tak B. T. W. - Garcia przypomina trochę Colona, nieprawdaż? |
To po prostu ten typ ludzi, który można spotkać w każdej jednostce wojskowej i którzy automatycznie dryfują w kierunku stopnia sierżanta.(cyt. S!S!, lub NGN...) |
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 26 Luty 2006, 11:34
|
|
|
Ogladałem ta wersję gdy byłem młodszy. Co sobotę na TVP1 leciała w serii "Walt Disney przedstawia". To były czasy. |
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 26 Luty 2006, 12:39
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | To były czasy |
Ta:
"Poprzez honor, odwagę i błyskawicę; pojawia się obrońca uciśnionych. Zorro!" (mniej, więcej tłumaczenie piosenki z czołówki).
"Jeśli nie możesz być lwem, bądź lisem" (Zorro to po hiszpańsku Lis).
I to bzit, bzi, bzit, kiedy Zorro rysował szpadą znak firmowy "Z" na czymkolwiek.
Ech to były czasy. Lecz teraz wrócą dzięki telewizji! Brawa dla telewizji :brawo: |
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 18 Marzec 2006, 23:30
|
|
|
Owca w Wielkim Mieście
Absolutnie znakomity serial animowany o Owcy, który ucieka z farmy Farmera Jana (ten ma często filozoficzne przemyślenia) do Wielkiego Miasta. Tam jednak musi się ukrywać przed Tajną Organizacją Militarną, która skonstruowała działo, które może zniszczyć sporą część świata. Działo napędzone jest owcami - niestety, jedyną owcą, która ma odpowiedni kod genetyczny, jest Owca.
Jak dla mnie serial kultowy. Totalnie absurdalne odcinki + żywi, wyraziści bohaterowie (Szalony... ehm, Wściekły Naukowiec) + reklamy + występy Gadającego Szweda (który zawsze zaczyna słowami: "Wiecie, co mnie wkurza?").
Na dodatek polski oddział Cartoon Network wyśmienicie przetłumaczył i zdubbingował ten serial (najlepszy jest oczywiście głos... no, ciężko wybrać najlepszy. Może Generała Konkretnego?).
Ech, szkoda, że po 27 odcinkach skończyli kręcenie... Marzy mi się, by jakiś dystrybutor wydał to dzieło na DVD. Wszystkie odcinki, oczywiście z tłumaczeniem i dubbingiem by CN. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 19 Marzec 2006, 22:04
|
|
|
| I.Inni: Hmmm.... Rozejrzyj się na polskich stronach mułkowych. Wydaje mi się, że kiedyś rzucił mi się link do kilku odcinków zrippowanych z polskiego CN. |
|
|
 |
Herbata

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 00:30
|
|
|
Więc i ja wrzucę swoje trzy grosze:
"Zorro" z lat dzieciństwa przebija wwzystkie seriale:D (wtedy byłam jeszcze piękna i młoda).
Lostów oglądałam, ale ze względu posiadania tylko telewizji publicznej na jednym sezonie moje oglądanie się skończyło.
Moja miłość do seriali zaczęła się gdzieś na pierwszym roku, kiedy późną nocą oglądałam seriale jak leci:
Archiwum X,
Czynnik Psi,
Więzy krwi,
Star Trek (Nowe Pokolenie - chyba się nazywało),
Earth 2,
Ziemia - ostatnie starcie (czy cóś takiego)
...
...
...
i mój ulubiony " Mroczne niebo"
Teraz zarywam noce, żeby w poniedziałki obejrzeć "Kryminalne zagadki Las Vegas", we wtorki moją ukochaną "Alias" (TVP nareszcie się zlitowała i daje II sezon), w czwartki znakomitych "Wybrańców obcych"
A ze starych seriali z największym sentymentem wspominam brytyjskiego "Robin Hooda" z cudną muzyką Clannadu.
I seriale Barei "Alternatywy" i "Zmienników" |
_________________ Tylko w milczeniu słowo,
tylko w ciemności światło,
tylko w umieraniu życie:
na pustym niebie
jasny jest lot sokoła.
Ursula K. Le Guin
"Czarnoksiężnik z Archipelagu" |
|
|
|
 |
Godrick
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 10:52
|
|
|
Zorro rządzi... Stare, dobre czasy, kiedy w sobotę się wstawało, szło na śniadanko i o 11.30 "Walt Disney przedstawia"... Fajnie sobie czasami powspominać |
_________________ I've seen excitement, and I've seen boredom. And boredom was best. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 2 Kwiecień 2006, 12:43
|
|
|
Tak, a teraz ja na przykład tracę jeden odcinek na trzy. Bo ciężko oswoływać angielski z powodu serialu... Prawda? Chciałoby się...
Gdyby znowu było "Walt Disney przedstawia" byłoby łatwiej... Ale go już jakiś czas temu całkowicie zdjęli... |
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 00:09
|
|
|
Lost s2e23-24 Live Together Die Alone - geanialny i denerwujacy zarazem, ciekawe jak sie 3 sezon potoczy i czy uda im sie na nim skonczyc |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 00:43
|
|
|
Powinni, bo to będzie przeciągnie, jak zrobią kolejne sezony. Tym bardziej, że już się dużo wyjaśniło (nie będe pisał co, bo np. taki Uboot grzecznie ogląda na AXN )
A dla mnie nie aż taki fascynujący, ten finał II sezonu. Pierwszy lepszy. Chociaż kilka motywów było genialnych. W każdym bądź razie jestem ciekawy, jak to sie wszystko potoczy. A najbardziej to jestem ciekawy, co będzie z ojcem i z synem. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 01:34
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | (nie będe pisał co, bo np. taki Uboot grzecznie ogląda na AXN ) |
Jak się już ma AXN to trzeba korzystać Ja sie przyznam, że też grzecznie oglądam w TV, bo mi się nigdy nic na kompie nie chce oglądać i leżą takie filmy potem i czekają na lepsze czasy. BTW, w ostatnim Przekroju, jesli kogoś interesuje, jest artykuł o twórcy Lost. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 11:55
|
|
|
| Jak dla mnie final jedynki oraz 2-3 pierwsze odcinki 2 sezonu wlekly sie jak flaki z olejem, natomiast tu cos sie dzialo, najgorsze ze otworzyli sobie pole manewru na 3 sezon dosc szeroko bo w wrzucili seceny dziejace sie poza wyspą nie będące już wspomnieniami, tylko czasem jak najbardziej rzeczywistym... dlatego strach sie bac ale serial na najlepszej dordze zeby się stoczyć |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 20:46
|
|
|
podczas trwania 2giej serii mowilem "beda 3" .. po ostatnim odcinku z pewna obawa mowie "do 4ch".. chociaz moze sie uwina w 3ciej serii szczegolnie, ze mam nadzieje, ze "nasi" rozbitkowie beda na wyspie 108 dni..
poelcam za to serial "Scrubs" poprostu cudowny.. |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 21:15
|
|
|
A coś bliżej o tym chwalonym serialu? Znaczy, zachęć jakoś... Wiem, wiem mogę sobie wygooglać, ale wolę opinię forumowicza. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 21:24
|
|
|
Chyba zaczne ogladac tego Losta, skoro taki fajny.
Puki co ogladam 6 sezon Sopranos (jeszcze nie wyemitowany do konca w US) i jako tako, czyli juz troche rutynowo krecony i akcja zwolnila dosc wyraznie, ale nadal da sie ogladac i czerpac przyjemnosc.
Drugi serialik to Deadwood. Ogladam pierwszy sezon i caly czas sie rozwija. Dla mnie nie fantastyczny, ale mozna obejrzec . Troche inne podejscie do klimatow westernowych niz spaghetti westerns . |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 21:30
|
|
|
Ja słyszałem wiele pochlebnych opinii o serialu Prison Break . Kilku nie znających się znajomych juz mi go poleciło.
Ponoć w jednym odcinku jest więcej emocji niz w kilku odcinkach Lost.
Krótki opis:
Serial opowiada historię Michael'a Scofield'a - brata Lincolna Burrows'a oskarżonego o zabójstwo brata wiceprezydenta i skazanego na karę śmierci w więzieniu stanowym Fox River. Scolfield przekonany o niewinności brata - pomimo jednoznacznych dowodów wskazujących na Burrows's - postanawia dostać się do więzienia i uwolnić go. Nikt jednak nie spodziewa się, że Michael wcześniej projektował plany więzienia. Z wytatułowanym na ciele planem więzienia pod postacią nic nie znaczącej grafiki oraz ze ściśle sprecyzowanym planem Scofield dokonuje napadu na bank, po którym dostaje się do więzienia. Z każdym odcinkiem poznajemy geniusz Micheal'a a wraz z nim kolejne elementy układanki wielkiej ucieczki.
Źródło: Filmweb
Ponadto dobra muzyka niesamowity scenariusz, wyraziste postaci.
Za tydzień będę miał okazje obejrzeć całą serię (22 odcinki) i wtedy powiem cos więcej. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 29 Maj 2006, 21:39
|
|
|
| Dzisiaj mi kumpel zachwalał i musze pooglądać, bo Lost, robi się dziwny i nie ma juz takiego klimatu jak na początku. |
|
|
|
 |
|
|